z0diac 11.04.12, 01:29 bip.radzymin.pl/upload/ra_20120410_stanowisko_01.pdf Może następnym doniosłym aktem będzie wniosek do prezydenta Rosji o sprowadzenie wraku tupolewa do Radzymina ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mati-1229 Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 11.04.12, 12:23 Ludzie którzy podpisali się pod tym świstkiem papieru chyba mają za duże ambicje względem stanowisk. Jeśli zechcą nas opuścić aby "robić wielką politykę" i przestrzegać "równego traktowania podmiotów" to ja i wielu innych płakać za nim nie będziemy. Rajcy powinni skupić się na poprawie finansów i reputacji Radzymina a nie mieszać się to awantur nie mających najmniejszego związku z gminą. Odpowiedz Link
z0diac Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 11.04.12, 13:36 Nie rozumiem jakim prawem autorzy wniosku tytułują go stanowiskiem Rady Gminy, skoro pod wnioskiem podpisanych jest tylko 8 radnych, w dodatku bez podpisu przewodniczącego RM. Rada Gminy nie podjęła ani nawet nie omawiała w porządku obrad takiej uchwały, wobec tego moim zdaniem ten dokument jest zwykłym gniotem, a nie stanowiskiem rady. Odpowiedz Link
jedrek56 Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 11.04.12, 13:56 i ten podpis mgr inż. .................... to jest be Odpowiedz Link
oirmi Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 11.04.12, 16:22 Może i RM nie powinna się w tej sprawie wypowidać. Bo lokalnymi sprawami nie ma czasu się zająć i wiele spraw leży odłogiem. Sami ledwo co mają jakieś kierownictwo, bo nie mogli się wybrać. Ale: to, że Trwam nie ma w tym multipleksie to ewidentnie decyzja polityczna. Wystarczy włączyć TV żeby zobaczyć co na wygrało: POLO TV (bardzo ambitne Discopolo, siala la la), Eska TV (łupu cupu, umtaj, umataj), ATM Rozrywka (Baśka z Klatki B czyli wszystkie K. świata i wiele Ch.). Słowem w porównaniu z tym, TRWAM jest boskie. Przy czym, kompletnie nie zgadzam się z linia TV TRwam, ale nie lubię monotemateczności. Zawsze, jak jadę gdzieś na wycieczkę włączam Radio Maryja, ilość sensacji, absurdów jest taka, że to radio jest facynujące i nieszablonowe. Dlatego, myślę że podbny hard core bym znalazł w TV TRWAM. Zresztą wolę już TRwam niż ten bełt w powyższych kanałach. Przynajmniej babcie będą zadowolone. Odpowiedz Link
z0diac Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 11.04.12, 17:17 Jeżeli to decyzja polityczna i niesprawiedliwa, to mogą się odwoływać na drodze sądowej. Tymczasem sam wnioskodawca wywiera polityczną presję na społeczeństwo i media. Odpowiedz Link
elizabeth40 Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 11.04.12, 17:50 Nie jestem w stanie zrozumiec toku rozumowania niektórych osób, nie wiem czy to wynik nowoczesności, czy osiśgnięc mediów np. TVN, wyjałowienia mózgów, nieznajomości historii. Inteligentnych proszę o oświecenie. Dla takich jak ja polecam film pt " Ukraiński rapsod" Szednickiego oraz "Generał" chyba Czerniakowskiej. Wtedy może zaznaczam, może wielenie zrozumiecie i przestaniecie nasmiewac się z TRWAM. Opinię nieco starszych znacznie różnią się od opinii młodszych i należy szanowac jednych i drugich. Odpowiedz Link
flancowany Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 11.04.12, 18:26 elizabeth40 napisała: > i przestaniecie nasmiewac się z TRWAM. Bez żartów. Odpowiedz Link
z0diac Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 11.04.12, 18:26 W moim przypadku do wyciągnięcia racjonalnych wniosków nie potrzebuję opinii TVN, TV Trwam ani nawet Zesłania Ducha Świętego, bowiem istnieją orzeczenia sądowe wskazujące na korzyść KRRiT w interwencjach dotyczących tzw. obrazy uczuć religijnych. www.krrit.gov.pl/krrit/wiadomosci-krrit/news,595,wygrane-sprawy-sadowe-krrit.html Ponadto w ubiegłym tygodniu Wojewódzki Sąd Administracyjny w Warszawie odrzucił skargę Fundacji Lux Veritatis na bezczynność Przewodniczącego KRRiT przy postępowaniu koncesyjnym dotyczącym zagospodarowania multipleksu 1. Fragmenty decyzji w związku z którymi złożono skargę są objęte klauzulą poufne, nadaną przez Fundację Lux Veritatis. Sąd uznał, że Fundacja Lux Veritatis nie wyczerpała trybu określonego w art. 37 kpa, tzn. przed złożeniem skargi nie wezwała Organu do usunięcia naruszenia prawa. www.krrit.gov.pl/dla-mediow-i-analitykow/aktualnosci/news,630,sad-odrzucil-skarge-lux-veritatis.html Zatem w świetle przytoczonych F A K T Ó W widać, że to jest zwyczajna zbiorowa histeria, w której ślepy udział zadeklarowali min. radni gminy Radzymin. Odpowiedz Link
oirmi Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 11.04.12, 20:28 Oni mają w Radiu Maryja takiego gwiazdora: Jerzy Robert Nowak. Ten to jak już walnie, to nawet Macierewicz się chowa. Ekspert w tematyce żydowskiej. Ogólnie jest wesoło: www.youtube.com/watch?v=jSgPVee6mqQ&feature=related PS. Wprowadzający księżulo imponuje brzuchem. Ciekawe od czego taki brzuch rośnie ? Czyżby był fanem polskiego browarnictwa ? Ogółem lubię Radio Maryja A TV Trwam jawi mi się jako wersja z wizją. TV Trawam do mulipleksu Odpowiedz Link
kchacinski Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 11.04.12, 20:45 Ręce opadają. Debiut nowego prezydium pierwsza klasa Najważniejszy problem gminy Radzymin wreszcie został rozwiązany. Dość ciekawy jest fakt, ze mniej niż połowa radnych wypowiada się w imieniu całej Rady Gminy. Ciekawy precedens. Ale jeszcze ciekawsze jest, że Rada Gminy (wszak to jej stanowisko) wypowiada się w sprawach, w których wypowiadać się nie powinna (opiniowanie decyzji Krajowej Rady Radiofonii i TV nie są zadaniami gminy). A może wkrótce powinniśmy spodziewać się kolejnych stanowisk Rady Gminy? Np. ws. wieku emerytalnego, katastrofy smoleńskiej albo regulowania zawodu taksówkarza? I krytyka ta nie dotyczy samej fundacji Lux Veritas ani TV Trwam ale radnych, którzy chyba zbyt dosłownie potraktowali słowo "Rada" i zaczęli "radzić"... wszystkim wokół. Odpowiedz Link
z0diac Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 11.04.12, 21:05 Liczy się wyłącznie ŚWIĘTA RACJA Odpowiedz Link
mati-1229 Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 12.04.12, 13:11 Część nowych kanałów telewizyjnych rzeczywiście nie powinna się pojawić i to samo tyczy się TV TRWAM. Telewizja ta sieje nienawiść wobec znacznej części społeczeństwa, jawnie obraża ludzi a wszystko pod płaszczykiem religijności. Dokładnie obrazuje jak wygląda polski zaściankowy katolicyzm - pełen pogardy dla inności, nieufny, opierający się na fałszywych stereotypach. Absurdy serwowane przez TV TRWAM nie są śmieszne, są wulgarne, agresywne i poniżej godności przyzwoitego człowieka. Chamstwo nie jest śmieszne, chamstwo jest żałosne. Można krytykować powszechnie dostępne media za poziom jaki sobą reprezentują, lecz nie jest to argument za wprowadzaniem do publicznego, powszechnego obiegu mediów przejawiających jeszcze gorsze tendencje. Gryty dżumą nie wyleczysz. Odpowiedz Link
oirmi Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 12.04.12, 14:15 Mati nie masz dystansu wobec tego. Ja to traktuję, jak Sensacje XX wieku. Włącz sobie radio: sam bełt i masa reklam. Ja włączę Radio Maryja, to przynajmniej jest jakś oryginalność. Co to szkodzi, że ktoś szerzy propagandę patriotyczno-katolicką. A co do nienawiści: ludzie i tak się będą nienawidzieć. Ten będzie miał lepszy samochód, to złodziej etc. Człowiek to udomowione zwierze. Ja w ogóle nie jestem za ugrzecznionymi i przygłaskanymi mediami, bo to jest nudne. Powinno być wiele kanałów z jakimś wyrazem. A nie masa niczego. Mało ci tego powiem: uważam, że Izrael jest agresorem i w tym roku zaatakuje Iran łącznie z USA. Dzięki temu będą mogli kontrolować złoża ropy naftowej i armia USA będzie mogła zużyć amunicję i zamówić nową w amerykańskich fabrykach. Czyli mam takie same zdanie, jak Gross. Myślę, że w tej agresji niebagatelną rolę, będzie miał fakt, że często decydenci amerykańscy są pochodzenia żydowskiego (patrz. Dick Chenney i agresja na Irak). Chyba jestem faszystą, , że tak myślę (bo nie Niemcem, bo to nie oni odpowiadają za masową zagładę. Niemcy są za bogaci żeby to zrobić. Lepiej zwalić na nazistów. A naziści zrobili to w polskich obozach. To muszą być polacy. Ci nie są w stanie prowadzić własnej polityki historycznej), albo katolicko-patriotycznym radykałem. na pewno też jestem odpowiedzialny za holocaust (to słowo zawsze się pojawia gdy Izreale atakuje). Na pewno byłbym persona nongrata w Izrealu, gdybym był postacią publiczną (patrz Gross). Myślę, że ludzie powinni móc stykać się z takimi poglądami. Czy to będzie Trwam czy inne medium. Nie można ludziom zakładać kagańca. Jeśli ktoś przwykł do istniejącego w języku polskim słowa pedał, to czemu na nagle nazywać i gejami. Pierdzilić media political corekness niech będą prawicowe, lewicowe, liberalne, ale generalnie jakieś. Odpowiedz Link
mati-1229 Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 12.04.12, 17:33 Tu nie idzie o dystans, bo większość ludzi oglądających TV TRWAM absolutnie nie zna znaczenia tego słowa, a o elementarne zasady pokojowego współżycia. To że ludzie się nie na widzą to ich sprawa, ale nie jest to absolutnie żaden powód to tego aby przyznawać na to urzędową koncesję. Jeśli chcesz być otoczony ze wszystkich stron agresją to już Twoja osobista sprawa, ale normalni ludzi chcą żyć w spokoju, z dala od tego jadu, nacjonalistyczno-patriotycznej perwersji. Chamstwu i głupocie trzeba mówić stanowcze nie. I nie ma od tej zasady żadnego odstępstwa. Pozwolimy używać języka nienawiści i antysemityzmu (ja nie utożsamiam krytyki państwa Izrael z antysemityzmem) posługując się argumentem "będzie wyraziście" to za parę lat jakieś oszołomy (gorsze od tych współczesnych) będą domagać się publicznych linczów i innych "rozrywek", żeby było "wyraziściej" niż w tv, bo tam tylko gadają, a"my chcemy popatrzeć i poczuć". Może i jest to wyolbrzymienie, ale taka jest kolej rzeczy, jeśli raz pozwolimy na odstępstwo od zasad, to po pewnym czasie pojawia się jeszcze gorsi. Ja nie chcę żyć w rynsztoku, a to tego sprowadzi się dyskurs publiczny gdy powszechnie dostępne będą media pokroju TV TRWAM, jeśli ktoś chce, to proszę bardzo, niech kupi sobie ich dekoder i ogląda koncert nienawiści i poniżania innych. Zgody na wpuszczenie tej karczemnej rozrywki do domeny powszechnej być nie powinno. Odpowiedz Link
z0diac Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 12.04.12, 21:08 Obojętne mi jest to czy o multipleks ubiega się TV Trwam, TV Chłam czy nawet Al Jazeera, dopóki spełniają formalne wymogi w postępowaniu koncesyjnym. Tymczasem Ojciec Dyrektor po raz kolejny uważa, że jest ponad prawem licząc na opatrzność oraz oczekując specjalnych przywilejów z powodu propagandowej biegunki, którą stara się zarazić społeczeństwo. Odpowiedz Link
elizabeth40 Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 12.04.12, 21:10 Ok, ok, ale nadal nie zostałam "uświadomiona" na wcześniejsze wypowi.edzi Odpowiedz Link
flancowany Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 12.04.12, 21:59 Czy koncesja dla stacji telewizyjnej prowadzonej przez fundację założoną przez dwie osoby fizyczne stanowi obecnie najważniejsze zagadnienie zajmujące czas radzymińskich rajców? Czy za to płacimy im diety za udział w obradach Rady Gminy? Widać nasi rajcy żyją w gminie dobrobytem płynącej, gdzie wszystkie gminne uliczki zostały wyasfaltowane, oświetlone a wzdłuż nich prócz równych chodników położono wodociąg, kanalizację, gazociąg, światłowód do szybkiego internetu. Może niech się podzielą namiarami na dilera, bo też bym tak chciał mieć. Odpowiedz Link
elizabeth40 Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 12.04.12, 21:15 mati-1229 napisa > Ja nie chcę żyć w rynsztoku Może to za duże słowo, ale obserwując to co się w tej chwili dzieje zaprzecz, że jest inaczej Odpowiedz Link
mati-1229 Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 13.04.12, 12:54 Nie zaprzeczę, dobrze nie jest i trzeba dużego wysiłku aby to zmienić. Odpowiedz Link
nowy_radzymin Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 13.04.12, 15:13 Może Rada Miejska nie wypowiadała sie za mieszkanców Radzymina bo mnie naprawde nie obchodzi Trwam i Maryja i inne stacje ... za to czekam na latarnie czy chodnik na mojej ulicy , bo wieczorem mozna nie trafic do domu...Radzymin miasteczko ciemnoty podwarszawskie Wilkowyje .....umarłem ze smiechu zamiast zrobic cos dobrego dla rozwoju miasta to uchwalaja jakies bzdury i zyja wiecznie historia i kosciolem..... Odpowiedz Link
elizabeth40 Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 13.04.12, 18:21 Nie ma przymusu mieszkania w Radzyminie. Prawda jest taka, że nie stac was np. na Białołękę i zmuszeni jesteście na zamieszkiwanie peryferiów, które w przeciwieństwie do was bardzo KOCHAM. Odpowiedz Link
flancowany Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 13.04.12, 19:01 A co ma piernik do wiatraka? Jakie znaczenie mają powody zamieszkania w tej gminie przez nowych mieszkańców do poziomu intelektualnego miejscowych radnych którzy zamiast zajmować się problemami gminy zajmują się koncesją dla prywatnej stacji telewizyjnej? Odpowiedz Link
elizabeth40 Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 14.04.12, 15:32 flancowany napisał: > A co ma piernik do wiatraka? > > Jakie znaczenie mają powody zamieszkania w tej gminie przez nowych mieszkańców > do poziomu intelektualnego miejscowych radnych Przede wszystkim kupując nieruchomośc czy mieszkanie nikt nie sugeruje się poziomem intelektualnym rajców tylko swoją zamożnością i marzeniami nie zawsze realnymi. Logicznym jest, że cena jest odzwierciedleniem np. położenia, urbanistyki, odległości od szkoły, przystanku, dzielnicy ........ Odpowiedz Link
flancowany Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 14.04.12, 21:19 Dalej nie rozumiem co ma powód zamieszkania w tej gminie nowych mieszkańców do poziomu intelektualnego radnych i ich politycznych wygłupów? Odpowiedz Link
rypioze Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 20.04.12, 21:06 Myślę,że Tobie już nic nie pomoże.Z jednym Twoim zdaniem się zgadzam:"Chamstwu i głupocie trzeba mówić stanowcze nie."Tylko adres błędny.Cały Twój wpis zionie niesamowitą wprost nienawiścią i agresją.Nie widzisz tego? Odpowiedz Link
rypioze Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 20.04.12, 20:54 Skoro jak sądzę często oglądasz TV Trwam to może byś podała jakieś konkrety a nie wyświechtane przez pewną gazetkę stereotypy.Kogo obrazili i kiedy?Sieli nienawiść w stosunku do kogo i kiedy?Oglądam tę telewizję rzadko,ale nigdy nie słyszałem,że ktoś jest oszołomem,chamem,członkiem watahy,którą należy wystrzelać,bydlakiem,psycholem,moherem,ciemniakiem.Te określenia padały wTVN,Polsacie i TVP z ust "autorytetów" z partii miłości,czyli PO.Czy jedynie słusznego narodu nie można skrytykować np,za morderstwa dzieci? Odpowiedz Link
alic.ja1 Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 14.04.12, 21:57 z0diac napisał: > bip.radzymin.pl/upload/ra_20120410_stanowisko_01.pdf > Może następnym doniosłym aktem będzie wniosek do prezydenta Rosji o sprowadzeni > e wraku tupolewa do Radzymina ? CO DO WRAKU TUPOLEWA TO PROPONUJĘ ABY KSIĄDZ PROBOSZCZ SIĘ WSTAWIŁ DO PUTINA!!! TO Z TUPOLEWA ZROBI SOBIE NOWĄ , TRZECIĄ JUŻ PLEBANIĘ!!!! ON MOŻE WSZYSTKO!!! ŚMIAĆ SIĘ CHCE , ŻE W KOŚCIELE TRZEBA SIĘ MODLIĆ O TELEWIZJĘ ,ALE W NASZEJ PARAFI MOŻNA WSZYSTKO !!! KIEDY SIĘ TO SKOŃCZY???????? Odpowiedz Link
elizabeth40 Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 16.04.12, 18:26 Doprawdy nie widzę w tym nic dziwnego. Dla mnie jest to manifest wiary. Przyznanie się do korzeni. Patrząc na wasze wypowiedzi i naśmiewania obecnie trzeba się wykazac nie lada odwagą, aby móc publicznie przyznac się do swojej religii, poglądów. Odpowiedz Link
oirmi Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 16.04.12, 19:30 Religijny nie jestem, ale nie widzę nic złego w tym, że radni wypowiadają swoje poglądy/uchwały/apele i próbują wpłynąć na bieg rzeczy nawet jeśli rzeczywistych mocy sprawcze. Gdybyśmy mieli większość posłów lewicową nie zdziwiło by mnie gdyby słali protesty przeciwko klerykalizacji Państwa, że brak TV lewicowa nie dostała koncesji. Wg mnie da się wszystko pomieścić, wystarczy trochę dobrej woli, zrozumienia dla innych. A co do wraku Tupolewa, to badanie katastrof lotnicznych polega na tym, że bada się odrzucone elementy, na jaką odległość, w jakim stanie. Powinno się także zbadać bębenki w uszach zmarłych. Moim zdaniem Tupolew to nasza własność i już dawno powinna być u nas. To, że nie nie jest, podsyca spekulacje. Byłbym głupcem jeśli na 100% wierzyłbym ludziom, które swoje osądy tworzą na podstawie kopii czarnych skrzynek, podsuniętych elementów wraku. Tu wcale nie musi być zamachu, wystarczy że jest ukrywane zaniedbanie. Inna sprawa, że Rosjanie likwidują wrogów politycznych: patrz zabójstwo Litwinienki, czy Politkowskiej, więc zamachu wykluczyć się nie da. Putin większość życia przepracował w KGB. Mogło być też polskie zaniedbanie, naciski, alkohol na pokładzie. W zasadzie dopuszczam wszelkie scenariusze i nie poddaję się żadnym owczym pędom, ani tych z prawa, ani z lewa. Wiemy, że nic nie wiemy, a upłynęły już 2 lata. Odpowiedz Link
flancowany Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 16.04.12, 19:31 elizabeth40 napisała: > Patrząc na wasze wypowiedzi i naśmiewania obecnie trzeba się wykazac nie lada > odwagą, aby móc publicznie przyznac się do swojej religii, poglądów. Nie wiem czy większą odwagą nie byłoby stanąć dziesiątego pod Pałacem Prezydenckim i głośno powiedzieć że jest się zwolennikiem Palikota i pracuję się w TVN24. Odpowiedz Link
wimperga Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 16.04.12, 21:13 elizabeth40 napisała: > Przyzna > nie się do korzeni. > Patrząc na wasze wypowiedzi i naśmiewania obecnie trzeba się wykazac nie lada > odwagą, aby móc publicznie przyznac się do swojej religii, poglądów. Serio? Jestem katoliczką czego nigdy nie ukrywam (bo i dlaczego miałabym to robić?) i nie wydaje mi się abym była niesamowicie odważna. Ad rem - uważam że na multipleksie miejsce dla tv Trwam powinno się znaleźć (bo takie jest zapotrzebowanie wielu ludzi w PL) choć Ojciec Dyrektor nie jest, nie był i nie będzie dla mnie autorytetem i wręcz uważam, że z kk nie ma on już nic wspólnego. Ot, biznesmen. Natomiast stanowisko kilku radnych radzymińskich jest co najmniej osobliwe, życzyłabym sobie aby zajęli się nierozwiązanymi problemami Radzymina np. godzinami otwarcia poczty. Odpowiedz Link
oirmi Marki bronią TV TRWAM 19.04.12, 13:42 wiesci.wolomin.com/?f=xml/201216.xml&p=0 Samorząd Marek jest chwalony na tym forum. Stąd wnioskuję, że przesadzacie z tym nie świętym oburzeniem na naszych radnych. Odpowiedz Link
flancowany Re: Marki bronią TV TRWAM 19.04.12, 18:26 Całe Marki bronią? Jak ktoś chodzi na krótkim pasku to tak ma. Odpowiedz Link
oirmi Re: Marki bronią TV TRWAM 19.04.12, 19:43 Dziwi mnie, jak to jest, że alergicznie reagujecie na propagandę chrześcijańsko-narodową, a gdy ktoś obraża, kraj, w którym mieszkam, Polskę, to udajecie, że tego nie widzicie, a nawet się zaprzyjaźniacie ? "Polska to kraj jak z bajki... Takiej o gównianych krasnoludkach, śmierdzącej królewnie i wykastrowanym wilku co chciałby bzykać kapturki, ale nie może i jest pełen frustracji. Bajka to nieco koślawa, ale w dzisiejszym świecie właśnie taka ma szansę powodzenia" Nie trzeba traktować tego kraju jako ojczyznę, wystarczy się odnosić do niego z szacunkiem. Mieć świadomość, że dla tubylców to jest ojczyzna. Już we wczesnym dzieciństwie wyczytałem, że przybywając do plemienia Indian, trzeba uszanować ich kulturę i obyczaje, nie dając poznać, że nie zawsze one pasują (np. palenie obślinionej fajki z wodzem), w żadnym razie nie okazując pogardy. Byłem powyższym tekstem zniesmaczony. Nie sądziłem, że tacy ludzie w ogóle istnieją. Nie chce tego rozwijać. Domyśl się o czym piszę. Co ja wiem, a wrażliwy nie tylko na siebie zrozumie. Z dwojga złego wolę przegięcie z kierunku patriotyczno-narodowym niż secesjno-rozbiorowym. Myślę, że za parę lat sprzedacie nas za miskę wody, balon gazu, lub galon ropy. Odpowiedz Link
flancowany Re: Marki bronią TV TRWAM 19.04.12, 20:05 oirmi napisał: > Dziwi mnie, jak to jest, że alergicznie reagujecie na propagandę chrześcijańsko Jaką chrześcijańska propagandę? Ta sekta ma tyle wspólnego z chrześcijaństwem co ja z judaizmem. Odpowiedz Link
rypioze Re: Marki bronią TV TRWAM 21.04.12, 16:20 Dlaczego tak się wypierasz?Twoje wpisy o czymś świadczą. Odpowiedz Link
mati-1229 Re: Marki bronią TV TRWAM 20.04.12, 12:59 a gdy ktoś obraża, kraj, w którym mieszkam, Polskę, to udajecie, że > tego nie widzicie, Doskonale widzę jak Pan Kaczyński i spółka mówią na forum międzynarodowym że demokratycznie wybrana władza ich "eksterminuje", "zdradza", "poniża" itp., że mieszkają w "kondominium", "obozie" itp. To jest obrażanie Polski i większości aktywnego społeczeństwa, która dała legitymację obecnej władzy. Trzeba umieć przegrywać z godnością. Decyzja Rady miasta Marki nie jest żadnym usprawiedliwieniem dla uchwały naszych rajców, jest nawet dowodem że wszyscy są siebie warci i nikt z nich nie jest samorządowcem z prawdziwego zdarzenia a prowincjonalnym politykiem z masą niespełnionych ambicji. Tak samo jak Sejm czy rząd nie podejmują uchwał odnośnie sytuacji w Radzyminie, tak Radzymin nie powinien wtrącać się do spraw władz centralnych. Należy wspomnieć o jednym ważnym szczególe, decyzję o koncesji przyznaje KRRiT, będąca organem konstytucyjnym podejmującym samodzielne decyzje na które nikt nie powinien wpływać. Kierowanie jakichkolwiek uchwał, apeli itp. do innych konstytucyjnych organów (np. Premier, Prezydent) jest namawianiem do nieprzestrzegania litery Konstytucji, próbą łamania samorządności instytucji państwowych. Wiem że w polskim Sejmie jest partia, której wizja władzy jest scentralizowana, jak za czasów PZPR, ale żyjemy w czasach demokratycznych i próbujemy przestawić polskie życie publiczne na inne tory, więc należy pogodzić się z tym że nie wszystko da się załatwić naciskając na jedną, konkretna osobę w państwie. Imperium Pana Rydzyka nie potrafiło przedstawić wiarygodnych źródeł finansowania, dlatego nie otrzymało koncesji, gdy zdoła spełnić ten warunek będzie miało większe szanse na pozytywne rozpatrzenie wniosku. Lecz w dalszym ciągu nie zmieni to faktu że media Pana Rydzyka są głównym szkalującym polskich władz i polskiej państwowości w obecnym kształcie. Odpowiedz Link
oirmi Re: Marki bronią TV TRWAM 20.04.12, 18:12 Mati, przecież te rady nie nawołują do nieprzestrzegania prawa, a do uwzględnienia interesów ich wyborców, którzy na tych terenach są większości prawicowi. Mnie pluralizm w mediach nie przeszkadza. Media ojca mają swoje wady, ale w dzisiejszych warunkach, są jedynymi, które szerzą jakiekolwiek wartości narodowe. Podtrzymują wartości tradycyjne, religijne, pamięć historyczną. Gdy zatracimy język, kulturę, odrębność, staniemy się nieciekawi nie tylko dla siebie, ale i dla innych. "Naród, który traci pamięć przestaje być Narodem – staje się jedynie zbiorem ludzi, czasowo zajmujących dane terytorium." Józef Piłsudski Odpowiedz Link
mati-1229 Re: Marki bronią TV TRWAM 21.04.12, 16:01 A czym jest wzywanie władz centralnych do mieszania się w autonomiczne decyzje innego urzędu centralnego jak nie nawoływaniem do nieprzestrzegania procedur? Chyba masz jakieś problemy z percepcją. są jedynymi, które szerzą jakiekolwiek wartości narodowe. Jeśli dla Ciebie wartością narodową jest szkalowanie innych na podstawie domysłów i insynuacji, używanie półprawd, negowanie faktów historycznych (na antenie mediów Pana Rydzyka wielokrotnie negowano zagładę Żydów) to należy stwierdzić ze Polacy to naród podły. Gdy zatracimy j > ęzyk, kulturę, odrębność, staniemy się nieciekawi nie tylko dla siebie, ale i d > la innych. Nie zauważyłem żeby jakakolwiek stacja nadająca w Polsce zmieniła języka w którym nadaje swoje audycje. Kulturę można znaleźć co tydzień w TVP1 po 20, przy okazji wszystkich świąt państwowych i religijnych w głównych serwisach informacyjnych można znaleźć informacje o tradycjach ogólnonarodowych i tych lokalnych, rys historyczny itp. Jeśli ktoś chce coś znaleźć to tego dokona. Jak widać niestety mamy spore grono obywateli, którzy potrafią wygodnie rozsiąść swoje cztery litery i w pieniacki sposób domagać się togo co mają, a z czego korzystać nie chcą. Na dodatek swoje argumenty okraszają pseudo-chrześcijańskimi i szowinistycznymi chwytami retorycznymi. "Zapluty, potworny karzeł na krzywych nóżkach, wypluwający swoją brudną duszę, opluwający mnie zewsząd, nieszczędzący niczego, co szczędzić trzeba - rodziny (...) - ten potworny karzeł pełzał za mną, jak nieodłączny druh, ubrany w chorągiewki różnych typów i kolorów (...) wymyślający jakieś niesłychane historie, ten karzeł był moim nieodstępnym druhem(...)" J. Piłsudski. Ten cytat obrazuje "wartości" jakimi posługuje się narodowościowa prawica w czasach dzisiejszych (dawniejszych również). Odpowiedz Link
oirmi Re: Marki bronią TV TRWAM 21.04.12, 16:44 Ludzie, po co tyle nienawiści przy tak trywialnym temacie ? Jak będziemy posługiwać się takim językiem, to nam niepotrzebni będą Niemcy czy Rosjanie, sami się wykończymy. Weźcie na luz. Odpowiedz Link
oirmi Re: Marki bronią TV TRWAM 21.04.12, 16:51 Jeszcze jedno wam powiem: politycy dwóch głównych partii podkładają wam wrogów na tacy. Oni sami nawet się lubią, po programach TV , w których się okładają chodzą na spotkania towarzyskie, na których się poklepują. Nie dajcie się manipulować. Te dwie partie to takie dwie firmy, które żyją z naszych podatków i epatują sztuczną wrogością po to by prowadzić sztuczny spór, by pozyskać pieniądze i stołki dla siebie i swoich rodzin. Oni sami nie wierzą, w to, co mówią. Nie dajcie się nabrać. Odpowiedz Link
oirmi Na chlup 24.04.12, 15:01 www.fakt.pl/Urodziny-Michala-Kaminskiego-Tak-pija-politycy-na-urodzinach-Kaminskiego-Kalisz-Giertych-i-Marcinkiewicz-na-bibie-u-Kaminskiego,artykuly,155180,1.html A nie mówiłem Odpowiedz Link
rypioze Re: Na chlup 24.04.12, 16:31 Jakich dwóch głównych partii?Marcinkiewicz z PO,Kalisz z SLD a reszta to oszczymurki.Wierzysz,że ten facet był taki miłosierny i nie wymienił członków PiS-u.Facet z Faktu? Odpowiedz Link
oirmi Re: Na chlup 25.04.12, 11:25 " Co nie znaczy, że wśród gości zabrakło przedstawicieli PiS. – Niech pan nie pisze, kto był z PiS, bo przecież będą mieli przekichane u Jarosława – prosił nas jeden z zaproszonych " heee Ten konflikt PiS-PO trwa już 7 lat,od 2005 roku. Ten serial jest już tak nudny... Proszę o zmianę serialu, albo co najmniej odtwórców głównych ról. Bo ja już w ten spór, od dawna, nie wierzę. Odpowiedz Link
rypioze Re: Marki bronią TV TRWAM 21.04.12, 16:30 Z takimi jak mati-1229 nie warto strzępić języka.Pasuje do niej nazwa,którą z lubością oznaczali ludzi PiS-u.Chyba domyśli się jaka. Odpowiedz Link
mati-1229 Re: Marki bronią TV TRWAM 22.04.12, 12:34 Jeśli szkoda strzępić Ci języka to nie udzielaj się, ogółowi będzie bez Ciebie lżej. Odpowiedz Link
flancowany Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 20.04.12, 23:09 Jak nie wiadomo o co chodzi, to wiadomo że o pieniądze: wiadomosci.wp.pl/kat,1329,title,Ile-warte-jest-imperium-ojca-Rydzyka,wid,14430070,wiadomosc.html?ticaid=1e4ef Odpowiedz Link
rypioze Re: stanowisko RM ws. Ojca Multiplexa 21.04.12, 16:33 Widziałeś tablicę z długiem Polski? Odpowiedz Link