magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 16.08.06, 16:48 Witam sąsiadów Muszę powiedzieć, że ta lamperia, co ma być na ścianach to chyba nie będzie taka zła, jeśli będzie miała taki kolor jak obecnie, czyli beżowy, wygląda to całkiem estetycznie. Tylko zdenerwował mnie kubeł po farbie pod moimi drzwiami... że niby co? mam posprzątać po malarzach???? Odpowiedz Link
student6 Drugie osiedle 16.08.06, 18:27 Nie wiem czy mieszkania na Victorii jeszcze są, ale jeżeli nie ma, a ktoś jest zainteresowany kupnem własnego m w naszym miasteczku to willa developer sprzedaje mieszkania na osiedlu Reymonta (od 40 do 100m2) Bloki czterokondygnacyjne z windą. Cena za metr od 3000zł z VAT Odpowiedz Link
djunaa Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.08.06, 14:32 witam wszystkich Czy ktoś może mi podpowiedzieć o której wychodzicie z osiedla na przystanek żeby dotrzeć do Wawy na ok. 7.10 pozdrawiam Odpowiedz Link
aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.08.06, 15:17 ja wychodzę o 6.25-6.30 z domku, to jadę tym autobusem o 6.50 i w W-wie jestem na 7.25-7.30 więc musiałabyś chyba jechać tak ok. 6.30 żeby być w Wawie (na Wileńskim) ok. 7.10 a od kiedy zaczynasz jeźdźić? pozdrawiam. Odpowiedz Link
student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.08.06, 15:42 Czy bylibyście zainteresowani autobusem ZTM, który ma pętlę przy waszym osiedlu? Czy poruszalibyście sie samochodami? Odpowiedz Link
mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.08.06, 16:23 Jak najbardziej jesteśmy za autobusem ZTM. Większość z Nas pewnie będzie dojezdzać do Warszawy do pracki, czy też w innym celu. A czy istnieje taka możliwość? Były w Gminie poruszane już na ten temat negocjacje? Byłoby fajnie Pozdrawiam Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.08.06, 16:58 Może napiszemy jakąś petycję do RM żeby coś zadziałali w tej sprawie? No i może się zastanowimy, co by tu zrobić żeby tej trasy niebyło tak słychać? Podejrzewam, że też trzeba będzie napisać podanie o zainstalowanie tych ekranów hałasochłonnych... Odpowiedz Link
student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.08.06, 18:22 Tak z ciekawości pytam. Myślę że lepiej będzie wysłać pismo po wyborach. Obecna Rada nie zajmie się tym problemem. Negocjacje wymagają czasu, a ich wynik będzie widoczny dopiero po wyborach. Ci, którzy jesteście już zameldowani (mam nadzieje że są juz tacy) zagłosujcie na ludzi młodych (najlepiej dojeżdżajacych do pracy - a może ktoś z Was wystartuje, wtedy będziecie mieli reprezentanta swoich interesów. Starsi dziadkowie (radni) pracujący w Radzyminie nie widzą problemów związanych z komunikacją, bo z niej nie korzystają Odpowiedz Link
djunaa Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 19.08.06, 10:59 Jeszcze dużo czasu, od października, ale juz muszę się pomału przestawiać, bo teraz o tej godzinie zaczynam się budzić Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 19.08.06, 21:19 Nie jest źle. Pare dni temu zdarzyło mi się wracać z Radzymina (hmm, głupie słowo "wracać", przecież ja tu mam mieszkanie)... ale jeszcze nie mieszkam, więc...pierwszy raz zdarzyło mi się wracać na stare śmieci (czyli na Bródno) komunikacją miejską . I wyszło jakieś 40 - 45 minut (nie licząc spaceru z osiedla na przystanek). No i w tym autobusie nawet miejsca siedzące były, i w ogóle... Fajnie Odpowiedz Link
marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 20.08.06, 22:10 no ja dzisiaj (weźmy pod uwagę, że jest niedziela wieczór więc telekomunikacja jeździ żadko i pogoda taka sobie) z Radzymina do Wawy (Wawer) wracałam dwie godziny więc dość sporo. Jeżeli chodzi o ZTM to ja jestem bardzo za, nie dość, że mniej wyjdzie na bilety to byłoby bliżej do autobusu Odpowiedz Link
orlore Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 10:48 OJ, ja tez jestem za, do mojej pracy ( co prawda nieregularnie) dojezdzam daleko, wiec z domu wychodze o 5:45, moze udaloby sie dzieki temu pospac dluzej . Ja jeszcze tak z innej beczki, gdy kupowalismy mieszkanie,chcielismy je miec od strony zachodniej, niestety handloweic powiedzial nam ze juz absolutnie niema takich mieszkan jak chcielismy, no wiec zdecydowalismy sie na mieszkanie od wsch. Niedalej jak kilka dni temu jeden siasiad , chyba bardziej zorientowany niz my powiedzial ze owszem mieszkania od strony zach w naszym bloku ciagle sa. Zupelnie tego nie rozumiem! Czuje sie normalnie nabita w butelke. Czy komus zdarzyla sie podobna sytuacja???? Zycze milego tygodnia pracy!!! Odpowiedz Link
anna.quality Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 11:21 ja milam troche podobna sytuacje. Bylam zainteresowana mieszkanie w bloku I, 57m2. Pani z JW powiedziala mi ze jest juz takie tylko jedno, na 3 pietrze. Ja chcialam na 1 albo 2 , no ale jak nie bylo to spytalam ze moze w bloku J? ona na to, ze blok J to nie jest jeszcze w sprzedazy i bedzie dopiero w lipcu (bo sytuacja sie dziala pod koniec maja), hmm... poniewaz nie chcialam dluzej czekac to wzielam to mieszkanie w bloku I na 3 pietrze. Po kilka dniach okazalo sie ze moj znajowy kupil mieszkanie w bloku J 2 tyg.wczesniej niz ja!!! a w czerwcu spotkalam sie z ogloszeniami o wolne mieszkania 57m2 w bloku I na 2 pietrze. Czulam sie strasznie oszukana, jak tak mozna klamac no i po co? nie rozumiem idei? co to dla niej za roznica gdzie ja kupie mieszkanie? w na 2 czy 3 pietrze? w bloku I czy J? no ale trudno... pogodzilam sie z tym... teraz nie moge doczekac sie odbioru, ktory podobno ma byc na maxa opozniony! Odpowiedz Link
aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 11:42 ja też jestem za tym autobusem ... bo jak przyjdzie zima, i nas zasypie, to na autobus będzie się chyba szło z dobrą godzinę taka petycja to bardzo dobry pomysł, można by pozbierac podpisy na osiedlu ... podejrzewam, że byłoby dużo osób zainteresowanych. Odpowiedz Link
student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 12:01 Myślę że samo osiedle to za mało. Zapewne władze odpowiedziałyby, że nie jesteście zaledowani (albo mała część) i niepłacicie podatków w Radzyminie. Taka petycja powinna pochodzić z całego miasta. Sam jestem kandydatem na radnego ale nie z waszego okręgu wyborczego. Myślę że najlepszym pomysłem byłoby wystawienie własnego kandydata z Victorii, który popierałby taki pomysł. Ten autobus w tym roku i tak nie ruszy bo nie ma na to środków w budżecie. Zastanwócie się nad wystawieniem kandydata Odpowiedz Link
orlore Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 12:13 No to widac ze JW robi co chce, podobnie jak jej handlowcy...Ja jakos juz przebolalam to ze nie mam mieszkania od zach; mieszkam na VIctorii od 1 sierpnia i w sumie najwazniejsze jest to, ze w koncu mamy upragniny wlasny "kat". Rozumiem ze przedstawiciel z Victorii do rady musi miec meldunek w Radzyminie.Troche kiepsko brzmi perspektywa braku autobusu w tym roku; cizko bedzie sie przedostyac do przystanku jak zacznie porzadnie padac. Odpowiedz Link
student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 12:29 Zarówno kandydat do rady jak i osoby które chciałyby głosować muszą być zmaeldowane w Radzyminie. Autobus PKS może będzie - tego nie wiem. PKS to spółka prywatna i gmina o niczym tu nie decyduje. Termin przeyszłoroczny (jeżeli w ogóle) odnodił się do ZTM. Odpowiedz Link
student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 12:38 A tak swoją drogą t ciekae. W ordynacji wyborczej jest napisane, że aby móc starować lub głosować trzeba być wpisanym do spisu wyborców na 12 miesięcy przed dneim wyborów. Z kolei wyrok TK z lutego br. mówi że jest to zapis niezgodny z konstytucją. Odpowiedz Link
student6 ZTM 21.08.06, 12:42 Co do ZTM to uważam, że jego optymalna trasa powinna wyglądać tak: 1. ulica JP II (przystanki: Cmentarz, Piekarnia Garbolewskich, Dworzec Atobusowy) Od Dworca linia powinna rodzielić się na 2: Pierwsza linia biegłaby ulicą Konstytucji 3-ego maja z przystankime przy LO i pętlą przy Victoii Druga linia biegłaby ulicą Weteranów (z przystankami Konopnicka, SM Manhatan i pętla gdzieś w okolicach Coca-Coli. Co wy na to? Odpowiedz Link
aishwariya Re: ZTM 21.08.06, 13:10 pomysł trasy supcio! a czy ktos na victorii ma juz meldunek? Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 15:49 Ja też miałam taki przypadek. Pani handlowiec usilnie chciała mi wcisnąć mieszkanie dwupokojowe podczas gdy ja chciałam 3 pokoje. Później, po konsultacjach z innymi mieszkańcami różnych osiedli budowanych przez JW okazało się, że idea w JW jest taka, że te mieszkania, które zostają w poszczególnych blokach (takie resztki) handlowcy muszą wciskać na siłę potencjalnym klientom. Odpowiedz Link
jolanta821 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 16:33 Witam, kurcze my nie mieliśmy takich przypadków Nas obsługiwał bardzo miły p. Andrzej, można było do niego dzwonić i się o wszystko wypytywać) Może dlatego, że kupowaliśmy M jak było jeszcze bardzo dużo mieszkań do sprzedaży i nie było wtedy takiego "wciskania" tylko na zasadzie- "do wyboru-do koloru" Mam pytanie do mieszkających już sąsiadów na osiedlu: czy płacicie juz czynsz albo czy wiecie od kiedy trzeba zacząć płacić?Bo słyszałam ze już trzeba płacić, ale w takim razie po co był ten 3-miesieczny depozyt??? z samej nazwy wynika ze na 3 msc-zaczynam sie już gubić... Odpowiedz Link
marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 17:11 Zameldowani??? A macie Akt notarialny??? bez tego nawet nikt nie powinien tam mieszkac a o meldunku to raczej może zapomnieć. Odpowiedz Link
athum Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 22.08.06, 13:39 > Zameldowani??? A macie Akt notarialny??? bez tego nawet nikt nie powinien > tam mieszkac a o meldunku to raczej może zapomnieć. Jak nie masz o tym bladego pojęcia, to lepiej nic nie pisz.... Odpowiedz Link
smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 22.08.06, 22:58 athum napisał: > > Zameldowani??? A macie Akt notarialny??? bez tego nawet nikt nie powinien > > tam mieszkac a o meldunku to raczej może zapomnieć. > > Jak nie masz o tym bladego pojęcia, to lepiej nic nie pisz.... Widać kolego że ty nie masz bladego pojęcia co do meldunku. Odpowiedz Link
mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 22:54 oj rany, jak to czytam to mi ciarki przechodza. Ja na szczescie poszlam do agentki-pani Kasi przy rondzie ONZ i jak slowo daje pierwszy raz w takiej sytuacji-ze kupuje mieszkanie-bylam jak sparalizowana, ale wiem jedno, powiedzialam, ze chcialabym mieszkanie dwupokojowe z ktorego wygladajac nie patrze sasiadom w okna i na strone zachodnia.Padlo pytanie na ktorej kondygnaji. Skuszona ogrodkiem-powiedzialam, ze moze byc na parterze a jesli nie to 2 lub 3 pietro. I chyba na moje szczescie-takie bylo, albo mila pani Kasia stwierdzila, ze mi da takie bez wciskania innego kitu. Mam nadzieje, ze bede w nim szczesliwsza. Chociaz i tak wiem, ze zawsze jakies slabsze chwile czy sytuacje beda. Pozdrawiam. Bedzie dobrze, mam nadzieje, ze juz niedlugo Sasiadka z Viki Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 22.08.06, 16:29 słuchajcie ja nie miałam takich kłopotów z handlowcem wręcz przeciwnie "stawał" na głowie aby zrobić to co ja chce... bo byłam bardzo nie zdecydowana... najpierw chciałam mieszkanie na 2 piętrze i już wpłaciłam zaliczkę. ale później mi się odwidziało i zachciało mi sie na 3 mieszkanie nad ale że to była kawalerka to też mi sie odwidziało i wybrałam mieszkanie obok. a że jedno było już zarezerwowane to handlowiec b. miły pan z intraco dogadał sie z tymi co mają rezerwacje na to mieszkanie i wciągu trzech dni miałam zmienioną umowę. tak że ja sprawy takiej złej nie miałam pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 22.08.06, 21:28 magdzik82 napisała: > słuchajcie ja nie miałam takich kłopotów z handlowcem wręcz przeciwnie "stawał" > > na głowie aby zrobić to co ja chce... bo byłam bardzo nie zdecydowana... > najpierw chciałam mieszkanie na 2 piętrze i już wpłaciłam zaliczkę. ale później > > mi się odwidziało i zachciało mi sie na 3 mieszkanie nad ale że to była > kawalerka to też mi sie odwidziało i wybrałam mieszkanie obok. a że jedno było > już zarezerwowane to handlowiec b. miły pan z intraco dogadał sie z tymi co > mają rezerwacje na to mieszkanie i wciągu trzech dni miałam zmienioną umowę. > tak że ja sprawy takiej złej nie miałam > pozdrawiam, > Magda Kobieta zmienną jest ) Tak jak handlowcy ))))) Pozdrawiam prawie wszystkich Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 22.08.06, 16:04 Mnie WC wisi półtora tysia (depozyt czynszowy + nadpłata za mieszkanie). Ciekawy jestem jak zwracają to drugie, rozkładają to w czynszu czy po prostu zwracają pieniądze ? - bo z kim nie rozmawiam z WC to mam inne informacje. Tam jest za dużo osób, a za mało konkretnych informacji. A co do "miłego Pana Andrzeja" - czyli Rogalskiego zapewne, to faktycznie jest miły...jak kazdy akwizytor albo handlowiec miłym być powinien. Do czasu podpisania umowy (czyli złapaniu prowizji za klienta). Potem też jest miły tylko inaczej. Olewa tych co już umowy podpisali, bo czekają nowi. I pare razy wprowadził mnie w błąd. Odpowiedz Link
stromuss Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 23.08.06, 07:56 Mi JW też winna była za nadpłatę za mieszkanie - napisałem oświadczenie że proszę o przeksięgowanie tych środków na czynsz i to wszystko - mam kilka miesięcy płacenia za czynsz z głowy - polecam - bo szybkie odzyskanie tych pieniędzy graniczy z cudem Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 23.08.06, 09:55 Ja mam podobną sytuację. Moja nadpłata została przesięgowana na poczet przyszłych czynszów. Zwrot nadpłaty na konto podobno też jest możliwy ale b. długo to trwa więc zdecydowałam się pokryć nią czynsz. Odpowiedz Link
oniemczuk Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 23.08.06, 15:21 Ja dołączę się do opinii Magdy Nasz handlowiec też cierpliwie znosił i znosi do tej pory wszelkie nasze pytania, tłumaczy niejasności.Przyznam, że męczyłam go mailami i telefonami a zawsze znalazł czas na udzielenie odpowiedzi. Pomimno umowy podpisanej już dosyć dawno nie jest obojętny na nas jako klientów. Doradział, tłumaczył, dostarczał nasze kolejne wnioski na Radzymińską...Może po prostu dobrze trafiliśmy. A handlowcy jak każdy z nas różni są. Pozdrawiam przyszłych sąsiadów. Odpowiedz Link
djunaa trochę ruchu w Radzyminie 24.08.06, 14:03 Witam wszystkich ponownie! Pytanie do pań- może ktoś da się skusić na aerobik w Radzyminie, ja do tej pory chodzę na Ursynowie, a wiem że w Radzyminie też jest. Zachęcam naprawdę fajna sprawa, można sie odstresować i ogólnie poprawić samopoczucie, kondycję. Szukam chętnych, bo w więcej łatwiej się zmobilizować. Teraz pewnie wszędzie remonty i aerobik w domu niezły ale później... Ja będe chodzić od października albo listopada. Pomyślcie Pozdrawiam Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: trochę ruchu w Radzyminie 24.08.06, 15:44 Ja się piszę!!!! Zatem z pierwszym dniem listopada rozpoczynamy akcję ruch !!! Odpowiedz Link
djunaa Re: trochę ruchu w Radzyminie 24.08.06, 16:14 Super będe się odzywać i namawiać Odpowiedz Link
palma38 Re: trochę ruchu w Radzyminie 25.08.06, 15:53 Witam ! Ja bede chetna ! .Mysle ze w koncu skonczymy remont w polowie wrzesnia i wtedy sie przeprowadzimy..musze zaczac sie ruszac .... Apropos,akt notarialny przewidziany jest na listopad/grudzien dopieeo po zakonczeniu calej budowy i dopiero wtedy mozemy sie zameldowac.. Pozdrawiam Wszystkich ~! Palma38 Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 23.08.06, 17:30 To chyba faktycznie napiszę, żeby mi nadpłatę przeksięgowali na spłatę czynszu. Tym bardziej, że jeśli chodzi o sprawy notarialne (jak mi dzisiaj powiedziała pani z WC)to zacznie się coś dziać dopiero w okolicach listopada/grudnia. Ehhh...I przez to znowu kolejna opłata dla banku. Kocham Radzymin ale coraz więcej mnie ta miłość kosztuje Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 24.08.06, 18:22 Witam,ja tez z checia zapisze sie na aerobik w Radzyminie ale to dopiero w okolicach pazdziernik-listopad.Super sprawa a w grupie to zawsze wieksza mobilizacja.Pozdrawiam Odpowiedz Link
marti_h Re: Ruch w Radzyminie 24.08.06, 21:48 hmmm trzeba będzie pomśleć Kto wie może i ja się skusze Odpowiedz Link
djunaa Re: Ruch w Radzyminie 25.08.06, 08:08 Super, cieeszę się bardzo że będe miała z kim chodzić, w takim razie odnowimy sprawę gdzieś koło listopada Pozdrawiam Odpowiedz Link
marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 24.08.06, 23:15 Jeżeli ktoś posiadakonto na Grono.net to zapraszam na forum naszego osiedla: w8.grono.net/forum/94325/0/ Odpowiedz Link
pysia_171 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 25.08.06, 22:12 Witam .... Czy ktoś z osiedla nie potrzebuje do swojego nowego mieszkanka np. rolet, żaluzji, parapetów lub drzwi jeśli tak to zapraszam do firmy RAJS która mieści się w Radzyminie na ul Wołomińskiej 20 . To bardzo blisko waszego osiedla. Widzimy was z naszej firmy bo wasze bloki znajdują sie na przeciwko was. Zapraszamy Odpowiedz Link
well.done Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 26.08.06, 13:52 WITAM WSZYSTKICH!BYŁEM DZIS NA BUDOWIE, OJ NIEWIELE SIĘ TAM DZIEJE.NIE WIEM CZY TO DLATEGO ŻE SOBOTA CZY MOŻE TO NORMA.NIE WIEM CZY WIECIE ALE MOŻNA DOJECHAC NA NASZE OSIEDLE "W MIARE FAJNĄ DROGĄ"( JA ODKRYŁEM JĄ DOPIERO DZIŚ A NIE WIDZIAŁEM ŻADNYCH INFORMACJI NA TEN TEMAT NA FORUM;WIĘC PISZE )JAK DOJEDZIECIE DO SKRĘTU NA NASZĄ "AUTOSTRADE DO NIEBA" ( GDZIE TYLKO BIG FOOT NIE TRACI ZAWIESZENIA TO NIE SKRĘCACIE W NIĄ TYLKO JEDZIECIE PROSTO I PRZED WIADUKTEM SKRĘCACIE W LEWO POTEM JUZ TAK JAK PROWADZI DROGA PO ŁUKU RÓWNOLEGLE DO OBWODNICY.JEST ASFALCIK I TYLKO OSTATNI KAWAŁEK PO PŁYTACH.NAPRAWDĘ NIEBO LEPSZA OD TEJ OFICJALNEJ.CO DO INORMACJI NA TEMAT BUDOWY NIEWIELE SIĘ DOWIEDZIAŁEM GDYŻ ROZMAWIAŁEM Z SAMYMI PODWYKONAWCAMI A ONI OCZYWISCIE NIC NIE WIEDZĄ;NA BUDOWIE BŁOTO PO KOLANA I GDYBY NIE NIE WRODZONE KOCIE RUCHY))) POSZEDŁBYM NA DNO W BUDYNKU F W KTÓRYM KUPILIŚMY MIESZKANIE ZMIENIŁO SIE TYLKO TO ŻE SĄ WMONTOWANE WSZYSTKIE DRZWI WEJŚCIOWE DO MIESZKAŃ I ZAŁOŻONO PORĘCZE. POZDRAWIAM SERDECZNIE ANETA I MARCIN BLOK F M 36 Odpowiedz Link
student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 26.08.06, 14:20 trzeba było zaptać rodowitycz - od razu by wam powiedzieli jak dojechać. Myślałem że wiecie Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.08.06, 17:42 Proszę wytłumacz mi to bo ja z tego nic nie kumam (tz ten dojazd do naszego osiedla) jak ci sie uda możesz nawet to narysować ale generalnie nie wiem gdzie ta "w miare fajna" droga sie znajduje jak tam dojechać itp..... bede wdzięczna Madzia Odpowiedz Link
well.done Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.08.06, 20:29 WITAM CHĘTNIE NARYSUJE CI TAKI PLAN, CHOĆ ZASTRZEGAM ŻE RYSOWNIKIEM JESTEM TRAGICZNYM!PROSZĘ PODAJ MI TYLKO MAIL NA KTÓRY MAM PRZESŁAC TO DZIEŁO SZTUKI)) JEŚLI JESZCZE COŚ BĘDZIE NIEJASNE TO WOLĘ TO OPISAĆ NIŻ RYSOWAĆ))POZDRAWIAM MARCINOZ Odpowiedz Link
student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.08.06, 22:28 Sprawa jest prosta. Jadąc z Warszawy jediemy ulicą KOnstytucji 3-ego maja, a potem skręcamy w Korczaka (mijamy szpital). Następnie jedziemy prostu ulicą Korczaka (nie skręcamy w ulicę Słowackiego), jedziemy prosto aż do wiaduktu nad obwodnicą. Przed tym wiaduktem skręcamy w lewo i jedziemy wzdłuż obwodnicy w kierunku osiedla. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 29.08.06, 09:38 Ahaaaa dzięki za wyjaśnienia buziole Odpowiedz Link
well.done Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.08.06, 22:49 WITAM,ZROBIŁEM RYSUNEK ( DA VINCI TO JA JEDNAK NIE JESTEM ALE JEŚLI KTOŚ CHCE PROSZĘ PODAC ADRES E-MAIL TO PRZEŚLĘ.POZDRAWIAM Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 29.08.06, 09:36 możesz wysłać na moją Gazetową pocztę magdzik82@gazeta.pl Pozdrawiam madzia Odpowiedz Link
aishwariya faktury za gaz 28.08.06, 09:40 Moi Drodzy, niestety mimo obietnic, że pierwsze faktury za gaz, mają przyjść po 6 miesiacach ... nadchodza już teraz. dla tych, którzy korzystają z gazu od 2 miesiecy faktury czekają na ochronie Odpowiedz Link
djunaa odbiory- terminy 28.08.06, 15:57 Czy ktoś ostatnio odwiedzał budynek J - czy może wiadomo jak z terminem oddania czy sie wyrobią? A jak z innymi chyba I jest na 30.08. czy odbieracie niedługo mieszkanko czy są jakieś poślizgi? Pozdrawiam Odpowiedz Link
stromuss Re: faktury za gaz 29.08.06, 10:45 Skąd ty masz takie informacje -chyba masz jakieś chody w tej ochronie Odpowiedz Link
aishwariya Re: faktury za gaz 29.08.06, 12:06 Drogi Sąsiedzie, hmm nie mam chodów na ochronie, tylko Panowie z ochrony wpięli mi karteczke w drzwi " Poczta do odbioru na bramie u ochrony" rzuciłam się i kupiłam im Post - itki, bo napisali mi tą informację na takiej brudnej obdartej kartce ... nio i jak poszłam do nich, to widziałam, ze kilka kopert leży, i że kilka jest tez z MSG, czyli za gaz i Pan na ochronie mi powiedział, że korespondecja trafia do nich ... hmmm ciekawe czy im za to dodatkowo płacą, za takie przechowywanie poczty hihihi. widziałam u Ciebie juz firanki, jak supcio! coraz więcej w naszym bloku mieszka ludzików! może nawet najwiecej na całym osiedlu hihihi. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: faktury za gaz 29.08.06, 13:29 Może i dużo ale w A to nie wiele mniej już widzę że coraz więcej rolet i firanek widnieje w oknie Pozdro 4 all Odpowiedz Link
magdzik82 Re: faktury za gaz 29.08.06, 13:40 Może i dużo ale w A to nie wiele mniej już widzę że coraz więcej rolet i firanek widnieje w oknach Pozdro 4 all Odpowiedz Link
stromuss Re: faktury za gaz 30.08.06, 10:20 ..tak firanki już są chociaż nie wszędzie jeszcze po woli robię różne rzeczy i nieco się kurzy - Właśnie kończę kłaść płytki w kuchni - po zakupie mebli może się wreszcie skończy ten bałagan ze stawianiem wszystkiego na podłodze ale jeszcze sporo pracy mnie czeka. A co u Ciebie jakieś postępy w pracach? Rano już widzę jak się zaczyna ruch przed naszm blokiem - wszyscy gdzieś gnają do pracy - aż milo że nie jest się samemu na parkingu. A... i nie wiem czy się nie mylę ale wczoraj wieczorem w jednym z bloków po przeciwnej stronie rzeczki paliło się w mieszkaniu na parterze światło - czyżby zaczeły się odbiory kolejnych bloków ? Pozdrawiam i do zobaczenia na osiedlu Odpowiedz Link
aishwariya Re: faktury za gaz 30.08.06, 10:55 a ja mam wszystko skończone w mieszkanku (no prawie zostały mi juz drobiazgi ... powieszenie lustra w korytarzu, i zamontowanie stolika w kuchni), drzwi wewnętrznych w tym roku nie robię, bo nie mam kasy a tak reszta już zrobiona. na zimę jeszcze chcę coś fajnego zrobić na loggi ... ruch na osiedlu rzeczywiście spory też mnie to bardzo cieszy. tylko obok mnie w mieszkanku pusto ... cały czas wypatruję sąsiadów ... (mam nadzieję, ze sąsiada hihihihi) tam po drugiej stronie osiedla za rzeczką na parterze czasem się pali się światło, bo tam baluje Iwan, i ochrona wiec może akurat panowie imprezowali. pozdrawiam i miłego dnia! Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 29.08.06, 18:40 Witam czy ktos z was pisal moze do JW o wczesniejszy odbior mieszkanka?Nasz blko I ma lekkie opoznienie ze wzgledu na elewacje.Pisalam takie pismo z prosba o szybszy odbior i wedlug Jacka-kierownika moje mieszkanie bedzie gotowe na 08.09 z tym ze musimy podpisac oswiadczenie ze nie przeszkadza nam elewacja.Pytam bo juz sama niewiem jak bedzie lepiej,chcialabym juz przynajmniej powoli wykanczac swoje mieszkanko.Moze mi cos podpowiecie mili sasiedzi. Odpowiedz Link
pysia_171 Re: Rolety, żaluzje, parapety, drzwi. okna ....... 29.08.06, 20:28 Witam .... Czy ktoś z osiedla nie potrzebuje do swojego nowego mieszkanka np. rolet, żaluzji, parapetów lub drzwi jeśli tak to zapraszam do firmy RAJS która mieści się w Radzyminie na ul Wołomińskiej 20 . To bardzo blisko waszego osiedla. Widzimy was z naszej firmy bo wasze bloki znajdują sie na przeciwko was. Zapraszamy Odpowiedz Link
djunaa Re: Rolety, żaluzje, parapety, drzwi. okna ...... 30.08.06, 08:23 pysia_171 napisała: > Witam .... > Czy ktoś z osiedla nie potrzebuje do swojego nowego mieszkanka np. rolet, > żaluzji, parapetów lub drzwi jeśli tak to zapraszam do firmy RAJS która mieści > się w Radzyminie na ul Wołomińskiej 20 . To bardzo blisko waszego osiedla. > Widzimy was z naszej firmy bo wasze bloki znajdują sie na przeciwko was. > > Zapraszamy > A mogłabym prosić o jakiś telefon kontaktowy Odpowiedz Link
pysia_171 Re: Rolety, żaluzje, parapety, drzwi. okna ...... 31.08.06, 18:08 Prosze bardzo. Telefon do firmy RAJS : 022 786- 59-32 Odpowiedz Link
pysia_171 Re: Rolety, żaluzje, parapety, drzwi. okna ...... 31.08.06, 18:11 Prosze bardzo. 786-59-32 Odpowiedz Link
aishwariya Do Magdzik 30.08.06, 10:58 Magdzik, czy ten drugi skuterek który stoi przy Waszym bloku, to tez Twój? fajniutki jest Odpowiedz Link
magdzik82 Re: Do Magdzik 31.08.06, 16:57 Heja nie nie to jest jednego z robotników .... Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 30.08.06, 16:21 Witam czy ktos z was poleci mi sprawdzona ekipe do polozenia terakoty,glazury.Moze u was mieliscie ekipe z ktorej jestescie zadowoleni i mozecie godnie polecic przyszlej sasiadce.Pozdrawiam Odpowiedz Link
aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 30.08.06, 16:51 ja mogę polecić moją ekipę, podam numerek tutaj, bezposredni do ekipy 600-524- 414. robią bardzo szybko, i fajnie. mi całość zrobili w 10 dni. Odpowiedz Link
orlore Internet 30.08.06, 20:32 Witam serdecznie. Juz kilka razy na forum byl poruszany temat podlaczenia do internetu. Jestem ciekawa czy w tej sprawie sa jakies nowe wiesci. A moze jest nas juz tak duzo ze udaloby sie stworzyc siec. Niczego, no moze poza lepszym dojazdem , nie brakuje mi na Victorii jak wlasnie internetu. Pozdrawiam Wszystkich cieplo i jesli cos wiecie o ewentualnym podlaczeniu, prosze dajcie znac. Odpowiedz Link
graziutekx Re: Internet 31.08.06, 08:14 Witam wszystich sasiadów! My mieszkamy na osiedlu viktoria już miesiac(bud B), niedawno tez zostalismy podłączeni do internetu(neostrada). Niedawno znalazłam to forum, dlatego dopiero teraz się odzywam Na początku były jakieś problemy z działaniem netu,ale po kilku dniach wszysko się uspokoiło, teraz działa bez zarzutu. Pozdrawiam serecznie obecnych i przyszłych mieszkańców. Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: Internet 31.08.06, 08:21 Cieszę się, że odezwał się wreszcie ktoś z budynku B. Pozdrawiam Odpowiedz Link
graziutekx Re: Internet 31.08.06, 09:24 Też pozdrawiam niestety wczesniej nie mialam dostepu do internetu, wiec nawet nie wiedziałam że jest forum naszego osiedla. Ale jak go znalazłam to musiałam sie odezwać Który nr mieszkanka? Ja 49. Odpowiedz Link
przem33 Re: Internet 31.08.06, 20:07 graziutekx napisała: > Witam wszystich sasiadów! > My mieszkamy na osiedlu viktoria już miesiac(bud B), niedawno tez zostalismy > podłączeni do internetu(neostrada). Niedawno znalazłam to forum, dlatego > dopiero teraz się odzywam Na początku były jakieś problemy z działaniem > netu,ale po kilku dniach wszysko się uspokoiło, teraz działa bez zarzutu. > Pozdrawiam serecznie obecnych i przyszłych mieszkańców. To miła wiadomość z tym netem. No i wreszcie ktoś się odezwał z budynku B. Pozdrawiam Odpowiedz Link
marti_h Re: Internet 01.09.06, 19:32 A nawet bardzo miła wiadomośc Bez netu to ani rusz Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 30.08.06, 21:32 Dzieki baaardzo za namiar na ekipe,jutro zadzwonie to moze sie dogadamy.Juz niedlugo zaczynamy remont mieszkanka wiec czas zaczac poszukiwania sprawdzonych fachowcow.Mieszkanka bloku I Odpowiedz Link
mila722 Re:Internet 31.08.06, 08:54 Witam,a ten internet to jako podlacze na zasadzie, ze sami podpisaliscie z tpsa umowe czy tez jw zdazylo ja podpisac jako podlaczenie dla osiedla? Bo to chyba jak z wczesniejszych postow zrozumialam to jest roznica w zawarciu umowy, a i pewnie tez w cenie Pozdrawiam i milego dnia Odpowiedz Link
graziutekx Re:Internet 31.08.06, 09:27 My podpisalismy umowe z tpsa. Mamy 512 za 33 zl, w pierwszym roku użytkowania, pozniej 66zł. Odpowiedz Link
aishwariya do Anna.Quality i Marysi :-) 31.08.06, 09:51 Dziewczyny, odpisałam Wam na maile, sorki, że tak późno. gapa jestem bo nie zagladałam na pocztę. Odpowiedz Link
mila722 Re: do Anna.Quality i Marysi :-) 31.08.06, 11:21 hihihi, wiem o kogo chodzi z ta Marysią, zapomniałam, że mam tak wpisane na poczcie. Nie szkodzi, jakos to przeboleje Milego i pozdrawiam Odpowiedz Link
student6 Sprzatanie świata 2006 02.09.06, 16:40 Nie będąc pewnym, czy zaglądacie na inne wątki tego forum chciałbym zaprosić was do udziału w akcji "Clean up the world". Akcja odbędzie się między 15, a 17 września. Zapraszam do udziału, ale jeszcze bardziej prosze o pomoc w organizacji akcji. Potrzebne są worki, rekawiczki, i inne gadżety niezbędne przy sprzataniu śmieci. Może uda wam się namówić kogoś do pomocy finansowej? Organizatorem akcji jest Stowarzyszenie "Radzymińskie Forum" www.forum.radzymin.net Odpowiedz Link
pysia_171 Re: Rolety, żaluzje,drzwi, okna ....... 02.09.06, 20:54 Witam .... Czy ktoś z osiedla nie potrzebuje do swojego nowego mieszkanka np. rolet, żaluzji, parapetów, siatek przeciw owadom, werticali lub drzwi jeśli tak to zapraszam do firmy RAJS która mieści się w Radzyminie na ul Wołomińskiej 20 . Tel. 786-59-32 To bardzo blisko waszego osiedla. Widzimy was z naszej firmy bo wasze bloki znajdują sie na przeciwko was. Zapraszamy Odpowiedz Link
palma38 Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 13:43 Witam Sąsiadów ! Własnie otrzymałam pismo o podwyższce czynszu: 7,84 pln/1,35pln ryczałt za energię i 15,87pln za miejsce parkingowe.Przy naszym metrażu wychodzi 501pln czyli bardzo dużo !! ((((. Czy jeździ jakiś autobus bezposrednio z Radzymina do Pl.Bankowego ? Dzieki i pozdrawiam ! Palma Odpowiedz Link
student6 Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 14:04 Ja korzystam z dwóch: o 7.40 Radzymin - Pl. Bankowy - Metro Centrum o 7.54 Radzymin - Dw. Wileński - Targowa (Stadion) - Zieleniecka - Waszyngtona - Metro Centrum (ok. 8.40-8.45) Odpowiedz Link
sambortt Czynsz w góre - radujmy się!!! 04.09.06, 15:54 Dzwoniłem do JWC i Pani z czynszów powiedziała, że tak zarządziła góra a oni tylko wysyłają do nas informacje że drastycznie czynsz poszedł w górę. Na moje pytanie dlaczego w Radzyminie płace więcej za 41m niż w warszawie za 52m nie była w stanie mi odpowiedzieć. SĄSIEDZI MUSIMY COŚ Z TYM GÓWNEM ZROBIĆ BO TE GÓWNO NAS ZNISZCZY!!! ... i jeszcze za parking chcą 15 zł to ja kicham na nich i sobie zaparkuje w ogródku!!!! To złodzieje - terroryści, nie będę już więcej pisać bo musiałbym bluźnić!!!! Gdybym wiedział, że taki czynsz będzie kupiłbym mieszkanie w Warszawie na Białołęce. Na spotkaniach nie było mowy o tym, że mają takie podwyżki w planach – nie możemy płacić tak wielkiego czynszu w tak odległym hrabstwie od Warszawy, to jest przegięcie i tylko WSZYSCY RAZEM mamy szanse aby te przegięcie wyprostować, trzeba się spotkać, udać się walnie do JWC w Ząbkach i zadać wiele pytań dyrektorom, żądać wyjaśnień jakim prawem robią z nas farmę – tak farmę bo jesteśmy żywym towarem które będzie im przynosić profity. Człowiek wydaje sporo pieniędzy na paliwo i bilety żeby dojechać do Warszawy, wypruwamy sobie flaki aby mieć co zjeść, odłożyć na szkołę, myśleć o potomstwie, jak zdążyć do pracy - bo nie stać nas było na mieszkania w Warszawie to uciekliśmy tam gdzie tanio a oni nas po prostu oszukali i zapędzili w kozi róg! Jak to Pani z czynszów powiedziała, że maja już większość umów podpisanych i pewnie dlatego ta podwyżka. Dalej nie pisze bo jużm i nerwy puszczają i musiałbym bluźnić na firmę która sobie ceniłem – a jednak ludzie mówili prawdę – JWC OSZUKUJĄ LUDZI. Odpowiedz Link
palma38 Re: Czynsz w góre - radujmy się!!! 05.09.06, 09:15 Zgadza się !!! My też jestesmy wsciekli . Kupilsićmy bo tanio a za czynsz bedziemy placic jak w Wawie ! Najpierw musimy podpisac akty a potem MUSIMY zmienić administratora i to powinno obniżyć koszty... Odpowiedz Link
sambortt Mój błąd - przpraszam :P 04.09.06, 16:01 Na chwilę obecną na postawie przyjętych założeń dla podobnychbudynków wysokość opłat czynszowych dla lokali kształtować się powinna napoziomie 7-8 zł /m2 to jest z protoklu ze spotkania Ale to nie zmienia faktu, że nie będą terroryzować osadników w hrabstwie Radzymin Odpowiedz Link
sambortt Kilka informacji 04.09.06, 16:10 Z tego co się dowiedziałem od pewnej Pani Dyrektor z JWC: Jeśli lokator zostanie okradziony to winę ponosi firma świadcząca usługi ochrony. Nie można modyfikować wielkości ogródków. Nie można zakładać krat - bo to blok wielorodzinny i projektant nie pozwoli aby lokator założył kraty na okna (zewnątrz) - a czy mister projektant będzie tam mieszkać i co mu do moich krat? Ja i tak kraty założę tu chodzi o moje bezpieczeństwo a te całe śmieszne ogrodzenie i śmieszna ochrona nadaje się by odstraszać ledwo poruszających się meneli który by sobie mogli wziąć ze śmietnika trochę buteleczek i puszeczek. Ponoć płotek ogródkowy będzie mieć 1.2m. Nie ma żadnych pomieszczeń gospodarczych dla lokatorów - więc moja propozycja jest taka by lokatorzy skrzydeł zgodzili się na założenie krat z dodatkowym zamkiem na klatce - nie wiem czy to możliwe bo cholera wie czy Mister Projektant się zgodzi Odpowiedz Link
student6 Re: Kilka informacji 04.09.06, 16:38 Z tymi kratami to nie powiini wam zabraniać ale czy troche nie przesadzacie? Moja dziewczyna mieszka w śródmieściu - 5 zamków w drzwiach (otwiera je 3 minuty) - zawsze się śmieję że jakby ją gwłaciciel gonił to do domu nie ma co uciekać. Jak przyjechała do mnie poraz pierwszy to szok, jak to jeden zamek w drzwiach - do tego taki malutki - i nie masz krat w oknach? Przecież to strasznie niebezpiecznie. Teraz się przyzwyczaiła. Mieszkam w Radzyminie 20 lat i nigdy nie miałem włamania do domu. A kraty zawsze kojarzyły mi sie z niebezpieczeństwem. Jak wybuchnie w domu pożar i dorga do drzwi będzie odcięta to pozostaje tylko modlitwa. A tak na serio to może jeszcz te kraty pod prad podłączyć? Odpowiedz Link
oniemczuk Re: Kilka informacji 04.09.06, 16:44 Teraz to ja się już całkiem załamałam przez ten czynsz, no cóż a miało być tak pięknie...Jedno jest pewne trzeba coś z tym zrobić bo może za tydzień wymyślą kolejną podwyżkę. Odpowiedz Link
jolanta821 Re: Kilka informacji 04.09.06, 16:57 Wiesz, to że TY mieszkasz 20 lat i Cię nie okradli- to się tylko cieszyć. Ale to nie oznacza, ze Radzymin to idealne miasto- bez złodziei, itp. A zresztą to chyba nie mieszkasz u nas na osiedlu... My mówimy o mieszkaniach na parterze, a w razie -tfu, tfu- pożaru, to uciekać można przez balkon/ ogródek, czy nie??? P.S prąd tez by sie przydał, aaa i jeszcze psa w budzie proponuje postawić. Odpowiedz Link
student6 Re: Kilka informacji 04.09.06, 17:09 To na balkonie nie będzie kraty? Teraz to już w ogóle nie widzę sensu. Po co zakładać kraty w kilku oknach, skoro zostaną jeszcze inne nieokratowane, przez które można wejść. Przyznam, że o psie nie pomyślałem, a pomysł nienajgorszy Odpowiedz Link
jolanta821 Re: Kilka informacji 04.09.06, 17:17 będzie na ścianie...ale nie muszę się tobie tłumaczyć, a przede wszytkim nie mieszkasz na osiedlu więc nie wiem co cię to interesuje i co tobie kraty przeszkadzaja...daruj sobie Odpowiedz Link
student6 Re: Kilka informacji 04.09.06, 17:22 A czy ja powiedziałem, że mi przeszkadzają. Zacytuj taką wypowiedź. Poza tym milutka jesteś... Pogadać już sobie nie można. Rozumiem, że jesteś wkurzona, też bym był, gdyby ktoś podwyższył mi czynsz, ale wrzuć na luz... Odpowiedz Link
smokk44 Re: Kilka informacji 04.09.06, 17:28 hm spokojnie nie ma co się denerwować, jedyne co możemy zrobić to jak już zdobędziemy akty to zebranie mieszkańców i wtedy ustalimy prare spraw. a teraz to chyba nic nie poradzimy nawet z tym czynszem. Mam nadzieję że to ostatnia podwyżka w tym roku Odpowiedz Link
smokk44 Re: Kilka informacji 04.09.06, 17:30 jolanta821 napisała: > będzie na ścianie...ale nie muszę się tobie tłumaczyć, a przede wszytkim nie > mieszkasz na osiedlu więc nie wiem co cię to interesuje i co tobie kraty > przeszkadzaja...daruj sobie hm o kraty się nie przejmuj nie są ci potrzebne masz sąsiada, który jest z mafi więc spox nikt się nie zblizy na 20 m PPPPPPPPPPPPPP Odpowiedz Link
andrzej5219 Re: Kilka informacji 05.09.06, 17:23 A może zamiast grodzić korytarze pomyślmy o domofonach z prawdziwego zdarzenia (video). JWC umyło w tej sprawie ręce zrzucając problem na nas. Jest to bezpieczniejsze niż kraty a zdaje świetnie egzamin - w poprzednim miejscu miałem taki videodomofon i żadnych problemów z niechcianymi gośćmi. Odpowiedz Link
palma38 Re: Podwyższka czynszu ! 05.09.06, 09:10 Dzieki ! Jak długo jedziesz rano do Wawy ? Już wkrótce mamy zamiar sie przeprowadzic i bede tez jezdzic Z wami rano )..Eh teraz mam 30 min do pracy :p Odpowiedz Link
student6 Re: Podwyższka czynszu ! 05.09.06, 09:21 Oba jadą ok. 45-50 minut do centrum. Odpowiedz Link
jolanta821 Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 15:08 witam, Jak to możliwe?????? co sie dzieje do cholery????? Odpowiedz Link
marti_h Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 15:39 Jaka podwyżka??? Chyba sobie jaja robią!!!!! /// Odpowiedz Link
mila722 Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 16:08 orzeszQ To milo, ze tak jw desperation dba......szkoda tylko, ze o swoje a nie o nas no , ale wiekszosc umow podpisana to teraz mozna pokazac swoje oblicze A co do parkingow, jak to sie ma z zapisem z umowy, ze miejsce w cenie mieszkania ? to jeszcze dodatkowo mam za nie placic miesiecznie?? A jak ja na razie nie mam takiego czegos co bym tam mogla postawic, to mam placic tylko za ten placyk? cos kojarze taki zapis z umowy, ze w cenie czynszu jest za to cos platne (chyba) ale tam byly grosze, a nie nascie zlotych Czy mam juz zalowac decyzji wspolpracy z JW? ciekawe, co jeszcze nam wymysla i czym nas "tak milo" zaskocza? Mi juz wystarczy opoznienie w odbiorach. Odpowiedz Link
marti_h Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 16:52 Z tego co ja wiem to faktycznie miejsce parkingowe miało być wliczone w czysz a jego cena miała wynosić 5 zł!!!!! a nie ponad 15!!!! Jak tak dalej pójdzie to będa nam co miesiąc czynsz podnosić o kilka złotych i pójdziemy z torbami. Powiedzcie mi jak żyć w tym kraju???? Nie dość, że mieszkania osiągaja horrendalne ceny to jeszcze czynszami nas dobijają. ///// Co do krat na korytarzu to jestem za. faktycznie w budybkach nie ma żadnych piwnic ani pomieszczeń gospodarczych a załóżmy jak będę chciała rower gdzieś trzymać to co do wanny go sobie włożę??? Nie mieszkam w lokalu, który ma 100m tylko 40, nie mówiąc już o tym jak w przyszłości przyjdą dzieci to jakiś wózek tez by się przydał i miejsce aby go postawić. Odpowiedz Link
jolanta821 Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 17:00 tak, właśnie mówimy o rowerze czy o wózku dla dziecka, itp. Bo jeżeli byłyby piwnice to nie byłoby o czym gadać. Ale nie będzie gdzie trzymać tych rzeczy... Musimy sie zebrać jakoś i ustalić pewne sprawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link
przem33 Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 17:45 Spodziewałem się, że podniosą czynsz. Nie sądziłem jednak, że tak szybko i tak dużo. Czytam umowę i widzę: paragraf 15, punkt 2 - "Kupujący zobowiązuje się płacić...itd itd...4,00 zł brutto za zewnętrzne miejsce parkingowe". paragraf 16 - "Wszelkie zmiany do niniejszej Umowy mogą następować jedynie w formie pisemnych aneksów". Ja żadnego aneksu nie podpisywałem a tu widzę, że już 16 złotych opłata wynosi. Nie jestem prawnikiem ale coś mi tu nie gra. I jeszcze jedna sprawa: Podpisanie aktu notarialnego. W umowie napisane jest, że jego podpisanie może nastąpić nie później niż 6 miesięcy od daty przekazania kupującemu (czy też przedstawienia - jak jest w umowie). W moim przypadku - do końca listopada. Ale i tutaj mam obawy czy tak będzie. To się staje ważną sprawą, bo od pierwszego stycznia zmienia się podatek od sprzedaży mieszkań - z 9% na 19 % - czyli bardzo dużo. Póki co mieszkania nie sprzedaję, ale kto wie co się zdarzyć może w przyszłości. A boję się, że złodzieje z JWC znowu mnie zrobią w bambuko. Malkontent Odpowiedz Link
student6 Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 17:51 Zewnętrzne, czyli może te na łące... a tak serio to zorganizaujcie się i walczcie o swoje. Odpowiedz Link
pysia_171 Rolety,żaluzje, drzwi, okna, siatki przeciw owadom 04.09.06, 18:49 Witam .... Czy ktoś z osiedla nie potrzebuje do swojego nowego mieszkanka np. rolet, żaluzji, parapetów, siatek przeciw owadom, werticali lub drzwi jeśli tak to zapraszam do firmy RAJS która mieści się w Radzyminie na ul Wołomińskiej 20 . Tel. 786-59-32 To bardzo blisko waszego osiedla. Widzimy was z naszej firmy bo wasze bloki znajdują sie na przeciwko was. Zapraszamy Odpowiedz Link
marti_h Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 19:57 Dowcipniś się znalazł.... Nie ma co.... Z tymi aktami to pewnie spooooro się opóźni z tego względu, że zanim dotaniemy papierek do ręki to musza oddać całe osiedle zrobione na tip top łącznie z naszymi ogródkami na których stoją kałuże i rosnie jakies zielsko niewiadomego pochodzenia, a jak na razie tak patrzę na pozostałe bloki mam więlkie wątpliwości czy zdązą z tym do końca roku. Jeżeli w umowie jest taki zapis to będziemy walczyć o swoje, jest nas całe 10 budynków więc troszkę ludzi się znajdzie. Odpowiedz Link
sas101 Jeszcze o kratach 04.09.06, 22:50 Ludzie dajcie spokoj z tymi kratami na klatkach, w oknach, wejściach, wyjsciach i wszedzie gdzie sie da. Całe zycie mieszkam w osiedlu otwartym, samochód trzymam na parkingu niestrzezonym i przez 30 lat poruszania sie po Warszawie nigdy nie dostałem po głowie. Jakos nie sadzę że w Radzyminie jest tak niebezpiecznie. Tylko patrzec jak ktos rzuci hasło grodzenia poszególnych budynków, zakładania blokad na miejscach pakingowych az dojdziemy do absurdu w stylu grodzenia piaskownic dla dzieci i montowania przy nich zamków szyfrowych i nie jest to zart bo na ktoryms osiedlu tak zrobiono. A co do krat na korytazach to o ile mi wiadomo moga być montowane pod warunkiem że drzwi maja szklo umozliwiajęce rozbicie go przez Straz Pożarna jak sie pali, a korytaz powinien być pusty (bez wóżkow, mebli, rowerów itd.). W przeciwnym razie straż wlepia mandat i każe rozebrać kratę jako samowola budowlana. Pomijam to że wymaga to uzyskania zezwoleń. Ja jakos nie mam ochoty za to placić. Odpowiedz Link
sambortt Re: Jeszcze o kratach 04.09.06, 23:03 nie wiem gdzie Pan mieszkał ale na ursynowie praktycznie każdy blok każde pietro ma kraty (przesada ale wiele klatek tak robi) i straż pożarna nikomu nie nakazuje zabierac rowerów ani wózków hehe i z tego co wiem nikt za to nie płaci a straż to sobie wejdzie jak se będzie chciała przez balkonik bo tam kratek nie będzie albo sobie wezmą maszynke i przetna kratki za ktore potem zaplaca . Patrzac się na warszawe to wiele parterowych lokali ma kraty w oknach i Ci ludzie czuja sie wieczorem spokojnie, moga w koncu isc spac bez zadnych chorych mysli a do sklepu moga wyjsc bez zamykania okien w lato czy tam jak sie czlowiek przespi w ciagu dnia. Sam mieszkalem na wysokim parterze a podemna byly kraty z lokalu publicznego, sam musialem montowac kraty boczne na balkonie. przez 25 lat jakos nie bylo pozaru a czulem sie nad wyraz lepiej niz bez krat! Dlatego wybuduje bunkier, puszcze zasieki i wykopie fose, spuszcze psy i bede happy Odpowiedz Link
palma38 Re: Podwyższka czynszu ! 05.09.06, 09:17 Ta trawa co rośnie w ogórdkach wyglada fatalnie ! ) Zastanawiam się jak zaczną grodzić te nasze ogórdki to czy bedziemy mieli sasiada ogródek przed sypialnią ?? Odpowiedz Link
sambortt Paragraf 15 punkt 2 - czytać! 04.09.06, 22:55 Tak czytam i wnioskuje, że powinienem płacić 1.25 zł za 1m2 a 4 zł zew. miejsce parkingowe. I tak mamy płacić do czasu przeniesieniu wlasności lokalu na kupującego. Czyli płacimy grosze do czasu az dostaniemy akt notarialny. Ja nie będe płacić za osiedle usytuowane na polu ryżowym - bagnisto robaczystm 7-8 zł za 1m2. Uciekliśmy z Wawy bo tam drogo, kupiliśmy mieszkania tanio i obiecano nam niski czynsz, wszyscy sobie tłumaczyli że to daleko od wawy i tu będzie niski czynsz - tak mi mówiła Pani Dyrektor z działu handlowego (ponoć żona szefa jwc) - a tu prosze "myślał indyk o niedzieli a w sobote łeb ucieli" Pozdrawiam Indor bez łba Odpowiedz Link
tom-k6 Re: Paragraf 15 punkt 2 - czytać! 05.09.06, 07:56 Kraty to na Białołęce. W oknach jak kto chce to sobie montuje ale na korytarzu to chyba przesada. P.S. Z czynszem to chyba ich PIER...... w tych Pojeb.... głowach. Za co KURW....tyle płacić,za kałuże przed budynkiem i dojazd po płytach. Niech najpierw oddadzą osiedle a potem podwyżki tylko, że wtydy ich odeślemy. Odpowiedz Link
palma38 Re: Paragraf 15 punkt 2 - czytać! 05.09.06, 09:27 Witam! Skoro mamy tak w umowie to nie mają prawa tak sobie zwiększać nam czynszu na BUDOWIE !! Trzeba coś z tym zrobić,nie możemy sie na to godzić ! Zlodzieje!!! Macie kogoś taniego i dobrego do szaf wnękowych ? Pozdrawiam Wszystkich Sąsiadów Odpowiedz Link
aishwariya Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 11:18 Moi Drodzy, w związku z informacją o podwyżce czynszu, serdecznie zapraszam na "rondo" między blokami B i C, w środę 6 września, o godz. 19, na spotkanie mieszkanców! musimy o tym porozmawiać. dziś na drzwiach wejściowych do naszych klatek pojawia się również informacje o tym spotkaniu, poniewaz nie wszyscy korzystają z netu, lub tez nie wiedza o tym forum. pozdrawiam, Aisha Odpowiedz Link
sambortt Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 11:35 Ja jestem za ale chciałbym zmienić termin na Sobote b. tygodnia o tej samej godzinie. Jak wiecie wiele osob przyjezdza w weekendy bo nie mamy czasy w tygodniu. np ja i mój sąsiad jestesmy tylko w weekendy. Odpowiedz Link
aishwariya Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 11:37 Ok. To jeszcze ten pomysł z terminem na sobotę przekażę sąsiadom, i możemy przeciez powtórzyć takie spotkanie w sobotę. jejku trochę chaotycznie dziś piszę. Odpowiedz Link
smokk44 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 15:24 Jest nam potrzebna osobo która stwoży stosowne pismo do JW i chyba nie ma na co czekać. mozna w nim zaznaczyć że tak łatwo się nie damy zbyć. Co do telewizji to już zaczniemy mysleć po negatywnej odp. ze strony JW i jestem za nic nam nie nie stanie jak poprosimy o reportaż. To jest dość duża firma więc powinien się ktoś zainteresować. Teraz tak kto podejmie napisania pisma? Bo jeszcze trzeba zebrać podpisy a to nie będzie takie łatwe, ja jeszcze nie mieszkam ale w weekend mogę się podjąć zadania w zebraniu podpisów. Co Wy na to hm nie ma czasu więc musimy szybko działać Jak nie my to nikt inny. Odpowiedz Link
aishwariya Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 15:34 dokładnie tak, jak nie My to Kto się tym zajmie! ta sprawa dotyczy nas wszystkich, i jest o co walczyć. jeśli pismo, ktore do nich wyślemy nic nie pomoże, to posuniemy się dalej. można zaprosić reporterów Uwagi, albo nawet jakiś super express czy fakt. ważne żeby im obciachu narobić, może wtedy zareaguja, bo jak sądzę chyba Victoria nie jest ich ostatnią inwestycja, a jeśli wyjdzie taka afera na jaw, to wątpię czy ktos tak chętnie kupi od nich cokolwiek. co do podpisów, możemy na przykład umówić się znowu na jeden wieczór i podpisać te dokumenty wszystkie. mnie całymi dniami nie ma w domu, ale jakby było trzeba to jakoś się umówimy większą liczba osób na podpisy im szybciej zaczniemy działać, tym lepiej dla nas. musimy byc twardzi jak stonki i nie dać się tym złodziejom. Odpowiedz Link
akks2004 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 16:01 witam. moim zdaniem pismo powinno zawierać m. in. zapytanie o podstawę prawną na mocy której jw podwyzsza czynsz, poza tym, wykazanie kosztów które powodują wzrost czynszu, wyjaśnienie braku aneksu do umowy ( w umowie jest inny wymiar czynszu) a na koniec można dodać "do wiadomości: Rzecznik praw obywatelskich" niech się boją. Jutro rano może wymyślę coś więcej. Pozdrawiam ...A tak swoją drogą to nasz czynsz mieści się w prawnie przyjętych widełkach więc nie wiadomo.... Odpowiedz Link
jolanta821 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 16:17 ...A tak swoją drogą to nasz czynsz mieści się w prawnie przyjętych widełkach > więc nie wiadomo.... CO masz na myśli? Odpowiedz Link
smokk44 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 16:21 z tego co słyszałem to JW może sobie podnosić ile chce bo to jego własność i ma prawo na tym zarabiać. Musimy to sprawdzić czy tak faktycznie jest Ale reportaż czemu nie hm mam nadzieję że sam nie będę walczył )))) tylko wszyscy razem mamy jakieś szanse Odpowiedz Link
smokk44 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 16:19 napewno się zabezpieczyli więc możemy tylko zrobić troszkę hałasu przy tym. niski czynsz to był tylko haczyk aby nas złapać a to jest brzydki chwyt. Więc tu jest punkt zaczepienia. Musimy też pilnować aktów not. aby nas tu nie zrobili. hm nie wiem czy jest taki zapis w umowie ale słyszałem że może że deweloper może zastrzec do kiedy jest Administratorem hm musimy to sprawdzić. Trzeba próbować Odpowiedz Link
przem33 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 17:23 Jako że się wczoraj mocno zajeżyłem to napisałem takie pismo do Pani Minczewskiej i dzisiaj je zawiozłem. Jeśli ma powstać takie pismo grupowe to oczywiście chętnie się podpiszę. Ja w moim pismie przedstawiłem swoje stanowisko w sprawie czyli: - opłata za zewnętrzne miejsce parkingowe wynosi zgodnie z Umową 4 złote. Wszelkie zmiany do Umowy mogą następować jedynie w formie pisemnych aneksów, a pismo Pani Minczewskiej aneksem nie jest. Nie czuję się zatem zobligowany do zapłacenia kwoty 15,84 zł. - poprosiłem o wyjaśnienie jakie opłaty składają się na kwotę 7,84 za metr, kiedy w protokole przekazania lokalu są kwoty: 3,75 za metr-zaliczki za opłaty licznikowe + 1,25 za metr - zarządzanie nieruchomością. Czyli 5 złociszy za metr.Tym bardziej, że w protokole stoi jak byk: "wynagrodzenie za zarządzanie do momentu przeniesienia prawa własności obowiązuje według stawki zawartej w Umowie kupna sprzedaży: - przypomniałem, że mają 6 miesięcy na podpisanie aktu notarialnego (zgodnie z Umową). W moim przypadku będzie to koniec listopada. Narazili mnie na dodatkowe koszty (kolejne opłaty związane z kredytem) i zamrozili mi prawie 2 tysie (depozyt czynszowy + nadpłata). Myślę, że dobrze jakby poza takim wspólnym pismem, każdy komu zależy na tej sprawie napisał indywidualnie. Jak Pani Minczewska będzie miała stos papierów na biurku to może podejdzie do sprawy inaczej. Chyba że odpowiedziami na pisma nieznośnych petentów zajmuje się jej sekretarka. Bo i to możliwe. Pozdrawiam Odpowiedz Link
andrzej5219 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 17:32 ....i chyba jeszcze jedno, zgodnie z umową przekazanie lokalu wiąże się z meldunkiem i prawem własności. To co nastąpiło do tej pory to jest tylko udostępnienie lokalu do prac adaptacyjnych bez prawa zamieszkiwania, więc jeśli dobrze rozumuję to ludki z JWC są w wielu przypadkach po terminie przekazania nawet wliczając zastrzeżony 3-miesięczny okres opóźnienia ( u mnie np 31.03 + 3m=30.06). Jest podstawa do żądania upustów cenowych z niewywiązania się z Umowy? sądzę, że tak. Nie jesteśmy więc tacy bezbronni Odpowiedz Link
smokk44 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 18:33 przem33 napisał: > Jako że się wczoraj mocno zajeżyłem to napisałem takie pismo do Pani > Minczewskiej i dzisiaj je zawiozłem. Jeśli ma powstać takie pismo grupowe to > oczywiście chętnie się podpiszę. > Ja w moim pismie przedstawiłem swoje stanowisko w sprawie czyli: > - opłata za zewnętrzne miejsce parkingowe wynosi zgodnie z Umową 4 złote. > Wszelkie zmiany do Umowy mogą następować jedynie w formie pisemnych aneksów, a > pismo Pani Minczewskiej aneksem nie jest. Nie czuję się zatem zobligowany do > zapłacenia kwoty 15,84 zł. > - poprosiłem o wyjaśnienie jakie opłaty składają się na kwotę 7,84 za metr, > kiedy w protokole przekazania lokalu są kwoty: 3,75 za metr-zaliczki za opłaty > licznikowe + 1,25 za metr - zarządzanie nieruchomością. Czyli 5 złociszy za > metr.Tym bardziej, że w protokole stoi jak byk: "wynagrodzenie za zarządzanie > do momentu przeniesienia prawa własności obowiązuje według stawki zawartej w > Umowie kupna sprzedaży: > - przypomniałem, że mają 6 miesięcy na podpisanie aktu notarialnego (zgodnie z > Umową). W moim przypadku będzie to koniec listopada. Narazili mnie na dodatkowe > > koszty (kolejne opłaty związane z kredytem) i zamrozili mi prawie 2 tysie > (depozyt czynszowy + nadpłata). > > Myślę, że dobrze jakby poza takim wspólnym pismem, każdy komu zależy na tej > sprawie napisał indywidualnie. Jak Pani Minczewska będzie miała stos papierów > na biurku to może podejdzie do sprawy inaczej. Chyba że odpowiedziami na pisma > nieznośnych petentów zajmuje się jej sekretarka. Bo i to możliwe. > Pozdrawiam mam nadzieję że podzielisz się odp jaką otrzymasz z JW Odpowiedz Link
przem33 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 20:21 Napiszę. Tylko spodziewam się odpowiedzi pod tytułem "Spadaj fiucie i ciesz się, że w ogóle masz mieszkanie". Tyle, że w ładniejszą formę to będzie ubrane. To jest firma - moloch. Matrix kontra codzienność. Mają więcej prawników niż ja metrów kwadratowych w swoim mieszkaniu. Ale poszczypać warto. Odpowiedz Link
jolanta821 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 22:10 Witam raz jeszcze, ale się tłok zrobił ale bardzo dobrze- razem mozemy więcej. Tak a propo to też dostaliśmy pismo o podwyżsce.wrrrr.... tylko nie ma podstawy prawnej, na tym piśmie i uzasadnienia, jakie powinno być. Więc ja tego nie biorę pod uwagę.A jak chca ze mna walczyć, to będą mieli przerąbane. Telewizja to jest super pomysł. Jeżlei nie pomożźe to nawet dołoże kase, aby do sądu iść, ale płacić im nie będe!! Skur....byki Pozdrawiam i dobrej nocki (mimo złego dnia) Odpowiedz Link
palma38 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 06.09.06, 09:31 Brzmi nieźle ! My tez napiszemy takie pismo.. Pozdrawiam Palma38 Odpowiedz Link
aishwariya Re: Paragraf 15 punkt 2 - czytać! 05.09.06, 11:16 Ja za to pole ryzowe tez nie płacę. wpłaciłam im depozyt czynszowy, i mają jeszcze trochę mojej kasy tytułem nadpłaty za mieszkanko. w umowie jest rzeczywiście 1.25 za metr, a nie 8 zł do cholery! najlepiej byłoby się zbuntowac przeciwko JWC! zawołac TVN "Pod Napięciem" hihihi i zrobić im za przeproszeniem koło dupy. bo leca sobie w kulki i tyle. Odpowiedz Link
palma38 Re: Paragraf 15 punkt 2 - czytać! 06.09.06, 09:34 Tak trzeba nagłosci sprawe bo JWC są naprawdę złodziejami !! Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:16 Witam,jesli chodzi o ta cala sprawe czynszu to jestem zbulwersowana.Jeszcze nie mieszkam na Viki,chociaz juz wkrotce a odechciewa mi sie wszystkiego.Jesli chodzi o depozyt czynszowy to do momentu podpisania aktow nie mozemy z niego skorzystac.Gdybym mieszkala juz na Viki bylabym pierwsza na spotkaniu zeby cos z tym zrobic.Trzeba zaczac dzialac bo inaczej zrobia z nami co zechca,a nasze wymarzone M wyjdzie nam bokiem.Pozdrawiam Odpowiedz Link
aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:24 o własnie Neciu, jeśli nie My mamy działac to KTO? ja nie zamierzam tańczyc jak mi JW zagra ... tak ich nie trawię, że mnie rzuca na sam widok tej pieprzonej nazwy. pech chciał, ze mijam ich siedzibę 2 razy dziennie. wrrrr. może i takie spotkanie nie wniesie konkretów, bo trudno walczyć z wiatrakami, ale to też okazja by sie poznać, i zaraz po podpisaniu aktu wybrać jakis przedstawicieli rady wspólnoty czy jak to się nazywa. generalnie im wczesniej się poznamy i ustalimy o co walczyć, tym lepiej. bo będzie nam łatwiej póxniej cos uzgodnić. ale jestem dziś zła. wrrr, gdybym zobaczyła kogos z tych Jacków Wacków, to bym ich chyba pogryzła! wrrrrr. Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:37 Chciałabym jeszcze poruszyć sprawę osoby WIELKIEGO PANA ADMINISTRATORA. Dostaję białej gorączki gdy z nim rozmawiam. On nigdy nic nie wiem, jest niesympatyczny, niegrzeczny wręcz i generalne gdy pytam np. o sprzątanie na klatkach, czy skrzynki na listy lub o cokolwiek innego to on ciągle nic nie wie i robi mi łaskę, że ze mną rozmawia. Ale przecież płacę za to ich pożal się boże administrowanie!!!! Odpowiedz Link
palma38 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 09:35 Takie same mam odczucia ! ((( Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:34 I tak trzymac!!!A tak poza tym z ta telewizja to nie jest zly pomysl,mysle ze to dobry material na program. hihihi Jak nic z tym nie zrobimy to za miesiac bedzie nastepna podwyzka,a my za swoje M z dala od Wawy zaplacimy duzo wiecej niz w samej Wawie. Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:44 Popieram pomysł spotkania się przy naszym rondzie w środę i w sobotę. Im więcej nas tym lepiej. Musimy wystosować jakieś pismo do JW. Niech sobie nie myślą, że można nas tak wodzić za nos. Swoją drogą to zastanawiam się czy nie sfotografować ogródków po ulewnym deszczu i opublikować je w internecie. Co wy na to ???? Odpowiedz Link
palma38 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 09:37 Dokładnie my teraz mieszkamy na Ursynowie i nie wiele wiecej placimy za 3 pokoje ! to skandal ! Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:38 TAK TRZYMAC!!!A tak poza tym z ta telewizja to nie jest zly pomysl,to calkiem niezly material na program. hihihi Jak teraz nic z tym nie zrobimy to za miesiac spodziewajmy sie kolejnej podwyzki,a wtedy za nasze M z dala od centrum Wawy bedziemy placic tyle co w samej Wawie a nawet wiecej.Ja jeszcze nie mieszkam a jestem taka zla ze... Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:41 Upsss ale gapa ze mnie Odpowiedz Link
aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:52 Zdjęcia to super pomysł. moge nagrac też filmik, pt. Droga Na Osiedle ... hihihi takie radzymińskie kino niezalezne i wtedy nawet stworzyć stronkę a jeśli pismo do JW nic nie da, to rzeczywiście zaprosic telewizję (z tym nie będzie problemu) i zrobic taki dym, że cała polska się dowie o "Największym deweloperze " prawdy. Odpowiedz Link
student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 13:06 W przypadku ulicy Słowackiego (drogi na osiedle) to JW nie ma za wiele do gadania. Droga będzie (są na to zabezpieczone środki w budżecie gminy). Trwają procedury przetargowe. Wejdźcie sobie na www.radzymin.pl w BIP i poszperajcie w jakiej fazie jest inwestycja. To nie jest teren prywatny i nie mozna wszystkiego tak hop siup i ani gmina ani JW odpowiada za tworzenie prawa przetargowego. Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 14:04 Tak, tak doskonale znam procedury przetargowe. Tylko dleczego urzędnicy gminni udzielają mylnych informacji? Dlaczego zapewniali, że prace nad budową drogi rozpoczną się w III kw br? Na pewno zaskoczyły ich procedury przetargowe. Odpowiedz Link
kfgh Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 16:00 zaraz zaraz , a budowa skonczona ? po co budować nową drogę , jak można ją zniszczyć , w centrum miasa są gorsze drogi jak ta nasza , jak zrobią nam drogę przed zakonczeniem budowy to znaczylo by iz RADNI mają kurki na oczach .... ..(a o to ich nie posądzam ) Odpowiedz Link
palma38 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 09:39 To pocieszajace....... Ciekawe czy do przyszłego roku bedziemy mieć droge..... Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:56 Mysle,ze mozna im pokazac ze my rowniez dbamy o swoje interesy.A takie fotki"pieknych"ogrodkow opublikowane w necie pewnie da im do myslenia.Wbrew pozorom mysle ze nasze forum sledzi jakis pan Wacuc z JW i wiesc o naszym zdeterminowaniu szybko sie rozejdzie.I nie traktujmy tego jako walki z wiatrakami,przeciez kazdy ma prawo by walczyc o swoje prawa. Odpowiedz Link
aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 13:01 najlepiej to pokazać te sliczne zdjęcia z folderów, jak miały wyglądac ogródki, a jak wyglądają naprawdę ... jak to jest "zamieszkać wśród zieleni" echhh ... Odpowiedz Link
mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 13:13 Mile moje kochane sasiadki, ochloncie lekko, lyka zimnej wody. mnie tez az nosi, ale pomyslcie, ze w sumie to poki co budowa tak naprawde oficjalnie nie jest zdana, wiec z tymi zdjeciami ogrodkow to nie ma co, raczej nikt Wam racji nie przyzna. Na razie jak widze mozna sie czepnac szczegolnie tych czynszow, moze i jeszcze cos, ale raczej nie placu budowy Cierpliwosci dla Wszystkich, ale i tak trzeba bedzie trzymac reke na pulsie aby sie nie dac Pozdrawiam, i milego dnia Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 14:00 Droga sąsiadko. Opaska wokól budynku jest niezgodna ze sztuką budowlaną - spadek w stronę budynku, a powinno być odwrotnie. Chodniki wokół budynków np. A i B są wyżej niż ogródki i stąd podczas opadów cały budynek, który znajduje się niżej stoi w wodzie. To nie jest tylko sprawa mieszkających na parterach to sprawa wszystkich mieszkańców. Wybierzcie się na spacer do budynku b, gdzie gdy bardziej popada całe przyłącze gazowe (skrzynka) stoi w wodzie. A rondo przy którym mamy się spotkać - przecież ewedentnie jest niżej niż chodnik i przypomina podczas deszczów raczej jezioro niż trawnik. Do tego doliczę fatalnie wymalowane klatki schodowe, np. w budynku B w wiatrołapie po malowaniu odpada tynk, w budynku D zaś pracownicy JW tak usilnie czyścili drzwi wejściowe, że się niestety odbarwiły. Ja rozumiem, że jest budowa, że bałagan ale drażni mnie brak organizacji pracy. Dziś malowanie, jeszcze nie skończyli malować, a już robią wjazd na osiedle, następnie rzucają tą robotę i grodzą nasz cudowny strumyk, po czym ktoś zajmuje się zielenią. Odpowiedz Link
palma38 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 09:41 Nie no trawa jest przeciez taka piekna, gęsta i ślicznie przystrzyżona... Ja nie wiem co Wy chcecie naprawdeeee.... ) He he...Denerwuje mnie JWC na maxa !! Odpowiedz Link
akks2004 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 10:40 Witam ...A więc tak: Na dzień dzisiejszy obowiązuje mnie (Was też) umowa przedwstępna zawarta z JW, w której wyraźnie jest napisane ile za co płacimy. Każda zmiana musi być aneksowana. Zgodnie z k.c. strony umowy nie muszą godzić się na podpisanie aneksu co może powodować rozwiązanie umowy lub rostrzygnięcia sądowe ( w naszym przypadku to drugie). Faktem jest, że obecnie JW jako admin osiedla może sobie robić z cenami to co chce, ale faktem też jest, że Jw na razie nie ma kim administrować bowiem nie ma jeszcze przeniesienia własności. W związku tym ja ich pismo w sprawie podwyżki czynszu uważam za nie byłe. Niech się wysilą i napiszą aneks a to trochę potrwa bo musza podpisy prezesów pozbierać ...Troszkę (bardzo) niepokojący jest paragraf 15 ust. 1 umowy. Tam zgadzamy się regulowac obciążenia finansowe JW.. (pisze posta i czytam umowę - więc mi się zmienia) Par 15 nakłada nma nas obowiązek regulowania obciążen, a nie nakłada na JW informowania nas o tych kosztach.... Trzeba by było żądać od nich info.. ....Tak jak teraz na to patrzę (a w strasznym chaosie jestem, bo w pracy) to nic niee zdziałamy, najwyżej przesuniemy to w czasie. Możemy tylko narobić szumu w mediach, co na pewno troszkę JW spłoszy Pozdrawiam Odpowiedz Link
marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 16:19 No więc tak Smokk44 zadzwonił dzisiaj do jw i dowiedział się, że to wcale nie jest podniesienie czynszu tylko koszty eksploatacyjne i żadnego aneksu do tego nie potrzeba. a koszty dlatego, że niby w połowie września wchodzi nowa ekipa ochroniarzy, i ekipa sprzątająca. ///// Podobno o tych kosztach zostało cos wspomniane w umowie ( nie moge tego sprawdzić bo nie mam jej przed sobą) w każdym wypadku możemy pisac tony pism i różnyc takich inych i g****o nam z tego przyjdzie. Wiedziałam, że to cwaniaki i tak sobie od po prostu nie podnoszą opłat. Masakra, nie wiem co mamy teraz zrobić. Odpowiedz Link
marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 16:24 aaaa bym zapomniała. podobno mamy dostawać za to faktury, czyli ile tak naprawdę te opłaty wynoszą. Jeżeli mniej niż wpłyneło środków, będziemy mieli zwroty a jeżeli więcej..... Trzeba będzie dopłacać. Nieźle co??? Robią nas w takie trąby, że aż k**** rece opadają :/:/ Odpowiedz Link
jolanta821 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 16:50 no to widzę, ze wpadlismy jak "śliwka w kompot..."Ku....a brak mi słów. W czwartek jedziemy odebrać umowę (zapomnieliśmy wogóle o niej ale to szczegół) i chyba zrobię tam jakaś awanturę. Bo żeby tak ludzi oszukiwać???? myślałam ze jak nie mieliśmy (my z mężem) z nimi do tej pory problemów, to juz nic sie nie wydarzy, ale widzę że dopiero wszystko sie zaczyna. Sąsiedzi trzeba coś robić, musimy kurna walczyć! Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 17:36 marti_h napisała: > No więc tak Smokk44 zadzwonił dzisiaj do jw i dowiedział się, że to wcale nie > jest podniesienie czynszu tylko koszty eksploatacyjne i żadnego aneksu do tego > nie potrzeba. a koszty dlatego, że niby w połowie września wchodzi nowa ekipa > ochroniarzy, i ekipa sprzątająca. ///// Podobno o tych kosztach zostało cos > wspomniane w umowie ( nie moge tego sprawdzić bo nie mam jej przed sobą) w > każdym wypadku możemy pisac tony pism i różnyc takich inych i g****o nam z tego > > przyjdzie. Wiedziałam, że to cwaniaki i tak sobie od po prostu nie podnoszą > opłat. Masakra, nie wiem co mamy teraz zrobić. Jest punkt 1 w paragrafie 15, który otwiera im furtkę ale: - co mają koszty eksploatacyjne do podniesienia opłaty za miejsce parkingowe o 12 złotych ? Lepszy asfalt polożyli ? - to, ze wchodzą w polowie września nowe ekipy sprzątająco-chroniące to.... Nie rozumiem sensu płacenia TERAZ za usługi, które mi fundują w przyszłości. Równie dobrze mogą napisać, że za 5 lat w środku osiedla powstanie wesołe miasteczko (w sumie to już jest ) więc w poczet przyszłych kosztów podnoszą mi koszty np o 50 złotych za każdą karuzelę. Odpowiedz Link
smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 17:53 z tego co dobrze zrozumiałem do wczęśniej nie płacilismy za eksploatację a teraz ona dochodzi. dlatego twierdziła Pani z JW że tu nie potrzebny jest aneks bo wczęśniej nie wliczyli po prostu eksp. hm ((( a co do aktów not. to coś ma się dziać w październiku, spytałem czy może się coś przeciągnać jednak na to pytanie nie otrzymałem odpowiedzi " nie mogę Panu zagwarantować " więc wszystko możliwe. No ale mnie nie dotyczy wzrost podatku naszczęście. Straszyli mnie ludzie że JW ma taką opinię teraz wiem skąd się wzieła(( Odpowiedz Link
hope22 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 07.09.06, 15:03 a zamierzasz zapłacić im??? Odpowiedz Link
marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 19:18 przem33 napisał: > > Jest punkt 1 w paragrafie 15, który otwiera im furtkę ale: > - co mają koszty eksploatacyjne do podniesienia opłaty za miejsce parkingowe o > 12 złotych ? > Lepszy asfalt polożyli ? > - to, ze wchodzą w polowie września nowe ekipy sprzątająco-chroniące to.... > Nie rozumiem sensu płacenia TERAZ za usługi, które mi fundują w przyszłości. > Równie dobrze mogą napisać, że za 5 lat w środku osiedla powstanie wesołe > miasteczko (w sumie to już jest ) więc w poczet przyszłych kosztów podnoszą > mi koszty np o 50 złotych za każdą karuzelę. > Doskonale Cię rozumiem a żeby było jeszcze śmieszniej nie mamy samochodu a musimy im za to płacic no ale dobra ścierpiałabym te 4 zł ale 15??? za te pieniądze mam 5 biletów na busa z Wawy do Radzymina może nie wielka kwota ale jak spłaca sie kredyt, wykańcza mieszkanie to każdy grosz się liczy nawet te 15 zł. Nie wspomne o tej podwyżce niby czynszu nie czynszu.... Krowe dojną sobie znaleźli.... Odpowiedz Link
stromuss Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 08:59 Co do tych zdjęć to popieram, publikacja nie zaszkodzi może na przyszłość JW zrobi coś raz a dobrze a nie wieczne poprawki! Kiedy kupywałem mieszkanie słyszałem od sprzedającego, że osoby które pracują w JW kupują na naszym osiedlu mieszkania na preferencyjnych warunkach więc na pewno ktoś z JW czyta to co jest na tym forum. Co do pisma które możemy wysyłać do JW - to niech każdy pisze. Z tego co dowiedziałem się z JW to czynsz podnoszą dlatego, że: -zbliża się sezon grzewczy (większe zużycie gazu) -przedłużające się terminy oddawania mieszkań (trzeba przecież zapłacić pracownikom dodatkowe pensje) -w kosztach budowy osiedla nie wliczono ogrodzenia strumyka itp. Ale niech sami płacą za swoje błędy - Nie dajmy się kiwać - walczmy o swoje! Odpowiedz Link
anna.quality Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 10:27 ja jeszcze niestety nie mieszkam na osiedlu bo moj blok I wciaz w budowie chociaz oddanie mialam zapisane w umowie na 31 sieronia, ale co tam lekkie opoznienie. Sprawa z JWC tez jest dla mnie bardzo stresujaca. Wole nie zabierac glosu, bo moglabym napisac za duzo. Odpowiedz Link
magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 07.09.06, 11:00 Witam, Czy na tym wczorajszym zebraniu zostało coś ustalone??? Bo rozumiem, że z Panią z WC nic się nie dało wyjaśnić... Dzwonimy do TV żeby nas odwiedziło? Może Do Cebuli z 'UWAGI' On powinien nam pomóc Magda Odpowiedz Link
akks2004 To ja mam pomysła;) 07.09.06, 15:06 Jakbyśmy tak wszyscy złożyli do JW oświadczenie o błędnym oświadczeniu woli (zgodnie z k.c) dotyczącym braku roszczeń wobec jw ze względu na drogę i.t.p. (to oświadczenie, które pisaliśmy przy odbiorze mieszkań). Skłądając takie oświadczenie możemy dochodzić swoich spraw (droga itp) z pomocą sądu. Jak oni nam tak my im Przynajmniej strachu im napędzimy. Ja napiszę, znajdę tylko dokładnie ten artykuł w kodeksie cywilnym i wycofam swoje oświadczenie, a niech się trochę oni martwią. Pozdrawiam Odpowiedz Link
hope22 Re: To ja mam pomysła;) 07.09.06, 15:17 Niezłe No trzeba będzie teraz pokombinować bo rzeczywiście chyba troszkę za spokojni byliśmy. Ale dojazd jest naprawdę fatalny a co będzie w zimie??? (( Lada moment listopad. Pozdr. Odpowiedz Link
madfighter Re: To ja mam pomysła;) 07.09.06, 15:24 W zimie będą zimowe oponki i łańcuchy na kołach Odpowiedz Link
madfighter Re: To ja mam pomysła;) 07.09.06, 15:26 Zimą będą zimowe oponki, łańcuchy na kołach i sprzęt do odśnieżania w bagażnikach Odpowiedz Link
hope22 Re: To ja mam pomysła;) 07.09.06, 15:43 Nie strasz mnie. Autem jezdzic nie bede bo pewnie stojac na miejscu za 16 zl w zimie pewnie nie odpali ale oczywiscie zaopatrze sie w gumiaki/kalosze/wellingtony bo na jesieni beda musowe ))) Odpowiedz Link
madfighter Re: To ja mam pomysła;) 07.09.06, 15:46 Mając na uwadze minioną zimę nie straszę. Czy auto nie odpali? No cóż, tutaj opłata za parking i stan dróg nie mają wiele do powiedzenia. Raczej stan auta. Tak więc słuchaj rad szwagra Co do opon zimowych i łańcuchów - minionej zimy trochę jeździłem po podobnych drogach, dlatego ostrożnie podchodzę do zimowego utrzymania ul. Słowackiego. Pamiętaj - zima zawsze zaskakuje drogowców. Odpowiedz Link
mila722 Re: To ja mam pomysła;) 08.09.06, 08:26 witam, czy dobrze zrozumialam , ze przy odbiorze podpisuje sie to oswiadczenie- w takim razie ci co jeszcze nie odebrali mieszkania powinni tego nie podpisywac!!!?? dobrze, ze o tym wspomnieliscie - pewnie nie podpisze. Czy jeszcze cos tam podsuwaja do podpisu co nalezaloby nie podpisywac?? pozdrawiam PS. czy jutro o 12 na"rondzie" osiedla? a jak bedzie padac? W sumie bede jechac autobusami z Karczewa i nie chcialabym aby sie okazalo, ze to tylko ot tak podroz wycieczkowa. ta, wiem, wiem, podroze ksztalca..... Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: To ja mam pomysła;) 12.09.06, 10:54 Dzisiaj zadzwoniła do mnie p. z JW zapraszając na spotkanie 26.09. o godz. 17:00 do sidziby JW. Spotkanie ma dotyczyć podwyżki czynszów oraz problemów, które zgłosiliśmy na spotkaniu z administratorem i ich wysłannikiem w środę. Sama nie wiem co o tym myśleć ???? Odpowiedz Link
andrzej5219 Re: To ja mam pomysła;) 12.09.06, 21:40 Proszę, proszę....ale czujni , a zebranko jest ogólnodostępne czy tylko wg klucza znanego jedynie JWC ? Odpowiedz Link
madfighter Re: To ja mam pomysła;) 12.09.06, 21:43 andrzej5219 napisał: > Proszę, proszę....ale czujni , a zebranko jest ogólnodostępne czy tylko wg > klucza znanego jedynie JWC ? Andrzeju podobno według zasług dla JWC Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: To ja mam pomysła;) 13.09.06, 07:51 Tak się zastanawiam czy tylko do mnie dzwonili? Może będziemy wzywani do pokoju wielkiego brata pojedyńczo.Z tego co zrozumiałam ma być to spotkanie z wszystkimi mieszkańcami. Nie miałam czasu na gadanie z panią bo byłam w pracy. Odpowiedz Link
robertk64 Re: To ja mam pomysła;) 13.09.06, 08:23 Zwykle wysyłają listowne powiadomienia. Telefon - dziwne. Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: To ja mam pomysła;) 13.09.06, 09:55 Na spotkanie, które odbyło się na wiosnę nawet żadnego listu z JW nie dostałam. Dowiedziałam się o nim na forum. A czy ktokolwiek dostał już jakieś faktury rozliczające czynsz, który do tej pory zapłacił? Ja ich nie dostałam, a te które kiedykolwiek dostałam - roliczające kupno mieszkania przyszły po trzech miesiącach od zapłaty. Odpowiedz Link
mila722 palma38 13.09.06, 10:09 hej, nie wiem czy uzywasz poczty na gazecie, wyslalam Ci tam cos na ten temat Pa, milego dnia Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 12.09.06, 18:03 Coś tak przycichło w temacie. I jak tam spotkanie w sobotę ? O ile się odbyło. Ja nie mogłem się pojawić, bo miałem ważną uroczystość pod tytułem ślub koleżanki z pracy. A ślub to ważna rzecz. Ustaliliście coś ? Odpowiedz Link
mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 08:05 hej,na zebranku w sobote byla mowa o "stronie", czy moge prosic na mailla jakies wytyczne - zapomnialam adres Dzieki i milego dnia Odpowiedz Link
palma38 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 09:34 Witam ! O co chodzi ze "stroną"? Niestety my nie mogliśmy przyjechać na osiedle w sobote. Co ustaliliśmy związku z czynszem i pismem ? Pozdrawiam Sasiadów w ten piękny dzionek Odpowiedz Link
agentjames Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 10:43 o co chodzi ze strona Odpowiedz Link
mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 10:55 agent, zajrzyj na poczte gazeta, bedziesz wiedzial ) Odpowiedz Link
marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 11:20 mila722 na Ciebie róznież czeka wiadomoć na poczcie Odpowiedz Link
smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 11:28 Szukam samochodu do przeprowadzki, może ktoś już korzystał i posiada kontakt tel. ? Ps. Jak najtaniej Odpowiedz Link
smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 11:30 aaa forum o którym mowa na zebraniu w sobotkę juz działa Odpowiedz Link
mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 12:20 hej, ja korzystalam 1 09 2006 z firmy- na razie ze Sluzewca do karczewa ( bo mi przeciez jw w terminie mieszkania nie dalo, wiec korzystam z innego pokoju) zapalcilam 600 zl, zwiezienie z 10 pietra, ale bylo 5 gosci ktorzy w 40 minut wyniesli mi z domu umeblowanie kuchni, lazienki, 2 pokoii,full kartonow, paczek, rowery, kwiaty i inne pierdoly. Ogolem spoko ludzie, maja ze soba jak cos kartony dodatkowe, folie do zawijania, tasmy i takie tam.A mi kazali sie nie stresowac i siedziec spokojnie. Potem i moja dupcie zawiezli tez drugim samochodem na miejsce tymczasowego zamieszkania. A potem to wtargali na 1 pietro bez windy do bloku bez dogodnego podjazdu. Umeczyli sie chlopaki, ale troche zarobili. Przy nastepnych przewozkach-mam nadzieje ze to juz bedzie tylko na Viktorie tez mam zamiar z nich korzystac Numer do goscia- kierownika tej ekipy - 0509336194, a to do szefowej firmy co sie zowie akces 22 8406248 Odpowiedz Link
smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 17:47 wielkie dzięki za info. mila 722 Odpowiedz Link
mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 18:01 czekaj smoku, dam ci soku ) nie za ma co, polecam sie) Odpowiedz Link
mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 18:04 a, i dzieki za budynek I, Odpowiedz Link
smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 19:00 budynek I hm nie rozumiem a za sok podziekuję jak otrzymam Odpowiedz Link
mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.09.06, 11:55 ale ja sie boje smoków, za duzo bajek w dawnych czasach czytalam, ale nie ma sprawy, soczek bedzie a w sprawie bloku I, nie wiem czemu myslalam ze wstawiles go na stronce po tym jak napisalam "a gdzie blok I ", a Tobie chodzilo o transport, sorki, zakrecona czasem jestem milego dnia Odpowiedz Link
mila722 stronka 13.09.06, 12:24 a mnie nie chce tam wpuscic, podaje mi ze zle logowanie, a moze hasło?? to poprosze jakies wytyczne na maila Odpowiedz Link
madfighter przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 14:33 Drodzy przyszli sąsiedzi, Może część z Was (Robercie m.in. o Tobie mówię) stwierdzi, że po przebłysku optymizmu znowu przemawia przeze mnie pesymism i na wszystko czarno patrzę. Owszem, tym razem patrzę czarno, a nawet czerwono. Krew mnie bowiem zalewa, gdy patrzę na to co wyprawiacie. Mieliście spotkanie w weekend, na którym padły pewne ustalenia. Mnie na nim nie było i choć wiem, że nieobecni sami sobie szkodą, jako właśnie ten nieobecny zabiorę głos. Stworzyliście wzajemną zamkniętą grupę dyskusyjną, by poza ścisłe grono nie przedostały się informacje ważne dla osiedla. Nie przeszkadza mi to, że nie jestem mile widziany w tej grupie (tak, o rezultatach spotkania wiedziałem wcześniej niż część z Was zdążyła dotrzeć do swoich domostw). Martwi mnie jednak coś innego. Grupa ta miała być zamknięta i żadne informacje miały się nie wydostawać poza jej obręb. O tym, że śmiertelnym grzechem byłoby przekazywanie ich naszemu "ukochanemu" developerowi nawet nie wspomnę. Chciecie działać w zamknięciu? Macie moje szczere poparcie. Proszę jednak, trzymajcie się tego co ustaliliście. Z tego co wiem o takim pomyśle miał nikt nie wiedzieć. Nikt oczywiście poza obecnymi na spotkaniu. Zerkam dziś na posty i co widzę? Informacje o rozpoczęciu działalności. Mam prośbę - pomyślcie jak teraz wyglądacie w oczach innych mieszkańców, którzy podobnie jak ja z różnych względów nie mogą/nie chcą uczestniczyć w życiu osiedla. Odpowiedz Link
smokk44 Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 15:15 sąsiedzie grupa jest zamknięta o to zadbaliśmy więc nie potrzebne zmartwienia. a te informacje na tym formum są pobieżne. Jedno co zauważyłem to że zawsze jest jakieś ale.. z Twojej strony Widać że jesteś Osobą która coś wie i zna się na wielu rzeczach ale mamy sobie pomagać a narazie Tylko mówisz co źle robimy. Hm mówić możemy dużo, rozmawiać godzinami ale to nie to się liczy nie bawmy się w polityków działajmy. Napewno wykorzystamy pare wskazówek od Ciebie. Odpowiedz Link
madfighter Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 15:19 smokk44 napisał: > Jedno co zauważyłem to że zawsze jest jakieś ale.. z Twojej strony > Widać że jesteś Osobą która coś wie i zna się na wielu rzeczach ale mamy obie > pomagać a narazie Tylko mówisz co źle robimy. Owszem, bo z tego co wiem to podobno mamy nie pisać konkretów na forum. No chyba, że mam złego informatora. Skoro jednak zarzucasz mi brak konkretów - mam parę pism wysłanych przez JW do mieszkańców i na jutro jestem umówiony z prawnikiem. Wstępnie wiem już co nieco, ale ... bez konkretów na pewno tutaj się nie będę afiszował. > Napewno wykorzystamy pare wskazówek od Ciebie. Oby na korzyść osiedla. Odpowiedz Link
smokk44 Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 15:46 madfighter napisał: > smokk44 napisał: > > > Jedno co zauważyłem to że zawsze jest jakieś ale.. z Twojej strony > > Widać że jesteś Osobą która coś wie i zna się na wielu rzeczach ale mamy > obie > > pomagać a narazie Tylko mówisz co źle robimy. > Owszem, bo z tego co wiem to podobno mamy nie pisać konkretów na forum. No > chyba, że mam złego informatora. Skoro jednak zarzucasz mi brak konkretów - mam > > parę pism wysłanych przez JW do mieszkańców i na jutro jestem umówiony z > prawnikiem. Wstępnie wiem już co nieco, ale ... bez konkretów na pewno tutaj > się nie będę afiszował. > > > Napewno wykorzystamy pare wskazówek od Ciebie. > > Oby na korzyść osiedla. hm nic nikomu nie zarzucam to po pierwsze. Tylko wybacz, co czytam twoje posty jakoś czuję że ciągle coś krytykujesz. ok ale to może tylko moje odczucie. hm rozumiem że ty walczysz o swoje na odległość i dobrze. a z tym że żadnych konkretów na forum to masz rację, tego się trzymajmy. Odpowiedz Link
madfighter Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 15:52 Drogi Smoku (mogę się tak zwracać?), Owszem, krytykuję, gdy coś mi się nie podoba. Po prostu moją wadą jest mówienie głośno tego co myślę. Czy walczę o swoje? Powiem Ci tak - nie zamierzam się odcinać od reszty. Jeśli uda mi się coś osiągnąć, na czym może osiedle skorzystać, na pewno tym się podzielę. A że na odległość... taki już mój los Odpowiedz Link
smokk44 Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 16:08 hm co do Smoka to nie mam nic przeciwko krytyka jak najbardziej jak i pomoc widzę że można się dogadać z Sąsiadem nawet na odległość Odpowiedz Link
madfighter Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 16:10 Obustronne chęci każdą odległość przełamią. Zgodzi się sąsiad? Odpowiedz Link
smokk44 Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 16:22 co prawda to prawda Odpowiedz Link
djunaa Re: stronka 15.09.06, 10:01 Czy mogę prosić linka też bym chciała zostać wtajemniczona Pozdrawiam Odpowiedz Link
andrzej5219 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 19:39 Witam, i proszę o info jak się dostać na forum. Nicka podałem na zebraniu i cisza..... Odpowiedz Link
amanna1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:03 prywatne forum osiedlowe?? gratuluję pomysłu, tylko szkoda, że wszyscy o nim wiedzą.Ważne sprawy Naszego osiedla nie powinny być "omawiane" za plecami innych. W związku z powyższym proszę o przekazanie informacji co zostało uzgodnione na zebraniu. Dotychczas nie pojawiły się na forum szczegóły tego zebrania a tyle było mowy o tym. Robimy coś razem, albo nie... Odpowiedz Link
smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:35 krótkie wyjaśnienie dla wszystkich. nowe forum jest i dostaną się do niego osoby tylko te które były obecne na zebraniu. hm dlaczego tak bo to ma być tylko nasze grono, więc zostały pozbierane nicki od wszystkich. To tylko informacja aaaaa i te nasze forum bo to nie tajemnica po prostu nie każdy się tam zarejestruje to tak aby było nie dla wszystkich Pozdrawiam ( osvictoria.mojeforum.net Odpowiedz Link
madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:41 Sąsiad prowokujesz. Stanę po stronie uciśnionych. Uważam, że skoro już istnieje takie forum to nie powinniście się z nim afiszować. Weźcie bowiem pod uwagę, że nie każdy ma możliwość bywania na spotkaniach. Widać to bowiem po frekwencji, nie sądzisz? Poza tym czy tylko obecność na spotkaniach jest przepustką do wejścia na owe forum? W jakim celu zostało ono utworzone? a może raczej - dlaczego jest zamknięte? Jeśli "nas" nie chcecie to chociaż powiedzcie dlaczego. Pozdrawiam, Odpowiedz Link
smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:51 madfighter napisał: > Sąsiad prowokujesz. Stanę po stronie uciśnionych. Uważam, że skoro już istnieje > > takie forum to nie powinniście się z nim afiszować. Weźcie bowiem pod uwagę, że > > nie każdy ma możliwość bywania na spotkaniach. Widać to bowiem po frekwencji, > nie sądzisz? Poza tym czy tylko obecność na spotkaniach jest przepustką do > wejścia na owe forum? W jakim celu zostało ono utworzone? a może raczej - > dlaczego jest zamknięte? Jeśli "nas" nie chcecie to chociaż powiedzcie dlaczego > . > > Pozdrawiam, HM OJ źle mnie zrozumiałeś to nie mój pomysł tylko wszystkich zebranych mieszkańców że dla bezpieczeństwa wszyscy podadzą nicki wtedy unikniemy nieproszonych gości. więc narazie musisz wybaczyć jak i ci nie obecni ale to raczej dla bezpieczeństwa naszego osiedla. ps. ja robie akurat teraz za pozytywnego informatora Odpowiedz Link
madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:57 Sąsiedzie Smoku, Możliwe, że źle zrozumiałem. Takie ryzyko zawsze istnieje. Nie mniej jednak wyrażam swoje odczucia. Co uważasz za bezpieczeństwo? Co trzeba zrobić by dostać się na owe forum? Sąsiadko Necio, My z Sąsiadem wyjaśniamy sobie niejasności. Mi nic nie wiadomo o kłótni. To tylko prezentowanie własnych zdań. Odpowiedz Link
madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:46 smokk44 napisał: > osvictoria.mojeforum.net Skoro podajesz adres na forum uważam, że zostałeś do tego upoważniony przez resztę. Odowiedz(cie) mi zatem dlaczego na forum jest podział tylko na pięć budynków (A, B, C, D, I)? Reszta to już inne osiedle? Czy może raczej osoby z tych bloków nie mogą wyrażać swojego zdania? Odpowiedz Link
smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:57 madfighter napisał: > smokk44 napisał: > > > osvictoria.mojeforum.net > > Skoro podajesz adres na forum uważam, że zostałeś do tego upoważniony przez > resztę. Odowiedz(cie) mi zatem dlaczego na forum jest podział tylko na pięć > budynków (A, B, C, D, I)? Reszta to już inne osiedle? Czy może raczej osoby z > tych bloków nie mogą wyrażać swojego zdania? hm więc szybko odpisuje pewnie dlatego tylko tyle budynków bo nie było mieszkańców z innych, i nie sądzę że będzie to problem dopisania w przyszłości reszty jak tylko pojawią się na zebraniu. Odpowiedz Link
madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 21:00 Smoku, Mam jechać 250 km w jedną stronę tylko po to by znaleźć się na "liście wybranych"? PS. Korzystasz z poczty? Odpowiedz Link
stromuss Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.09.06, 08:41 Hej. Kto jest adminem tego forum może jakiś email! Odpowiedz Link
amanna1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:56 Ta "wasza" grupka "kilku" osób nie jest tutaj sama!!! A ja nie będę przekładać wyjazdu służbowego ...hm dlaczego tak bo tak ma być...jedni pracują do 16 inni do 22 a ja wyjechałam na tygodniowe szkolenie z całą firmą...coś chcesz jeszcze wiedzieć??? Każdy ma się tłumaczyć z nieobecności. Nie to nie. Niech kazdy zacznie zakładać własne forum...ponumerowane numerem bloku i mieszkania, piętra, wielkości ogródka ... Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 21:12 Jak czytam takie idiotyczne posty to przestaje mi się chcieć pisać na tym forum. Jest problem z podwyżką czynszu, myślałem że się jakoś wspólnie dogadamy, ale okazuje się, że nie. Jakieś kasty się tworzą. Ktoś był na tym spotkaniu, ktoś nie. Z różnych powodów. "Tylko nasze grono". Takiego beznadziejnego tekstu jeszcze na tym forum nie czytałem. Zaprzeczasz sam sobie, z jednej strony - hurra wszyscy do przodu, z drugiej - oddzielamy się od innych. PS Na szczęście takie prawdziwe forum osiedla Victoria, mam nadzieję, powstanie gdzieś pod koniec grudnia. Pracuje nad tym sympatyczna i sprawdzona ekipa. Tyle, że gówniarstwa tam nie będzie. Odpowiedz Link
madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 21:13 Czyli kolejne "nasze grono"? Przepraszam, ale tak Cię zrozumiałem. Ja uważam, że powinniśmy mieć własne forum i dostęp tylko dla ludzi z osiedla. Dla wszystkich! Odpowiedz Link
andrzej5219 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 23:01 > Na szczęście takie prawdziwe forum osiedla Victoria, mam nadzieję, powstanie > gdzieś pod koniec grudnia. ...pewnie jedyne słuszne > Pracuje nad tym sympatyczna i sprawdzona ekipa. ...czyli pewna i zaufana, bo nasza. > Tyle, że gówniarstwa tam nie będzie. ...oczywiście, to jest u innych ale u nas? A tak serio... O rany, to już będzie 3 lub 4...czasu nie stanie aby to wszystko przejrzeć a do grudnia pewnie jeszcze kilka powstanie. Czyli zgodnie z tradycjami gdzie 2 Polaków tam 3 partie itd..... Odpowiedz Link
madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 23:03 andrzej5219 napisał: > O rany, to już będzie 3 lub 4...czasu nie stanie aby to wszystko przejrzeć a do > > grudnia pewnie jeszcze kilka powstanie. Czyli zgodnie z tradycjami gdzie 2 > Polaków tam 3 partie itd..... Andrzeju na chwilę obecną są już 4. Nie doceniasz sąsiadów A Twój komentarz był boski. Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 12:12 Poprosze na maila gazetowego link do forum.Dzieki Pozdrawiam Odpowiedz Link
mila722 termin dla necia 13.09.06, 12:28 Hej sasiadeczko, masz juz podany termin, czy zbywaja Cie kolejna data? Ja dzwonilam, ale jakos przez kolejne 2-3 dni jestem odsylana od osoby do osoby i kolejnych dzialow. Nagle sie okazalo ze moje pismo zaginelo, nikt go nie widzial ;-(( Odpowiedz Link
pysia_171 Re: Rolety,żaluzje, siatki przeciw owadom parapety 13.09.06, 12:56 Witam .... Czy ktoś z osiedla nie potrzebuje do swojego nowego mieszkanka np. rolet, żaluzji, parapetów, siatek przeciw owadom, werticali lub drzwi jeśli tak to zapraszam do firmy RAJS która mieści się w Radzyminie na ul Wołomińskiej 20 . Tel. 786-59-32 To bardzo blisko waszego osiedla. Widzimy was z naszej firmy bo wasze bloki znajdują sie na przeciwko was. Zapraszamy Odpowiedz Link
necia27 Re: termin dla necia 13.09.06, 13:20 Kolezanko musisz sie wpierw zarejstrowac.Nie mamy terminu dlatego ze nie dzwonimy do niego,poprostu nie chcemy tego wczesniejszego odbioru.Napisalam do ciebie maila Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 14:30 Ja też poproszę, gdyby ktoś mógł mi wysłać linka.Dziękuję. Odpowiedz Link
djunaa Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 15:27 Mogę prosić także o linka Odpowiedz Link
123j1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 15:48 hejo .witam was moi drodzy sasiedzi .dawno mnie tu nie bylo ,ale ciesze sie ze moje dzielo ktore zalozylam pieknie sie rozwija .pozdrawiam forumowiczyczow z ktorymi zaczynalismy watek . Odpowiedz Link
przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 17:33 123j1 napisała: > hejo .witam was moi drodzy sasiedzi .dawno mnie tu nie bylo ,ale ciesze sie > ze moje dzielo ktore zalozylam pieknie sie rozwija .pozdrawiam > forumowiczyczow z ktorymi zaczynalismy watek . > hejka . Miło,że znowu jesteś. Odpowiedz Link
andrzej5219 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 19:48 Witaj Justysia, gratuluję założonego w końcu internetu ) Odpowiedz Link
dar007 Pytanie 02.10.06, 19:29 Pytanie jest następujące - czy nie bylo żadnych problemów z developerem np z wykończeniem mieszkań czy jakieś inne poważne niedoróbki. Zastanawiam sie nad kupnem. Dzięki za wszelkie info. Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:52 Ludzie przestancie,bedziemy sie teraz klocic o forum!!!O spotkaniach bylo walkowane caly czas,fakt ze nie kazdy mogl dotrzec na takie spotkanie.Ale ilosc osob jakie zobaczylam na owym spotkaniu przerazilo mnie.Nie miejcie teraz pretensji o otworzenie nowego forum,napewno nie robimy nic za zadnymi plecami.Pozdrawiam Odpowiedz Link
necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:52 Ludzie przestancie,bedziemy sie teraz klocic o forum!!!O spotkaniach bylo walkowane caly czas,fakt ze nie kazdy mogl dotrzec na takie spotkanie.Ale ilosc osob jakie zobaczylam na owym spotkaniu przerazilo mnie.Nie miejcie teraz pretensji o otworzenie nowego forum,napewno nie robimy nic za zadnymi plecami.Pozdrawiam Odpowiedz Link
madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:58 necia27 napisała: > napewno nie robimy nic za zadnymi > plecami. Ale za to bez wiedzy i opinii innych zainteresowanych, prawda? Odpowiedz Link
madfighter pojednanie po victoriańsku ;-) 13.09.06, 21:46 Jakby ktoś odebrał moją wymianę zdań z sąsiadem Smokiem to tak celem informacji powiem, że podczas męskiej rozmowy wyjaśniliśmy sobie chyba wszystko i obyło się bez rozlewu krwi. Prawda Sąsiad? Odpowiedz Link
marti_h Re: pojednanie po victoriańsku ;-) 13.09.06, 22:06 Kurcze forum dostępne dla wszystkich.... to będzie dostepne dla wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dodam, że dla wszstkich mieszkańców!!!!!!!!!!!!! a dlatego jest ono zablokowane, żeby jakies wtyki z JW sobie nie czytały o czym tam dyskutujemy i nie obierali strategii obrony zanim my zaczniemy ich cisnąć. Czy to naprawdę tak trudno zrozumieć????????????? ja nie wiem jaki macie problem ale wydaje mi się, że ogromny!!!!! Skoro nie było was na spotkaniach to nic, pewnie będzie jeszcze nie jedno i wtedy podacie swoje nicki i spokojnie się zalogujecie. Jeżeli nie będzie o nich wzmianki na Gazecie to istnieje poczta pantoflowa, ma się sąsiadów a niebawem zostaną oddane kolejne bloki więc raczej nie będzie problemu aby dowiedzieć się kiedy znowu się zbierzemy. I nikt sie od was nie owraca ani tym podobne, po prostu dbamy aby JW nie mieszało się w nasze sprawy bo po co nam to??? Odpowiedz Link
madfighter Re: pojednanie po victoriańsku ;-) 13.09.06, 22:16 marti_h napisała: > a dlatego jest ono zablokowane, żeby jakies wtyki z JW sobie nie czytały o czym tam dyskutujemy i nie obierali strategii obrony zanim my zaczniemy ich cisnąć. No ok. Argument masz/macie dobry i słuszny. Tylko co w sytuacji jak wśród Was znajdzie się, że tak to brzydko nazwę szpieg? lub pracownik samego JW? Bo podobno ich też za sąsiadów będziemy mieć. marti_h napisała: > Czy to naprawdę tak trudno zrozumieć????????????? Mi niestety owszem. Odpowiedz Link
smokk44 Re: pojednanie po victoriańsku ;-) 13.09.06, 22:09 rozmowa rozmowa i jeszcze raz rozmowa w końcu wszyscy będziemy mieszkać na tym samym os. A forum na mieszkańców i tylko ich to chyba dobry pomysł. ps. i na pewno wszyscy się na nim w końcu znajdą Pozdrawiam mieszkańców i do Jutra Odpowiedz Link
szajma Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.09.06, 09:33 wczoraj dowiedziaqłam się, że niestety oddanie bloku f będzie opóżnione o dobry miesiąc smutne. jeśli ktoś ma jakieś wieści, 5to dajcie znać.pozdrawiam. hanka Odpowiedz Link
aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.09.06, 10:34 a ja mam pytanko o to zamknięte forum ... dlaczego nie dostałam o nim informacji na maila, podawałam swój nick ... i chyba ktos o mnie zapomniał? a może to ja jestem tym szpiegiem pozdrawiam wszystkich sasiadów Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.09.06, 10:40 Ja też tak się czuję chociaż walkę z JWC rozpoczęłam samotnie jeszcze w maju jak odebrałam mieszkanie, a osiedle przypominało krajobraz księżycowy. Nie rozumiem też dlaczego jesteś podawana jako osoba kontaktowa w sprawie "tajnego forum". Pozdrawiam Odpowiedz Link
gargamel35 zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 11:09 otwarte forum - jest jak wulkan i ma magiczną moc sprawczą zamknięte forum - dyskusja nad problemami bez efektu Odpowiedz Link
aishwariya Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 11:50 Przeprowadzko, nie prowokuj mnie. pozdrawiam. Odpowiedz Link
smokk44 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 12:06 hm podałem adres strony naszego forum już pewnie ostatniego jakie będzie chyba że coś się zmieni. więc troszkę nie rozumiem tych wpisów. Narazie co widzę to wszystkim coś nie pasuje każdy narzeka i krytykuje ale mi się wydaje że tak nie mozna bo w końcu mamy być jednością. chyba że się mylę. Tak jak wspomniałem do forum zostaną dopuszczeni ci co byli na zebraniu i podali nicki a reszta będzie dopisywana w trakcie. A co do ludzi z JW to róbmy swoje narazie się nimi nie przejmujmy. Postarajmy się jakoś zgrac bo inaczej nic nie zdziałamy . to moje zdanie Pozdrawiam Mieszkańcow Os. Vic. Odpowiedz Link
marti_h Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 15:02 Mila tego smoka nie ma co się bać Potulny jak baranek hehe Rafał nie ma co i tak każdy będzie miał swoje zdanie na ten temat więc po co w kółko wszystko wyjaśniać. bez sensu. Odpowiedz Link
akks2004 ??? 14.09.06, 15:40 Witam. A ja byłem na owym zebraniu w sobotę ale nikt ode mnie nie wział nika.. Coś przegapiłem??? Co prawda nie należę do osób wartko, szybko działających, energicznych itp ale mam sporą wiedzę w różnych dziedzianach, z którą chętnie się podzielę. Tylko na jakim forum?? Szkoda, że zaczynają się jakieś kombinacje z forum. Akurat w pracy działa mi tylko strona gazety więc to forum było ok I tak się trochę czuję odizolowany, bo ktoś na jakimś tam forum będzie mówił o czymś co dotyczy mojego osiedla a ja nic nie będe wiedział. Z drugiej strony zawsze uważałem i uwazam wszelkiego rodzaju fora za dziwactwa, choć nie ukrywam, że dzieki temu forum wiele się dowiedziałem. Pozdrawiam sąsiadów i sąsiadki i oficjalnie żegnam się. W sumie nie obchodzi mnie jakieś tam forum skoro nie można na nim zabierać głosu. ...A jak będe chciał o coś zapytać to pójdę do aishy To miła dziewczyna i na pewno mi odpowie Odpowiedz Link
palma38 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 15:58 Witam Sasiadów, Moge prosic o linka ? Dzięki Rozmawiałm dzisiaj z JWC i ponoc mają zaczać nam grodzic ogródki.W końcu ! Palma z bloku D Odpowiedz Link
przem33 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 18:11 Kończąc temat z mojej strony: Wkurzyłem się wczoraj bo myślałem, że się czegoś dowiem od współmieszkańców. Np w kwestii bardzo prostej - jutro mija termin płatności za czynsz. Płacicie czy nie,"procesując" się dalej pismami z JW DOMINATION ? I tym podobne. Okazało się, że się nie dowiem. OK. A co do tego zamkniętego forum to: - JW DOMINATION jest dużą, wypasioną firmą, która ma w dupie jakieś tajemnicze podchody swoich klientów - ubawiła mnie argumentacja, że szpiedzy z JW itd. I dlatego zamknięte forum. Co za problem - wystarczy stawić się na kolejne spotkanie i dostać dostęp (chyba, że lustrujecie przed spotkaniem) - internet zaczyna górować nad realem, za chwilkę każda klatka schodowa będzie miała swoje forum - jedyne wyjaśnienie "zamkniętego forum", to, że przygotowujecie atak terrorystyczny na siedzibę JW, ale trzeba to przygotować inaczej, moim zdaniem )) Trochę liczyłem, że coś mi podpowiedzą mili sąsiedzi, a i ja też im, jeśli będę umiał. Wychodzi na to, że trzeba walczyć samemu.Jak Clint Eastwood. hahahahahaha. Cześć. Odpowiedz Link
gargamel35 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 19:32 przem33 napisał: - JW DOMINATION jest dużą, wypasioną firmą, która ma w dupie jakieś tajemnicze > podchody swoich klientów i tu trafiłeś w sedno przem33 chyba wtyczka z JW wlazła wcześniej może to być nawet mieszkaniec osiedla , chcąc wyciszyc całą sprawę trzeba zejść do podziemnia , bo oni dobrze wiedzą co znaczy zły rozgłos , tak tak jak zejdziecie do podziemia to znaczy problemu nie ma i nie było to tylko komuś się śniło ! powodzonka kochani Odpowiedz Link
gargamel35 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 19:38 a jescze dopisze , nie dajcie sie zrobić w JAJO !! Odpowiedz Link
madfighter Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 20:57 Zapewniam Cię Gargamelu, że nie damy. Odpowiedz Link
gargamel35 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 21:28 oj tak na mojego gargamelskiego nosa to wy w złym kierunku idziecie oj w złym a tak dobrze wam szło nie skręczjcie oj nie skręcajcie , fora czytają rożne ludki ,(te z prawej i te z lewej , ci z góry i ci z dołu ,ci z gazety i ci z ulicy ci z władzy i ci kupujący ) a może któregoś razu ,jak to się stało z pewnymi wypowiedziami już nie pierwszy raz i wasze wypowiedzi trafią na pierwsze strony gazet ,a jak się schowacie to już sami dopiszcie sobie dalszy ciąg , co niektóre sprawy możecie zachowac tylko dla siebie ,ale zamilknąć całkowicie to =x=x=x=x=x= nie dajcie zrobiś się w =x=x=x=x= Odpowiedz Link
madfighter Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 15.09.06, 06:12 Zamknięcie to jedna strona medalu i owszem, nie powinniśmy dopuścić do tego, by całkowicie odciąć się do świata. Z tego co się orientuję to mieszkańcy Victorii zamiast stać w miejscu i rozmyślać o tym, gdzie by tu się schować, zaczęli podejmować pierwsze konkretne działania. Uważam więc, że mały krok do przodu został wykonany. Oby nie ostatni. Odpowiedz Link
marti_h Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 15.09.06, 09:17 "Wy"????? Jak to "Wy"??? To w takim wypadku co Ty robisz Gargamelu będąc mieszkańcem naszego osiedla?? Czy w Twoim słowniku istnieje słowo "MY"??? To może byś go użył a nie stoisz sobie z boku i krytykujesz nasze działania??? Najlepiej tak jest umywać od wszystkigo ręce a później mówić co źle robimy. Odpowiedz Link
przeprowadzka1 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 15.09.06, 08:45 Pozdrowiam Brudnego Harrego!!! Odpowiedz Link
sambortt Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 15.09.06, 21:32 Adres forum www.osvictoria.mojeforum.net Odpowiedz Link
palma38 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 18.09.06, 13:13 Sadziad Dzieki za linka ! Juz tam jestem ale jako "gosc" a je nie jestem przeciez zadnym gosciem Osiedla Victoria.... Odpowiedz Link
akks2004 Miejsca parkingowe. 18.09.06, 14:13 Witam. Chciałbym przypomnieć, szczególnie kierowcy peugeota, że każde mieszkanie ma przypisane miejsce parkingowe, za które zresztą płacimy 15zł Więc drogi kierowco peugeota patrz gdzie parkujesz bo ja nie mam zamiaru zajmować komuś miejsca tylko dlatego ,że ktoś mi zajął. Dzisiaj w nocy byłem wyrozumiały ale do wieczora pewnie mi się zmieni Pozdrawiam. Odpowiedz Link
robertk64 Re: Miejsca parkingowe. 18.09.06, 15:39 Jak zauważyłem jest wiele pełgotów na osiedlu w tym i mój. Czy chodzi o mojego? Odpowiedz Link
marti_h Re: Miejsca parkingowe. 18.09.06, 16:06 A my mamy miejsce dla inwalidów i zapewniam, że jesteśmy w pełni sprawnie fizycznie i psychicznie zresztą też tzn, że co?? że mamy nie zajmować tego miejsca na wypadek jakby trafił się ktoś niepełnosprawny??? Bo już nic z tego nie rozumiem. Odpowiedz Link
stromuss Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 07:55 Co do tych miejsc parkingowych to na razie póki jest nas mało też staję w różnych miejscach. Spoko, miejsce należy do Ciebie i tu masz rację ,ale skoro jest tyle miejsc wolnych ... A co z osobami które mają miejsce parkingowe pod śmietnikiem lub tą górką piasku przed blokiem C ?? A gdyby kosz stał na Twoim miejscu to gdzie byś stawał , przed osiedlem ? Odpowiedz Link
akks2004 Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 09:18 Nie wiem gdzie bym stawał gdybym miał kosz na moim miejscu bo nie mam tam kosza. A wychodząc z Twojego założenia ze jest tyle wolnych miejsc, to powiem Ci, że jest jeszcze sporo wolnych mieszkań, może przenocowałbyś w jednym, w drugim zjadł obiad? Może zjadą do Ciebie goście to poupychasz ich gdzieś po wolnych mieszkaniach... skoro są wolne Wydaję mi się, ze skoro ktoś oznakował miejsca to zrobił to nie z nadmiaru farby. Pozdrawiam Odpowiedz Link
stromuss Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 11:35 Teraz to trochą przesadziłeś! Nie będę z Tobą dyskutował na ten temat bo za chwilę okarze się, że już moi goście mieszkają w pustych mieszkaniach a ja chodzę po osiedlu i proszę o jedzonko Miejsce skoro za nie płacisz jest Twoje i tu się zgadzamy, następnym razem kiedy przypadkiem ktoś stanie na Twoim miejscu -( nie wiem czy to ja bo peugeotów na naszym osiedlu jest wiele) - bo ktoś stoi na moim - w nocy poprzebijaj mu koła, powybijaj szyby, kluczykiem porysuj lakier wezwij straż miejską i napisz do JW, że masz wścibskich sąsiadów przecież to Twoje Miejsce więc jak ktoś miał czelność tu postawić samochód bez mojego pozwolenia! ...tyle rabanu a wystarczyło by miłe zwrócenie uwagi Pozdrawiam Odpowiedz Link
smokk44 Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 11:52 a propo miejsc parkingowych ja mam miejsce przy bloku C a mieszkam w A może ktoś by chciał się zamienić bo może ma odwrotną sytuację ? Odpowiedz Link
akks2004 Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 12:10 Stromus nie denerwuj się, ja nie chciałem Cię urazić, jesli tak się czujesz to przepraszam najmocniej jak umiem. Ja tylko poszedłem Twoim tokiem myślenia, że "jest tyle wolnych miejsc". "Miłe zwrócenie uwagi" nastąpiło wczoraj. I nie mam zamiaru przebijać opon (kół nie da się przebić), czy też wybijać szyb. Uważam tylko (i tego będe się trzymał aż po grób), że skoro nastąpiło oznakowanie miejsc postojowych to powinniśmy parkować tam gdzie powinniśmy. Jak nie zaczniemy od początku parkować tam gdzie trzeba to później będzie bałagan. Pozdrawiam Odpowiedz Link
stromuss Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 13:52 ...i niestety tu też się z Tobą zgadzam pzdr Odpowiedz Link
well.done Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 20:26 WITAM, NIE WIEM CZY TEN TEMAT ZOSTAŁ PORUSZONY WIĘC PISZE.ROZMAWIAŁEM DZIŚ Z ADMINISTRATOREM OSIEDLA ( Z JW ) PANEM ADAMEM; POWIEDZIAŁ MI ZE MIEJSCA PARKINGOWE SĄ OZNAKOWANE W SPOSÓB NASTEPUJĄCY: JEŚLI MIESZKASZ W BLOKU F MIESZKANIA 36 ( JAK JA NIEDŁUGO BĘDE ) TO MIEJSCE JEST OPISANE W SPOSÓB ODWROTNY 36-F. PEWNIE O TYM WIECIE ALE WOLAŁEM NAPISAĆ. POWIEDZIAŁ MI JESZCZE JEDNĄ RZECZ, A MIANOWICIE ŻE ON JUŻ ODDAJE ADMINISTROWANIE PONIEWAŻ ZOSTAŁA WYBRANA JAKAS INNA FIRMA...CZY KTOŚ COŚ WIE NA TEN TEMAT? POZDRAWIAM MARCINOZ Odpowiedz Link
robertk64 Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 08:44 Marti! My pisaliśmy pisemka do JWC, że mamy niepełnosprawne dziecko i prosiliśmy o uwzględnienie tego faktu przy wyznaczaniu miejsca parkingowego - ai tak wyznaczali "jak leci". Na spacerku tylko uśmiechaliśmy się ile osób niepełnosprawnych mamy na osiedlu. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link
marti_h Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 15:45 Dla mnie nie ma problemu, że są takie miejsca ale raczej powinny być osobno, po prostu tylko i wyłącznie dla takich osób a nie kilku jak nie kilkunastu mieszkańców ma taki miejsce postojowe. Trochę to moim zdaniem głupie rozwiązanie. Odpowiedz Link
szajma Re: Miejsca parkingowe. 02.10.06, 13:02 witam serdecznie. czy wie ktos cos o terminie oddania budynku f? mial byc koniec wrzesnia, a mamy pazdziernik. mi mowili, ze beda opoznienia, ale niekorzy maja info, ze oddadza na czas. dajcie znac, jak cos. pzdr Odpowiedz Link
sas101 budynek F 03.10.06, 12:30 Ja juz dostałem pismo że mogę mieszkanko w bud. F odebrać. Byłem na miejscu i o ile mieszkanko jest gotowe to na klatkach jest sajgon. Ale w końcu miało być gotowe mieszkanie, a nie budynek. Odpowiedz Link
well.done Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.09.06, 18:34 WITAJ HANIU, TU ANETA I MARCIN Z BLOKU F, CZY TO POTWIERDZONE INFO?POZDRAWIAMY Odpowiedz Link
szajma Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 15.09.06, 10:15 to niestety potwierdzona informacja. dzwonilismy do jw i pani powiedziała, ze termin oddania budynku f jest dluzszy. powiedziala, ze opoznienie bedzie ok. miesiaca... moze mniej, ale to tez niewiele. bylam na budowie i ogladalam nasz bloczek... niewiele sie w nim zmienilo. no i wiecie o tym, ze nam parter podmylo... ale nie ma sie co przejmowc. podobno zawsze sa jakies opuznienia. jeszcze nie jest tak zle. podejzewam, ze oni chca nadgonic budowe nastepnych blokow kosztem naszego. a tak w ogole to juz wiem na peno, ze bede mieszkac pod nr. 5 dawajcie znac. pozdrawiam. hania Odpowiedz Link
well.done Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 15.09.06, 19:36 WITAJ HANIU.MY SŁYSZELIŚMY OD JW ŻE RACZEJ NIE PLANOWANE SĄ OPÓŻNIENIA.MAJĄ ODDAĆ NASZ BLOK F NA KONIEC WRZEŚNIA.JUŻ SAMI NIE WIEMY CO MAMY MYŚLEĆ. A MY MAMY MIESZKANIE POD 36 II PIĘTRO. POZDRAWIAMY ANETA I MARCIN Odpowiedz Link
szajma Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.09.06, 20:35 ja przyjmuje wasza wersje bardzo chcialabym, zeby tak sie stalo... zeby oddali we wrzesniu. zobaczymy. a poki co uzbrajam sie w cierpliwosc. oddadza, jak skoncza. oby jak najszybciej. pzdr. hania i artur Odpowiedz Link
szajma Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 04.10.06, 12:51 nie wiem na ile to jest prawda a na ile nierealne plany jw, ale mam info, ze blok f idzie do oddania 10 wrzesnia ) !!!!! Odpowiedz Link
robertk64 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.10.06, 14:53 Którego roku? A tak poważnie - mieszkam już w C i widzę, że prace ruszyły z "kopyta".Chcą oddać całe osiedle do końca października - takie plotki słyszałem. Zresztą na tej części osiedla już wprowadziło się pięć rodzin. Odpowiedz Link
akks2004 Myszy 11.10.06, 10:10 Witam. Wczoraj ok 19 widziałem mysz, która schodziła po schodach z pierwszego piętra w bloku C. Może by tak drodzy sąsiędzi zamykać drzwi wejsciowe? Jest teraz zimno i myszki pchają się do środka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ania-x Re: Myszy 11.10.06, 10:27 na myszy mam do oddania wspaniały środek 4 dorodne różno-kolorowe kotki Odpowiedz Link