karolina99.9 06.08.10, 17:43 Proponuję Ci przekazanie administrowania forum na rzecz Urzędu MiG Radzymin. Co ty na to?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
picooz Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 06.08.10, 17:57 W czyim imieniu składasz tą propozycję? PS Widzę, że stęskniłaś się za forum? Brakowało Ci zamieszania, które powodowałaś? Jak było w Chorwacji/ Bo na sesji RM nie było Ciebie? Odpowiedz Link
acha2805 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 06.08.10, 18:39 Pfff... ależ się uśmiałam. Chyba jednak lepiej, żeby forum zostało W MIARĘ możliwości po stronie radzyminiaków? Ja np. bardzo nie chciałabym żeby było upolitycznione... Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 08:36 Co Cię tak rozśmieszyło droga koleżanko?? Upolitycznione to te forum jest właśnie w tej chwili. Myślę, że jakby Urząd M i G administrował forum po części to wtedy byłoby całkowicie sprawiedliwie. Nie wiem, dlaczego Szifox np. nie dołączy kolejnego administratora właśnie kogoś z Urzędu, a nie sam się trzyma twardo jak stary komunistyczny beton?! Odpowiedz Link
kchacinski Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 08.08.10, 18:04 Ja widzę to inaczej: Chaciński - młody prawnik i społecznik Dobrzyniecki - społecznik, goldenline podowiada, że był managerem restauracji Szewczyk - prywatny przedsiębiorca IT, ale przede wszystkim człowiek z dużą wiedzą nt samorządu (wnioskuję po debatach) Koza - kto odsłuchuje nagrania z sesji ten wie, że jest to chyba jedyny radny, który o zgrozo, czyta to, nad czym głosuje. Ma na pewno dużą wiedzę na temat finansów. A Pani, Pani Kobylarz - jeśli Karolina to pani. nie prezentuje swoją osobą NIC!!! Na sesjach jest Pani tylko maszynką do głosowania. Nie czyta Pani tego nad czym Pani głosuje, zapoewne dlatego, że i tak by Pani tego nie zrozumiała. Pyta Pani, czy chcemy takiej władzy. Odpowiedź brzmi - TAK , takiej albo każdej innej niż ta obecna. Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 08:19 Zamieszania?? Przecież jedynymi osobami ktrzórzy robią zamieszanie w tym mieście to jesteście właśnie Wy!! Chorwacja jest super jeszcze sobie leniuchuje Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 08:44 W swoim imieniu składam propozycję! Tobie kolego proponuję żebyś się zajął Pedagogiką/Resocjalizacją, zgodnie z Twoim wykształceniem, a nie polityką, bo nie masz na ten temat zielonego pojęcia!! Odpowiedz Link
szifox Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 09:26 karolina99.9 napisała: "Tobie kolego proponuję żebyś się zajął Pedagogiką/Resocjalizacją, zgodnie z Twoim wykształceniem, a nie polityką, bo nie masz na ten temat zielonego pojęcia!!" Otóż żadne z 20 ustawowych zadań własnych samorządu gminnego nie mówi o zajmowaniu się polityką, natomiast są takie, które mówią o edukacji publicznej oraz pomocy społecznej, do których Krzysiek Dobrzyniecki posiada właściwe przygotowanie. Niezaprzeczalnym faktem jest uprawianie polityki zamordzyzmu przez obecną koalicję radnych, służącą do uciszania tych radnych, którzy starają się przedstawiać rzeczowe argumenty wobec populistycznych pomysłów w rodzaju budowa sanktuarium czy inauguracji festiwalu kredytowego. Sprzyja temu utrzymywanie bałaganu w planowaniu inwestycji, ciągłe i niezapowiedziane, nieracjonalne zmiany. Wracając do sprawy wątku to urząd już prowadzi swoje forum na stronie internetowej RADZYMIN.PL, zatem możesz się tam również kompromitować do woli. Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 09:48 No i odezwał nam się najwyższy z SRF. Czyli kwalifikacji nie posiada tak??? Posiada tylko dobre przygotowanie?!! Co to znaczy te „dobre przygotowanie”, bo dla mnie to takie dyplomatyczne dobre określenie i przyćmienie prawdy. Pan Dobrzyniecki posiada takie same dobre przygotowanie tak jak pan, z tym, że pan może jeszcze kwiatki przed Urzędem pielęgnować, bo z wykształcenia jest pan ogrodnikiem a pan Dobrzyniecki już nie Odpowiedz Link
flancowany Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 10:11 Droga Pani Karolino, czy jak ma Pani na imię! Skoro wypomina Pani innym ich wykształcenie, to może sama się Pani nam przedstawi i pochwali w końcu swoimi dokonaniami i wykształceniem, bo samo bycie radnym nie daje prawa krytykowania i pouczania innych. Odpowiedz Link
ania_silenter Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 10:29 flancowany napisał: > bo samo bycie radnym > nie daje prawa krytykowania i pouczania innych. Trudno uwierzyć, żeby ktoś kto tak żenująco zachowuje się na forum mógłby być radnym i w ogóle dorosłym człowiekiem. To chyba jakieś dziecko się nudzi w wakacje (świadczą o tym choćby błędy otrograficzne czy nieznajomość netykiety). Odpowiedz Link
szifox Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 11:06 flancowany napisał: Droga Pani Karolino, czy jak ma Pani na imię ? Szkoda zachodu, nie zdziwiłbym się jakby z tego profilu pisał cały KWW "Nasza Gmina" czy coś w tym stylu. Przebieg dyskusji czy debaty ze słabą konkurencją jest łatwy do przewidzenia - jeżeli przeciwnik nie posiada argumentów do rzeczowej dyskusji to ucieka z tego pola (w tym przypadku problemów gminnych) i wchodzi na tematy personalne (wykształcenie, pochodzenie, wyznanie itp.) Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 11:19 Drogi Panie Mariuszu Szewczyk (szifox), Zacznijmy od tego że Gmina nie ma żadnych problemów, jedynym problemem jesteście Wy, bo to Wy na siłę znajdujecie jakieś problemy i punkt zaczepienia do wyborów! Co do radnych zaś, to przecież głosuje się na daną osobę prawda?! Więc o co Panu chodzi?? Czy napisałam nieprawdę, że jest Pan z wykształcenia ogrodnikiem a Pan Dobrzyniecki ukończył pedagogikę?? Odpowiedz Link
szifox Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 12:04 karolina99.9 napisała: "Zacznijmy od tego że Gmina nie ma żadnych problemów, jedynym problemem jesteście Wy, bo to Wy na siłę znajdujecie jakieś problemy i punkt zaczepienia do wyborów!" Proszę się w końcu zdecydować, czy problemów "nie ma", "jest jeden" czy też może "jest ich więcej" Nie dziwie się, że KW Radzymin 2010 jest problemem - rzecz w tym, że nie gminy, a raczej obecnej koalicji. I niech tak zostanie. "Czy napisałam nieprawdę, że jest Pan z wykształcenia ogrodnikiem a Pan Dobrzyniecki ukończył pedagogikę??" To prawda. Dodam jeszcze, że moja babcia miała legitymację partyjna PZPR. Odpowiedz Link
flancowany Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 11:44 KWW "Nasza Gmina" cóż za piękna nazwa dla komitetu wyborczego, od razu można się domyślić że celem kandydatów jest zawłaszczenie gminy dla siebie. Skoro gmina ma być ich a nie mieszkańców, to ja im dziękuję za ich reprezentację. Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 10:53 Nie zapomnijcie jeszcze dołączyć pana "WETO" ( pana KOZĘ) do swojego zespołu trzech muszkieterów i Pchli Targ. Odpowiedz Link
szifox Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 11:17 Pan Grzegorz Koza od wielu lat zarządza RSH, dającą pracę wielu mieszkańcom Radzymina. Podobnej wiedzy o ekonomii, finansach publicznych oraz skutecznym zarządzaniu i nie posiada żaden inny radzymiński samorządowiec. Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 11:45 Zarządzanie?? To żeś nam znalazł specjalistę samorządowca! Przecież Pan Koza wynajmuje tylko budynki RSH i na tym sie kończy jego rola zarządzania, to potrafiłby robić każdy prosty człowiek. Korzysta ze spuścizny PRLu czerpiąc z tego zyski i tyle. Natomiast w stawianiu "WETO" jest na pewno profesjonalistą. Miał już swoje pięć minut jak Burmistrzem była Pani Żmijewska i jakoś specjalnie się nie wykazał. Powiem szczerze, że w tamtym czasie to w ogóle mało się działo w naszym miasteczku. Żaden z niego kandydat, już aisuga2 jest lepsza. Lepiej wyszukajcie sobie innego kandydata, bo Pan Koza jest już spalony. Odpowiedz Link
szifox Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 11:51 karolina99.9 napisała: "Zarządzanie?? To żeś nam znalazł specjalistę samorządowca! Przecież Pan Koza wynajmuje tylko budynki RSH i na tym sie kończy jego rola zarządzania, to potrafiłby robić każdy prosty człowiek." widać mało wiesz, RSH to nie tylko wynajem hali Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 11:56 Tak myslisz, to co jeszcze w takim razie robi RSH?? Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 08.08.10, 16:42 Szifox, Nie odpisałeś, czym jeszcze zajmuje się RSH?? Odpowiedz Link
aisuga2 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 12:13 Karolino and company, nie będę kandydować bo jestem za szczera i za uczciwa, no i jestem również flancowana a po za tym mam zbyt choleryczny charakter i małą tolerancję na ludzka głupotę Więc teraz już poważnie - proszę nie wykorzystywać mojej skromnej osoby do własnych rozgrywek personalnych, bo - czy mam sądzić, że w komitecie wyborczym, który Pani reprezentuje nie ma ludzi z podobnym do mojego poziomem wykształcenia???? Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 12:21 Droga koleżanko, Są, np pan Koza. Znakomity ekonomista i finansista, prawa ręka min finansów Odpowiedz Link
aisuga2 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 12:25 No to nie rozumiem... skoro Pan Koza jest Pani kandydatem na radnego (bo pytałam o komitet wyborczy, który Pani reprezentuje) czemu Pani go tak krytykuje? Przez przekorę? Odpowiedz Link
aisuga2 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 11:13 Panowie, a może odpuścić sobie w ogóle dyskusje z Panią Radną, bo ona ani konstruktywna ani merytoryczna... Takie wodolejstwo i już... (tak dla zaspokojenia ciekawości Pani "karoliny" jestem politologiem po UW i mam jeszcze dwa inne fakultety ukończone min. na tej uczelni, a kwiatki też lubię sadzić choć to niezgodnie z moim wykształceniem ) Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 11:27 No proszę! Już mamy doskonałego kandydata na Radnego panią "aisug2"! Będzie Pani kandydować? Odpowiedz Link
acha2805 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 12:47 Wiesz karolinko, intelektualnie nie dorastasz do pięt Panu Grzegorzowi Kozie. Atakując go okazujesz tylko swoją niewiedzę. Czy miałaś okazję kiedykolwiek prowadzić z tym człowiekiem konwersację na poziomie? Chyba nie. I nie sądzę, że dostąpisz tego zaszczytu. Co do Krzyśka Dobrzynieckiego, to też nie za bardzo masz się do czego przyczepić. Jest społecznikiem z zamiłowania. A poza tym w naszym urzędzie sami pedagodzy Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 12:41 Wie Pan co, te "WŁAŚCIWE PRZYGOTOWANIE" kojarzy mi się z tzw. Przyczuczeniem do Zawodu (młodzierz to kiedyś często praktykowała zamiast chodzenia do szkoły średniej). Odpowiedz Link
acha2805 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 12:49 karolina99.9 napisała: > Wie Pan co, te "WŁAŚCIWE PRZYGOTOWANIE" kojarzy mi się z tzw. > Przyczuczeniem do Zawodu (młodzierz to kiedyś często praktykowała > zamiast chodzenia do szkoły średniej) Te, pisz po polskiemu, bo my nie rozumiem co Ty do nas piszesz! Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 21:39 Acha2805, Co w związku z tym, że złapałaś mnie na tym, że zrobiłam parę błędów?! Chcesz żeby zrobić Ci zdjęcie czy wolisz dostać paszport Polsatu? Odpowiedz Link
aisuga2 Re: SZIFOX, MAM PROPOZYCJĘ!! 07.08.10, 13:16 Karolino.... TO "przygotowanie", a młodzieŻ a nie młodzierz... Już chyba zaczynam rozumieć dlaczego padła propozycja kandydowania na radną, skoro niektóre radne obecnej kadencji mają problemy z ortografią... a to przecież dopiero poziom szkoły podstawowej... Proponuję zająć się jednak odpoczynkiem niż pisaniem na forum, a po powrocie z wakacji zrobić sobie powtórkę z podstaw języka ojczystego Pozdrawiam Odpowiedz Link
narcyza123 ZABAWA W DETEKTYWA:))) 07.08.10, 14:06 Przez jakiś czas karolina99.9 nie pisała, pewnie zbierała myśli aby stworzyć kolejne posty. Postanowiłam pobawić się w detektywa i z zabawy wynikło, iż do ciepłych krajów wyjechały dwie radne, Barbara K. i Anna G. Dla chcących i ciekawych można na stronie UMIG sprawdzić które to Panie. Jeśli to one, to porażka całkowita... Kompromitacja na całą skalę. Może tak warto by taki artykuł umieścić w gazetach lokalnych, aby wyborcy wiedzieli na kogo głosują. Co do Dobrzynieckiego, to lepiej resocjalizacja niż tylko średnie wykształcenie lub zawodówka. Karolino99.9 nie wiem Twoje poglądy i wypowiedzi nadają się teraz na tą kompromitującą dewotparade pod Pałacem Prezydenckim. Dewotparade - parada starych dewot. Lata lecą, więc dopadł Cię już kryzys wieku średniego. Ciebie akurat ten okres widzę ostro sponiewierał. Pamiętaj tylko, iż są mieszkańcy którzy bacznie przyglądają się poczynaniu Radnych w życiu prywatnym, kiedy to wykorzystują swoje stanowisko...więc zanim zaczniesz cokolwiek pisać na innych zrób wcześniej rachunek sumienia, bo w swoim wypasionym aucie nie ukryjesz się przed opinią publiczną. Odpowiedz Link
acha2805 Re: ZABAWA W DETEKTYWA:))) 07.08.10, 17:50 narcyza123 napisała: > to lepiej resocjalizacja niż tylko średnie wykształcenie Z tym, to przegięłaś. Ja wcale głupsza od tych z wyższym się nie czuję Wręcz przeciwnie Ale cóż... lud wybiera. Odpowiedz Link
narcyza123 Re: ZABAWA W DETEKTYWA:))) 07.08.10, 22:52 acha2805 napisał: > narcyza123 napisała: > > > to lepiej resocjalizacja niż tylko średnie wykształcenie > > Z tym, to przegięłaś. Ja wcale głupsza od tych z wyższym się nie czuję Wręcz > przeciwnie > Ale cóż... lud wybiera. Droga acha mam prośbę, jeśli już piszesz to chociaż czytaj ze zrozumieniem. Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: ZABAWA W DETEKTYWA:))) 07.08.10, 21:51 Czy Pan Koza pójdzie ze mną na paradę starych dewot?? Odpowiedz Link
narcyza123 Re: ZABAWA W DETEKTYWA:))) 07.08.10, 23:05 karolina99.9 napisała: > Czy Pan Koza pójdzie ze mną na paradę starych dewot?? Nawet Pani Kozica pójdzie i inne zwierzęta z Twojej zagrody, tylko Wielki wie co Ty tam masz. To jest prawdziwa gospodyni, nawet swoją trzodę chce zabrać na paradę... Popieram Odpowiedz Link
picooz Do Radnej Bożeny vel. karolina99.9 07.08.10, 16:54 karolina99.9 napisała: > W swoim imieniu składam propozycję! > > Tobie kolego proponuję żebyś się zajął Pedagogiką/Resocjalizacją, > zgodnie z Twoim wykształceniem, a nie polityką, bo nie masz na ten > temat zielonego pojęcia!! To czy mam pojęcie i kwalifikacje, czy nie zweryfikują wyborcy, ale przypominam, że pani ma również wykształcenie pedagogiczne, zdobyte niedawno. PS. Widzę, że resocjalizacja przydałaby się właśnie Tobie, chętnie pomogę Odpowiedz Link
elizabeth40 Re: Do Radnej Bożeny vel. karolina99.9 08.08.10, 20:40 Chyba kurs 9cio miesięczny w Markach. Odpowiedz Link
joginka7 Niech każdy się mierzy własną miarą 07.08.10, 17:09 Niech każdy się mierzy własną miarą Dla porównania: Poseł VI kadencji Ewa Kierzykowska Wybrana dnia: 21-10-2007 Wicemarszałek Sejmu od 18-06-2009 Wykształcenie: średnie ogólne Ukończona szkoła: Liceum Ogólnokształcące Klub Poselski Polskiego Stronnictwa Ludowego Odpowiedz Link
radzyminiak2009 Re: Niech każdy się mierzy własną miarą 07.08.10, 19:02 Miałem nie pisać, bo emeryci nie powinni się denerwować ... ale napiszę. To, że "Poseł VI kadencji, wicemarszałek ..." jest taka, a nie inna to nie mój problem, i już nawet nie jest mi wstyd za Polaków, i za panią marszałek, i za naszych polityków, ... i nie mam na to wpływu. ALE JAK WIDZĘ LOKALNĄ RADNĄ, KTÓRA POPISUJE SIĘ SWOJĄ EDUKACJĄ i pisze młodzieŻ to bardzo chciałbym poznać jej nazwisko!!! Kobieto!!! Zastanów się nad sobą i PUKNIJ SIĘ W TO BIEDNE CZÓŁKO. PEŁNA KOMPROMITACJA, A TY NADAL JESTEŚ WSPANIAŁA!!! Odpowiedz Link
karolina99.9 Re: Niech każdy się mierzy własną miarą 07.08.10, 21:49 Pan też życzy sobie zdjęcie, a może paszport Polsatu?? Odpowiedz Link
flancowany Re: Niech każdy się mierzy własną miarą 08.08.10, 00:03 Ja bym prosił Pani zdjęcie, to je sobie wkleję, do paszportu Polsatu oczywiście. Odpowiedz Link
aisuga2 Re: Niech każdy się mierzy własną miarą 08.08.10, 10:19 Przepraszam, może wyjdę na blondynkę ale... o co chodzi z tym paszportem Polsatu.... (w moim TV są dwa programy tvn24 i mini mini ) Odpowiedz Link