Dodaj do ulubionych

Mały Istambuł.

26.03.12, 22:21
Namnożyło się nam ostatnio barów z kababami. Nowy Kebab King jest fajny, czysty i niedrogi, jakiś nowy bar powstał w pomieszczeniu po monopolowym przy Podchorążych, filia Mezopotamii przy M. Buczka. Po mieście jeździ laweta z reklamą jednego z nich wspomagana puszczaną muzyką turecką i arabską (sic!), ostra konkurencja się szykuje. Mam nadzieję, że tylko na ceny;-)
Obserwuj wątek
    • lizun9 Re: Mały Istambuł. 26.03.12, 22:49
      Ja mam nadzieję, że także na jakość :)
      • janwer Re: Mały Istambuł. 26.03.12, 23:00
        Chcesz jakość, to sam sobie zrób. Można sobie przeczytać skład tego niby mięsa na etykiecie. Wkłady kebabowe są w zamrażarce w Makro w Zielonej Górze. W Makro kupują polskie kebabownie. W tej samej firmie są kilkulitrowe beczki z sosem.
        Za niższą od żarskiej cenę jadłem kebaba w Cottbus i Berlinie. Mięso tam było jakieś inne, lepsze. Polecam spróbować.
        • lizun9 Re: Mały Istambuł. 26.03.12, 23:27
          To właśnie mi wyjaśniłes dlaczego tego g...z Żar czy Zielonej Góry nie da się jeść ;)
          Mięso to oczywiście ważny składnik, ale równie ważny jest proces przygotowania. Mam pod domem w Wawce dwie budy z kebabem, jedna polska, druga...zagraniczna:) W polskiej ciasto jest jak guma, do tego zimne. Obrzydlistwo..
          • croolick Re: Mały Istambuł. 31.03.12, 10:40
            izun9 napisał:

> To właśnie mi wyjaśniłes dlaczego tego g...z Żar czy Zielonej Góry nie da się j
            > eść ;)

No to spróbujcie tego z Kabap King zanim się nie popsuje, IMHO jest naprawdę nieźle.
            • lizun9 Re: Mały Istambuł. 31.03.12, 11:14
              No nie wiem, mnie wczoraj zawstydził mój ciemnoskóry kolega z zagranicznej budki. Wybrałem się wieczorową porą na kebab - ja zwykle - a gość mnie pyta:
              "A ty nie lubisz danie? Zrobiłem szaszłyk, kurczak, papryka, ziemniaki. Jak zrobię szaszłyk to zaraz nie ma. Ja dobry kucharz, wszystko zrobię, szaszłyk, ryba, baranina. Mój brat ma drugi lokal, tam mało kebaba, nie ma piwa, jest dobra kuchnia - dużo ludzi przychodzi, dobry biznes. A tu tylko kebab, szybko, szybko i do pociągu (obok jest stacja SKM) Ale to się skończy. Latem zrobię remont, zrobię telewizja, internet i dobre jedzenie....
              Nikt chyba lepiej nie podsumował mojej fascynacji śmieciowym żarciem z budek ;))
        • nika139 Re: Mały Istambuł. 30.03.12, 22:17
          W Cottbus to nie wiem, ale w Berlinie w tureckiej knajpce kebab pychota, ciasto pieczone na oczach klienta na ogniu, a nie na jakimś gazie, czy innej elektryczności. Nawet odważyłam się kupić kebab w takiej ulicznej budce (ale też od Turków) i też był świetny. W Żarach próbowałam w kilku miejscach, ale to nie to samo.
    • drugieoko.1 Re: Mały Istambuł. 26.03.12, 23:19
      Ja Waszmosciom powiadam , ze Zary w turecki jasyr wziete i to rzeklszy pan Onufry Zagloba wychylil pelny kufel znakomitego, zarskiego warzonego piwa .
    • ola-1989 King Kebap 03.11.13, 11:05
      Nie polecam King Kebap ostatnio wybraliśmy się tam ze znajomymi i było zamknięte 25 minut przed czasem, jakiś Pan sprzątał i nawet nie raczył do nas wyjść i wyjaśnić tą sytuację... żenada
      • croolick Re: King Kebap 04.11.13, 22:42
        No niestety, zgodnie z tradycją - na początku fajnie, później rutyna i olewanie klienta. Pogorszyło się tam znacznie - porcje mniejsze, trzeba uważać, czy dobrze podliczyli, bo zdarzyło mi się że rachunek został, ot tak zawyżony. Mam zasadę, że tam gdzie mnie źle obsłużono staram się już więcej nie zaglądać. W King Kabap byłem... no właśnie. Nie pamiętam bym się tam w ogóle wybierał.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka