Dodaj do ulubionych

Nowa książka Lecha.

10.11.06, 22:45
Lechu Malinowski popelnil kolejna ksiazke, tym razem o Powiecie. Heh, a to "pierwszy strazak powiatu" wymyslil - laurka przed wyborami ubrana w formule ksiazki o historii powiatu ;-)
Peko - to Ty zrobiles ten uroczy collage pacownikow Starostwa na s. 57?
Obserwuj wątek
    • boberzary Re: Nowa książka Lecha. 10.11.06, 23:32
      A gdzie można dostać książkę o służbie zdrowia??
      • nika139 Re: Nowa książka Lecha. 10.11.06, 23:37
        Popytaj w starostwie.
        A Lech Malinowski popełnił jeszcze jedną książkę : o gminie Trzebiel.
        • boberzary Re: Nowa książka Lecha. 11.11.06, 10:40
          Była jeszcze o zespołach, przewozie i straży.
          • nika139 Re: Nowa książka Lecha. 11.11.06, 15:53
            Lech napisał w sumie 9 książek o tematyce regionalnej(700 lat Trzebiela, Powiat
            żarski w twórczości ludowej, Straż pożarna w powiecie żarskim, Przewóz i
            okolice, Gmina Wymiarki, Huta szkła w Wymiarkach, Sieniawa Żarska, Gmina
            Trzebiel, Powiat żarski 1816-2006), że o broszurce o Przystanku Woodstock i
            wielu artykułach w prasie nie wspomnę.
            Myslę, że zrobił na tym polu bardzo wiele. Pora na innych.
            Croolick, kiedy będzie twoja?
            • croolick Re: Nowa książka Lecha. 11.11.06, 18:50
              nika139 napisała:

> Croolick, kiedy będzie twoja?

Juz sa - przejrzyj "Ludnosc pogranicza slasko - luzyckiego" czy "Kultura krajobrazu Europy Srodkowo - Wschodniej" (prace zbiorowe). Ponadto ja nie mam takich chodow jak Lechu, rynek jest maly a on musi z czego zyc, bym ja zdobyl dofinansowanie na wydanie ksiazki ;-) Sporo mam na kompie nie publikowanego, wiec moze kiedys nadejdzie ten dzien... ;-) A w koncu co nieco juz napisalem:

zary.zagan.org/artt,zary,5.html
              a z drugiej strony nie wiem co lepsze, czy artykuly, ktore dzieki internetowi przeczytaly setki ludzi, czy kisazki wydawana za publiczne pieniadze dla ograniczonego grona lub rozdawane. No fakt ksiazka to prestiz.
              • p.e.k.o Re: Nowa książka Lecha. 11.11.06, 19:27
                croolick napisał:

> kisazki wydawana za publiczne pieniadze dla ograniczonego grona

Ograniczonego rozmiarami nakładu.

Z drugiej strony nie miałbym nic przeciwko temu, żeby taką książkę o powiecie
                zamieścić w internecie. Pomyślę o tym.

> No fakt ksiazka to prestiz.

Tylko w pewnych kręgach :)
                • lech_galik A Lechu napisał o Lechu :) 11.11.06, 21:33
                  p.e.k.o napisał:

> croolick napisał:
                  >
                  > > kisazki wydawana za publiczne pieniadze dla ograniczonego grona
                  >
                  > Ograniczonego rozmiarami nakładu.
                  >
                  > Z drugiej strony nie miałbym nic przeciwko temu, żeby taką książkę o powiecie
                  > zamieścić w internecie. Pomyślę o tym.
                  >
                  >
                  > > No fakt ksiazka to prestiz.
                  >
                  > Tylko w pewnych kręgach :)
                  >
                  A lechu napisął o Lechu
                  galik.blox.pl/2006/11/W-malinowym-chrusniaku.html#ListaKomentarzy
                  • s_ares Re: A Lechu napisał o Lechu :) 11.11.06, 22:56
                    Lechu, zajrzalam na link.
                    No i czuje sie zazenowana.
                    Styl chyba bierzesz z Urbana, ale wyjatkowo nieudolnie.
                    Zauwaz, ze wulgaryzmami tez trzeba umiec sie poslugiwac.
                    Poniewz nie umiesz, tresc, byc moze wazna, ginie.
                    U Urbana wulgaryzm jest srodkiem, nie celem. W Twoim blogu - ma sie watpliwosc.
                    • s_ares Re: A Lechu napisał o Lechu :) 11.11.06, 23:00
                      No, doczytalam. Ale dalej nie wiem, o co Ci wlasciwie chodzi.
                      Styl kwiecisty ( och, czytaj to NIE ze zrozumieniem!) tez ma swoje reguly.
                      Inaczej jest tylko stylem kwiecistym.
                      • lech_galik Re: A Lechu napisał o Lechu :) 12.11.06, 00:53
                        s_ares napisała:

> No, doczytalam. Ale dalej nie wiem, o co Ci wlasciwie chodzi.
                        > Styl kwiecisty ( och, czytaj to NIE ze zrozumieniem!) tez ma swoje reguly.
                        > Inaczej jest tylko stylem kwiecistym.

Jeśli już postanowiłaś postawić się ponad mną i udzielać mi dobrych rad to przynajmniej rób to dobrze tak by zwiść średnio inteligentnego czytelnika. Inaczej nici z całego przedsięwziecia. Mój tekst należy czytać wprost więc jeśli masz kłopoty ze zrozumieniem to znak ze błędną taktykę dyskredytowania mnie przyjełaś.
                        • s_ares Re: A Lechu napisał o Lechu :) 12.11.06, 20:47
                          lech_galik napisał:
                          > Jeśli już postanowiłaś postawić się ponad mną i udzielać mi dobrych rad to
                          przynajmniej rób to dobrze tak by zwiść średnio inteligentnego czytelnika.
                          ---Nikogo nie zamierzam zwodzic. Ani Tobie dobrych rad udzielac. Krytyka nie
                          oznacza pouczania. Jesli tak to odbierasz, to po prostu sie mylisz.

Inaczej
                          > nici z całego przedsięwziecia. Mój tekst należy czytać wprost więc jeśli masz
                          k
                          > łopoty ze zrozumieniem to znak ze błędną taktykę dyskredytowania mnie
                          przyjełaś
                          ---Ty znowu swoje!
                          Dlaczego uwazasz, ze krytyka to albo pastwienie sie, albo przesladowanie, albo
                          pouczanie, albo dyskredytowanie????? Wyznajesz zasade, ze kto nie z nami, ten
                          przeciwko nam?
                          • lech_galik Re: A Lechu napisał o Lechu :) 13.11.06, 13:13
                            To co robisz nazwać krytyką nie można to klasyczne babskie czepianie się bez celu i bez sensu.
                    • lech_galik Re: A Lechu napisał o Lechu :) 12.11.06, 00:49
                      Daruj sobie ten pseudointelektualny sztafaż i gołosłowie. Poproszę o konkretne przykłady wulgaryzmów.
                      • s_ares Re: A Lechu napisał o Lechu :) 12.11.06, 20:42
                        No, Lechu...Wulgaryzm jest wulgaryzm. Nie odrozniasz? To ja mam Ci w Twoim
                        tekscie wskazywac wulgaryzmy? :)
                        • lech_galik Re: A Lechu napisał o Lechu :) 13.11.06, 13:15
                          Tak! Poprostu wskaż. Możesz też uzasadnić dlaczego uważasz dany zwrot za wulgaryzm jeśli potrafisz.
                          • nika139 Re: A Lechu napisał o Lechu :) 13.11.06, 21:59
                            A może by tak wrócić do tematu, tj. do twórczości pisarskiej Lecha
                            Malinowskiego?
                            Pyskówki s_ares i lecha_galika zaczynają już być nudne.
                            Ciekawe, czy przeczytali choć jedną z książek Lecha M.?
                            • lech_galik Re: A Lechu napisał o Lechu :) 13.11.06, 22:05
                              nika139 napisała:

> A może by tak wrócić do tematu, tj. do twórczości pisarskiej Lecha
                              > Malinowskiego?
                              > Pyskówki s_ares i lecha_galika zaczynają już być nudne.
                              > Ciekawe, czy przeczytali choć jedną z książek Lecha M.?

Wartka narracja, bogate słownictwo, trzyma w napieciu do ostatniej strony, niesamowite zwroty akcji.
                              • nika139 Re: A Lechu napisał o Lechu :) 13.11.06, 22:11
                                Nie czytałeś ostatnio Forsytha, Ludluma, albo coś w tym rodzaju?
                                • lech_galik Re: A Lechu napisał o Lechu :) 13.11.06, 22:16
                                  Czytałem Irka Grina ostatnio "Szerokiej drogi Anat" świetny jest :)
                                  A najciekawsze że urodził się w Żarach :)
                                  • nika139 Re: A Lechu napisał o Lechu :) 13.11.06, 22:28
                                    Znam, miałam przyjemność rozmawiać.
                                    To, że urodził się w Żafach może nie jest najciekawsze w jego życiorysie. Ale
                                    dla Żaran, to na pewno powód do lokalnej dumy.
    • p.e.k.o Re: Nowa książka Lecha. 11.11.06, 11:06
      croolick napisał:

> Peko - to Ty zrobiles ten uroczy collage pacownikow Starostwa na s. 57?

No tak coś mnie naszło pewnego wieczora jakieś 6 lat temu.
    • boberzary Re: Nowa książka Lecha. 11.11.06, 20:11
      Gdzie można dostać najnowsze książki Lecha??
      • nika139 Re: Nowa książka Lecha. 12.11.06, 08:20
        Najlepiej skontaktować się z nim samym.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka