Dodaj do ulubionych

regionalna 27,04

27.04.07, 20:56
wbrew wszystkim sceptykom i antagonistom przeczytałem dzisiejszy numer i cóż
mamy tu za kwiatki?jest list nowego pana starosty w którym wyjaśnia on
wszystkim że ten poprzedni był beee i ile to złego on narobił,jaką to kupę
pieniedzy zmarnotrawiono a on dzielny rycerz musi sie uporać z tym
gnojem,pewnie za parę lat kiedy nastąpi zmiana obsady przy korytku czytać
będziemy to samo z jedną niewielką różnicą że bez życzliwej przychylności dla
nowego starosty ,a którą pana Marka C.w tej chwili otacza GR(zaraz,zaraz to
chyba nazywa sie wazelina czy włazidupstwo?albo jakoś tak)
nastepny artykulik pani A.Czyzewskiej o żarskim zamku ,rzecz dotyczy
pozorowanych działań właścicieli ,no można sie wzruszyć ,jak to dzielna pani
konserwator walczy z ciemnymi siłami niemocy,coś jakby mi sie tam w głowie
kołacze i przypomina że ktoś obiecywał jak to nowi właściciele szybko zamek i
pałac odrestaurują i ze są to ludzie godni zaufania,czy czasem nie był to pan
burmistrz?gdzie ten bal sylwestrowy w zamkowych komnatach?pani konserwator sie
boi że znów zmieni sie właściciel i będzie trzeba całą procedure zacząc od
początku.No tez mi nowina

Obserwuj wątek
    • p.e.k.o Re: regionalna 27,04 27.04.07, 23:47
      debest3 napisał:

> z jedną niewielką różnicą że bez życzliwej przychylności dla nowego starosty
      > a którą pana Marka C.w tej chwili otacza GR

To lekka przesada - z mojego punktu widzenia. Gdyby było tak jak mówisz, to w GR
      znalazłbyś znacznie więcej materiałów o powiecie.
      • debest3 Re: regionalna 27,04 28.04.07, 00:01
        he he wiesz nie jestem zwolennikiem ani starego ani nowegostarego starosty,ale
        pamiętam że jak Skobelski był starostą to nie było numeru gazetki zeby mu w
        czymś nie dowalili,a odnośnie tego jak mówisz że wiecej by było o powiecie ,no
        cóż jak nie ma sie czym chwalić to lepiej przemilczeć
        • p.e.k.o Re: regionalna 27,04 28.04.07, 11:01
          debest3 napisał:

> a odnośnie tego jak mówisz że wiecej by było o powiecie ,no cóż jak nie ma sie
          > czym chwalić to lepiej przemilczeć

Nie w tym rzecz, po prostu rzeczy "skandaliczne" lepiej się sprzedają, niż takie
          "zwykłe".
          • debest3 Re: regionalna 27,04 28.04.07, 14:32
            z tego wynika że pan obecny starosta raczej skandali nie wywołuje?bo nie
            wyobrażam sobie tego aby nawet taka gazeta jak GR skandale fabrykowała po to
            tylko żeby Skobelskiemu dołożyć,a ja raczej w garbate aniołki nie wierzą tak
            samo jak i w uczciwość i dobre intencje pana starosty MC który już dał popis w
            poprzedniej swojej kadencji i raczej szybciej ja starostą zostanę niż miałoby
            sie to zmnienić a to jak bardzo jest popierany obecny włodarz powiatu przez
            społeczeństwo świadczyć może jego wynik wyborczy i jego wice.....eee ledwo mi
            przez gardło przechodzi...starosty Palcata i gdyby nie te oszustwo z ordynacją
            wyborcza to on byłby starosta ale chyba na ksieżycu
            • pawel.zary Re: regionalna 27,04 28.04.07, 14:47
              Wicestarosta Palcat nie uzyskał mandatu radnego, a stanowisko wicestarosty
              otrzymał dzięki temu, ze został zgłoszony przez starostę M.Cieślaka i w
              głosowaniu radnych powiatowych uzyskał wymaganą większość. Wszystko odbyło się
              zgodnie z prawem.
              Część wyborców może mieć o to pretensje, ale prawo na to zezwala. Starosta też
              nie musi być radnym.
              • debest3 Re: regionalna 27,04 28.04.07, 14:53
                tak ale mi chodzi o te oszustwo z ordynacją wyborcza dokonane przez PiS w
                ostatniej chwili przed wyborami,starosta miał przecież być wybierany w wyborach
                bezpośrednich prawda?Dlatego to co zrobił PiS jest dla mnie oszustwem ,a jeżeli
                sie co nieco obieca kolegom z rady powiatu to problemów ze stołkiem dla starosty
                raczej nie bedzie,a gadanie że radni zostali wybrani przez społeczeństwo chyba
                do mnie nie trafia bo raczej skłonny jestem sądzić że oni raczej w nosie mieli
                zdanie swoich wyborców,myśleli raczej o sobie ,taaak wszystko odbyło sie zgodnie
                z prawem tylko czy z tym moralnym też?
                • pawel.zary Re: regionalna 27,04 28.04.07, 15:31
                  debest3 napisał:

,taaak wszystko odbyło sie zgodni
                  > e
                  > z prawem tylko czy z tym moralnym też?

No tak. Ja też jestem za wyborem bezpośrednim starostów i marszałka województwa.
                  Zupełnie inaczej by to wyglądało i chyba inni ludzie sprawowaliby te urzędy niz
                  obecni.
                  Jeżeli zaś chodzi o moralność, to w polityce liczy się niestety większość (tzw.
                  demokracja), a nie moralność. Wielu ludzi jak to się potocznie mówi "przekłada"
                  większość na moralność. Kto ma większość ten jest moralny i ma rację. :-(
                  pzdr
                  • debest3 Re: regionalna 27,04 28.04.07, 16:24
                    hmm czyli wychodzi na to ze mając większość ,moralność można mieć gdzieś,ale
                    powiem ci ze to o czym mówisz to nie jest demokracja ,tylko dyktatura wiekszości
                    a dla mnie to nie to samo
                    • pawel.zary Re: regionalna 27,04 28.04.07, 20:52
                      debest3 napisał:

> hmm czyli wychodzi na to ze mając większość ,moralność można mieć gdzieś,ale
                      > powiem ci ze to o czym mówisz to nie jest demokracja ,tylko dyktatura wiekszośc
                      > i
                      > a dla mnie to nie to samo

Dla mnie to też nie to samo :-) Znam takich, którzy moralność utożsamiają z
                      większością i głos sprzeciwu wobec decyzji większości uważają za niemoralne
                      działanie.
                      • debest3 Re: regionalna 27,04 28.04.07, 21:12
                        pawel.zary napisał
                        >
                        >
                        > Dla mnie to też nie to samo :-) Znam takich, którzy moralność utożsamiają z
                        > większością i głos sprzeciwu wobec decyzji większości uważają za niemoralne
                        > działanie.

ależ nie trzeba nikogo takiego znać osobiście ,wystarczy wziąć pierwszą z
                        brzegu gazetę albo włączyć telewizję i wszędzie tam są takie gadające głowy
                        oni przecież reprezentują większość( tak ok.30% z 40%)i oponenci nie mają
                        racji,tylko dziwi mnie ze oni nie chcą w pewnych kontrowersyjnych sprawach tej
                        większości o nic pytać(aborcja,tarcza antyrakietowa),referendum unikają jak
                        ognia,podejrzewam że wiedzą o tym ,że mogliby ponieść klęskę,ale gęby mają pełne
                        frazesów
                        • dzikikonpl Re: regionalna 27,04 28.04.07, 23:28
                          debest jesteś naprawdę dobry, tak trzymac a tym co mówi peko to sie nie
                          przejmuj bo to wazeliniarz szczególnie obecnego starosty!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka