22.05.12, 03:34
Jak cuda, to tylko w Radzymnie !

Otóż wymarzonym kandydatem burmistrza na skarbnika i głównego księgowego budżetu jest wyłoniona w KONKURSIE osoba bez doświadczenia w rachunkowości sektora finansów publicznych, za to z doświadczeniem w rodzinnej firmie oraz niewątpliwym atutem w postaci mamy sprawującej mandat radnej gminy Radzymin smile Przy takim zuchu to każdy wymięknie.

bip.radzymin.pl/upload/ra_20120519_projektyUchwaly_05.pdf
Obserwuj wątek
    • karolkaka Re: SKARBnik 22.05.12, 11:17
      No cóż...

Skoro:
      - spełnia niezbędne wymogi formalne
      - wykazał się znajomością zagadnień
      - a ponadto m.in. "dociekliwość poznawcza" daje gwarancję POPRAWNEGO wykonywania zadań

... to pewnie był jedyny taki!
    • wolfitzsch Re: SKARBnik 22.05.12, 22:52
      Nie kumam złośliwości karolkaka'i:
      Był taki jedyny! Kandydat!
      Powiem więcej [napiszę]:
      dysponuje [ON, kandydat] doświadczeniem i wiedzą:
      manager.money.pl/krs/artur-jakub-goryszewski/
      nie posiada ŻADNYCH związków z "Radziną na swoim" - przypadkowa zbieżność nazwisk z pewną radną nie może być przeszkodą w samorządowej karierze!
      Jest młody, zaangażowany, pełen tfurczych pomysłów, energii by czynić świat lepszym...
      Więcej:
      I nie pozwoli Burmistrzowi by ten sobie robił jaja [ekonomiczne]. Taki będzie nowy skarbNIK. A właściwie to już JEST:
      www.imsig.pl/szukaj/osoba,ARTUR_JAKUB,GORYSZEWSKI,cff866f7b99
      Przecież ta u[ch]wała - pliz - to tylko formalność...
      Idzie lepsiejsze!!! Zasadniczo!
      I na koniec - cytacik z laurki, czyli [u]ch[w]ały, która zostanie - oczywiście - przyjęta:
      Ponadto duży potencjał intelektualny i osobościowy, a przede wszystkim komunikatywność [szybko zaczął, nie? Komunikatywny... – to mój wtręt], samodzielność, dociekliwość poznawcza, zdolności analityczne, sumienność, odpowiedzialność i konsekwencja w działaniu daje gwarancję poprawnego wykonywania zadań przez Kandydata [czyli, że: Burmistrz rekomendujący stwierdza, że nowy skarbNIK będzie równie posłuszny jak dotychczasowa skarbNIK]
      Jest pewien plus [potencjalny i dodatni]:
      każdy, kto złoży odpowiedni akt lenny i uwielbienia, otrzyma zniżkę za przegląd swojego Żuka, albo i Nysy.

• z0diac Re: SKARBnik 23.05.12, 12:09
        Ważne, żeby kolana zdrowe i mocną głowę chłopak miał smile
        Bo tak właśnie tworzy się radzymiński budżet ... na kolanie i na bani xD
    • 2011polska Re: SKARBnik 23.05.12, 11:54
      to żadna rewelacja
      etaty w UM MIASTA się dostaje po znajomości
      moja znajoma mająca doświadcxenie i kwalifikacje już nie raz startowała w ko nkursie i naet nie przeszła wstępnej rekrutacji
      bo nie miała znajomego wujka czy rodzica, który mógłby pomóc załatwić etat
      • inneska80 Re: SKARBnik 26.05.12, 15:42
        przecież to normalne....... etaty, miejsca w publicznych przedszkolach są zarezerwowane tylko dla wybrańców, sprzedaż działek i pozwolenia na budowę za mieszkania na nowym osiedlu. nie pierwszy i na pewno nie ostatni raz!!!!!!!
        • radzysyf Re: SKARBnik 26.05.12, 22:48
          Jeszcze do niedawna śmierdziało tylko w królewskiej komnacie. Lecz teraz gówno już się rozlało po korytarzach pałacu i czuć je nawet na dziedzińcu. Otumanieni smrodem lokaje i szlachta biegają dookoła z gałązkami jaśminu, tudzież z bukiecikami konwalii - bezskutecznie próbując ukryć wstydliwy problem. Tymczasem królewscy heroldowie obwieszczają zdumionym mieszczanom, że ów. dziwny zapach jest zwiastunem nadchodzącej wspaniałej ery w królestwie.
          • 3-miki99 Re: SKARBnik 27.05.12, 11:46
            Ja osobiście jestem przerażona tym co się dzieje w tym mieście i gdybym miała ponownie kupić tu mieszkanie to długo bym nad tym zastanawiała, chociaż kto wie, być może że sytuacja zmusi mnie do zmiany zamieszkania gdyż w tym mieście coraz trudniej się żyje, a władza bawi się w najlepsze
          • matylda_2012 Re: SKARBnik dostał pracę po znajomości 30.05.12, 15:35

sam powiedział Moja mama jest radną drugą kadencję.
            Problemy gminy są nierzadko tematem domowych dyskusji. Wiem, że przede mną trudne i odpowiedzialne zadanie. Ta funkcja łączy się z moimi zainteresowaniami, jak również mogę się realizować zawodowo. Jestem przekonany że jestem w stanie poradzić sobie z problemami gminy- mówi Artur Goryszewski
    • inneska80 Re: SKARBnik 28.05.12, 08:22
      www.radzymin24.info/aktualnosci/rada-miasta-powolala-nowego-skarbnika
      • lucy263 Re: SKARBnik 30.05.12, 18:35
        Szkoda że komentarze wystawiacie na forum a nie osobiście na zebraniach rady. Przecież mieszkańcy jak by chcieli to by coś z tym fantem zrobili. I jak u nas w Radzyminie ma być dobrze...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka