rexona5 Re: 1,2,3 próba hotspota 23.06.08, 14:33 no i co... działa, czekam na "łatki" które masz do "przypięcia", bardzo jestem ciekaw co byś zrobił lepiej oczywiście Twoim zdaniem Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: 1,2,3 próba hotspota 23.06.08, 18:32 rexona5 napisał: > no i co... działa, czekam na "łatki" które masz do "przypięcia", > bardzo jestem ciekaw co byś zrobił lepiej oczywiście Twoim zdaniem Jakby ktos nie wiedzial, jak dziecku wytlumaczyc pojecie "myslenie stereotypami" to badzo mu pomogles tym postem. Odpowiedz Link Zgłoś
rexona5 Re: 1,2,3 próba hotspota 25.06.08, 09:14 croolick napisał: > Jakby ktos nie wiedzial, jak dziecku wytlumaczyc pojecie "myslenie stereotypami > " > to badzo mu pomogles tym postem. myślę że są lepsze żródła, ale cóż nieczeg innego sie nie spodziewałem Odpowiedz Link Zgłoś
nicniemoge Re: 1,2,3 próba hotspota 26.06.08, 16:46 Jaki zasieg? zdjecie pokazuje czesc Rynku i ul.Chrobrego. firma jest na ul.Podchorazych. Czy tam tez warto probowac? Odpowiedz Link Zgłoś
janwer Re: 1,2,3 próba hotspota 26.06.08, 17:48 Na Podchorążych jest idealny zasięg z www.fredry.net Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: 1,2,3 próba hotspota 30.06.08, 00:31 waldi123 napisał: > Ale nie darmowy :( To prawda, ale uwazam, ze jesli chodzi o darmowy internet w Zarach to w zupelnosci wystarczy to co dziala od tygodnia. Na rynku potrzebny jest darmowy internet dla turystow czy ludzi przyjezdzajacych w interesach. Chwala za to urzednikom, ze w koncu dostrzegli ta potrzebe. W Zarach nie brakuje roznych providerow, zeby wladze gminne inwestowaly w darmowy internet dla wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
waldi123 Re: 1,2,3 próba hotspota 08.07.08, 19:31 To moze w koncu wlodarze miejscy zainwestuja w projekt o nazwie e-urzad. Zasponsorowali juz prywatna firme to teraz moze rozwina bardziej pomysl na styku klient-urzad :) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: 1,2,3 próba hotspota 09.07.08, 20:32 Popieram przedmowcę w "całej rozciągłości" idea e-govermetu leży-jak projekt e-łużycki... Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: 1,2,3 próba hotspota 12.07.08, 11:18 Na oficjalnej stronie miejskiej znalazla sie taka oto polemika: W związku z publikacją w Gazecie Regionalnej /piątek 11 lipca - "Naprawdę darmowy"/ uprzejmie informuję, że inwestorem projektu pod nazwą „Żary Hot Spot” była Gmina Żary o statusie miejskim i ona jest właścicielem sprzętu i oprogramowania zamontowanego przez wykonawcę MM-team. Koszty związane z instalacją projektu to koszty zakupu: - dwóch urządzeń AP wraz z 3 antenami zewnętrznymi i okablowaniem - serwer dostępowy montowany w szynie z systemem operacyjnym Windows Serwer - oprogramowanie do zarządzania siecią. Wykonawca będzie nieodpłatnie administrował systemem. Bezpłatny internet w Żaganiu jest własnością firmy, nie Gminy i działa dokładnie w miejscu, gdzie firma ma siedzibę. Dziennikarz „Gazety Regionalnej” znowu na podstawie jednej rozmowy telefonicznej ocenił jakość działania urzędników miejskich i znowu …”wykrył szastanie publicznymi pieniędzmi”. p.s. A wlasciwie to kto "uprzejmie informuje"? Tak inteligentne serwery maja, ze same na dziennikarskie sensacyjki odpowiadaja? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
janwer Re: 1,2,3 próba hotspota 12.07.08, 12:00 Jak to jest, że kiedy ja dostanę coś za darmo, to Urząd Skarbowy pilnuje, żebym zapłacił podatek VAT i dochodowy od otrzymanego w ten sposób "przychodu". Podobnie, kiedy dam coś za darmo, to muszę opłacić podatek VAT od ceny rynkowej świadczenia, które dałem. Stąd widzimy promocje za złotówkę, ale nigdy za darmo. Pytam zatem: Na ile wyceniono wartość usług świadczonych hotspotem? Jaką kwotę podatku VAT zapłaciła i będzie płacić Gmina Żary od świadczonych usług? Jaką kwotę VAT zapłaci rocznie wykonawca (MM Team) od usługi _nieodpłatnego_ administrowania systemem? Jaką kwotę VAT oraz podatku dochodowego zapłaci Gmina Żary od otrzymanego przychodu w postaci nieodpłatnego administrowania systemem? Przecież nikt z nas nawet nie śmie pomyśleć, że ma miejsce omijanie płacenia podatków? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
siekieradka Re: 1,2,3 próba hotspota 14.07.08, 09:00 Jak zwykle niektórzy tylko narzekać potrafią. Kole w oczy, że ktoś coś zrobił „nieodpłatnie” i dla mieszkańców? Zaraz trzeba "nasyłać" US, CBA, CBŚ? Dlaczego tak prężna firma jak fredry.net nie pomyślała o stworzeniu HotSpota skoro zasięg w rynku posiada znakomity. Czyżby tylko „komercja” i „centusie” ? Hmmm... Sami sobie odpowiedzmy. Pozdrawiam Siekieradka Odpowiedz Link Zgłoś
janwer Re: 1,2,3 próba hotspota 14.07.08, 09:19 Przepraszam, że mnie "kolą w oczy" urzędnicy skarbowi siedzący kilka dni w moim domu, którzy czepiają się że coś zrobiłem za darmo i każą mi płacić od tego podatek. Zadają mi podobne pytania, jakie postawiłem na tym forum. Hotspota bezpłatnego nie zrobiłem z powodu przepisów fiskalnych, jakie obowiązują. Wszyscy chyba słyszeli o spowodowanym podatkami bankructwie piekarza, który rozdawał chleb biednym za darmo? Sprawdzam więc tylko, czy są równiejsi wobec prawa. Zaznaczam też, że żadna firma nie zrobiła darmowego hotspota. To my wszyscy za to zapłaciliśmy. Finansowanie poszło jak rozumiem z kasy miasta, a nie osób prywatnych. Jeżeli już zadajesz pytania, to powinnaś zapytać "Dlaczego mająca dobry zasięg w rynku firma nie otrzymała od miasta zapytania ofertowego?". Ale to by była już zupełnie inna historia. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: 1,2,3 próba hotspota 18.08.08, 23:21 Dzis probowalem sie polaczyc z naszego darmowego hotspota, ale jedyna strona, ktora mozna bylo otworzyc byla strona Urzedu Miejskiego. Jesli to nie chwilowa usterka/blad konfiguracji to po kiego grzyba w ogole ten hotspot? Zeby bylo modnie? Dawny kiosk z ekranem dotykowym przy SWA i komputerek w holu ratusza wystarczaly w zupelnosci by zapoznac sie z zawartoscia miejskiej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
siekieradka Re: 1,2,3 próba hotspota 19.08.08, 09:49 Z tego co wiem to "padal" wczoraj Dialog. A lacze maja z Dialogu wlasnie. Widocznie trafiles na ten "zły" moment :) A strone w takim przypadku zapewne system "laduje" z cache serwera. Ale to tylko moje domysly.. Pozdrawiam. Siekieradka Odpowiedz Link Zgłoś
janwer Re: 1,2,3 próba hotspota 19.08.08, 10:14 A jakie to łącze? Proszę sprawdzić IP ze strony www.whatsmyip.org Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: 1,2,3 próba hotspota 22.08.08, 23:27 Faktycznie chyba byla awaria, bo dzis bez problemu moglem polaczyc sie z kazda strona i skorzystac z e-maila. BTW po co trzeba wpisywac to haselko? Rozumiem, ze przy okazji potwierdzamy stosowanie sie do regulaminu ale dla obcokrajowcow to moze byc utrudnieniem, wiele darmowych hot - spotow jednak obywa sie bez tego. Odpowiedz Link Zgłoś