Dodaj do ulubionych

Urząd - godziny otwarcia - dobre czy nie?

01.09.06, 16:27
W jakich godzinach powinny pracować urzędy, aby jak najwygodniej można
załatwić dowolną sprawę? Macie jakieś ciekawe pomysły?

Trzeba tylko wziąć pod uwagę, że od poniedziałku do piątku urzędnik pracuje
40 godzin.

--
BLUEBOX.zary.com.pl
WOJNA.zary.com.pl
Obserwuj wątek
    • boberzary Re: Urząd - godziny otwarcia - dobre czy nie? 01.09.06, 17:07
      A ty jaki masz pomysł.
      Np. PINB powinien byc otwarty do 15-30 bo po 15 to ludzie nie zaglądają.
      • p.e.k.o Re: Urząd - godziny otwarcia - dobre czy nie? 01.09.06, 19:36
        boberzary napisał:

> A ty jaki masz pomysł.

Mam parę swoich koncepcji, ale najpierw chciałem posłuchać, co inni o tym myślą.

--
        BLUEBOX.zary.com.pl
        WOJNA.zary.com.pl
        • croolick Re: Urząd - godziny otwarcia - dobre czy nie? 01.09.06, 20:22
          p.e.k.o napisał:

> Mam parę swoich koncepcji, ale najpierw chciałem posłuchać, co inni o tym
          > myślą.

a to potrzebne Ci do programu wyborczego? Slyszalem, ze Przedwojski jakis komitet tworzy.
          --
          Always look on the bright side of life
          Niezależny Portal Żar
          zary.zagan.org/
          • p.e.k.o Re: Urząd - godziny otwarcia - dobre czy nie? 01.09.06, 23:43
            croolick napisał:

> a to potrzebne Ci do programu wyborczego?

Nie. Ja nie startuję.
            Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie, to po co zabierasz głos w
            dyskusji?

> Slyszalem, ze Przedwojski jakis komitet tworzy.

Gdzie słyszałeś? Na dworcu w kiblu?

--
            BLUEBOX.zary.com.pl
            WOJNA.zary.com.pl
            • croolick Re: Urząd - godziny otwarcia - dobre czy nie? 02.09.06, 19:49
              p.e.k.o napisał:

> Nie. Ja nie startuję.
              > Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć na proste pytanie, to po co zabierasz głos w
              > dyskusji?

nieczesto jestes w stanie zalozyc wlasny watek, zatem chcialem wiedziec w jakim celu to zrobiles. A zatem chodzi o przypodobanie sie staroscie, lub swojemu zwierzchnikowi teraz, gdy ma powstac biuo obslugi petenta?

> Gdzie słyszałeś? Na dworcu w kiblu?

"Jeśli nie potrafisz odpowiedzieć, to po co zabierasz głos w dyskusji?"
              • p.e.k.o Re: Urząd - godziny otwarcia - dobre czy nie? 02.09.06, 21:04
                croolick napisał:

> nieczesto jestes w stanie zalozyc wlasny watek, zatem chcialem wiedziec w
                > jakim celu to zrobiles. A zatem chodzi o przypodobanie sie staroscie, lub
                > swojemu zwierzchnikowi teraz, gdy ma powstac biuo obslugi petenta?

Bądź łaskaw niezaśmiecać tego wątku.

--
                BLUEBOX.zary.com.pl
                WOJNA.zary.com.pl
    • waldi123 Re: Urząd - godziny otwarcia - dobre czy nie? 02.09.06, 07:18
      Wg mnie zalezy to od ilosci petentow. Tam gdzie jest ich najwiecej do 16.00, np
      od 9.00 ( pracownik powinien wypracowac tzw. pensum godzin). Przede wszystkim
      wszelakie kasy pobierajace oplaty powinny byc czynne do 16.00, biuro podawcze z
      pewnoscia rowniez. Oczywiscie Wydzial komunikacji, w ktorym wiekszosc
      mieszkancow ma cos do zalatwienia rowniez do 16.00 a moze nawet 17.00 (
      oczywiscie zaczynaja prace pozniej rano, albo pracuja na tzw. dwie zmiany
      naprzemiennie).
      • pawel.zary Re: Jest sposób na ozywienie żarskiego rynku !!!! 02.09.06, 08:03
        No to mamy rozwiązanie problemu "ożywienia rynku". Urzędnicy pracują w różnych
        godzinach - część przychodzi rano i wcześniej kończy, a część przychodzi np. na
        godz. 10.00 i kończy o 18.00-tej. Rynek tętni więc życiem do godz. 18.00!
        • pawel.zary Re: Jest sposób na ozywienie żarskiego rynku !!!! 02.09.06, 08:07
          pawel.zary napisał:

> No to mamy rozwiązanie problemu "ożywienia rynku". Urzędnicy pracują w
          różnych
          > godzinach - część przychodzi rano i wcześniej kończy, a część przychodzi np.
          na
          >
          > godz. 10.00 i kończy o 18.00-tej. Rynek tętni więc życiem do godz. 18.00!

Jest to też rozwiązanie dobre dla urzędników (nie tylko dla mieszkańców),
          ponieważ ci urzędnicy, którzy będą mieli na godz. 10.00-tą, to mogą rano
          załatwić jakieś swoje prywatne sprawy w urzędach. :-)
          • p.e.k.o Re: Jest sposób na ozywienie żarskiego rynku !!!! 03.09.06, 23:33
            pawel.zary napisał:

> Jest to też rozwiązanie dobre dla urzędników (nie tylko dla mieszkańców),
            > ponieważ ci urzędnicy, którzy będą mieli na godz. 10.00-tą, to mogą rano
            > załatwić jakieś swoje prywatne sprawy w urzędach. :-)

Masz rację. Urzędnik też musi czasami coś w urzędzie załatwić.

ps. urzędnicy to też mieszkańcy :)
      • p.e.k.o Re: Urząd - godziny otwarcia - dobre czy nie? 03.09.06, 23:31
        waldi123 napisał:

> Oczywiscie Wydzial komunikacji, w ktorym wiekszosc mieszkancow ma cos do
        > zalatwienia rowniez do 16.00 a moze nawet 17.00

Wydaje mi się, że przynajmniej jeden dzień (może dwa) w tygodniu cały urząd
        powinien być czynny np. do 17.00.
        Ludzie pracują różnie, w różnych godzinach - niektórzy mają czas rano, inni po
        15.00. Nie każdy może sobie swobodnie "wyskoczyć z pracy", żeby sprawę załatwić.
        • croolick a e-goverment??? 03.09.06, 23:59
          a czemu nie pomyslales o e-govermencie. Dla mnie takie gdybynie a kiedy to ma byc otwarty urzad by wszystkim dogodzic jest bez sensu, bo nigdy nie da sie tego osiagnac. Wolalbym, gdyby ktos pomyslal tu powiaznie o tym by sprawy urzedowe zalatwiac za pomaca internetu. Chocby na poczatek zeby wszytskie glupie druki mozna bylo pobrac a nie tak jak dzis, ze wydrukowalem sobie formularz na nowy dowod ze strony miejskiej a pani w ratuszu powiedziala, ze nie moge takiego jej dac, bo myusze wypelnic taki jaki ma ona skserowany... A juz na stronie Powiatu to juz wohgle prozno szukac jakichkolwiek oznak e-govermentu.

p.s.
          Zaraz padnie argument, ze wciaz nie jest rozwiazana kwestia podpisu elektornicznego wiec kewstie mozna spokojnie odlozyc a wine zwalic na Warszawe, ale ja mowie: a jakos e-banki sobie bez tego podpisu radza, sposobow autoryzacji dzis sa tysiace i nie potrzeby jest wyidealizowany i legendarny wrecz podpis elektroniczny.
          • p.e.k.o Re: a e-goverment??? 04.09.06, 07:43
            croolick napisał:

> Dla mnie takie gdybynie a kiedy to ma byc otwarty urzad by wszystkim dogodzic
            > jest bez sensu, bo nigdy nie da sie tego osiagnac.

Da się, wystarczy pomyśleć.

> Wolalbym, gdyby ktos pomyslal tu powiaznie o tym by sprawy urzedowe
            > zalatwiac za pomaca internetu.

Nie wszyscy mieszkańcy wiedzą co to wogóle jest internet.

> A juz na stronie Powiatu to juz wohgle prozno szukac jakichkolwiek oznak e-
            > govermentu.

Jest parę druków do pobrania, więc jakieś oznaki są.
            • croolick Re: a e-goverment??? 04.09.06, 10:49
              p.e.k.o napisał:

> Da się, wystarczy pomyśleć.

to mysl

> Nie wszyscy mieszkańcy wiedzą co to wogóle jest internet.

oni zazwyczaj maja cale dnie wolne, by sprawy zalatwiac - siedzac na
              emeryturze, rencie czy zasilku...

> Jest parę druków do pobrania, więc jakieś oznaki są.

jedna jaskolka wiosny nie czyni
              • p.e.k.o Re: a e-goverment??? 04.09.06, 11:12
                croolick napisał:

> to mysl

No właśnie myślę. A ten wątek powstał po to, żeby inni mogli się wypowiedzieć
                na ten temat. Szkoda, że Ty miałeś do powiedzenia tylko "nigdy nie da sie tego
                osiagnac".
                • croolick Re: a e-goverment??? 04.09.06, 20:40
                  p.e.k.o napisał:

> No właśnie myślę. A ten wątek powstał po to, żeby inni mogli się wypowiedzieć
                  > na ten temat. Szkoda, że Ty miałeś do powiedzenia tylko "nigdy nie da sie tego
                  > osiagnac".

Wyrazilem swoje zdanie - zamiast medrkowac nad godzinami otwarcia, tak by kazdemu dogodzic (co jest utopia) lepiej pomyslec nad e-govermentem.
    • p.e.k.o Starostwo - zmiana godzin pracy 06.09.06, 10:09
      Gdyby to kogoś interesowało - od 11 września Starostwo pracuje w poniedziałki
      od 8.00 do 16.00, od wtorku do piątku od 7.30 do 15.30.
      • pawel.zary Re: Starostwo - zmiana godzin pracy :-))))) 06.09.06, 12:34
        p.e.k.o napisał:

> Gdyby to kogoś interesowało - od 11 września Starostwo pracuje w poniedziałki
        > od 8.00 do 16.00, od wtorku do piątku od 7.30 do 15.30.
        >

To prawdziwie rewolucyjna zmiana i zdecydowany ukłon w stronę mieszkańców :-)
        p.s.
        w poniedziałek na godz. 8.00? Wiadomo - po weekendzie.
        • p.e.k.o Re: Starostwo - zmiana godzin pracy :-))))) 06.09.06, 14:08
          pawel.zary napisał:

> To prawdziwie rewolucyjna zmiana i zdecydowany ukłon w stronę mieszkańców :-)

Zawsze to lepiej niż od 7.00 do 15.00, nie uważasz?

> w poniedziałek na godz. 8.00? Wiadomo - po weekendzie.

Jak już wcześniej mówiłem, przynajmniej jeden dzień powinien być od 9.00 do
          17.00 i to niekoniecznie poniedziałek.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka