Dodaj do ulubionych

Odrobina komfortu

06.05.06, 10:40
zary.zagan.org/n,zary,525.html
Nie wiem jakiej skali jest problem z bezpańskimi pieskami w Żarach,sądze że
jak na tej wielkości miasto,można mówić o 50 pensjonariuszach
schroniska.Czyli stworzenie warunków bytu 1 takiego szczęściarza/?/ kosztuje
12 000 zl.Hmmm,sumka niebagatelna."Pańscy" współpobratymcy mogą czuć
uzasadnioną zazdrość i dyskomfort psychiczny.
Obserwuj wątek
    • croolick Re: Odrobina komfortu 06.05.06, 11:20
      father48 napisał:

> zary.zagan.org/n,zary,525.html
      > Nie wiem jakiej skali jest problem z bezpańskimi pieskami w Żarach,sądze że
      > jak na tej wielkości miasto,można mówić o 50 pensjonariuszach
      > schroniska.Czyli stworzenie warunków bytu 1 takiego szczęściarza/?/ kosztuje
      > 12 000 zl.Hmmm,sumka niebagatelna."Pańscy" współpobratymcy mogą czuć
      > uzasadnioną zazdrość i dyskomfort psychiczny.

wiesz, jak cos robi Pekom to musi byc z odpowiednim rozmachem ;-) Mnie bulwersuje, ze nie pomyslano o tym by powierzyc budowe i zarzadzanie schroniskiem ktorejs organizacji pozarzadowej zajmujacej sie opieka nad zwierzetami i przeznaczac na to okreslone w budzecie sumy - na pewno byloby taniej i lepiej niz w Pekomie.
      • p_e_k_o Re: Odrobina komfortu 06.05.06, 15:31
        croolick napisał:

> Mnie bulwersuje, ze nie pomyslano o tym by powierzyc budowe i zarzadzanie
        > schroniskiem ktorejs organizacji pozarzadowej

Której? Znasz jakieś chętne w Żarach?
        • croolick Re: Odrobina komfortu 06.05.06, 15:43
          TONZ, Fundacja Animals
          • p_e_k_o Re: Odrobina komfortu 06.05.06, 20:27
            croolick napisał:

> TONZ, Fundacja Animals

Hmmm, nie słyszałem, żeby działali w Żarach.
            Gdzie mają siedziby?
            • croolick Re: Odrobina komfortu 06.05.06, 21:48
              p_e_k_o napisał:

> Hmmm, nie słyszałem, żeby działali w Żarach.

TOnZ Koło w Żaganiu
              adres do korespondencji:
              ul. Szprotawska 4 (Straż Miejska)
              68-100 Żagań
              tel. 0-68 477-10-70

a co do Animalsow to na pewno w Zarach mieszkaja wolontariusze i osoby wspolpracujace z ww. organizacja.

> Gdzie mają siedziby?

A gdzie ma swoja siedzibe tak zaciekle bronione przez Ciebie Kunickie Stowarzyszenie Inicjatyw Pozarzadowych, ktore dostalo kupe kasy od miasta, a tak w SP10...
              • croolick Re: Odrobina komfortu 06.05.06, 21:50
                dodam jeszcze, ze skoro powstalo ko9lo TOnZ w Zaganiu to czemu w Zarach nie mogloby powstac? A niechby i K. Bar byl jego szefem...
                • p_e_k_o Re: Odrobina komfortu 07.05.06, 09:07
                  croolick napisał:

> dodam jeszcze, ze skoro powstalo ko9lo TOnZ w Zaganiu to czemu w Zarach nie
                  > mogloby powstac?

Dodam jeszcze - dlaczego władze miejskie nie przekazały prowadzenia schroniska
                  nieistniejącym organizacjom? :)))
                  • croolick Re: Odrobina komfortu 07.05.06, 10:26
                    p_e_k_o napisał:

> Dodam jeszcze - dlaczego władze miejskie nie przekazały prowadzenia schroniska
                    > nieistniejącym organizacjom? :)))

Twoja demagogia jak zwykle ma urok mlota pneumatycznego. A co juz TOnZ zlikwidowano?
              • p_e_k_o Re: Odrobina komfortu 07.05.06, 09:06
                croolick napisał:

> p_e_k_o napisał:
                >
                > > Hmmm, nie słyszałem, żeby działali w Żarach.
                >
                > TOnZ Koło w Żaganiu
                > adres do korespondencji:
                > ul. Szprotawska 4 (Straż Miejska)
                > 68-100 Żagań
                > tel. 0-68 477-10-70

Za całą pewnością ludzie z Żagania zajęliby się prowadzeniem schroniska w
                Żarach. Dziwię się, że jeszcze do tej pory nie zwrócili się z taką propozycją
                do władz miejskich (?).

> a co do Animalsow to na pewno w Zarach mieszkaja wolontariusze i osoby
                > wspolpracujace z ww. organizacja.

Przypadkowi wolontariusze (o ile wogóle tacy istnieją) też z całą pewnością
                zajęliby się prowadzeniem schroniska.

Twoje koncepcje zawsze mnie rozwalają :)
                • croolick Re: Odrobina komfortu 07.05.06, 10:24
                  p_e_k_o napisał:

> Za całą pewnością ludzie z Żagania zajęliby się prowadzeniem schroniska w
                  > Żarach.

naprawde zadziwiasz mnie swoim tokiem rozumowania, pelnym zlej woli. Pozwol, ze wyjasnie raz jeszcze za pomoca mlotka, skoro nie zrozumiales: SKORO W ZAGANIU ISTNIEJE TOnZ TO ROWNIE DOBRZE MOGLOBY ISTNIEC KOLO W ZARACH

> Dziwię się, że jeszcze do tej pory nie zwrócili się z taką propozycją
                  > do władz miejskich (?).

Dziwie sie ze wladze nie pomyslaly by wyjsc z taka inicatywa do wladz okregowych TOnZ

> Przypadkowi wolontariusze (o ile wogóle tacy istnieją) też z całą pewnością
                  > zajęliby się prowadzeniem schroniska.

Jak na razie to wladze nawet nie zajaknely sie o potrzebie zaangazowania wolontariuszy w schoronisku za to zatrudniono juz osoby funkcyjne...

> Twoje koncepcje zawsze mnie rozwalają :)

Wiesz najlepiej jak w Twoim przypadku NIE MIEC ZADNYCH KONCEPCJI. GRATULUJE IMPOTENCJI KONCEPCYJNEJ, mozesz byc malkontencie z siebie dumny :-)))
                  • p_e_k_o Re: Odrobina komfortu 07.05.06, 19:09
                    croolick napisał:

> SKORO W ZAGANIU ISTNIEJE TOnZ TO ROWNIE DOBRZE MOGLOBY ISTNIEC KOLO W ZARACH

Ale NIE ISTNIEJE.
                    Nieistniejącej organizacji nie przekazuje się schroniska i tyle.

> Wiesz najlepiej jak w Twoim przypadku NIE MIEC ZADNYCH KONCEPCJI. GRATULUJE
                    > IMPOTENCJI KONCEPCYJNEJ, mozesz byc malkontencie z siebie dumny :-)))

A Ty pewnie jesteś niezwykle dumny ze swoich BEZSENSOWNYCH koncepcji?
                    Nie musisz odpowiadać.
                    To co może się sprawdzić w innym mieście, niekoniecznie zadziała w Żarach.
                    Następnym razem jak coś wymyślisz, popatrz najpierw na warunki lokalne.
                    • croolick Re: Odrobina komfortu 07.05.06, 19:49
                      p_e_k_o napisał:

> Ale NIE ISTNIEJE.
                      > Nieistniejącej organizacji nie przekazuje się schroniska i tyle.

Nikt nawet nie wspomial o takiej mozliwosci

> A Ty pewnie jesteś niezwykle dumny ze swoich BEZSENSOWNYCH koncepcji?
                      > Nie musisz odpowiadać.

Wiesz, ze cos Tobie sie nie podoba nie zanaczy, ze jest bezsensowne. Wez sobie to do serca, ze nie jestes Bogiem.

> To co może się sprawdzić w innym mieście, niekoniecznie zadziała w Żarach.
                      > Następnym razem jak coś wymyślisz, popatrz najpierw na warunki lokalne.

Mieszkam tu od prawie trzydziestu lat, znam lokalne warunki. Nie wiem czym warunki zarskie roznia sie drastycznie od zaganskich. Moze mnie oswiecisz?
                      • p_e_k_o Re: Odrobina komfortu 08.05.06, 09:08
                        croolick napisał:

> Wiesz, ze cos Tobie sie nie podoba nie zanaczy, ze jest bezsensowne.

Podobanie nie ma tu nic do rzeczy. Twój pomysł sam w sobie NIE JEST ZŁY.
                        Stowarzyszenia i organizacje realizują zlecone zadania własne gmin w różnym
                        zakresie - nic nowego. Natomiast w Żarach ten pomysł jest BEZSENSOWNY, ponieważ
                        nie działają tu wskazane przez Ciebie organizacje.

> Mieszkam tu od prawie trzydziestu lat, znam lokalne warunki. Nie wiem czym
                        > warunki zarskie roznia sie drastycznie od zaganskich. Moze mnie oswiecisz?

Ja mieszkam tu pewnie dłużej, hehe
                        Oświecenia potrzebujesz?
                        Różnica jest oczywista: w Żaganiu jest TOZ, a w Żarach nie ma.
                        • croolick Re: Odrobina komfortu 08.05.06, 09:47
                          > Ja mieszkam tu pewnie dłużej, hehe

przbylem tu jako kilkulatek, ile pamietasz wieku 0-5 lat?

> Różnica jest oczywista: w Żaganiu jest TOZ, a w Żarach

Skoro TOnZ dziala w Zaganiu to czemu nie moze dzialac w Zarach?
                          • p_e_k_o Re: Odrobina komfortu 08.05.06, 09:50
                            croolick napisał:

> Skoro TOnZ dziala w Zaganiu to czemu nie moze dzialac w Zarach?

Ależ oczywiście że może, tyle że obecnie... NIE DZIAŁA.
                            A skoro nie działa to nie ma o czym mówić.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka