golamur 30.12.09, 11:35 Witam wszystkich, mam pytanie o ph wody w kranach w Radzyminie. Czy ktoś może się orientuje jaki jest poziom ??? Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
efka_85 Re: Pytanie o ph wody 04.01.10, 16:34 Wszystkie informacje są tu:: www.pwik.radzymin.pl Według badań z marca 2009 Ph wynosi niecałe 8 Odpowiedz Link
przedemerytka Re: Pytanie o ph wody 04.01.10, 22:30 zauważyłam, nie tylko ja, ale też sąsiedzi że woda radzymińska coraz bardziej zaczyna upodabniać się do tej warszawskiej (śmierdzi chlorem), a jeszcze jakiś czas temu zmieniałam rybkom wodę bez obawy, że padną z nadmiaru chemii. Odpowiedz Link
przedemerytka Re: Pytanie o ph wody 04.01.10, 22:42 efka_85 napisała: > Wszystkie informacje są tu:: www.pwik.radzymin.pl > Według badań z marca 2009 Ph wynosi niecałe 8 wydaje mi się cokolwiek odległe to badanie wody i po drodze od marca do końca grudnia wiele zmieniło się Odpowiedz Link
efka_85 Re: Pytanie o ph wody 05.01.10, 15:06 Racja, ale nie wiem jak często Wojewódzki Inspektorat Ochrony Środowiska ma obowiązek badać wodę. Również mogę potwierdzić, że woda coraz bardziej zalatuje chlorem, czuję to zwłaszcza w godzinach przedpołudniowych. Odpowiedz Link
x_alicia_x Re: Pytanie o ph wody 05.01.10, 23:15 U nas to samo, basenowa "bryza" w łazience i herbata, której bez dodatków tłumiących nie daje się wypić. Ja miałam wrażenie, że chlorowy zapaszek uaktywnia się po większych opadach. Odpowiedz Link
efka_85 Re: Pytanie o ph wody 08.01.10, 19:53 Jeśli chodzi o herbatę, to polecam zagotowywać wodę dwa razy, albo gotować ją przez kilka minut. Wtedy herbata wygląda dużo lepiej - sprawdzony sposób Odpowiedz Link
przedemerytka [...] 29.03.10, 16:27 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link
szifox OT 29.03.10, 17:00 Przedemerytka napisała: Zadłużona po zęby gmina właśnie przez 8-letnią kadencję, jest absolutnym bankrutem, do tego bez szkół, sal, boisk, dróg, kanalizacji, odwodnienia i melioracji zatrzymanej równo w 2002 roku ..... Prosze odpowiadać na temat, szczególnie jeżeli się tego wymaga od innych ... Odpowiedz Link