Dodaj do ulubionych

Siedziba PO

03.09.06, 23:20
Nowa siedziba PO w Żarach będzie sąsiadować z knajpą. Może to mieć swoje
plusy i minusy. Społeczeństwo rozkręcone paroma browarkami może przychodzić
porozmawiać szczerze o problemach :) A jak ktoś wyjdzie nie
usatysfakcjonowany, to zawsze będzie mógł się zaraz obok upić z żalu :)

ps. Fajna reklama PO zaczęła krążyć po telewizji (kaczyńskie krzyki na prawie
każdym kanale, aż w końcu kojący głos Tuska...) Podobało mi się.
Obserwuj wątek
    • drogba666 Re: Siedziba PO 04.09.06, 13:52
      Ale miejsce to raczej kiepskie, poza centrum i na ulicy o takiej sobie
      reputacji. Wieczorem lepiej sie tam nie zapuszczać.
      Mnie zacikawiło zdanie, które mówi ze biuro bedzie podobne do sklepu. Bedzie
      tam można cos kupić?

Bardzo podobna reklama jak sie okazuje puszczana była w USA w czasie kampani
      Busha. Widać PO liczy na to ze u nas ludzie tez dadzą sie nabrać na ten spot.
      Ale podobno nie zgapili od amerykanów pomysłu tylko zapytali sie Partii
      Republikańskiej o zgodę. Swoją drogą to dziwne ze PO uważa za swoich
      odpowiedników w USA Partie Republikanów a nie Demokratów.

Mi tam podobają sie reklamy SLD ze zwierzetami, kampania jest przemyślana i
      dowcipna. Poza tym nie odwołuje sie do znanych i wyświechtanych motywów a
      reklamuje partie w nowy sposób.
      • pawel.zary Re: Siedziba PO 04.09.06, 17:18
        drogba666 napisał:

> Ale miejsce to raczej kiepskie, poza centrum i na ulicy o takiej sobie
        > reputacji. Wieczorem lepiej sie tam nie zapuszczać.
        > Mnie zacikawiło zdanie, które mówi ze biuro bedzie podobne do sklepu. Bedzie
        > tam można cos kupić?
        >

Miejsce takie samo jak inne, bo podobnie jak w autobusie każdy koło kierowcy
        siedzieć nie może, tak i każdy biura w ścisłym centrum mieć nie da rady.
        Burmistrz na pismo w sprawie lokalu przesłał listę lokali, które miasto moze
        przekazać w trybie bezprzetargowym - oprócz kilku komórek, garaży i ruin na
        biuro nadawały sie dwa lokale. Jeden lokal to ten, który wziął poseł Materna z
        PiS-u, a drugi ten przy Czerwonego Krzyża. Do biura PiS-u prowadzą długie i
        wysokie schody, a wspólny korytarz prowadzi także do protezowni ;-) Lokal przy
        Czerwonego Krzyża jest (był) zdecydowanie lepszy, bo mieści się na parterze i
        jest widoczny także z ruchliwej ulicy.
        Wystarczy przejechać się do Berlina i przejść ulicami miasta, aby zobaczyć jak
        funkcjonuja lokale partii niemieckich - czasem jest tak, że w każdej dzielnicy
        w promieniu kilku ulic znajdują się lokale największych partii - wszystkie
        widoczne, z dużymi szybami wystawowymi, dobrze oznakowane - każdy
        zainetersowany może wejśc w każdej chwili jak do sklepu i porozmawiać.
        Lokal przy Czerwonego Krzyża ma być dla ludzi - mieszkańców miasta i powiatu, a
        nie dla działaczy gawędzących z zapałem o polityce.

• croolick Re: Siedziba PO 04.09.06, 20:26
          I to jest sluszny kierunek! SLD w Zarach wole sie urykrywac w zakamarkach starej kamienicy przy rynku. Kto tam trafi latwo, kto tam nigdy nie byl? Zrszta zarskie SLD nie sluzy ludziom tylko karierom.
          • p.e.k.o Re: Siedziba PO 04.09.06, 23:54
            croolick napisał:

> SLD nie sluzy ludziom tylko karierom.

Szkoda, że nauczyciele nie stoją na straży ortografii.
            Ciekawe co na to odpowiedni minister?
            • croolick Re: Siedziba PO 05.09.06, 00:35
              p.e.k.o napisał:

> croolick napisał:
              >
              > > SLD nie sluzy ludziom tylko karierom.
              >
              > Szkoda, że nauczyciele nie stoją na straży ortografii.
              > Ciekawe co na to odpowiedni minister?

no to oswiec mnie, gdzie tu jest blad ortograficzny. Ty naprawde bez osobistych wycieczek zyc nie mozesz, pleciesz byleby plesc, kompromitujesz sie panie urzednik.
              • p.e.k.o Re: Siedziba PO 05.09.06, 07:34
                croolick napisał:

> no to oswiec mnie, gdzie tu jest blad ortograficzny.

"SLD w Zarach wole sie urykrywac" - nie widzisz?
                Inne:
                "Jak tak z twoim IQ"
                "a ktore ja stram sie zasugerowac"
                "wlasnie SM powoloano dla celow"
                "niektorym ludziom latwo przychodzi latwo klamstwo"

Do tego lenistwo niestosowania polskich znaków. Zaraz pewnie powiesz że w
                internecie to dopuszczalne, ale dla mnie to zwykłe lenistwo i brak szacunku dla
                języka.
                • croolick Re: Siedziba PO 05.09.06, 10:46
                  Literowki trudno nazwac bledami ortograficznymi. No ale jesli nie potrafisz
                  dyskutowac merytorycznie to zawsze mozesz sie wykazac wskazywaniem urojonej
                  ulomnosci. Pisanie na forum nie miesci sie w kanonach oficjalnego pismiennictwa.
          • drogba666 Re: Siedziba PO 05.09.06, 07:56
            w tej samej kamienicy co SLD, "ukrywa" sie także Solidarność, PiS, ZNP,
            Samoobrona, PCK, związek sybiraków, fundacja rewitalizacji miasta, SKOK,
            rzecznik praw konsumenta.

Jest to jedne z lepszych miejsc w centrum miasta. Mankament to wysokie schody,
            niestety wind w Żarach nie ma a nie wszystkie pomieszczenia mogą znajdować sie
            na parterze.

Co to za banał ze SLD słyży karierom a nie ludziom? Przeczytaj ulotki sprzed 4
            lat i porównaj co udało sie z tego programu zrealizować. Wtedy zobaczysz ze
            ważniejsze sprawy to nie było tylko gadanie. Przypomne: rewitalizacja rynku,
            budowa parkingów w centum miasta, lotnisko jako teren inwestycyjny, kanalizacja
            zatorza, dokonczenie budowy obwodnicy.

Co robiła opozycja: ograniczała sie do blokowania prac rady w tym wstrzymywania
            sie od głosu. Nie przedstawili rzeczowego projektu uchwały w jakiejś ważnej
            sprawie dla miasta. Oleszewski któremu marzy sie byc burmistrzem udawadniał ze
            ronda w Żarach są za małe.
            • kobieta70 Re: Siedziba PO 05.09.06, 08:58
              BRAWO ! W końcu ktoś mądry się odezwał. Bo jak czytam inne wypowiedzi, to mam
              wrazenie jakbym mieszkala nie na tej planecie.
            • croolick Re: Siedziba PO 05.09.06, 10:48
              Szkoda, ze nie bylo nic w programie SLD o uczciwosci, moze wtedz sprawa Pekomu
              inaczej by sie ulozyla...
              • drogba666 Re: Siedziba PO 05.09.06, 11:03
                Jak na razie sprawa kasy w Pekomie nie drasneła szefa tej firmy. Chodzi mi o
                odpowiedzialność karną, prokuratura jemu zarzutów nie postawiła. A sam Rapacz
                wygrał sprawę z rednym Oleszewski - chodziło o pomówienie
                .
                To jak odbierana jest ta sprawa przez mieszkańców to inna rzecz.

O uczciwości było za to duzo w programie PiSu, LPR i Samoobrony, jak wygląda
                ich uczciwość widzi sie każdego dnia.

• croolick Re: Siedziba PO 05.09.06, 14:53
                  drogba666 napisał:

> O uczciwości było za to duzo w programie PiSu, LPR i Samoobrony, jak wygląda
                  > ich uczciwość widzi sie każdego dnia.

w sumie masz racje.
                  • drogba666 Re: Siedziba PO 05.09.06, 15:02
                    W normalnym kraju politycy nie muszą mówic o uczciwości, wychodzi sie z
                    założenia ze muszą byc uczciwi. U nas potrzeba zmiany w świadomości ludzi, zeby
                    uzmysłowili sobie ze sprawowanie funkcji publicznych to zaszczyt i wyróżnienie.

Poza tym nie ma tak sprawnych mechanizmów kontroli jak w demokracjach
                    zachodnich. A maksymą zwycięzców wyborów jest :TKM
    • mk_ck Re: Siedziba PO 05.09.06, 08:04
      Zapaśnicy mówią, że nie walczy kostium tylko "to" co w kostiumie :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka