purrwisiak 07.04.09, 20:20 www.zachod.pl/articles/view/rowerzysta-jak-kierowca Kazimierzu Drozd! Wyborca prosi o zwrot pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iw_on Re: Trybunał nie uratował Kazimierza. 07.04.09, 21:59 purrwisiak napisała: > Kazimierzu Drozd! > Wyborca prosi o zwrot pieniędzy. i słusznie , ja tez jako wyborca dołączam sie do tego apelu.. Odpowiedz Link Zgłoś
nika139 Re: Trybunał nie uratował Kazimierza. 07.04.09, 23:44 purrwisiak napisała: > Kazimierzu Drozd! > > Wyborca prosi o zwrot pieniędzy. Przyłączam się do apelu! A co na to radni, którzy głosowali przeciw wygaśnięciu mandatu radnego Kazimierza Drozda? Pomogą mu spłacić ten honorowy dług? Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Trybunał nie uratował Kazimierza. 07.04.09, 23:55 nika139 napisała: > A co na to radni, którzy głosowali przeciw wygaśnięciu mandatu > radnego Kazimierza Drozda? Pomogą mu spłacić ten honorowy dług? Który przepis mówi o jakimś zwrocie? Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Trybunał nie uratował Kazimierza. 08.04.09, 00:32 p.e.k.o napisał: > Który przepis mówi o jakimś zwrocie? Przepis który mówi, że K. Drozd nie miał prawa wybieralności w czasie wyborów, więc jego mandat po ujawnieniu tej sprawy powinien już dawno wygasnąć. Posłużę się osobistym przykładem - w 2000 r. zostałem powołany do odbycia służby wojskowej w Szkole Podchorążych Rezerwy. Niestety księgowa w pracy nie zauważyła tego faktu i przez pierwsze dwa miesiące przelewała mi pensję na konto, choć mi ona nie przysługiwała. Pieniądze musiałem zwrócić. Jakie to proste. Odpowiedz Link Zgłoś
purrwisiak Re: Trybunał nie uratował Kazimierza. 08.04.09, 08:54 -Który przepis mówi o jakimś zwrocie? Wystarczy że przepis mówi o warunkach wybieralności - Drozd nie może w świetle prawa być radnym - za co bierze pieniądze Twym zdaniem ??? Za śpiew, dowcip czy wąsa? Odpowiedz Link Zgłoś
peko2 Re: Trybunał nie uratował Kazimierza. 18.04.09, 13:21 pekuś - mój braciszku, a cóź to ? Kaziu śpiewajło dokłada Ci ze swojej diety jakąś końcóweczkę do Twojej marnej pensyjki :) Czy Ty tak społecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Trybunał nie uratował Kazimierza. 19.04.09, 22:25 Rada na przyszłość: ZDJĘCIE Odpowiedz Link Zgłoś
lasica068 Re: Trybunał nie uratował Kazimierza. 20.04.09, 10:08 Imć Kazimierzu oddaj coś co nie należy do Ciebie!!! a do pozostałych radnych powiatu, którzy blokowali jego odwołanie: mam nadzieję, że wasze miękkie serce równoważone jest "twardą dupą" bo należy wam się kopniak od wyborców, których nie szanujecie. A swoja drogą ktoś powinien zająć się windykacją wypłaconych juz publicznych pieniędzy. jeżli wypłaty są z puli starostwa, a były wypłacane niezasadnie to nie powinno być przeszkód z ich odzyskaniem, tym bardziej, ze ewentualnie mozna by obciążyć innych radnych, którzy przez swoją indolencję pozwalali na marnowanie publicznych pieniędzy. a w razie czego to zawsze można obciążyć kancelarię sejmu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
purrwisiak Re: Trybunał nie uratował Kazimierza. 20.04.09, 10:25 :) dla nieobojętnych. ...samotnemu na głuszy zmarzły już uszy. Odpowiedz Link Zgłoś
pijanista69 Re: Trybunał nie uratował Kazimierza. 20.04.09, 10:48 gdybym miał skomentować zachowanie "radnego" i jego kolesi musiałbym używać ciężkich inwektyw potwierdza się trzymanie koryta za wszelką cenę (koryto skojarzyło mi się ze świnią... hmmm...) i jeszcze jedno skojarzenie: Kobranocka śpiewała kiedyś "olewam was, że aż tryska!" jestem przekonany, że 80% polityków i urzędników lokalnych i centralnych, bankierów, policjantów i strażników miejskich śpiewa sobie to pod nosem codziennie na myśl o pomocy wyborcom, mieszkańcom, LUDZIOM... Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Kazimierz śpiewa. 28.04.09, 23:07 Dziś na sesji radny Drozd znowu zaśpiewał. Ciekawe, czy będzie można zobaczyć na własne oczy te popisy wokalne w ramach "Wiadomości z powiatu" na YouTube? Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Kazimierz śpiewa. 29.04.09, 07:25 croolick napisał: > Ciekawe, czy będzie można zobaczyć na własne oczy te popisy > wokalne w ramach "Wiadomości z powiatu" na YouTube? Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
fnf Re: Kazimierz śpiewa. 29.04.09, 15:17 iw_on napisała: > >a dlaczego? Może pan Kazimierz docenił wartość swego głosu i upomina się o tantiemy z UM ;) Odpowiedz Link Zgłoś
p.e.k.o Re: Kazimierz śpiewa. 29.04.09, 23:07 iw_on napisała: > a dlaczego? Bo taki film zwyczajnie nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Kazimierz śpiewa. 29.04.09, 23:18 p.e.k.o napisał: > Bo taki film zwyczajnie nie istnieje. Mamy do czynienia z "półkownikiem", czy profilaktycznie miałeś tego nie nagrywać? Odpowiedz Link Zgłoś
jasio_flaszka Re: Kazimierz śpiewa. 11.10.09, 23:37 PEKO wrzuć te śpiewy na Forum, bo jakoś tak smutno ostatnio :( i tak za niedługo trzeba będzie robić porządki w archiwum, bo nie wiadomo czy ręka pryncypała do całowania utrzyma się :) Odpowiedz Link Zgłoś
croolick Re: Kazimierz śpiewa. 29.04.09, 21:32 p.e.k.o napisał: > Nie. Szkoda, bo "Kazimierz śpiewa" jest prawdziwą twarzą medialną rządzącej powiatem koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
nika139 Re: Kazimierz śpiewa. 29.04.09, 22:42 W maju w Górzynie odbędzie się kolejny Festiwal "Mundurowo na Ludowo". Nic nie stoi na przeszkodzie, aby "Kazimierz Śpiewa" zabłysnął tam swoim talentem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
purrwisiak Re: Kazimierz śpiewa. 03.05.09, 19:26 Czasy takie że cymbał cymbałem większość w radzie tworzy;) Odpowiedz Link Zgłoś