Dodaj do ulubionych

Ile i za co?

31.03.14, 20:23
We wspomnianym niżej protokole z sesji Rady Miasta pojawiła się zapowiedź radnego Wołowicza, który nosi się z zamiarem złożenia interpelacji w sprawie miejskich wydatków na ogłoszenia prasowe. Ciekawa to sprawa. W końcu te całostronicowe landary kosztują po 3-4 tysiące i trzeba mieć naprawdę dobry powód by je zamieszczać.
Ja z niecierpliwością czekam na wyjaśnienia. Mam nadzieję, że temat nie podzieli losów zapytania radnego Czerwonajcio w sprawie polityki medialnej burmistrza, który zaprasza i prezentuje. Mija miesiąc jak pan burmistrz "rozpoznaje sprawę", tymczasem na Jarmark Łużycki znów ,kuźwa, zaprasza burmistrz - conajwyżej z tłumaczem. Wszak własnie UM w Żarach na stronie z zamówieniami publicznymi przyznał się, że nikt tam języków nie zna...
Obserwuj wątek
    • lizun9 Re: Ile i za co? 31.03.14, 20:45
      A propos radnego Czerwonajcio, zdaje się, że akurat jemu przydałby się urzędowy przydział prasy lokalnej. Na sesji zapytał kim jest Anita Staszkowian. Burmistrz jak rasowy manager zdystansował się od tematu, uznając, że to nie jego brocha, kogo tam w tej fundacji zatrudniają. A zatrudniają byłą wójt Wymiarek, pogonioną przez mieszkańców. Podobno pani wójt wykazała się dobrą znajomością procedur przy pozyskiwaniu i rozliczaniu dotacji unijnych. To super. Zapewne nikt nie zapytał ile takich projektów w Wymiarkach zrealizowano. Odpowiadam - tyle co kot napłakał. I m.in za to pani wójt poszła z torbami...
      Swoją drogą to zabawne jakim sentymentem włodarze naszego miasta darzą tą gminę Wymiarki. Mamy już Krzysia Jarosza, mamy Anitę, kto wie, może niedługo znów ktoś dołączy. Fajnie...
      • croolick Re: Ile i za co? 31.03.14, 23:06
        lizun9 napisał:

> Swoją drogą to zabawne jakim sentymentem włodarze naszego miasta darzą tą gminę
        > Wymiarki. Mamy już Krzysia Jarosza, mamy Anitę, kto wie, może niedługo znów kt
        > oś dołączy. Fajnie...

Hmm, Rosja tłumaczy przyłączenie Krymu wolą rosyjskiej większości mieszkańców. Ja pracując 15 lat w żagańskiej szkole pamiętam może dwóch - trzech uczniów z Wymiarek. Ludzi stamtąd mieszkających lub pracujących w Żarach, znam kilku. Dostać się z Wymiarek do Żagania, to katastrofa, za to do Żar? Żaden problem. Może o to chodzi? Przygarniamy, przygarniamy, przygarniamy ludzi z Wymiarek... a potem? A potem robimy referendum i przyłączamy gminę Wymiarki do powiatu żarskiego;-)
        • lizun9 Re: Ile i za co? 31.03.14, 23:41
          Myślę, że będzie dokładnie na odwrót. Będziemy mogli dołączyć do zacnych metropolii, których mieszkańcy wierzą, że wieśniaki ukradli im miasto. Takie głosy słychać przecież w Zielonej Górze, Warszawie i gdzie tam jeszcze ...;)))
      • apage.satanas Re: Ile i za co? 01.04.14, 11:07
        lizun9 napisał:
        . Mamy już Krzysia Jarosza, mamy Anitę, kto wie, może niedługo znów kt
        > oś dołączy. Fajnie...

Zapomniałeś wspomnieć o gwieździe skarbników, wprawdzie długo nią nie pobyła i wsławiła się tym, że budżet w jej "opracowaniu" został zjechany od góry do dołu i nie dostąpił zaszczytu przyjęcia. Teraz jakoś obija się po UM w Żarach jako inspektor. Kto wie może pani Agnieszka na posadkę Skarbnika liczy? Zapewne tradycyjnie pan burmistrz powoła ją na stanowisko po wygranym i rozstrzygniętym "konkursie" ?
      • croolick Re: Ile i za co? 01.04.14, 22:40
        Aaa, przypomniało mi się, że jest (był?) "Marek z Wymiarek", czyli Miejski Konserwator Zabytków.
    • debest3 Re: Ile i za co? 02.04.14, 12:52
      ...to pewnie już pora na Wyżarki albo Żamiarki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka