Dodaj do ulubionych

Straż Miejska

10.11.11, 12:16
Czy uważacie że Radzymin stać na Straż Miejską. I czy ktoś może wie czym się zajmuje?
Obserwuj wątek
    • reymonta9999 Re: Straż Miejska 10.11.11, 12:40
      Straż Miejska w Radzyminie nie zajmuje się niczym!Teoretycznie powinni na siebie zarabiać(a nawet przynosić dochody gminie)ale w przypadku naszej straży miejskiej to mało możliwe!Roboty jest sporo!Kierowcy parkują gdzie popadnie!No ale mają dwa samochody więc mają się czym wozić na zakupy!
      • lucy263 Re: Straż Miejska 10.11.11, 12:43
        Je też oprócz wożenia się po Radzyminie to nic innego nie widzę a benzyna droga. Widocznie nas stać.
        • slowak200 Re: Straż Miejska 11.11.11, 10:18
          O przepraszam. Pracuja. Są inteligentni i uczynni. Kiedys interweniowali przy tesco. Widac ich w srody na targu. Ochraniają delegacje PSL które tu się kręcą na rocznicach. A na 15 stego sierpnia jak jechałem autem jeden z nich blokował drogę. Tak myslał o uczynności i ćwiczył inteligencję że gdy otworzyłem okno i zapytałem jak jechać objazdem to udawał że mnie nie widzi. Twarz potwierdzała wrodzoną inteligencję.
          W innych pipidówach te darmozjady przynajmniej zbójują przy drogach z fotoradarem na przejezdnych z Polski, przez co zarobia na siebie i na inne wydatki gminy, u nas pewnie by ich to przerosło. Oddac te etaty i dwa auta policji !
          • moreno150 Re: Straż Miejska 11.11.11, 11:48
            Jestem za!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ilu ich jest 4 albo 5 - ciu razy pensje + benzyna, koszty eksploatacji samochodów, prowadzenia biura itd. Ależ nasza gmina jest hojna. Ostatnio oglądałem w telewizji że jakaś gmina pozbyła się strazy miejskiej. Czy u nas nie mogą też tego zrobić. A uroczystości które są może dwa trzy razy do roku to spokojnie i policja obstawi.
            W normalnym przedsiębiorstwie jak są problemy finansowe to tnie się koszty ( m. in. redukcja etatów) a nasz gmina ma inną strategię - podnosić czesne w przedszkolach państwowych
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka