Dodaj do ulubionych

osiedle viktoria prosze jakies ploteczki

• magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 16.08.06, 16:48
      Witam sąsiadów smile
      Muszę powiedzieć, że ta lamperia, co ma być na ścianach to chyba nie będzie
      taka zła, jeśli będzie miała taki kolor jak obecnie, czyli beżowy, wygląda to
      całkiem estetycznie.
      Tylko zdenerwował mnie kubeł po farbie pod moimi drzwiami... że niby co? mam
      posprzątać po malarzach????
      • student6 Drugie osiedle 16.08.06, 18:27
        Nie wiem czy mieszkania na Victorii jeszcze są, ale jeżeli nie ma, a ktoś jest
        zainteresowany kupnem własnego m w naszym miasteczku to willa developer
        sprzedaje mieszkania na osiedlu Reymonta (od 40 do 100m2) Bloki
        czterokondygnacyjne z windą. Cena za metr od 3000zł z VAT
    • djunaa Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.08.06, 14:32
      witam wszystkich
      Czy ktoś może mi podpowiedzieć o której wychodzicie z osiedla na przystanek
      żeby dotrzeć do Wawy na ok. 7.10
      pozdrawiam
      • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.08.06, 15:17
        ja wychodzę o 6.25-6.30 z domku, to jadę tym autobusem o 6.50 i w W-wie jestem
        na 7.25-7.30
        więc musiałabyś chyba jechać tak ok. 6.30 żeby być w Wawie (na Wileńskim) ok.
        7.10
        a od kiedy zaczynasz jeźdźić?
        pozdrawiam.
        • student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.08.06, 15:42
          Czy bylibyście zainteresowani autobusem ZTM, który ma pętlę przy waszym
          osiedlu? Czy poruszalibyście sie samochodami?
          • mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.08.06, 16:23
            Jak najbardziej jesteśmy za autobusem ZTM.
            Większość z Nas pewnie będzie dojezdzać do Warszawy do pracki, czy też w innym
            celu.
            A czy istnieje taka możliwość? Były w Gminie poruszane już na ten temat
            negocjacje?
            Byłoby fajnie
            Pozdrawiam
            • magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.08.06, 16:58
              Może napiszemy jakąś petycję do RM żeby coś zadziałali w tej sprawie?

No i może się zastanowimy, co by tu zrobić żeby tej trasy niebyło tak słychać?
              Podejrzewam, że też trzeba będzie napisać podanie o zainstalowanie tych ekranów
              hałasochłonnych...

• student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.08.06, 18:22
                Tak z ciekawości pytam. Myślę że lepiej będzie wysłać pismo po wyborach. Obecna
                Rada nie zajmie się tym problemem. Negocjacje wymagają czasu, a ich wynik
                będzie widoczny dopiero po wyborach. Ci, którzy jesteście już zameldowani (mam
                nadzieje że są juz tacy) zagłosujcie na ludzi młodych (najlepiej dojeżdżajacych
                do pracy - a może ktoś z Was wystartuje, wtedy będziecie mieli reprezentanta
                swoich interesów. Starsi dziadkowie (radni) pracujący w Radzyminie nie widzą
                problemów związanych z komunikacją, bo z niej nie korzystają
        • djunaa Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 19.08.06, 10:59
          Jeszcze dużo czasu, od października, ale juz muszę się pomału przestawiać, bo
          teraz o tej godzinie zaczynam się budzić smile
          • przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 19.08.06, 21:19
            Nie jest źle. Pare dni temu zdarzyło mi się wracać z Radzymina (hmm, głupie
            słowo "wracać", przecież ja tu mam mieszkanie)... ale jeszcze nie mieszkam,
            więc...pierwszy raz zdarzyło mi się wracać na stare śmieci (czyli na Bródno)
            komunikacją miejską . I wyszło jakieś 40 - 45 minut (nie licząc spaceru z
            osiedla na przystanek). No i w tym autobusie nawet miejsca siedzące były, i w
            ogóle...
            Fajnie

• marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 20.08.06, 22:10
              no ja dzisiaj (weźmy pod uwagę, że jest niedziela wieczór więc telekomunikacja
              jeździ żadko i pogoda taka sobie) z Radzymina do Wawy (Wawer) wracałam dwie
              godziny więc dość sporo. Jeżeli chodzi o ZTM to ja jestem bardzo za, nie dość,
              że mniej wyjdzie na bilety to byłoby bliżej do autobusu smile
              • orlore Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 10:48
                OJ, ja tez jestem za, do mojej pracy ( co prawda nieregularnie) dojezdzam
                daleko, wiec z domu wychodze o 5:45, moze udaloby sie dzieki temu pospac
                dluzej wink.
                Ja jeszcze tak z innej beczki, gdy kupowalismy mieszkanie,chcielismy je miec
                od strony zachodniej, niestety handloweic powiedzial nam ze juz absolutnie
                niema takich mieszkan jak chcielismy, no wiec zdecydowalismy sie na mieszkanie
                od wsch. Niedalej jak kilka dni temu jeden siasiad , chyba bardziej
                zorientowany niz my powiedzial ze owszem mieszkania od strony zach w naszym
                bloku ciagle sa. Zupelnie tego nie rozumiem! Czuje sie normalnie nabita w
                butelke. Czy komus zdarzyla sie podobna sytuacja???? Zycze milego tygodnia
                pracy!!!
                • anna.quality Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 11:21
                  ja milam troche podobna sytuacje. Bylam zainteresowana mieszkanie w bloku I,
                  57m2. Pani z JW powiedziala mi ze jest juz takie tylko jedno, na 3 pietrze. Ja
                  chcialam na 1 albo 2 , no ale jak nie bylo to spytalam ze moze w bloku J? ona
                  na to, ze blok J to nie jest jeszcze w sprzedazy i bedzie dopiero w lipcu (bo
                  sytuacja sie dziala pod koniec maja), hmm... poniewaz nie chcialam dluzej
                  czekac to wzielam to mieszkanie w bloku I na 3 pietrze. Po kilka dniach okazalo
                  sie ze moj znajowy kupil mieszkanie w bloku J 2 tyg.wczesniej niz ja!!! a w
                  czerwcu spotkalam sie z ogloszeniami o wolne mieszkania 57m2 w bloku I na 2
                  pietrze. Czulam sie strasznie oszukana, jak tak mozna klamac no i po co? nie
                  rozumiem idei? co to dla niej za roznica gdzie ja kupie mieszkanie? w na 2 czy
                  3 pietrze? w bloku I czy J? no ale trudno... pogodzilam sie z tym... teraz nie
                  moge doczekac sie odbioru, ktory podobno ma byc na maxa opozniony!
                  • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 11:42
                    ja też jestem za tym autobusem ...
                    bo jak przyjdzie zima, i nas zasypie, to na autobus będzie się chyba szło z
                    dobrą godzinę sad
                    taka petycja to bardzo dobry pomysł, można by pozbierac podpisy na osiedlu ...
                    podejrzewam, że byłoby dużo osób zainteresowanych.
                    • student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 12:01
                      Myślę że samo osiedle to za mało. Zapewne władze odpowiedziałyby, że nie
                      jesteście zaledowani (albo mała część) i niepłacicie podatków w Radzyminie.
                      Taka petycja powinna pochodzić z całego miasta.

Sam jestem kandydatem na radnego ale nie z waszego okręgu wyborczego. Myślę że
                      najlepszym pomysłem byłoby wystawienie własnego kandydata z Victorii, który
                      popierałby taki pomysł. Ten autobus w tym roku i tak nie ruszy bo nie ma na to
                      środków w budżecie. Zastanwócie się nad wystawieniem kandydata smile
                  • orlore Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 12:13
                    No to widac ze JW robi co chce, podobnie jak jej handlowcy...Ja jakos juz
                    przebolalam to ze nie mam mieszkania od zach; mieszkam na VIctorii od 1
                    sierpnia i w sumie najwazniejsze jest to, ze w koncu mamy upragniny
                    wlasny "kat".
                    Rozumiem ze przedstawiciel z Victorii do rady musi miec meldunek w
                    Radzyminie.Troche kiepsko brzmi perspektywa braku autobusu w tym roku; cizko
                    bedzie sie przedostyac do przystanku jak zacznie porzadnie padac.
                    • student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 12:29
                      Zarówno kandydat do rady jak i osoby które chciałyby głosować muszą być
                      zmaeldowane w Radzyminie. Autobus PKS może będzie - tego nie wiem. PKS to
                      spółka prywatna i gmina o niczym tu nie decyduje. Termin przeyszłoroczny
                      (jeżeli w ogóle) odnodił się do ZTM.
                      • student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 12:38
                        A tak swoją drogą t ciekae. W ordynacji wyborczej jest napisane, że aby móc
                        starować lub głosować trzeba być wpisanym do spisu wyborców na 12 miesięcy
                        przed dneim wyborów. Z kolei wyrok TK z lutego br. mówi że jest to zapis
                        niezgodny z konstytucją.
                      • student6 ZTM 21.08.06, 12:42
                        Co do ZTM to uważam, że jego optymalna trasa powinna wyglądać tak:
                        1. ulica JP II (przystanki: Cmentarz, Piekarnia Garbolewskich, Dworzec
                        Atobusowy)
                        Od Dworca linia powinna rodzielić się na 2:

Pierwsza linia biegłaby ulicą Konstytucji 3-ego maja z przystankime przy LO i
                        pętlą przy Victoii

Druga linia biegłaby ulicą Weteranów (z przystankami Konopnicka, SM Manhatan i
                        pętla gdzieś w okolicach Coca-Coli.

Co wy na to?
                        • aishwariya Re: ZTM 21.08.06, 13:10
                          pomysł trasy supcio!
                          a czy ktos na victorii ma juz meldunek?
                          • orlore Re: ZTM 21.08.06, 13:25
                            jak dla mnie tez OK; My meldunku jeszcze nie mamy
                  • przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 15:49
                    Ja też miałam taki przypadek. Pani handlowiec usilnie chciała mi wcisnąć
                    mieszkanie dwupokojowe podczas gdy ja chciałam 3 pokoje. Później, po
                    konsultacjach z innymi mieszkańcami różnych osiedli budowanych przez JW okazało
                    się, że idea w JW jest taka, że te mieszkania, które zostają w poszczególnych
                    blokach (takie resztki) handlowcy muszą wciskać na siłę potencjalnym klientom.
                    • jolanta821 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 16:33
                      Witam,

kurcze my nie mieliśmy takich przypadków tongue_out Nas obsługiwał bardzo miły p.
                      Andrzej, można było do niego dzwonić i się o wszystko wypytywaćsmile)
                      Może dlatego, że kupowaliśmy M jak było jeszcze bardzo dużo mieszkań do
                      sprzedaży i nie było wtedy takiego "wciskania" tylko na zasadzie- "do wyboru-do
                      koloru"smile

Mam pytanie do mieszkających już sąsiadów na osiedlu: czy płacicie juz czynsz
                      albo czy wiecie od kiedy trzeba zacząć płacić?Bo słyszałam ze już trzeba płacić,
                      ale w takim razie po co był ten 3-miesieczny depozyt??? z samej nazwy wynika ze
                      na 3 msc-zaczynam sie już gubić...
                      • marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 17:11
                        Zameldowani??? A macie Akt notarialny??? bez tego nawet nikt nie powinien tam
                        mieszkac a o meldunku to raczej może zapomnieć.
                        • athum Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 22.08.06, 13:39
                          > Zameldowani??? A macie Akt notarialny??? bez tego nawet nikt nie powinien
                          > tam mieszkac a o meldunku to raczej może zapomnieć.

Jak nie masz o tym bladego pojęcia, to lepiej nic nie pisz....
                          • smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 22.08.06, 22:58
                            athum napisał:

> > Zameldowani??? A macie Akt notarialny??? bez tego nawet nikt nie powinien
                            > > tam mieszkac a o meldunku to raczej może zapomnieć.
                            >
                            > Jak nie masz o tym bladego pojęcia, to lepiej nic nie pisz....

Widać kolego że ty nie masz bladego pojęcia co do meldunku.

• mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 21.08.06, 22:54
                      oj rany, jak to czytam to mi ciarki przechodza.
                      Ja na szczescie poszlam do agentki-pani Kasi przy rondzie ONZ i jak slowo daje
                      pierwszy raz w takiej sytuacji-ze kupuje mieszkanie-bylam jak sparalizowana,
                      ale wiem jedno, powiedzialam, ze chcialabym mieszkanie dwupokojowe z ktorego
                      wygladajac nie patrze sasiadom w okna i na strone zachodnia.Padlo pytanie na
                      ktorej kondygnaji. Skuszona ogrodkiem-powiedzialam, ze moze byc na parterze a
                      jesli nie to 2 lub 3 pietro. I chyba na moje szczescie-takie bylo, albo mila
                      pani Kasia stwierdzila, ze mi da takie bez wciskania innego kitu. Mam nadzieje,
                      ze bede w nim szczesliwsza. Chociaz i tak wiem, ze zawsze jakies slabsze chwile
                      czy sytuacje beda.
                      Pozdrawiam. Bedzie dobrze, mam nadzieje, ze juz niedlugo
                      Sasiadka z Viki
                      • magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 22.08.06, 16:29
                        słuchajcie ja nie miałam takich kłopotów z handlowcem wręcz przeciwnie "stawał"
                        na głowie aby zrobić to co ja chce... bo byłam bardzo nie zdecydowana...
                        najpierw chciałam mieszkanie na 2 piętrze i już wpłaciłam zaliczkę. ale później
                        mi się odwidziało i zachciało mi sie na 3 mieszkanie nad ale że to była
                        kawalerka to też mi sie odwidziało i wybrałam mieszkanie obok. a że jedno było
                        już zarezerwowane to handlowiec b. miły pan z intraco dogadał sie z tymi co
                        mają rezerwacje na to mieszkanie i wciągu trzech dni miałam zmienioną umowę.
                        tak że ja sprawy takiej złej nie miałamsmile
                        pozdrawiam,
                        Magda
                        • przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 22.08.06, 21:28
                          magdzik82 napisała:

> słuchajcie ja nie miałam takich kłopotów z handlowcem wręcz
                          przeciwnie "stawał"
                          >
                          > na głowie aby zrobić to co ja chce... bo byłam bardzo nie zdecydowana...
                          > najpierw chciałam mieszkanie na 2 piętrze i już wpłaciłam zaliczkę. ale
                          później
                          >
                          > mi się odwidziało i zachciało mi sie na 3 mieszkanie nad ale że to była
                          > kawalerka to też mi sie odwidziało i wybrałam mieszkanie obok. a że jedno
                          było
                          > już zarezerwowane to handlowiec b. miły pan z intraco dogadał sie z tymi co
                          > mają rezerwacje na to mieszkanie i wciągu trzech dni miałam zmienioną umowę.
                          > tak że ja sprawy takiej złej nie miałamsmile
                          > pozdrawiam,
                          > Magda

Kobieta zmienną jest smile)
                          Tak jak handlowcy smile)))))
                          Pozdrawiam prawie wszystkich
    • przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 22.08.06, 16:04
      Mnie WC wisi półtora tysia (depozyt czynszowy + nadpłata za mieszkanie).
      Ciekawy jestem jak zwracają to drugie, rozkładają to w czynszu czy po prostu
      zwracają pieniądze ? - bo z kim nie rozmawiam z WC to mam inne informacje.
      Tam jest za dużo osób, a za mało konkretnych informacji.
      A co do "miłego Pana Andrzeja" - czyli Rogalskiego zapewne, to faktycznie jest
      miły...jak kazdy akwizytor albo handlowiec miłym być powinien.
      Do czasu podpisania umowy (czyli złapaniu prowizji za klienta). Potem też jest
      miły tylko inaczej. Olewa tych co już umowy podpisali, bo czekają nowi. I pare
      razy wprowadził mnie w błąd.
      • stromuss Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 23.08.06, 07:56
        Mi JW też winna była za nadpłatę za mieszkanie - napisałem oświadczenie że
        proszę o przeksięgowanie tych środków na czynsz i to wszystko - mam kilka
        miesięcy płacenia za czynsz z głowy - polecam - bo szybkie odzyskanie tych
        pieniędzy graniczy z cudem sad
        • przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 23.08.06, 09:55
          Ja mam podobną sytuację. Moja nadpłata została przesięgowana na poczet
          przyszłych czynszów. Zwrot nadpłaty na konto podobno też jest możliwy ale b.
          długo to trwa więc zdecydowałam się pokryć nią czynsz.
          • oniemczuk Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 23.08.06, 15:21
            Ja dołączę się do opinii Magdysmile Nasz handlowiec też cierpliwie znosił i znosi
            do tej pory wszelkie nasze pytania, tłumaczy niejasności.Przyznam, że męczyłam
            go mailami i telefonami a zawsze znalazł czas na udzielenie odpowiedzi. Pomimno
            umowy podpisanej już dosyć dawno nie jest obojętny na nas jako klientów.
            Doradział, tłumaczył, dostarczał nasze kolejne wnioski na Radzymińską...Może po
            prostu dobrze trafiliśmy. A handlowcy jak każdy z nas różni są. Pozdrawiam
            przyszłych sąsiadów.
            • djunaa trochę ruchu w Radzyminie 24.08.06, 14:03
              Witam wszystkich ponownie!
              Pytanie do pań- może ktoś da się skusić na aerobik w Radzyminie, ja do tej pory
              chodzę na Ursynowie, a wiem że w Radzyminie też jest. Zachęcam naprawdę fajna
              sprawa, można sie odstresować i ogólnie poprawić samopoczucie, kondycję. Szukam
              chętnych, bo w więcej łatwiej się zmobilizować. Teraz pewnie wszędzie remonty i
              aerobik w domu niezły ale później... Ja będe chodzić od października albo
              listopada. Pomyślcie smile Pozdrawiam
              • przeprowadzka1 Re: trochę ruchu w Radzyminie 24.08.06, 15:44
                Ja się piszę!!!! Zatem z pierwszym dniem listopada rozpoczynamy akcję ruch !!!
                • djunaa Re: trochę ruchu w Radzyminie 24.08.06, 16:14
                  Super będe się odzywać i namawiać smile
              • palma38 Re: trochę ruchu w Radzyminie 25.08.06, 15:53
                Witam !
                Ja bede chetna ! smile.Mysle ze w koncu skonczymy remont w polowie wrzesnia i
                wtedy sie przeprowadzimy..musze zaczac sie ruszac .... Apropos,akt notarialny
                przewidziany jest na listopad/grudzien dopieeo po zakonczeniu calej budowy i
                dopiero wtedy mozemy sie zameldowac..
                Pozdrawiam Wszystkich ~!
                Palma38
    • przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 23.08.06, 17:30
      To chyba faktycznie napiszę, żeby mi nadpłatę przeksięgowali na spłatę czynszu.
      Tym bardziej, że jeśli chodzi o sprawy notarialne (jak mi dzisiaj powiedziała
      pani z WC)to zacznie się coś dziać dopiero w okolicach listopada/grudnia.
      Ehhh...I przez to znowu kolejna opłata dla banku.
      Kocham Radzymin ale coraz więcej mnie ta miłość kosztuje smile
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 24.08.06, 18:22
      Witam,ja tez z checia zapisze sie na aerobik w Radzyminie ale to dopiero w
      okolicach pazdziernik-listopad.Super sprawa a w grupie to zawsze wieksza
      mobilizacja.Pozdrawiam
      • marti_h Re: Ruch w Radzyminie 24.08.06, 21:48
        hmmm smile trzeba będzie pomśleć smile Kto wie może i ja się skusze smile
        • djunaa Re: Ruch w Radzyminie 25.08.06, 08:08
          Super, cieeszę się bardzo że będe miała z kim chodzić, w takim razie odnowimy
          sprawę gdzieś koło listopada smile Pozdrawiam
      • marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 24.08.06, 23:15
        Jeżeli ktoś posiadakonto na Grono.net to zapraszam na forum naszego osiedla:
        w8.grono.net/forum/94325/0/
        • pysia_171 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 25.08.06, 22:12
          Witam ....
          Czy ktoś z osiedla nie potrzebuje do swojego nowego mieszkanka np. rolet,
          żaluzji, parapetów lub drzwi jeśli tak to zapraszam do firmy RAJS która mieści
          się w Radzyminie na ul Wołomińskiej 20 . To bardzo blisko waszego osiedla.
          Widzimy was z naszej firmy bo wasze bloki znajdują sie na przeciwko was.

Zapraszamy
    • well.done Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 26.08.06, 13:52
      WITAM WSZYSTKICH!BYŁEM DZIS NA BUDOWIE, OJ NIEWIELE SIĘ TAM DZIEJE.NIE WIEM CZY
      TO DLATEGO ŻE SOBOTA CZY MOŻE TO NORMA.NIE WIEM CZY WIECIE ALE MOŻNA DOJECHAC
      NA NASZE OSIEDLE "W MIARE FAJNĄ DROGĄ"( JA ODKRYŁEM JĄ DOPIERO DZIŚ A NIE
      WIDZIAŁEM ŻADNYCH INFORMACJI NA TEN TEMAT NA FORUM;WIĘC PISZE )JAK DOJEDZIECIE
      DO SKRĘTU NA NASZĄ "AUTOSTRADE DO NIEBA" ( GDZIE TYLKO BIG FOOT NIE TRACI
      ZAWIESZENIA winkTO NIE SKRĘCACIE W NIĄ TYLKO JEDZIECIE PROSTO I PRZED WIADUKTEM
      SKRĘCACIE W LEWO POTEM JUZ TAK JAK PROWADZI DROGA PO ŁUKU RÓWNOLEGLE DO
      OBWODNICY.JEST ASFALCIK I TYLKO OSTATNI KAWAŁEK PO PŁYTACH.NAPRAWDĘ NIEBO
      LEPSZA OD TEJ OFICJALNEJ.CO DO INORMACJI NA TEMAT BUDOWY NIEWIELE SIĘ
      DOWIEDZIAŁEM GDYŻ ROZMAWIAŁEM Z SAMYMI PODWYKONAWCAMI A ONI OCZYWISCIE NIC NIE
      WIEDZĄ;NA BUDOWIE BŁOTO PO KOLANA I GDYBY NIE NIE WRODZONE KOCIE RUCHYwink)))
      POSZEDŁBYM NA DNOsmile W BUDYNKU F W KTÓRYM KUPILIŚMY MIESZKANIE ZMIENIŁO SIE
      TYLKO TO ŻE SĄ WMONTOWANE WSZYSTKIE DRZWI WEJŚCIOWE DO MIESZKAŃ I ZAŁOŻONO
      PORĘCZE. POZDRAWIAM SERDECZNIE
      ANETA I MARCIN BLOK F M 36
      • student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 26.08.06, 14:20
        trzeba było zaptać rodowitycz - od razu by wam powiedzieli jak dojechać.
        Myślałem że wiecie smile
      • magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.08.06, 17:42
        Proszę wytłumacz mi to bo ja z tego nic nie kumam (tz ten dojazd do naszego
        osiedla) jak ci sie uda możesz nawet to narysować ale generalnie nie wiem gdzie
        ta "w miare fajna" droga sie znajduje jak tam dojechać itp.....
        bede wdzięczna
        Madzia
        • well.done Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.08.06, 20:29
          WITAMsmile CHĘTNIE NARYSUJE CI TAKI PLAN, CHOĆ ZASTRZEGAM ŻE RYSOWNIKIEM JESTEM
          TRAGICZNYM!PROSZĘ PODAJ MI TYLKO MAIL NA KTÓRY MAM PRZESŁAC TO DZIEŁO SZTUKIwink))
          JEŚLI JESZCZE COŚ BĘDZIE NIEJASNE TO WOLĘ TO OPISAĆ NIŻ RYSOWAĆwink))POZDRAWIAM
          MARCINOZ
          • student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.08.06, 22:28
            Sprawa jest prosta. Jadąc z Warszawy jediemy ulicą KOnstytucji 3-ego maja, a
            potem skręcamy w Korczaka (mijamy szpital). Następnie jedziemy prostu ulicą
            Korczaka (nie skręcamy w ulicę Słowackiego), jedziemy prosto aż do wiaduktu nad
            obwodnicą. Przed tym wiaduktem skręcamy w lewo i jedziemy wzdłuż obwodnicy w
            kierunku osiedla. smile
            • magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 29.08.06, 09:38
              Ahaaaa big_grin dzięki za wyjaśnienia
              buziole
        • well.done Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 28.08.06, 22:49
          WITAM,ZROBIŁEM RYSUNEK ( DA VINCI TO JA JEDNAK NIE JESTEMwink ALE JEŚLI KTOŚ CHCE
          PROSZĘ PODAC ADRES E-MAIL TO PRZEŚLĘ.POZDRAWIAM
          • magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 29.08.06, 09:36
            możesz wysłać na moją Gazetową pocztę wink
            magdzik82@gazeta.pl
            Pozdrawiam
            madzia
    • aishwariya faktury za gaz 28.08.06, 09:40
      Moi Drodzy,
      niestety mimo obietnic, że pierwsze faktury za gaz, mają przyjść po 6
      miesiacach ... nadchodza już teraz.
      dla tych, którzy korzystają z gazu od 2 miesiecy faktury czekają na ochronie sad
      • orlore Re: faktury za gaz 28.08.06, 15:35
        Dzieki za wiadomosci wink
        • djunaa odbiory- terminy 28.08.06, 15:57
          Czy ktoś ostatnio odwiedzał budynek J - czy może wiadomo jak z terminem oddania
          czy sie wyrobią? A jak z innymi chyba I jest na 30.08. czy odbieracie niedługo
          mieszkanko czy są jakieś poślizgi?
          Pozdrawiam
      • stromuss Re: faktury za gaz 29.08.06, 10:45
        Skąd ty masz takie informacje -chyba masz jakieś chody w tej ochronie smile
        • aishwariya Re: faktury za gaz 29.08.06, 12:06
          Drogi Sąsiedzie,
          hmm nie mam chodów na ochronie, tylko Panowie z ochrony wpięli mi karteczke w
          drzwi " Poczta do odbioru na bramie u ochrony"
          rzuciłam się i kupiłam im Post - itki, bo napisali mi tą informację na takiej
          brudnej obdartej kartce ...
          nio i jak poszłam do nich, to widziałam, ze kilka kopert leży, i że kilka jest
          tez z MSG, czyli za gaz smile
          i Pan na ochronie mi powiedział, że korespondecja trafia do nich ...
          hmmm ciekawe czy im za to dodatkowo płacą, za takie przechowywanie poczty
          hihihi.
          widziałam u Ciebie juz firanki, jak supcio! coraz więcej w naszym bloku mieszka
          ludzików! może nawet najwiecej na całym osiedlu hihihi.
          • magdzik82 Re: faktury za gaz 29.08.06, 13:29
            Może i dużo ale w A to nie wiele mniej już widzę że coraz więcej rolet i
            firanek widnieje w oknie smile
            Pozdro 4 all
          • magdzik82 Re: faktury za gaz 29.08.06, 13:40
            Może i dużo ale w A to nie wiele mniej już widzę że coraz więcej rolet i
            firanek widnieje w oknach smile
            Pozdro 4 all
          • stromuss Re: faktury za gaz 30.08.06, 10:20
            ..tak firanki już są chociaż nie wszędzie smile jeszcze po woli robię różne rzeczy
            i nieco się kurzy - Właśnie kończę kłaść płytki w kuchni - po zakupie mebli
            może się wreszcie skończy ten bałagan ze stawianiem wszystkiego na podłodze smile
            ale jeszcze sporo pracy mnie czeka. A co u Ciebie jakieś postępy w pracach?
            Rano już widzę jak się zaczyna ruch przed naszm blokiem - wszyscy gdzieś gnają
            do pracy - aż milo że nie jest się samemu na parkingusmile. A... i nie wiem czy
            się nie mylę ale wczoraj wieczorem w jednym z bloków po przeciwnej stronie
            rzeczki paliło się w mieszkaniu na parterze światło - czyżby zaczeły się
            odbiory kolejnych bloków ?

Pozdrawiam i do zobaczenia na osiedlu smile
            • aishwariya Re: faktury za gaz 30.08.06, 10:55
              a ja mam wszystko skończone w mieszkanku (no prawie smile zostały mi juz
              drobiazgi ... powieszenie lustra w korytarzu, i zamontowanie stolika w kuchni),
              drzwi wewnętrznych w tym roku nie robię, bo nie mam kasy sad
              a tak reszta już zrobiona.
              na zimę jeszcze chcę coś fajnego zrobić na loggi ...
              ruch na osiedlu rzeczywiście spory smile też mnie to bardzo cieszy.
              tylko obok mnie w mieszkanku pusto ... cały czas wypatruję sąsiadów ... (mam
              nadzieję, ze sąsiada smile hihihihi)
              tam po drugiej stronie osiedla za rzeczką na parterze czasem się pali się
              światło, bo tam baluje Iwan, i ochrona smile wiec może akurat panowie imprezowali.
              pozdrawiam i miłego dnia!
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 29.08.06, 18:40
      Witam czy ktos z was pisal moze do JW o wczesniejszy odbior mieszkanka?Nasz
      blko I ma lekkie opoznienie ze wzgledu na elewacje.Pisalam takie pismo z prosba
      o szybszy odbior i wedlug Jacka-kierownika moje mieszkanie bedzie gotowe na
      08.09 z tym ze musimy podpisac oswiadczenie ze nie przeszkadza nam
      elewacja.Pytam bo juz sama niewiem jak bedzie lepiej,chcialabym juz
      przynajmniej powoli wykanczac swoje mieszkanko.Moze mi cos podpowiecie mili
      sasiedzi.
      • pysia_171 Re: Rolety, żaluzje, parapety, drzwi. okna ....... 29.08.06, 20:28
        Witam ....
        żaluzji, parapetów lub drzwi jeśli tak to zapraszam do firmy RAJS która mieści
        się w Radzyminie na ul Wołomińskiej 20 . To bardzo blisko waszego osiedla.

Zapraszamy

• djunaa Re: Rolety, żaluzje, parapety, drzwi. okna ...... 30.08.06, 08:23
          pysia_171 napisała:

> Witam ....
          > Czy ktoś z osiedla nie potrzebuje do swojego nowego mieszkanka np. rolet,
          > żaluzji, parapetów lub drzwi jeśli tak to zapraszam do firmy RAJS która
          mieści
          > się w Radzyminie na ul Wołomińskiej 20 . To bardzo blisko waszego osiedla.
          > Widzimy was z naszej firmy bo wasze bloki znajdują sie na przeciwko was.
          >
          > Zapraszamy
          >
          A mogłabym prosić o jakiś telefon kontaktowy
          • pysia_171 Re: Rolety, żaluzje, parapety, drzwi. okna ...... 31.08.06, 18:08
            Prosze bardzo. Telefon do firmy RAJS : 022 786- 59-32
          • pysia_171 Re: Rolety, żaluzje, parapety, drzwi. okna ...... 31.08.06, 18:11
            Prosze bardzo. 786-59-32
    • aishwariya Do Magdzik 30.08.06, 10:58
      Magdzik, czy ten drugi skuterek który stoi przy Waszym bloku, to tez Twój? smile
      fajniutki jest smile
      • magdzik82 Re: Do Magdzik 31.08.06, 16:57
        Heja nie nie wink to jest jednego z robotników ....
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 30.08.06, 16:21
      Witam czy ktos z was poleci mi sprawdzona ekipe do polozenia
      terakoty,glazury.Moze u was mieliscie ekipe z ktorej jestescie zadowoleni i
      mozecie godnie polecic przyszlej sasiadce.Pozdrawiam
      • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 30.08.06, 16:51
        ja mogę polecić moją ekipę, podam numerek tutaj, bezposredni do ekipy 600-524-
        414.
        robią bardzo szybko, i fajnie. mi całość zrobili w 10 dni.
        • orlore Internet 30.08.06, 20:32
          Witam serdecznie. Juz kilka razy na forum byl poruszany temat podlaczenia do
          internetu. Jestem ciekawa czy w tej sprawie sa jakies nowe wiesci. A moze jest
          nas juz tak duzo ze udaloby sie stworzyc siec. Niczego, no moze poza lepszym
          dojazdem wink, nie brakuje mi na Victorii jak wlasnie internetu. Pozdrawiam
          Wszystkich cieplo i jesli cos wiecie o ewentualnym podlaczeniu, prosze dajcie
          znac.
          • graziutekx Re: Internet 31.08.06, 08:14
            Witam wszystich sasiadów!
            My mieszkamy na osiedlu viktoria już miesiac(bud B), niedawno tez zostalismy
            podłączeni do internetu(neostrada). Niedawno znalazłam to forum, dlatego
            dopiero teraz się odzywamsmile Na początku były jakieś problemy z działaniem
            netu,ale po kilku dniach wszysko się uspokoiło, teraz działa bez zarzutu.
            Pozdrawiam serecznie obecnych i przyszłych mieszkańców.
            • przeprowadzka1 Re: Internet 31.08.06, 08:21
              Cieszę się, że odezwał się wreszcie ktoś z budynku B. Pozdrawiam smile
              • graziutekx Re: Internet 31.08.06, 09:24
                Też pozdrawiamsmile niestety wczesniej nie mialam dostepu do internetu, wiec nawet
                nie wiedziałam że jest forum naszego osiedla. Ale jak go znalazłam to musiałam
                sie odezwaćsmile Który nr mieszkanka?
                Ja 49.
            • przem33 Re: Internet 31.08.06, 20:07
              graziutekx napisała:

> Witam wszystich sasiadów!
              > My mieszkamy na osiedlu viktoria już miesiac(bud B), niedawno tez zostalismy
              > podłączeni do internetu(neostrada). Niedawno znalazłam to forum, dlatego
              > dopiero teraz się odzywamsmile Na początku były jakieś problemy z działaniem
              > netu,ale po kilku dniach wszysko się uspokoiło, teraz działa bez zarzutu.
              > Pozdrawiam serecznie obecnych i przyszłych mieszkańców.

To miła wiadomość z tym netem. No i wreszcie ktoś się odezwał z budynku B.
              Pozdrawiam
              • marti_h Re: Internet 01.09.06, 19:32
                A nawet bardzo miła wiadomośc smile Bez netu to ani rusz smile
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 30.08.06, 21:32
      Dzieki baaardzo za namiar na ekipe,jutro zadzwonie to moze sie dogadamy.Juz
      niedlugo zaczynamy remont mieszkanka wiec czas zaczac poszukiwania sprawdzonych
      fachowcow.Mieszkanka bloku I
      • mila722 Re:Internet 31.08.06, 08:54
        Witam,a ten internet to jako podlacze na zasadzie, ze sami podpisaliscie z tpsa
        umowe czy tez jw zdazylo ja podpisac jako podlaczenie dla osiedla? Bo to chyba
        jak z wczesniejszych postow zrozumialam to jest roznica w zawarciu umowy, a i
        pewnie tez w cenie
        Pozdrawiam i milego dnia
        • graziutekx Re:Internet 31.08.06, 09:27
          My podpisalismy umowe z tpsa.
          Mamy 512 za 33 zl, w pierwszym roku użytkowania, pozniej 66zł.
    • aishwariya do Anna.Quality i Marysi :-) 31.08.06, 09:51
      Dziewczyny,
      odpisałam Wam na maile, sorki, że tak późno. gapa jestem bo nie zagladałam na
      pocztę.
      • mila722 Re: do Anna.Quality i Marysi :-) 31.08.06, 11:21
        hihihi, wiem o kogo chodzi z ta Marysią, zapomniałam, że mam tak wpisane na
        poczcie.
        Nie szkodzi, jakos to przeboleje
        Milego i pozdrawiam
        • student6 Sprzatanie świata 2006 02.09.06, 16:40
          Nie będąc pewnym, czy zaglądacie na inne wątki tego forum chciałbym zaprosić
          was do udziału w akcji "Clean up the world". Akcja odbędzie się między 15, a 17
          września. Zapraszam do udziału, ale jeszcze bardziej prosze o pomoc w
          organizacji akcji. Potrzebne są worki, rekawiczki, i inne gadżety niezbędne
          przy sprzataniu śmieci. Może uda wam się namówić kogoś do pomocy finansowej?
          Organizatorem akcji jest Stowarzyszenie "Radzymińskie Forum"
          www.forum.radzymin.net
          • pysia_171 Re: Rolety, żaluzje,drzwi, okna ....... 02.09.06, 20:54
            Witam ....
            żaluzji, parapetów, siatek przeciw owadom, werticali lub drzwi jeśli tak to
            zapraszam do firmy RAJS która mieści
            się w Radzyminie na ul Wołomińskiej 20 . Tel. 786-59-32 To bardzo blisko
            waszego osiedla.

Zapraszamy
          • palma38 Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 13:43
            Witam Sąsiadów !
            Własnie otrzymałam pismo o podwyższce czynszu: 7,84 pln/1,35pln ryczałt za
            energię i 15,87pln za miejsce parkingowe.Przy naszym metrażu wychodzi 501pln
            czyli bardzo dużo !! crying((((.
            Czy jeździ jakiś autobus bezposrednio z Radzymina do Pl.Bankowego ?
            Dzieki i pozdrawiam !
            Palma
            • student6 Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 14:04
              Ja korzystam z dwóch:

o 7.40 Radzymin - Pl. Bankowy - Metro Centrum
              o 7.54 Radzymin - Dw. Wileński - Targowa (Stadion) - Zieleniecka - Waszyngtona -
              Metro Centrum (ok. 8.40-8.45)
              • sambortt Czynsz w góre - radujmy się!!! 04.09.06, 15:54
                Dzwoniłem do JWC i Pani z czynszów powiedziała, że tak zarządziła góra a oni
                tylko wysyłają do nas informacje że drastycznie czynsz poszedł w górę. Na moje
                pytanie dlaczego w Radzyminie płace więcej za 41m niż w warszawie za 52m nie
                była w stanie mi odpowiedzieć. SĄSIEDZI MUSIMY COŚ Z TYM GÓWNEM ZROBIĆ BO TE
                GÓWNO NAS ZNISZCZY!!! ... i jeszcze za parking chcą 15 zł to ja kicham na nich
                i sobie zaparkuje w ogródku!!!! To złodzieje - terroryści, nie będę już więcej
                pisać bo musiałbym bluźnić!!!!
                Gdybym wiedział, że taki czynsz będzie kupiłbym mieszkanie w Warszawie na
                Białołęce.

Na spotkaniach nie było mowy o tym, że mają takie podwyżki w planach – nie
                możemy płacić tak wielkiego czynszu w tak odległym hrabstwie od Warszawy, to
                jest przegięcie i tylko WSZYSCY RAZEM mamy szanse aby te przegięcie
                wyprostować, trzeba się spotkać, udać się walnie do JWC w Ząbkach i zadać wiele
                pytań dyrektorom, żądać wyjaśnień jakim prawem robią z nas farmę – tak farmę bo
                jesteśmy żywym towarem które będzie im przynosić profity.

Człowiek wydaje sporo pieniędzy na paliwo i bilety żeby dojechać do Warszawy,
                wypruwamy sobie flaki aby mieć co zjeść, odłożyć na szkołę, myśleć o
                potomstwie, jak zdążyć do pracy - bo nie stać nas było na mieszkania w
                Warszawie to uciekliśmy tam gdzie tanio a oni nas po prostu oszukali i
                zapędzili w kozi róg!
                Jak to Pani z czynszów powiedziała, że maja już większość umów podpisanych i
                pewnie dlatego ta podwyżka.

Dalej nie pisze bo jużm i nerwy puszczają i musiałbym bluźnić na firmę która
                sobie ceniłem – a jednak ludzie mówili prawdę – JWC OSZUKUJĄ LUDZI.
                • palma38 Re: Czynsz w góre - radujmy się!!! 05.09.06, 09:15
                  Zgadza się !!! My też jestesmy wsciekli sad. Kupilsićmy bo tanio a za czynsz
                  bedziemy placic jak w Wawie ! Najpierw musimy podpisac akty a potem MUSIMY
                  zmienić administratora i to powinno obniżyć koszty...
              • sambortt Mój błąd - przpraszam :P 04.09.06, 16:01
                Na chwilę obecną na postawie przyjętych założeń dla podobnychbudynków wysokość
                opłat czynszowych dla lokali kształtować się powinna napoziomie 7-8 zł /m2

to jest z protoklu ze spotkania

Ale to nie zmienia faktu, że nie będą terroryzować osadników w hrabstwie
                Radzymin big_grin
              • sambortt Kilka informacji 04.09.06, 16:10
                Z tego co się dowiedziałem od pewnej Pani Dyrektor z JWC:
                Jeśli lokator zostanie okradziony to winę ponosi firma świadcząca usługi
                ochrony.
                Nie można modyfikować wielkości ogródków.
                Nie można zakładać krat - bo to blok wielorodzinny i projektant nie pozwoli aby
                lokator założył kraty na okna (zewnątrz) - a czy mister projektant będzie tam
                mieszkać i co mu do moich krat? Ja i tak kraty założę tu chodzi o moje
                bezpieczeństwo a te całe śmieszne ogrodzenie i śmieszna ochrona nadaje się by
                odstraszać ledwo poruszających się meneli który by sobie mogli wziąć ze
                śmietnika trochę buteleczek i puszeczek.
                Ponoć płotek ogródkowy będzie mieć 1.2m.

Nie ma żadnych pomieszczeń gospodarczych dla lokatorów - więc moja propozycja
                jest taka by lokatorzy skrzydeł zgodzili się na założenie krat z dodatkowym
                zamkiem na klatce - nie wiem czy to możliwe bo cholera wie czy Mister
                Projektant się zgodzi uncertain
                • student6 Re: Kilka informacji 04.09.06, 16:38
                  Z tymi kratami to nie powiini wam zabraniać ale czy troche nie przesadzacie?
                  Moja dziewczyna mieszka w śródmieściu - 5 zamków w drzwiach (otwiera je 3
                  minuty) - zawsze się śmieję że jakby ją gwłaciciel gonił to do domu nie ma co
                  uciekać.

Jak przyjechała do mnie poraz pierwszy to szok, jak to jeden zamek w drzwiach -
                  do tego taki malutki - i nie masz krat w oknach? Przecież to strasznie
                  niebezpiecznie. Teraz się przyzwyczaiła. Mieszkam w Radzyminie 20 lat i nigdy
                  nie miałem włamania do domu. A kraty zawsze kojarzyły mi sie z
                  niebezpieczeństwem. Jak wybuchnie w domu pożar i dorga do drzwi będzie odcięta
                  to pozostaje tylko modlitwa.

A tak na serio to może jeszcz te kraty pod prad podłączyć? smile
                  • oniemczuk Re: Kilka informacji 04.09.06, 16:44
                    Teraz to ja się już całkiem załamałam przez ten czynsz, no cóż a miało być tak
                    pięknie...Jedno jest pewne trzeba coś z tym zrobić bo może za tydzień wymyślą
                    kolejną podwyżkę.
                  • jolanta821 Re: Kilka informacji 04.09.06, 16:57
                    Wiesz, to że TY mieszkasz 20 lat i Cię nie okradli- to się tylko cieszyć. Ale to
                    nie oznacza, ze Radzymin to idealne miasto- bez złodziei, itp. A zresztą to
                    chyba nie mieszkasz u nas na osiedlu...
                    My mówimy o mieszkaniach na parterze, a w razie -tfu, tfu- pożaru, to uciekać
                    można przez balkon/ ogródek, czy nie???

P.S prąd tez by sie przydał, aaa i jeszcze psa w budzie proponuje postawić.
                    • student6 Re: Kilka informacji 04.09.06, 17:09
                      To na balkonie nie będzie kraty? Teraz to już w ogóle nie widzę sensu. Po co
                      zakładać kraty w kilku oknach, skoro zostaną jeszcze inne nieokratowane, przez
                      które można wejść. Przyznam, że o psie nie pomyślałem, a pomysł nienajgorszy smile
                      • jolanta821 Re: Kilka informacji 04.09.06, 17:17
                        będzie na ścianie...ale nie muszę się tobie tłumaczyć, a przede wszytkim nie
                        mieszkasz na osiedlu więc nie wiem co cię to interesuje i co tobie kraty
                        przeszkadzaja...daruj sobie
                        • student6 Re: Kilka informacji 04.09.06, 17:22
                          A czy ja powiedziałem, że mi przeszkadzają. Zacytuj taką wypowiedź. Poza tym
                          milutka jesteś... Pogadać już sobie nie można. Rozumiem, że jesteś wkurzona,
                          też bym był, gdyby ktoś podwyższył mi czynsz, ale wrzuć na luz...
                        • smokk44 Re: Kilka informacji 04.09.06, 17:28
                          hm spokojnie nie ma co się denerwować, jedyne co możemy zrobić to jak już
                          zdobędziemy akty to zebranie mieszkańców i wtedy ustalimy prare spraw. a teraz
                          to chyba nic nie poradzimy nawet z tym czynszem. Mam nadzieję że to ostatnia
                          podwyżka w tym roku sad
                        • smokk44 Re: Kilka informacji 04.09.06, 17:30
                          jolanta821 napisała:

> będzie na ścianie...ale nie muszę się tobie tłumaczyć, a przede wszytkim nie
                          > mieszkasz na osiedlu więc nie wiem co cię to interesuje i co tobie kraty
                          > przeszkadzaja...daruj sobie
                          hm o kraty się nie przejmuj nie są ci potrzebne masz sąsiada, który jest z
                          mafi więc spox nikt się nie zblizy na 20 m tongue_outPPPPPPPPPPPPPP
                • andrzej5219 Re: Kilka informacji 05.09.06, 17:23
                  A może zamiast grodzić korytarze pomyślmy o domofonach z prawdziwego zdarzenia
                  (video). JWC umyło w tej sprawie ręce zrzucając problem na nas. Jest to
                  bezpieczniejsze niż kraty a zdaje świetnie egzamin - w poprzednim miejscu
                  miałem taki videodomofon i żadnych problemów z niechcianymi gośćmi.
              • palma38 Re: Podwyższka czynszu ! 05.09.06, 09:10
                Dzieki ! Jak długo jedziesz rano do Wawy ? Już wkrótce mamy zamiar sie
                przeprowadzic i bede tez jezdzic Z wami rano wink)..Eh teraz mam 30 min do
                pracy :p
                • student6 Re: Podwyższka czynszu ! 05.09.06, 09:21
                  Oba jadą ok. 45-50 minut do centrum.
            • jolanta821 Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 15:08
              witam,

Jak to możliwe?????? co sie dzieje do cholery?????
              • marti_h Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 15:39
                Jaka podwyżka??? Chyba sobie jaja robią!!!!! uncertain///
                • mila722 Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 16:08
                  orzeszQ
                  To milo, ze tak jw desperation dba......szkoda tylko, ze o swoje a nie o nas
                  no , ale wiekszosc umow podpisana to teraz mozna pokazac swoje oblicze
                  A co do parkingow, jak to sie ma z zapisem z umowy, ze miejsce w cenie
                  mieszkania ? to jeszcze dodatkowo mam za nie placic miesiecznie??
                  A jak ja na razie nie mam takiego czegos co bym tam mogla postawic, to mam
                  placic tylko za ten placyk? cos kojarze taki zapis z umowy, ze w cenie czynszu
                  jest za to cos platne (chyba) ale tam byly grosze, a nie nascie zlotych
                  Czy mam juz zalowac decyzji wspolpracy z JW? ciekawe, co jeszcze nam wymysla i
                  czym nas "tak milo" zaskocza?
                  Mi juz wystarczy opoznienie w odbiorach.
                  • marti_h Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 16:52
                    Z tego co ja wiem to faktycznie miejsce parkingowe miało być wliczone w czysz a
                    jego cena miała wynosić 5 zł!!!!! a nie ponad 15!!!! Jak tak dalej pójdzie to
                    będa nam co miesiąc czynsz podnosić o kilka złotych i pójdziemy z torbami.
                    Powiedzcie mi jak żyć w tym kraju???? Nie dość, że mieszkania osiągaja
                    horrendalne ceny to jeszcze czynszami nas dobijają. uncertain/////

Co do krat na korytarzu to jestem za. faktycznie w budybkach nie ma żadnych
                    piwnic ani pomieszczeń gospodarczych a załóżmy jak będę chciała rower gdzieś
                    trzymać to co do wanny go sobie włożę??? Nie mieszkam w lokalu, który ma 100m
                    tylko 40, nie mówiąc już o tym jak w przyszłości przyjdą dzieci to jakiś wózek
                    tez by się przydał i miejsce aby go postawić.
                    • jolanta821 Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 17:00
                      tak, właśnie mówimy o rowerze czy o wózku dla dziecka, itp. Bo jeżeli byłyby
                      piwnice to nie byłoby o czym gadać. Ale nie będzie gdzie trzymać tych rzeczy...

Musimy sie zebrać jakoś i ustalić pewne sprawy.

Pozdrawiam
                      • przem33 Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 17:45
                        Spodziewałem się, że podniosą czynsz. Nie sądziłem jednak, że tak szybko i tak
                        dużo. Czytam umowę i widzę:
                        paragraf 15, punkt 2 - "Kupujący zobowiązuje się płacić...itd itd...4,00 zł
                        brutto za zewnętrzne miejsce parkingowe".
                        paragraf 16 - "Wszelkie zmiany do niniejszej Umowy mogą następować jedynie w
                        formie pisemnych aneksów".
                        Ja żadnego aneksu nie podpisywałem a tu widzę, że już 16 złotych opłata wynosi.
                        Nie jestem prawnikiem ale coś mi tu nie gra.
                        I jeszcze jedna sprawa:
                        Podpisanie aktu notarialnego. W umowie napisane jest, że jego podpisanie może
                        nastąpić nie później niż 6 miesięcy od daty przekazania kupującemu (czy też
                        przedstawienia - jak jest w umowie). W moim przypadku - do końca listopada.
                        Ale i tutaj mam obawy czy tak będzie.
                        To się staje ważną sprawą, bo od pierwszego stycznia zmienia się podatek od
                        sprzedaży mieszkań - z 9% na 19 % - czyli bardzo dużo.
                        Póki co mieszkania nie sprzedaję, ale kto wie co się zdarzyć może w przyszłości.
                        A boję się, że złodzieje z JWC znowu mnie zrobią w bambuko.
                        Malkontent
                        • student6 Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 17:51
                          Zewnętrzne, czyli może te na łące... a tak serio to zorganizaujcie się i
                          walczcie o swoje.
                          • pysia_171 Rolety,żaluzje, drzwi, okna, siatki przeciw owadom 04.09.06, 18:49
                            Witam ....
                            waszego osiedla.

Zapraszamy

• marti_h Re: Podwyższka czynszu ! 04.09.06, 19:57
                            Dowcipniś się znalazł.... Nie ma co....

Z tymi aktami to pewnie spooooro się opóźni z tego względu, że zanim dotaniemy
                            papierek do ręki to musza oddać całe osiedle zrobione na tip top łącznie z
                            naszymi ogródkami na których stoją kałuże i rosnie jakies zielsko niewiadomego
                            pochodzenia, a jak na razie tak patrzę na pozostałe bloki mam więlkie
                            wątpliwości czy zdązą z tym do końca roku. Jeżeli w umowie jest taki zapis to
                            będziemy walczyć o swoje, jest nas całe 10 budynków więc troszkę ludzi się
                            znajdzie.
                            • sas101 Jeszcze o kratach 04.09.06, 22:50
                              Ludzie dajcie spokoj z tymi kratami na klatkach, w oknach, wejściach, wyjsciach
                              i wszedzie gdzie sie da. Całe zycie mieszkam w osiedlu otwartym, samochód
                              trzymam na parkingu niestrzezonym i przez 30 lat poruszania sie po Warszawie
                              nigdy nie dostałem po głowie. Jakos nie sadzę że w Radzyminie jest tak
                              niebezpiecznie. Tylko patrzec jak ktos rzuci hasło grodzenia poszególnych
                              budynków, zakładania blokad na miejscach pakingowych az dojdziemy do absurdu w
                              stylu grodzenia piaskownic dla dzieci i montowania przy nich zamków szyfrowych
                              i nie jest to zart bo na ktoryms osiedlu tak zrobiono. A co do krat na
                              korytazach to o ile mi wiadomo moga być montowane pod warunkiem że drzwi maja
                              szklo umozliwiajęce rozbicie go przez Straz Pożarna jak sie pali, a korytaz
                              powinien być pusty (bez wóżkow, mebli, rowerów itd.). W przeciwnym razie straż
                              wlepia mandat i każe rozebrać kratę jako samowola budowlana. Pomijam to że
                              wymaga to uzyskania zezwoleń. Ja jakos nie mam ochoty za to placić.
                              • sambortt Re: Jeszcze o kratach 04.09.06, 23:03
                                nie wiem gdzie Pan mieszkał ale na ursynowie praktycznie każdy blok każde pietro
                                ma kraty (przesada ale wiele klatek tak robi) i straż pożarna nikomu nie
                                nakazuje zabierac rowerów ani wózków big_grin hehe i z tego co wiem nikt za to nie
                                płaci big_grin a straż to sobie wejdzie jak se będzie chciała przez balkonik bo tam
                                kratek nie będzie albo sobie wezmą maszynke i przetna kratki za ktore potem
                                zaplaca big_grin. Patrzac się na warszawe to wiele parterowych lokali ma kraty w
                                oknach i Ci ludzie czuja sie wieczorem spokojnie, moga w koncu isc spac bez
                                zadnych chorych mysli a do sklepu moga wyjsc bez zamykania okien w lato czy tam
                                jak sie czlowiek przespi w ciagu dnia.
                                Sam mieszkalem na wysokim parterze a podemna byly kraty z lokalu publicznego,
                                sam musialem montowac kraty boczne na balkonie. przez 25 lat jakos nie bylo
                                pozaru a czulem sie nad wyraz lepiej niz bez krat!

Dlatego wybuduje bunkier, puszcze zasieki i wykopie fose, spuszcze psy i bede
                                happy big_grin
                            • palma38 Re: Podwyższka czynszu ! 05.09.06, 09:17
                              Ta trawa co rośnie w ogórdkach wyglada fatalnie ! sad) Zastanawiam się jak
                              zaczną grodzić te nasze ogórdki to czy bedziemy mieli sasiada ogródek przed
                              sypialnią ??
                        • sambortt Paragraf 15 punkt 2 - czytać! 04.09.06, 22:55
                          Tak czytam i wnioskuje, że powinienem płacić 1.25 zł za 1m2 a 4 zł zew. miejsce
                          parkingowe.

I tak mamy płacić do czasu przeniesieniu wlasności lokalu na kupującego.

Czyli płacimy grosze do czasu az dostaniemy akt notarialny. Ja nie będe płacić
                          za osiedle usytuowane na polu ryżowym - bagnisto robaczystm 7-8 zł za 1m2.

Uciekliśmy z Wawy bo tam drogo, kupiliśmy mieszkania tanio i obiecano nam niski
                          czynsz, wszyscy sobie tłumaczyli że to daleko od wawy i tu będzie niski czynsz -
                          tak mi mówiła Pani Dyrektor z działu handlowego (ponoć żona szefa jwc) - a tu
                          prosze "myślał indyk o niedzieli a w sobote łeb ucieli"

Pozdrawiam
                          Indor bez łba
                          • tom-k6 Re: Paragraf 15 punkt 2 - czytać! 05.09.06, 07:56
                            Kraty to na Białołęce.
                            W oknach jak kto chce to sobie montuje ale na korytarzu to chyba przesada.
                            P.S. Z czynszem to chyba ich PIER...... w tych Pojeb.... głowach.
                            Za co KURW....tyle płacić,za kałuże przed budynkiem i dojazd po płytach. Niech
                            najpierw oddadzą osiedle a potem podwyżki tylko, że wtydy ich odeślemy.
                          • palma38 Re: Paragraf 15 punkt 2 - czytać! 05.09.06, 09:27
                            Witam!
                            Skoro mamy tak w umowie to nie mają prawa tak sobie zwiększać nam czynszu na
                            BUDOWIE !! Trzeba coś z tym zrobić,nie możemy sie na to godzić ! Zlodzieje!!!

Macie kogoś taniego i dobrego do szaf wnękowych ?
                            Pozdrawiam Wszystkich Sąsiadów smile
                            • aishwariya Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 11:18
                              Moi Drodzy,
                              w związku z informacją o podwyżce czynszu, serdecznie zapraszam na "rondo"
                              między blokami B i C, w środę 6 września, o godz. 19, na spotkanie
                              mieszkanców!
                              musimy o tym porozmawiać.
                              dziś na drzwiach wejściowych do naszych klatek pojawia się również informacje
                              o tym spotkaniu, poniewaz nie wszyscy korzystają z netu, lub tez nie wiedza o
                              tym forum.
                              pozdrawiam,
                              Aisha
                              • sambortt Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 11:35
                                Ja jestem za ale chciałbym zmienić termin na Sobote b. tygodnia o tej samej
                                godzinie. Jak wiecie wiele osob przyjezdza w weekendy bo nie mamy czasy w
                                tygodniu. np ja i mój sąsiad jestesmy tylko w weekendy.
                                • aishwariya Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 11:37
                                  Ok. To jeszcze ten pomysł z terminem na sobotę przekażę sąsiadom, i możemy
                                  przeciez powtórzyć takie spotkanie w sobotę.
                                  jejku trochę chaotycznie dziś piszę.
                                  • smokk44 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 15:24
                                    Jest nam potrzebna osobo która stwoży stosowne pismo do JW i chyba nie ma na co
                                    czekać. mozna w nim zaznaczyć że tak łatwo się nie damy zbyć. Co do telewizji
                                    to już zaczniemy mysleć po negatywnej odp. ze strony JW i jestem za nic nam nie
                                    nie stanie jak poprosimy o reportaż. To jest dość duża firma więc powinien się
                                    ktoś zainteresować.
                                    Teraz tak kto podejmie napisania pisma?
                                    Bo jeszcze trzeba zebrać podpisy a to nie będzie takie łatwe, ja jeszcze nie
                                    mieszkam ale w weekend mogę się podjąć zadania w zebraniu podpisów.
                                    Co Wy na to hm nie ma czasu więc musimy szybko działać
                                    Jak nie my to nikt inny.
                                    • aishwariya Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 15:34
                                      dokładnie tak, jak nie My to Kto się tym zajmie!
                                      ta sprawa dotyczy nas wszystkich, i jest o co walczyć.
                                      jeśli pismo, ktore do nich wyślemy nic nie pomoże, to posuniemy się dalej.
                                      można zaprosić reporterów Uwagi, albo nawet jakiś super express czy fakt.
                                      ważne żeby im obciachu narobić, może wtedy zareaguja, bo jak sądzę chyba
                                      Victoria nie jest ich ostatnią inwestycja, a jeśli wyjdzie taka afera na jaw,
                                      to wątpię czy ktos tak chętnie kupi od nich cokolwiek.
                                      co do podpisów, możemy na przykład umówić się znowu na jeden wieczór i podpisać
                                      te dokumenty wszystkie.
                                      mnie całymi dniami nie ma w domu, ale jakby było trzeba to jakoś się umówimy
                                      większą liczba osób na podpisy smile
                                      im szybciej zaczniemy działać, tym lepiej dla nas.
                                      musimy byc twardzi jak stonki i nie dać się tym złodziejom.
                                      • akks2004 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 16:01
                                        witam. moim zdaniem pismo powinno zawierać m. in. zapytanie o podstawę prawną
                                        na mocy której jw podwyzsza czynsz, poza tym, wykazanie kosztów które powodują
                                        wzrost czynszu, wyjaśnienie braku aneksu do umowy ( w umowie jest inny wymiar
                                        czynszu) a na koniec można dodać "do wiadomości: Rzecznik praw obywatelskich"
                                        niech się boją. Jutro rano może wymyślę coś więcej. Pozdrawiam
                                        ...A tak swoją drogą to nasz czynsz mieści się w prawnie przyjętych widełkach
                                        więc nie wiadomo....
                                        • jolanta821 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 16:17
                                          ...A tak swoją drogą to nasz czynsz mieści się w prawnie przyjętych widełkach
                                          > więc nie wiadomo....
                                          CO masz na myśli?smile
                                          • smokk44 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 16:21
                                            z tego co słyszałem to JW może sobie podnosić ile chce bo to jego własność i ma
                                            prawo na tym zarabiać. Musimy to sprawdzić czy tak faktycznie jest sad
                                            Ale reportaż czemu nie hm mam nadzieję że sam nie będę walczył smile)))) tylko
                                            wszyscy razem mamy jakieś szanse
                                        • smokk44 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 16:19
                                          napewno się zabezpieczyli więc możemy tylko zrobić troszkę hałasu przy tym.
                                          niski czynsz to był tylko haczyk aby nas złapać a to jest brzydki chwyt. Więc
                                          tu jest punkt zaczepienia. Musimy też pilnować aktów not. aby nas tu nie
                                          zrobili. hm nie wiem czy jest taki zapis w umowie ale słyszałem że może że
                                          deweloper może zastrzec do kiedy jest Administratorem hm musimy to sprawdzić.
                                          Trzeba próbować
                                          • przem33 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 17:23
                                            Jako że się wczoraj mocno zajeżyłem to napisałem takie pismo do Pani
                                            Minczewskiej i dzisiaj je zawiozłem. Jeśli ma powstać takie pismo grupowe to
                                            oczywiście chętnie się podpiszę.
                                            Ja w moim pismie przedstawiłem swoje stanowisko w sprawie czyli:
                                            - opłata za zewnętrzne miejsce parkingowe wynosi zgodnie z Umową 4 złote.
                                            Wszelkie zmiany do Umowy mogą następować jedynie w formie pisemnych aneksów, a
                                            pismo Pani Minczewskiej aneksem nie jest. Nie czuję się zatem zobligowany do
                                            zapłacenia kwoty 15,84 zł.
                                            - poprosiłem o wyjaśnienie jakie opłaty składają się na kwotę 7,84 za metr,
                                            kiedy w protokole przekazania lokalu są kwoty: 3,75 za metr-zaliczki za opłaty
                                            licznikowe + 1,25 za metr - zarządzanie nieruchomością. Czyli 5 złociszy za
                                            metr.Tym bardziej, że w protokole stoi jak byk: "wynagrodzenie za zarządzanie
                                            do momentu przeniesienia prawa własności obowiązuje według stawki zawartej w
                                            Umowie kupna sprzedaży:
                                            - przypomniałem, że mają 6 miesięcy na podpisanie aktu notarialnego (zgodnie z
                                            Umową). W moim przypadku będzie to koniec listopada. Narazili mnie na dodatkowe
                                            koszty (kolejne opłaty związane z kredytem) i zamrozili mi prawie 2 tysie
                                            (depozyt czynszowy + nadpłata).

Myślę, że dobrze jakby poza takim wspólnym pismem, każdy komu zależy na tej
                                            sprawie napisał indywidualnie. Jak Pani Minczewska będzie miała stos papierów
                                            na biurku to może podejdzie do sprawy inaczej. Chyba że odpowiedziami na pisma
                                            nieznośnych petentów zajmuje się jej sekretarka. Bo i to możliwe.
                                            Pozdrawiam
                                            • andrzej5219 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 17:32
                                              ....i chyba jeszcze jedno, zgodnie z umową przekazanie lokalu wiąże się z
                                              meldunkiem i prawem własności. To co nastąpiło do tej pory to jest tylko
                                              udostępnienie lokalu do prac adaptacyjnych bez prawa zamieszkiwania, więc jeśli
                                              dobrze rozumuję to ludki z JWC są w wielu przypadkach po terminie przekazania
                                              nawet wliczając zastrzeżony 3-miesięczny okres opóźnienia ( u mnie np 31.03 +
                                              3m=30.06). Jest podstawa do żądania upustów cenowych z niewywiązania się z
                                              Umowy? sądzę, że tak. Nie jesteśmy więc tacy bezbronni smile
                                            • smokk44 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 18:33
                                              przem33 napisał:

> Jako że się wczoraj mocno zajeżyłem to napisałem takie pismo do Pani
                                              > Minczewskiej i dzisiaj je zawiozłem. Jeśli ma powstać takie pismo grupowe to
                                              > oczywiście chętnie się podpiszę.
                                              > Ja w moim pismie przedstawiłem swoje stanowisko w sprawie czyli:
                                              > - opłata za zewnętrzne miejsce parkingowe wynosi zgodnie z Umową 4 złote.
                                              > Wszelkie zmiany do Umowy mogą następować jedynie w formie pisemnych aneksów,
                                              a
                                              > pismo Pani Minczewskiej aneksem nie jest. Nie czuję się zatem zobligowany do
                                              > zapłacenia kwoty 15,84 zł.
                                              > - poprosiłem o wyjaśnienie jakie opłaty składają się na kwotę 7,84 za metr,
                                              > kiedy w protokole przekazania lokalu są kwoty: 3,75 za metr-zaliczki za
                                              opłaty
                                              > licznikowe + 1,25 za metr - zarządzanie nieruchomością. Czyli 5 złociszy za
                                              > metr.Tym bardziej, że w protokole stoi jak byk: "wynagrodzenie za zarządzanie
                                              > do momentu przeniesienia prawa własności obowiązuje według stawki zawartej w
                                              > Umowie kupna sprzedaży:
                                              > - przypomniałem, że mają 6 miesięcy na podpisanie aktu notarialnego (zgodnie
                                              z
                                              > Umową). W moim przypadku będzie to koniec listopada. Narazili mnie na
                                              dodatkowe
                                              >
                                              > koszty (kolejne opłaty związane z kredytem) i zamrozili mi prawie 2 tysie
                                              > (depozyt czynszowy + nadpłata).
                                              >
                                              > Myślę, że dobrze jakby poza takim wspólnym pismem, każdy komu zależy na tej
                                              > sprawie napisał indywidualnie. Jak Pani Minczewska będzie miała stos papierów
                                              > na biurku to może podejdzie do sprawy inaczej. Chyba że odpowiedziami na
                                              pisma
                                              > nieznośnych petentów zajmuje się jej sekretarka. Bo i to możliwe.
                                              > Pozdrawiam

mam nadzieję że podzielisz się odp jaką otrzymasz z JW

• przem33 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 20:21
                                                Napiszę. Tylko spodziewam się odpowiedzi pod tytułem "Spadaj fiucie i ciesz
                                                się, że w ogóle masz mieszkanie". Tyle, że w ładniejszą formę to będzie ubrane.
                                                To jest firma - moloch. Matrix kontra codzienność. Mają więcej prawników niż ja
                                                metrów kwadratowych w swoim mieszkaniu. Ale poszczypać warto.

• jolanta821 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 05.09.06, 22:10
                                                  Witam raz jeszcze,

ale się tłok zrobiłsmile ale bardzo dobrze- razem mozemy więcej. Tak a propo to też
                                                  dostaliśmy pismo o podwyżsce.wrrrr.... tylko nie ma podstawy prawnej, na tym
                                                  piśmie i uzasadnienia, jakie powinno być. Więc ja tego nie biorę pod uwagę.A jak
                                                  chca ze mna walczyć, to będą mieli przerąbane. Telewizja to jest super pomysł.
                                                  Jeżlei nie pomożźe to nawet dołoże kase, aby do sądu iść, ale płacić im nie
                                                  będe!! Skur....byki

Pozdrawiam i dobrej nocki (mimo złego dnia)
                                            • palma38 Re: Podwyżka czynszu! Spotkanie mieszkańców!!! 06.09.06, 09:31
                                              Brzmi nieźle ! My tez napiszemy takie pismo..
                                              Pozdrawiam
                                              Palma38
                          • aishwariya Re: Paragraf 15 punkt 2 - czytać! 05.09.06, 11:16
                            Ja za to pole ryzowe tez nie płacę.
                            wpłaciłam im depozyt czynszowy, i mają jeszcze trochę mojej kasy tytułem
                            nadpłaty za mieszkanko.
                            w umowie jest rzeczywiście 1.25 za metr, a nie 8 zł do cholery!
                            najlepiej byłoby się zbuntowac przeciwko JWC!
                            zawołac TVN "Pod Napięciem" hihihi i zrobić im za przeproszeniem koło dupy.
                            bo leca sobie w kulki i tyle.
                            • palma38 Re: Paragraf 15 punkt 2 - czytać! 06.09.06, 09:34
                              Tak trzeba nagłosci sprawe bo JWC są naprawdę złodziejami !!
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:16
      Witam,jesli chodzi o ta cala sprawe czynszu to jestem zbulwersowana.Jeszcze nie
      mieszkam na Viki,chociaz juz wkrotce a odechciewa mi sie wszystkiego.Jesli
      chodzi o depozyt czynszowy to do momentu podpisania aktow nie mozemy z niego
      skorzystac.Gdybym mieszkala juz na Viki bylabym pierwsza na spotkaniu zeby cos
      z tym zrobic.Trzeba zaczac dzialac bo inaczej zrobia z nami co zechca,a nasze
      wymarzone M wyjdzie nam bokiem.Pozdrawiam
      • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:24
        o własnie Neciu, jeśli nie My mamy działac to KTO? ja nie zamierzam tańczyc jak
        mi JW zagra ...
        tak ich nie trawię, że mnie rzuca na sam widok tej pieprzonej nazwy.
        pech chciał, ze mijam ich siedzibę 2 razy dziennie. wrrrr.
        może i takie spotkanie nie wniesie konkretów, bo trudno walczyć z wiatrakami,
        ale to też okazja by sie poznać, i zaraz po podpisaniu aktu wybrać jakis
        przedstawicieli rady wspólnoty czy jak to się nazywa.
        generalnie im wczesniej się poznamy i ustalimy o co walczyć, tym lepiej.
        bo będzie nam łatwiej póxniej cos uzgodnić.
        ale jestem dziś zła. wrrr, gdybym zobaczyła kogos z tych Jacków Wacków,
        to bym ich chyba pogryzła!
        wrrrrr.
        • przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:37
          Chciałabym jeszcze poruszyć sprawę osoby WIELKIEGO PANA ADMINISTRATORA. Dostaję
          białej gorączki gdy z nim rozmawiam. On nigdy nic nie wiem, jest
          niesympatyczny, niegrzeczny wręcz i generalne gdy pytam np. o sprzątanie na
          klatkach, czy skrzynki na listy lub o cokolwiek innego to on ciągle nic nie wie
          i robi mi łaskę, że ze mną rozmawia. Ale przecież płacę za to ich pożal się
          boże administrowanie!!!!
      • palma38 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 09:35
        Takie same mam odczucia ! sad(((
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:34
      I tak trzymac!!!A tak poza tym z ta telewizja to nie jest zly pomysl,mysle ze
      to dobry material na program.
      hihihi
      Jak nic z tym nie zrobimy to za miesiac bedzie nastepna podwyzka,a my za swoje
      M z dala od Wawy zaplacimy duzo wiecej niz w samej Wawie.
      • przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:44
        Popieram pomysł spotkania się przy naszym rondzie w środę i w sobotę. Im więcej
        nas tym lepiej. Musimy wystosować jakieś pismo do JW. Niech sobie nie myślą, że
        można nas tak wodzić za nos. Swoją drogą to zastanawiam się czy nie
        sfotografować ogródków po ulewnym deszczu i opublikować je w internecie. Co wy
        na to ????
      • palma38 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 09:37
        Dokładnie my teraz mieszkamy na Ursynowie i nie wiele wiecej placimy za 3
        pokoje ! to skandal !
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:38
      TAK TRZYMAC!!!A tak poza tym z ta telewizja to nie jest zly pomysl,to calkiem
      niezly material na program.
      hihihi
      Jak teraz nic z tym nie zrobimy to za miesiac spodziewajmy sie kolejnej
      podwyzki,a wtedy za nasze M z dala od centrum Wawy bedziemy placic tyle co w
      samej Wawie a nawet wiecej.Ja jeszcze nie mieszkam a jestem taka zla ze...
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:41
      Upsss
      ale gapa ze mnie
      • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:52
        Zdjęcia to super pomysł. moge nagrac też filmik, pt. Droga Na Osiedle ... hihihi
        takie radzymińskie kino niezalezne smile
        i wtedy nawet stworzyć stronkę smile
        a jeśli pismo do JW nic nie da, to rzeczywiście zaprosic telewizję (z tym nie
        będzie problemu)
        i zrobic taki dym, że cała polska się dowie o "Największym deweloperze " prawdy.
        • student6 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 13:06
          W przypadku ulicy Słowackiego (drogi na osiedle) to JW nie ma za wiele do
          gadania. Droga będzie (są na to zabezpieczone środki w budżecie gminy). Trwają
          procedury przetargowe. Wejdźcie sobie na www.radzymin.pl w BIP i poszperajcie w
          jakiej fazie jest inwestycja. To nie jest teren prywatny i nie mozna
          wszystkiego tak hop siup i ani gmina ani JW odpowiada za tworzenie prawa
          przetargowego.
          • przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 14:04
            Tak, tak doskonale znam procedury przetargowe. Tylko dleczego urzędnicy gminni
            udzielają mylnych informacji? Dlaczego zapewniali, że prace nad budową drogi
            rozpoczną się w III kw br? Na pewno zaskoczyły ich procedury przetargowe.
            • kfgh Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 16:00
              zaraz zaraz , a budowa skonczona ?
              po co budować nową drogę , jak można ją zniszczyć ,
              w centrum miasa są gorsze drogi jak ta nasza ,
              jak zrobią nam drogę przed zakonczeniem budowy
              to znaczylo by iz RADNI mają kurki na oczach ....
              ..(a o to ich nie posądzam )
          • palma38 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 09:39
            To pocieszajace....... Ciekawe czy do przyszłego roku bedziemy mieć droge.....
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 12:56
      Mysle,ze mozna im pokazac ze my rowniez dbamy o swoje interesy.A takie
      fotki"pieknych"ogrodkow opublikowane w necie pewnie da im do myslenia.Wbrew
      pozorom mysle ze nasze forum sledzi jakis pan Wacuc z JW i wiesc o naszym
      zdeterminowaniu szybko sie rozejdzie.I nie traktujmy tego jako walki z
      wiatrakami,przeciez kazdy ma prawo by walczyc o swoje prawa.
      • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 13:01
        najlepiej to pokazać te sliczne zdjęcia z folderów, jak miały wyglądac ogródki,
        a jak wyglądają naprawdę ...
        jak to jest "zamieszkać wśród zieleni" echhh ...
        • mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 13:13
          Mile moje kochane sasiadki, ochloncie lekko, lyka zimnej wody.
          mnie tez az nosi, ale pomyslcie, ze w sumie to poki co budowa tak naprawde
          oficjalnie nie jest zdana, wiec z tymi zdjeciami ogrodkow to nie ma co, raczej
          nikt Wam racji nie przyzna.
          Na razie jak widze mozna sie czepnac szczegolnie tych czynszow, moze i jeszcze
          cos, ale raczej nie placu budowy
          Cierpliwosci dla Wszystkich, ale i tak trzeba bedzie trzymac reke na pulsie aby
          sie nie dac
          Pozdrawiam, i milego dnia
          • przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.09.06, 14:00
            Droga sąsiadko. Opaska wokól budynku jest niezgodna ze sztuką budowlaną -
            spadek w stronę budynku, a powinno być odwrotnie. Chodniki wokół budynków np. A
            i B są wyżej niż ogródki i stąd podczas opadów cały budynek, który znajduje się
            niżej stoi w wodzie. To nie jest tylko sprawa mieszkających na parterach to
            sprawa wszystkich mieszkańców. Wybierzcie się na spacer do budynku b, gdzie gdy
            bardziej popada całe przyłącze gazowe (skrzynka) stoi w wodzie. A rondo przy
            którym mamy się spotkać - przecież ewedentnie jest niżej niż chodnik i
            przypomina podczas deszczów raczej jezioro niż trawnik. Do tego doliczę
            fatalnie wymalowane klatki schodowe, np. w budynku B w wiatrołapie po malowaniu
            odpada tynk, w budynku D zaś pracownicy JW tak usilnie czyścili drzwi
            wejściowe, że się niestety odbarwiły. Ja rozumiem, że jest budowa, że bałagan
            ale drażni mnie brak organizacji pracy. Dziś malowanie, jeszcze nie skończyli
            malować, a już robią wjazd na osiedle, następnie rzucają tą robotę i grodzą
            nasz cudowny strumyk, po czym ktoś zajmuje się zielenią.
        • palma38 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 09:41
          Nie no trawa jest przeciez taka piekna, gęsta i ślicznie przystrzyżona... Ja
          nie wiem co Wy chcecie naprawdeeee.... smile) He he...Denerwuje mnie JWC na maxa !!
          • akks2004 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 10:40
            Witamsmile ...A więc tak: Na dzień dzisiejszy obowiązuje mnie (Was też) umowa
            przedwstępna zawarta z JW, w której wyraźnie jest napisane ile za co płacimy.
            Każda zmiana musi być aneksowana. Zgodnie z k.c. strony umowy nie muszą godzić
            się na podpisanie aneksu co może powodować rozwiązanie umowy lub rostrzygnięcia
            sądowe ( w naszym przypadku to drugie). Faktem jest, że obecnie JW jako admin
            osiedla może sobie robić z cenami to co chce, ale faktem też jest, że Jw na
            razie nie ma kim administrować bowiem nie ma jeszcze przeniesienia własności. W
            związku tym ja ich pismo w sprawie podwyżki czynszu uważam za nie byłe. Niech
            się wysilą i napiszą aneks a to trochę potrwa bo musza podpisy prezesów
            pozbieraćwink ...Troszkę (bardzo) niepokojący jest paragraf 15 ust. 1 umowy. Tam
            zgadzamy się regulowac obciążenia finansowe JW.. (pisze posta i czytam umowę -
            więc mi się zmienia) Par 15 nakłada nma nas obowiązek regulowania obciążen, a
            nie nakłada na JW informowania nas o tych kosztach.... Trzeba by było żądać od
            nich info..
            ....Tak jak teraz na to patrzę (a w strasznym chaosie jestem, bo w pracy) to
            nic niee zdziałamy, najwyżej przesuniemy to w czasie. Możemy tylko narobić
            szumu w mediach, co na pewno troszkę JW spłoszywink Pozdrawiamsmile
            • marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 16:19
              No więc tak Smokk44 zadzwonił dzisiaj do jw i dowiedział się, że to wcale nie
              jest podniesienie czynszu tylko koszty eksploatacyjne i żadnego aneksu do tego
              nie potrzeba. a koszty dlatego, że niby w połowie września wchodzi nowa ekipa
              ochroniarzy, i ekipa sprzątająca. uncertain///// Podobno o tych kosztach zostało cos
              wspomniane w umowie ( nie moge tego sprawdzić bo nie mam jej przed sobą) w
              każdym wypadku możemy pisac tony pism i różnyc takich inych i g****o nam z tego
              przyjdzie. Wiedziałam, że to cwaniaki i tak sobie od po prostu nie podnoszą
              opłat. Masakra, nie wiem co mamy teraz zrobić.
              • marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 16:24
                aaaa bym zapomniała. podobno mamy dostawać za to faktury, czyli ile tak
                naprawdę te opłaty wynoszą. Jeżeli mniej niż wpłyneło środków, będziemy mieli
                zwroty a jeżeli więcej..... Trzeba będzie dopłacać. Nieźle co??? Robią nas w
                takie trąby, że aż k**** rece opadają uncertain:/:/uncertain
                • jolanta821 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 16:50
                  no to widzę, ze wpadlismy jak "śliwka w kompot..."Ku....a brak mi słów.
                  W czwartek jedziemy odebrać umowę (zapomnieliśmy wogóle o niej ale to szczegół)
                  i chyba zrobię tam jakaś awanturę. Bo żeby tak ludzi oszukiwać???? myślałam ze
                  jak nie mieliśmy (my z mężem) z nimi do tej pory problemów, to juz nic sie nie
                  wydarzy, ale widzę że dopiero wszystko sie zaczyna.

Sąsiedzi trzeba coś robić, musimy kurna walczyć!
              • przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 17:36
                marti_h napisała:

> No więc tak Smokk44 zadzwonił dzisiaj do jw i dowiedział się, że to wcale nie
                > jest podniesienie czynszu tylko koszty eksploatacyjne i żadnego aneksu do
                tego
                > nie potrzeba. a koszty dlatego, że niby w połowie września wchodzi nowa ekipa
                > ochroniarzy, i ekipa sprzątająca. uncertain///// Podobno o tych kosztach zostało cos
                > wspomniane w umowie ( nie moge tego sprawdzić bo nie mam jej przed sobą) w
                > każdym wypadku możemy pisac tony pism i różnyc takich inych i g****o nam z
                tego
                >
                > przyjdzie. Wiedziałam, że to cwaniaki i tak sobie od po prostu nie podnoszą
                > opłat. Masakra, nie wiem co mamy teraz zrobić.

Jest punkt 1 w paragrafie 15, który otwiera im furtkę ale:
                - co mają koszty eksploatacyjne do podniesienia opłaty za miejsce parkingowe o
                12 złotych ?
                Lepszy asfalt polożyli ?
                - to, ze wchodzą w polowie września nowe ekipy sprzątająco-chroniące to....
                Nie rozumiem sensu płacenia TERAZ za usługi, które mi fundują w przyszłości.
                Równie dobrze mogą napisać, że za 5 lat w środku osiedla powstanie wesołe
                miasteczko (w sumie to już jest smile) więc w poczet przyszłych kosztów podnoszą
                mi koszty np o 50 złotych za każdą karuzelę.

• smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 17:53
                  z tego co dobrze zrozumiałem do wczęśniej nie płacilismy za eksploatację a
                  teraz ona dochodzi. dlatego twierdziła Pani z JW że tu nie potrzebny jest aneks
                  bo wczęśniej nie wliczyli po prostu eksp. hm sad((( a co do aktów not. to coś ma
                  się dziać w październiku, spytałem czy może się coś przeciągnać jednak na to
                  pytanie nie otrzymałem odpowiedzi " nie mogę Panu zagwarantować " więc wszystko
                  możliwe. No ale mnie nie dotyczy wzrost podatku naszczęście.
                  Straszyli mnie ludzie że JW ma taką opinię teraz wiem skąd się wziełasad((
                  • hope22 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 07.09.06, 15:03
                    a zamierzasz zapłacić im???
                • marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 19:18
                  przem33 napisał:

>
                  > Jest punkt 1 w paragrafie 15, który otwiera im furtkę ale:
                  > - co mają koszty eksploatacyjne do podniesienia opłaty za miejsce parkingowe
                  o
                  > 12 złotych ?
                  > Lepszy asfalt polożyli ?
                  > - to, ze wchodzą w polowie września nowe ekipy sprzątająco-chroniące to....
                  > Nie rozumiem sensu płacenia TERAZ za usługi, które mi fundują w przyszłości.
                  > Równie dobrze mogą napisać, że za 5 lat w środku osiedla powstanie wesołe
                  > miasteczko (w sumie to już jest smile) więc w poczet przyszłych kosztów podnoszą
                  > mi koszty np o 50 złotych za każdą karuzelę.
                  >

Doskonale Cię rozumiem a żeby było jeszcze śmieszniej nie mamy samochodu a
                  musimy im za to płacic no ale dobra ścierpiałabym te 4 zł ale 15??? za te
                  pieniądze mam 5 biletów na busa z Wawy do Radzymina może nie wielka kwota ale
                  jak spłaca sie kredyt, wykańcza mieszkanie to każdy grosz się liczy nawet te 15
                  zł. Nie wspomne o tej podwyżce niby czynszu nie czynszu.... Krowe dojną sobie
                  znaleźli....
      • stromuss Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 08:59
        Co do tych zdjęć to popieram, publikacja nie zaszkodzi może na przyszłość JW
        zrobi coś raz a dobrze a nie wieczne poprawki!
        Kiedy kupywałem mieszkanie słyszałem od sprzedającego, że osoby które pracują w
        JW kupują na naszym osiedlu mieszkania na preferencyjnych warunkach więc na
        pewno ktoś z JW czyta to co jest na tym forum.
        Co do pisma które możemy wysyłać do JW - to niech każdy pisze.

Z tego co dowiedziałem się z JW to czynsz podnoszą dlatego, że:
        -zbliża się sezon grzewczy (większe zużycie gazu)
        -przedłużające się terminy oddawania mieszkań (trzeba przecież zapłacić
        pracownikom dodatkowe pensje)
        -w kosztach budowy osiedla nie wliczono ogrodzenia strumyka itp.

Ale niech sami płacą za swoje błędy - Nie dajmy się kiwać - walczmy o swoje!

• anna.quality Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 06.09.06, 10:27
          ja jeszcze niestety nie mieszkam na osiedlu bo moj blok I wciaz w budowie
          chociaz oddanie mialam zapisane w umowie na 31 sieronia, ale co tam lekkie
          opoznienie. Sprawa z JWC tez jest dla mnie bardzo stresujaca. Wole nie zabierac
          glosu, bo moglabym napisac za duzo.
          • magdzik82 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 07.09.06, 11:00
            Witam,
            Czy na tym wczorajszym zebraniu zostało coś ustalone???
            Bo rozumiem, że z Panią z WC nic się nie dało wyjaśnić...
            Dzwonimy do TV żeby nas odwiedziło? Może Do Cebuli z 'UWAGI' smile On powinien nam
            pomóc big_grin

Magda
            • akks2004 To ja mam pomysła;) 07.09.06, 15:06
              Jakbyśmy tak wszyscy złożyli do JW oświadczenie o błędnym oświadczeniu woli
              (zgodnie z k.c) dotyczącym braku roszczeń wobec jw ze względu na drogę i.t.p.
              (to oświadczenie, które pisaliśmy przy odbiorze mieszkań). Skłądając takie
              oświadczenie możemy dochodzić swoich spraw (droga itp) z pomocą sądu. Jak oni
              nam tak my imsmile Przynajmniej strachu im napędzimy. Ja napiszę, znajdę tylko
              dokładnie ten artykuł w kodeksie cywilnym i wycofam swoje oświadczenie, a niech
              się trochę oni martwią. Pozdrawiam
              • hope22 Re: To ja mam pomysła;) 07.09.06, 15:17
                Niezłe smile No trzeba będzie teraz pokombinować bo rzeczywiście chyba troszkę za
                spokojni byliśmy.
                Ale dojazd jest naprawdę fatalny a co będzie w zimie??? sad(( Lada moment
                listopad.

Pozdr.
                • madfighter Re: To ja mam pomysła;) 07.09.06, 15:24
                  W zimie będą zimowe oponki i łańcuchy na kołach smile
                • madfighter Re: To ja mam pomysła;) 07.09.06, 15:26
                  Zimą będą zimowe oponki, łańcuchy na kołach i sprzęt do odśnieżania w
                  bagażnikach smile
                  • hope22 Re: To ja mam pomysła;) 07.09.06, 15:43
                    Nie strasz mnie. Autem jezdzic nie bede bo pewnie stojac na miejscu za 16 zl w
                    zimie pewnie nie odpali ale oczywiscie zaopatrze sie w
                    gumiaki/kalosze/wellingtony bo na jesieni beda musowe smile)))
                    • madfighter Re: To ja mam pomysła;) 07.09.06, 15:46
                      Mając na uwadze minioną zimę nie straszę. Czy auto nie odpali? No cóż, tutaj
                      opłata za parking i stan dróg nie mają wiele do powiedzenia. Raczej stan auta.
                      Tak więc słuchaj rad szwagra smile Co do opon zimowych i łańcuchów - minionej
                      zimy trochę jeździłem po podobnych drogach, dlatego ostrożnie podchodzę do
                      zimowego utrzymania ul. Słowackiego.
                      Pamiętaj - zima zawsze zaskakuje drogowców.
                      • mila722 Re: To ja mam pomysła;) 08.09.06, 08:26
                        witam, czy dobrze zrozumialam , ze przy odbiorze podpisuje sie to oswiadczenie-
                        w takim razie ci co jeszcze nie odebrali mieszkania powinni tego nie
                        podpisywac!!!?? dobrze, ze o tym wspomnieliscie - pewnie nie podpisze.
                        Czy jeszcze cos tam podsuwaja do podpisu co nalezaloby nie podpisywac??
                        pozdrawiam
                        PS. czy jutro o 12 na"rondzie" osiedla? a jak bedzie padac?
                        W sumie bede jechac autobusami z Karczewa i nie chcialabym aby sie okazalo, ze
                        to tylko ot tak podroz wycieczkowa. ta, wiem, wiem, podroze ksztalca.....
                        • przeprowadzka1 Re: To ja mam pomysła;) 12.09.06, 10:54
                          Dzisiaj zadzwoniła do mnie p. z JW zapraszając na spotkanie 26.09. o godz.
                          17:00 do sidziby JW. Spotkanie ma dotyczyć podwyżki czynszów oraz problemów,
                          które zgłosiliśmy na spotkaniu z administratorem i ich wysłannikiem w środę.
                          Sama nie wiem co o tym myśleć ????
                          • andrzej5219 Re: To ja mam pomysła;) 12.09.06, 21:40
                            Proszę, proszę....ale czujni wink, a zebranko jest ogólnodostępne czy tylko wg
                            klucza znanego jedynie JWC ?
                            • madfighter Re: To ja mam pomysła;) 12.09.06, 21:43
                              andrzej5219 napisał:

> Proszę, proszę....ale czujni wink, a zebranko jest ogólnodostępne czy tylko wg
                              > klucza znanego jedynie JWC ?

Andrzeju podobno według zasług dla JWC wink
                            • przeprowadzka1 Re: To ja mam pomysła;) 13.09.06, 07:51
                              Tak się zastanawiam czy tylko do mnie dzwonili? Może będziemy wzywani do pokoju
                              wielkiego brata pojedyńczo.Z tego co zrozumiałam ma być to spotkanie z
                              wszystkimi mieszkańcami. Nie miałam czasu na gadanie z panią bo byłam w pracy.
                              • robertk64 Re: To ja mam pomysła;) 13.09.06, 08:23
                                Zwykle wysyłają listowne powiadomienia. Telefon - dziwne.
                                • przeprowadzka1 Re: To ja mam pomysła;) 13.09.06, 09:55
                                  Na spotkanie, które odbyło się na wiosnę nawet żadnego listu z JW nie dostałam.
                                  Dowiedziałam się o nim na forum. A czy ktokolwiek dostał już jakieś faktury
                                  rozliczające czynsz, który do tej pory zapłacił? Ja ich nie dostałam, a te
                                  które kiedykolwiek dostałam - roliczające kupno mieszkania przyszły po trzech
                                  miesiącach od zapłaty.
                                  • mila722 palma38 13.09.06, 10:09
                                    hej, nie wiem czy uzywasz poczty na gazecie, wyslalam Ci tam cos na ten temat
                                    Pa, milego dnia
                                    • przeprowadzka1 Re: palma38 13.09.06, 10:48
                                      ok
    • przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 12.09.06, 18:03
      Coś tak przycichło w temacie. I jak tam spotkanie w sobotę ? O ile się odbyło.
      Ja nie mogłem się pojawić, bo miałem ważną uroczystość pod tytułem ślub
      koleżanki z pracy. A ślub to ważna rzecz. Ustaliliście coś ?
      • mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 08:05
        hej,na zebranku w sobote byla mowa o "stronie", czy moge prosic na mailla
        jakies wytyczne - zapomnialam adres
        Dzieki i milego dnia
        • palma38 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 09:34
          Witam !
          O co chodzi ze "stroną"? Niestety my nie mogliśmy przyjechać na osiedle w
          sobote.
          Co ustaliliśmy związku z czynszem i pismem ?
          Pozdrawiam Sasiadów w ten piękny dzionek
      • agentjames Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 10:43
        o co chodzi ze strona smile
        • mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 10:55
          agent, zajrzyj na poczte gazeta, bedziesz wiedzial wink)
          • marti_h Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 11:20
            mila722 na Ciebie róznież czeka wiadomoć na poczcie smile
            • smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 11:28
              Szukam samochodu do przeprowadzki, może ktoś już korzystał i posiada kontakt
              tel. ?
              Ps. Jak najtaniej sad
              • smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 11:30
                aaa forum o którym mowa na zebraniu w sobotkę juz działa smile
                • mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 12:20
                  hej, ja korzystalam 1 09 2006 z firmy- na razie ze Sluzewca do karczewa ( bo mi
                  przeciez jw w terminie mieszkania nie dalo, wiec korzystam z innego pokoju)
                  zapalcilam 600 zl, zwiezienie z 10 pietra, ale bylo 5 gosci ktorzy w 40 minut
                  wyniesli mi z domu umeblowanie kuchni, lazienki, 2 pokoii,full kartonow,
                  paczek, rowery, kwiaty i inne pierdoly. Ogolem spoko ludzie, maja ze soba jak
                  cos kartony dodatkowe, folie do zawijania, tasmy i takie tam.A mi kazali sie
                  nie stresowac i siedziec spokojnie. Potem i moja dupcie zawiezli tez drugim
                  samochodem na miejsce tymczasowego zamieszkania. A potem to wtargali na 1
                  pietro bez windy do bloku bez dogodnego podjazdu. Umeczyli sie chlopaki, ale
                  troche zarobili.
                  Przy nastepnych przewozkach-mam nadzieje ze to juz bedzie tylko na Viktorie tez
                  mam zamiar z nich korzystac
                  Numer do goscia- kierownika tej ekipy - 0509336194, a to do szefowej firmy co
                  sie zowie akces 22 8406248
                  • smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 17:47
                    wielkie dzięki za info. mila 722smile
                    • mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 18:01
                      czekaj smoku, dam ci soku wink)
                      nie za ma co, polecam siewink)
                    • mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 18:04
                      a, i dzieki za budynek I,
                      • smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 19:00
                        budynek I hm nie rozumiem
                        a za sok podziekuję jak otrzymam tongue_out
                        • mila722 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.09.06, 11:55
                          ale ja sie boje smoków, za duzo bajek w dawnych czasach czytalam,

ale nie ma sprawy, soczek bedzie smile
                          a w sprawie bloku I, nie wiem czemu myslalam ze wstawiles go na stronce po tym
                          jak napisalam "a gdzie blok I ", a Tobie chodzilo o transport, sorki, zakrecona
                          czasem jestem
                          milego dnia

• mila722 stronka 13.09.06, 12:24
                  a mnie nie chce tam wpuscic, podaje mi ze zle logowanie, a moze hasło?? to
                  poprosze jakies wytyczne na maila
                  • madfighter przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 14:33
                    Drodzy przyszli sąsiedzi,

Może część z Was (Robercie m.in. o Tobie mówię) stwierdzi, że po przebłysku
                    optymizmu znowu przemawia przeze mnie pesymism i na wszystko czarno patrzę.
                    Owszem, tym razem patrzę czarno, a nawet czerwono. Krew mnie bowiem zalewa, gdy
                    patrzę na to co wyprawiacie.
                    Mieliście spotkanie w weekend, na którym padły pewne ustalenia. Mnie na nim nie
                    było i choć wiem, że nieobecni sami sobie szkodą, jako właśnie ten nieobecny
                    zabiorę głos. Stworzyliście wzajemną zamkniętą grupę dyskusyjną, by poza ścisłe
                    grono nie przedostały się informacje ważne dla osiedla. Nie przeszkadza mi to,
                    że nie jestem mile widziany w tej grupie (tak, o rezultatach spotkania
                    wiedziałem wcześniej niż część z Was zdążyła dotrzeć do swoich domostw). Martwi
                    mnie jednak coś innego. Grupa ta miała być zamknięta i żadne informacje miały
                    się nie wydostawać poza jej obręb. O tym, że śmiertelnym grzechem byłoby
                    przekazywanie ich naszemu "ukochanemu" developerowi nawet nie wspomnę. Chciecie
                    działać w zamknięciu? Macie moje szczere poparcie. Proszę jednak, trzymajcie
                    się tego co ustaliliście. Z tego co wiem o takim pomyśle miał nikt nie
                    wiedzieć. Nikt oczywiście poza obecnymi na spotkaniu. Zerkam dziś na posty i co
                    widzę? Informacje o rozpoczęciu działalności. Mam prośbę - pomyślcie jak teraz
                    wyglądacie w oczach innych mieszkańców, którzy podobnie jak ja z różnych
                    względów nie mogą/nie chcą uczestniczyć w życiu osiedla.
                    • smokk44 Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 15:15
                      sąsiedzie grupa jest zamknięta o to zadbaliśmy więc nie potrzebne zmartwienia.
                      a te informacje na tym formum są pobieżne.
                      Jedno co zauważyłem to że zawsze jest jakieś ale.. z Twojej strony
                      Widać że jesteś Osobą która coś wie i zna się na wielu rzeczach ale mamy sobie
                      pomagać a narazie Tylko mówisz co źle robimy.
                      Hm mówić możemy dużo, rozmawiać godzinami ale to nie to się liczy nie bawmy się
                      w polityków działajmy. Napewno wykorzystamy pare wskazówek od Ciebie.
                      • madfighter Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 15:19
                        smokk44 napisał:

> Jedno co zauważyłem to że zawsze jest jakieś ale.. z Twojej strony
                        > Widać że jesteś Osobą która coś wie i zna się na wielu rzeczach ale mamy obie
                        > pomagać a narazie Tylko mówisz co źle robimy.
                        Owszem, bo z tego co wiem to podobno mamy nie pisać konkretów na forum. No
                        chyba, że mam złego informatora. Skoro jednak zarzucasz mi brak konkretów - mam
                        parę pism wysłanych przez JW do mieszkańców i na jutro jestem umówiony z
                        prawnikiem. Wstępnie wiem już co nieco, ale ... bez konkretów na pewno tutaj
                        się nie będę afiszował.

> Napewno wykorzystamy pare wskazówek od Ciebie.

Oby na korzyść osiedla.
                        • smokk44 Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 15:46
                          madfighter napisał:

> smokk44 napisał:
                          >
                          > > Jedno co zauważyłem to że zawsze jest jakieś ale.. z Twojej strony
                          > > Widać że jesteś Osobą która coś wie i zna się na wielu rzeczach ale mamy
                          > obie
                          > > pomagać a narazie Tylko mówisz co źle robimy.
                          > Owszem, bo z tego co wiem to podobno mamy nie pisać konkretów na forum. No
                          > chyba, że mam złego informatora. Skoro jednak zarzucasz mi brak konkretów -
                          mam
                          >
                          > parę pism wysłanych przez JW do mieszkańców i na jutro jestem umówiony z
                          > prawnikiem. Wstępnie wiem już co nieco, ale ... bez konkretów na pewno tutaj
                          > się nie będę afiszował.
                          >
                          > > Napewno wykorzystamy pare wskazówek od Ciebie.
                          >
                          > Oby na korzyść osiedla.

hm nic nikomu nie zarzucam to po pierwsze. Tylko wybacz, co czytam twoje posty
                          jakoś czuję że ciągle coś krytykujesz. ok ale to może tylko moje odczucie.
                          hm rozumiem że ty walczysz o swoje na odległość i dobrze.
                          a z tym że żadnych konkretów na forum to masz rację, tego się trzymajmy.
                          • madfighter Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 15:52
                            Drogi Smoku (mogę się tak zwracać?),

Owszem, krytykuję, gdy coś mi się nie podoba. Po prostu moją wadą jest mówienie
                            głośno tego co myślę. Czy walczę o swoje? Powiem Ci tak - nie zamierzam się
                            odcinać od reszty. Jeśli uda mi się coś osiągnąć, na czym może osiedle
                            skorzystać, na pewno tym się podzielę. A że na odległość... taki już mój los smile
                            • smokk44 Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 16:08
                              hm co do Smoka to nie mam nic przeciwko smile
                              krytyka jak najbardziej jak i pomoc widzę że można się dogadać z Sąsiadem nawet
                              na odległość smile
                              • madfighter Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 16:10
                                Obustronne chęci każdą odległość przełamią. Zgodzi się sąsiad?
                                • smokk44 Re: przemyślenia zniesmaczonego mieszkańca 13.09.06, 16:22
                                  co prawda to prawda wink
                  • djunaa Re: stronka 15.09.06, 10:01
                    Czy mogę prosić linka też bym chciała zostać wtajemniczonasmile Pozdrawiam
                    • sambortt Re: stronka 15.09.06, 21:32
                      www.osvictoria.mojeforum.net
                • andrzej5219 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 19:39
                  Witam,
                  i proszę o info jak się dostać na forum. Nicka podałem na zebraniu i cisza.....
                  • amanna1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:03
                    prywatne forum osiedlowe?? gratuluję pomysłu, tylko szkoda, że wszyscy o nim
                    wiedzą.Ważne sprawy Naszego osiedla nie powinny być "omawiane" za plecami
                    innych. W związku z powyższym proszę o przekazanie informacji co zostało
                    uzgodnione na zebraniu. Dotychczas nie pojawiły się na forum szczegóły tego
                    zebrania a tyle było mowy o tym. Robimy coś razem, albo nie...
                    • smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:35
                      krótkie wyjaśnienie dla wszystkich. nowe forum jest i dostaną się do niego
                      osoby tylko te które były obecne na zebraniu. hm dlaczego tak bo to ma być
                      tylko nasze grono, więc zostały pozbierane nicki od wszystkich.
                      To tylko informacja aaaaa i te nasze forum bo to nie tajemnica po prostu nie
                      każdy się tam zarejestruje tongue_out to tak aby było nie dla wszystkich
                      Pozdrawiam ( osvictoria.mojeforum.net
                      • madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:41
                        Sąsiad prowokujesz. Stanę po stronie uciśnionych. Uważam, że skoro już istnieje
                        takie forum to nie powinniście się z nim afiszować. Weźcie bowiem pod uwagę, że
                        nie każdy ma możliwość bywania na spotkaniach. Widać to bowiem po frekwencji,
                        nie sądzisz? Poza tym czy tylko obecność na spotkaniach jest przepustką do
                        wejścia na owe forum? W jakim celu zostało ono utworzone? a może raczej -
                        dlaczego jest zamknięte? Jeśli "nas" nie chcecie to chociaż powiedzcie dlaczego.

Pozdrawiam,
                        • smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:51
                          madfighter napisał:

> Sąsiad prowokujesz. Stanę po stronie uciśnionych. Uważam, że skoro już
                          istnieje
                          >
                          > takie forum to nie powinniście się z nim afiszować. Weźcie bowiem pod uwagę,
                          że
                          >
                          > nie każdy ma możliwość bywania na spotkaniach. Widać to bowiem po frekwencji,
                          > nie sądzisz? Poza tym czy tylko obecność na spotkaniach jest przepustką do
                          > wejścia na owe forum? W jakim celu zostało ono utworzone? a może raczej -
                          > dlaczego jest zamknięte? Jeśli "nas" nie chcecie to chociaż powiedzcie
                          dlaczego
                          > .
                          >
                          > Pozdrawiam,

HM OJ źle mnie zrozumiałeś to nie mój pomysł tylko wszystkich zebranych
                          mieszkańców że dla bezpieczeństwa wszyscy podadzą nicki wtedy unikniemy
                          nieproszonych gości. więc sad narazie musisz wybaczyć jak i ci nie obecni ale to
                          raczej dla bezpieczeństwa naszego osiedla.
                          ps. ja robie akurat teraz za pozytywnego informatorasmile
                          • madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:57
                            Sąsiedzie Smoku,

Możliwe, że źle zrozumiałem. Takie ryzyko zawsze istnieje. Nie mniej jednak
                            wyrażam swoje odczucia. Co uważasz za bezpieczeństwo? Co trzeba zrobić by
                            dostać się na owe forum?

Sąsiadko Necio,

My z Sąsiadem wyjaśniamy sobie niejasności. Mi nic nie wiadomo o kłótni. To
                            tylko prezentowanie własnych zdań.
                      • madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:46
                        smokk44 napisał:

> osvictoria.mojeforum.net

Skoro podajesz adres na forum uważam, że zostałeś do tego upoważniony przez
                        resztę. Odowiedz(cie) mi zatem dlaczego na forum jest podział tylko na pięć
                        budynków (A, B, C, D, I)? Reszta to już inne osiedle? Czy może raczej osoby z
                        tych bloków nie mogą wyrażać swojego zdania?
                        • smokk44 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:57
                          madfighter napisał:

> smokk44 napisał:
                          >
                          > > osvictoria.mojeforum.net
                          >
                          > Skoro podajesz adres na forum uważam, że zostałeś do tego upoważniony przez
                          > resztę. Odowiedz(cie) mi zatem dlaczego na forum jest podział tylko na pięć
                          > budynków (A, B, C, D, I)? Reszta to już inne osiedle? Czy może raczej osoby z
                          > tych bloków nie mogą wyrażać swojego zdania?
                          hm więc szybko odpisuje
                          pewnie dlatego tylko tyle budynków bo nie było mieszkańców z innych, i nie
                          sądzę że będzie to problem dopisania w przyszłości reszty jak tylko pojawią się
                          na zebraniu.
                          • madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 21:00
                            Smoku,

Mam jechać 250 km w jedną stronę tylko po to by znaleźć się na "liście
                            wybranych"?

PS. Korzystasz z poczty?
                          • stromuss Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.09.06, 08:41
                            Hej.

Kto jest adminem tego forum może jakiś email!
                      • amanna1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:56
                        Ta "wasza" grupka "kilku" osób nie jest tutaj sama!!! A ja nie będę przekładać
                        wyjazdu służbowego ...hm dlaczego tak bo tak ma być...jedni pracują do 16 inni
                        do 22 a ja wyjechałam na tygodniowe szkolenie z całą firmą...coś chcesz jeszcze
                        wiedzieć??? Każdy ma się tłumaczyć z nieobecności. Nie to nie. Niech kazdy
                        zacznie zakładać własne forum...ponumerowane numerem bloku i mieszkania,
                        piętra, wielkości ogródka ...
                      • przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 21:12
                        Jak czytam takie idiotyczne posty to przestaje mi się chcieć pisać na tym forum.
                        Jest problem z podwyżką czynszu, myślałem że się jakoś wspólnie dogadamy, ale
                        okazuje się, że nie.
                        Jakieś kasty się tworzą. Ktoś był na tym spotkaniu, ktoś nie. Z różnych
                        powodów. "Tylko nasze grono". Takiego beznadziejnego tekstu jeszcze na tym
                        forum nie czytałem.
                        Zaprzeczasz sam sobie, z jednej strony - hurra wszyscy do przodu, z drugiej -
                        oddzielamy się od innych.
                        PS
                        Na szczęście takie prawdziwe forum osiedla Victoria, mam nadzieję, powstanie
                        gdzieś pod koniec grudnia. Pracuje nad tym sympatyczna i sprawdzona ekipa.
                        Tyle, że gówniarstwa tam nie będzie.
                        • madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 21:13
                          Czyli kolejne "nasze grono"? Przepraszam, ale tak Cię zrozumiałem. Ja uważam,
                          że powinniśmy mieć własne forum i dostęp tylko dla ludzi z osiedla. Dla
                          wszystkich!
                        • andrzej5219 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 23:01
                          > Na szczęście takie prawdziwe forum osiedla Victoria, mam nadzieję, powstanie
                          > gdzieś pod koniec grudnia.
                          ...pewnie jedyne słuszne wink
                          > Pracuje nad tym sympatyczna i sprawdzona ekipa.
                          ...czyli pewna i zaufana, bo nasza. wink
                          > Tyle, że gówniarstwa tam nie będzie.
                          ...oczywiście, to jest u innych ale u nas? wink
                          A tak serio...
                          O rany, to już będzie 3 lub 4...czasu nie stanie aby to wszystko przejrzeć a do
                          grudnia pewnie jeszcze kilka powstanie. Czyli zgodnie z tradycjami gdzie 2
                          Polaków tam 3 partie itd.....
                          • madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 23:03
                            andrzej5219 napisał:

> O rany, to już będzie 3 lub 4...czasu nie stanie aby to wszystko przejrzeć a
                            do
                            >
                            > grudnia pewnie jeszcze kilka powstanie. Czyli zgodnie z tradycjami gdzie 2
                            > Polaków tam 3 partie itd.....

Andrzeju na chwilę obecną są już 4. Nie doceniasz sąsiadów smile
                            A Twój komentarz był boski.
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 12:12
      Poprosze na maila gazetowego link do forum.Dzieki
      Pozdrawiam
      • mila722 termin dla necia 13.09.06, 12:28
        Hej sasiadeczko, masz juz podany termin, czy zbywaja Cie kolejna data?
        Ja dzwonilam, ale jakos przez kolejne 2-3 dni jestem odsylana od osoby do osoby
        i kolejnych dzialow. Nagle sie okazalo ze moje pismo zaginelo, nikt go nie
        widzial ;-((
        • pysia_171 Re: Rolety,żaluzje, siatki przeciw owadom parapety 13.09.06, 12:56
          Witam ....
          waszego osiedla.

Zapraszamy

• necia27 Re: termin dla necia 13.09.06, 13:20
          Kolezanko musisz sie wpierw zarejstrowac.Nie mamy terminu dlatego ze nie
          dzwonimy do niego,poprostu nie chcemy tego wczesniejszego odbioru.Napisalam do
          ciebie maila
      • przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 14:30
        Ja też poproszę, gdyby ktoś mógł mi wysłać linka.Dziękuję.
        • djunaa Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 15:27
          Mogę prosić także o linka smile
          • 123j1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 15:48
            hejo .witam was moi drodzy sasiedzi .dawno mnie tu nie bylo ,ale ciesze sie
            ze moje dzielo ktore zalozylam pieknie sie rozwija .pozdrawiam
            forumowiczyczow z ktorymi zaczynalismy watek .

• przem33 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 17:33
              123j1 napisała:

> hejo .witam was moi drodzy sasiedzi .dawno mnie tu nie bylo ,ale ciesze sie
              > ze moje dzielo ktore zalozylam pieknie sie rozwija .pozdrawiam
              > forumowiczyczow z ktorymi zaczynalismy watek .
              >
              hejka smile. Miło,że znowu jesteś.
            • andrzej5219 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 19:48
              Witaj Justysia, gratuluję założonego w końcu internetu smile)
        • dar007 Pytanie 02.10.06, 19:29
          Pytanie jest następujące - czy nie bylo żadnych problemów z developerem
          np z wykończeniem mieszkań czy jakieś inne poważne niedoróbki.
          Zastanawiam sie nad kupnem. Dzięki za wszelkie info.
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:52
      Ludzie przestancie,bedziemy sie teraz klocic o forum!!!O spotkaniach bylo
      walkowane caly czas,fakt ze nie kazdy mogl dotrzec na takie spotkanie.Ale ilosc
      osob jakie zobaczylam na owym spotkaniu przerazilo mnie.Nie miejcie teraz
      pretensji o otworzenie nowego forum,napewno nie robimy nic za zadnymi
      plecami.Pozdrawiam
    • necia27 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:52
      Ludzie przestancie,bedziemy sie teraz klocic o forum!!!O spotkaniach bylo
      walkowane caly czas,fakt ze nie kazdy mogl dotrzec na takie spotkanie.Ale ilosc
      osob jakie zobaczylam na owym spotkaniu przerazilo mnie.Nie miejcie teraz
      pretensji o otworzenie nowego forum,napewno nie robimy nic za zadnymi
      plecami.Pozdrawiam
      • madfighter Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 13.09.06, 20:58
        necia27 napisała:

> napewno nie robimy nic za zadnymi
        > plecami.

Ale za to bez wiedzy i opinii innych zainteresowanych, prawda?
        • madfighter pojednanie po victoriańsku ;-) 13.09.06, 21:46
          Jakby ktoś odebrał moją wymianę zdań z sąsiadem Smokiem to tak celem informacji
          powiem, że podczas męskiej rozmowy wyjaśniliśmy sobie chyba wszystko i obyło
          się bez rozlewu krwi. Prawda Sąsiad? smile
          • marti_h Re: pojednanie po victoriańsku ;-) 13.09.06, 22:06
            Kurcze forum dostępne dla wszystkich.... to będzie dostepne dla
            wszystkich!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dodam, że dla wszstkich
            mieszkańców!!!!!!!!!!!!! a dlatego jest ono zablokowane, żeby jakies wtyki z JW
            sobie nie czytały o czym tam dyskutujemy i nie obierali strategii obrony zanim
            my zaczniemy ich cisnąć. Czy to naprawdę tak trudno zrozumieć????????????? ja
            nie wiem jaki macie problem ale wydaje mi się, że ogromny!!!!! Skoro nie było
            was na spotkaniach to nic, pewnie będzie jeszcze nie jedno i wtedy podacie
            swoje nicki i spokojnie się zalogujecie. Jeżeli nie będzie o nich wzmianki na
            Gazecie to istnieje poczta pantoflowa, ma się sąsiadów a niebawem zostaną
            oddane kolejne bloki więc raczej nie będzie problemu aby dowiedzieć się kiedy
            znowu się zbierzemy. I nikt sie od was nie owraca ani tym podobne, po prostu
            dbamy aby JW nie mieszało się w nasze sprawy bo po co nam to???
            • madfighter Re: pojednanie po victoriańsku ;-) 13.09.06, 22:16
              marti_h napisała:

> a dlatego jest ono zablokowane, żeby jakies wtyki z JW sobie nie czytały o
              czym tam dyskutujemy i nie obierali strategii obrony zanim my zaczniemy ich
              cisnąć.

No ok. Argument masz/macie dobry i słuszny. Tylko co w sytuacji jak wśród Was
              znajdzie się, że tak to brzydko nazwę szpieg? lub pracownik samego JW? Bo
              podobno ich też za sąsiadów będziemy mieć.

marti_h napisała:

> Czy to naprawdę tak trudno zrozumieć?????????????

Mi niestety owszem.
          • smokk44 Re: pojednanie po victoriańsku ;-) 13.09.06, 22:09
            rozmowa rozmowa i jeszcze raz rozmowa
            w końcu wszyscy będziemy mieszkać na tym samym os.
            A forum na mieszkańców i tylko ich to chyba dobry pomysł. ps. i na pewno
            wszyscy się na nim w końcu znajdą
            Pozdrawiam mieszkańców i do Jutra smile
    • szajma Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.09.06, 09:33
      wczoraj dowiedziaqłam się, że niestety oddanie bloku f będzie opóżnione o dobry
      miesiąc sad smutne. jeśli ktoś ma jakieś wieści, 5to dajcie znać.pozdrawiam.
      hanka
      • aishwariya Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.09.06, 10:34
        a ja mam pytanko o to zamknięte forum ...
        dlaczego nie dostałam o nim informacji na maila, podawałam swój nick ... i
        chyba ktos o mnie zapomniał?
        a może to ja jestem tym szpiegiem smile

pozdrawiam wszystkich sasiadów
        • przeprowadzka1 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.09.06, 10:40
          Ja też tak się czuję chociaż walkę z JWC rozpoczęłam samotnie jeszcze w maju
          jak odebrałam mieszkanie, a osiedle przypominało krajobraz księżycowy. Nie
          rozumiem też dlaczego jesteś podawana jako osoba kontaktowa w sprawie "tajnego
          forum".
          Pozdrawiam
        • gargamel35 zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 11:09
          otwarte forum - jest jak wulkan i ma magiczną moc sprawczą
          zamknięte forum - dyskusja nad problemami bez efektu
          • aishwariya Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 11:50
            Przeprowadzko, nie prowokuj mnie. pozdrawiam.
            • smokk44 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 12:06
              hm podałem adres strony naszego forum już pewnie ostatniego jakie będzie chyba
              że coś się zmieni. więc troszkę nie rozumiem tych wpisów. Narazie co widzę to
              wszystkim coś nie pasuje każdy narzeka i krytykuje ale mi się wydaje że tak nie
              mozna bo w końcu mamy być jednością. chyba że się mylę. Tak jak wspomniałem do
              forum zostaną dopuszczeni ci co byli na zebraniu i podali nicki a reszta będzie
              dopisywana w trakcie. A co do ludzi z JW to róbmy swoje narazie się nimi nie
              przejmujmy. Postarajmy się jakoś zgrac bo inaczej nic nie zdziałamy .
              to moje zdanie
              Pozdrawiam Mieszkańcow Os. Vic.
              • marti_h Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 15:02
                Mila tego smoka nie ma co się bać smile Potulny jak baranek hehe smile

Rafał nie ma co i tak każdy będzie miał swoje zdanie na ten temat więc po co w
                kółko wszystko wyjaśniać. bez sensu.
                • akks2004 ??? 14.09.06, 15:40
                  Witam. A ja byłem na owym zebraniu w sobotę ale nikt ode mnie nie wział nika..
                  Coś przegapiłem??? Co prawda nie należę do osób wartko, szybko działających,
                  energicznych itp ale mam sporą wiedzę w różnych dziedzianach, z którą chętnie
                  się podzielę. Tylko na jakim forum?? Szkoda, że zaczynają się jakieś kombinacje
                  z forum. Akurat w pracy działa mi tylko strona gazety więc to forum było oksmile I
                  tak się trochę czuję odizolowany, bo ktoś na jakimś tam forum będzie mówił o
                  czymś co dotyczy mojego osiedla a ja nic nie będe wiedział. Z drugiej strony
                  zawsze uważałem i uwazam wszelkiego rodzaju fora za dziwactwa, choć nie
                  ukrywam, że dzieki temu forum wiele się dowiedziałem. Pozdrawiam sąsiadów i
                  sąsiadkiwink i oficjalnie żegnam się. W sumie nie obchodzi mnie jakieś tam forum
                  skoro nie można na nim zabierać głosusmile. ...A jak będe chciał o coś zapytać to
                  pójdę do aishysmile To miła dziewczyna i na pewno mi odpowiesmile
                  • aishwariya Re: ??? 14.09.06, 16:07
                    a pewnie, ze Ci Aisha odpowie smile
                    pozdrawiam smile))
                • palma38 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 15:58
                  Witam Sasiadów,
                  Moge prosic o linka ? winkDzięki
                  Rozmawiałm dzisiaj z JWC i ponoc mają zaczać nam grodzic ogródki.W końcu ! smile
                  Palma z bloku D
                  • przem33 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 18:11
                    Kończąc temat z mojej strony:
                    Wkurzyłem się wczoraj bo myślałem, że się czegoś dowiem od współmieszkańców. Np
                    w kwestii bardzo prostej - jutro mija termin płatności za czynsz. Płacicie czy
                    nie,"procesując" się dalej pismami z JW DOMINATION ? I tym podobne.
                    Okazało się, że się nie dowiem. OK.
                    A co do tego zamkniętego forum to:
                    - JW DOMINATION jest dużą, wypasioną firmą, która ma w dupie jakieś tajemnicze
                    podchody swoich klientów
                    - ubawiła mnie argumentacja, że szpiedzy z JW itd. I dlatego zamknięte forum.
                    Co za problem - wystarczy stawić się na kolejne spotkanie i dostać dostęp
                    (chyba, że lustrujecie przed spotkaniem)
                    - internet zaczyna górować nad realem, za chwilkę każda klatka schodowa będzie
                    miała swoje forum
                    - jedyne wyjaśnienie "zamkniętego forum", to, że przygotowujecie atak
                    terrorystyczny na siedzibę JW, ale trzeba to przygotować inaczej, moim
                    zdaniem smile))

Trochę liczyłem, że coś mi podpowiedzą mili sąsiedzi, a i ja też im, jeśli będę
                    umiał. Wychodzi na to, że trzeba walczyć samemu.Jak Clint Eastwood.
                    hahahahahaha. Cześć.

• gargamel35 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 19:32
                      przem33 napisał:
                      - JW DOMINATION jest dużą, wypasioną firmą, która ma w dupie jakieś tajemnicze
                      > podchody swoich klientów

i tu trafiłeś w sedno przem33 chyba wtyczka z JW wlazła wcześniej może to być
                      nawet mieszkaniec osiedla , chcąc wyciszyc całą sprawę trzeba zejść do
                      podziemnia , bo oni dobrze wiedzą co znaczy zły rozgłos , tak tak jak
                      zejdziecie do podziemia to znaczy problemu nie ma i nie było to tylko komuś się
                      śniło !
                      powodzonka kochani
                      • gargamel35 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 19:38
                        a jescze dopisze ,
                        nie dajcie sie zrobić w JAJO !!
                        • madfighter Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 20:57
                          Zapewniam Cię Gargamelu, że nie damy.
                          • gargamel35 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 14.09.06, 21:28
                            oj tak na mojego gargamelskiego nosa to wy w złym kierunku idziecie oj w złym
                            a tak dobrze wam szło nie skręczjcie oj nie skręcajcie , fora czytają rożne
                            ludki ,(te z prawej i te z lewej , ci z góry i ci z dołu ,ci z gazety i ci z
                            ulicy ci z władzy i ci kupujący ) a może któregoś razu ,jak to się stało z
                            pewnymi wypowiedziami już nie pierwszy raz i wasze wypowiedzi trafią na
                            pierwsze strony gazet ,a jak się schowacie to już sami dopiszcie sobie dalszy
                            ciąg , co niektóre sprawy możecie zachowac tylko dla siebie ,ale zamilknąć
                            całkowicie to =x=x=x=x=x=
                            nie dajcie zrobiś się w =x=x=x=x=
                            • madfighter Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 15.09.06, 06:12
                              Zamknięcie to jedna strona medalu i owszem, nie powinniśmy dopuścić do tego, by
                              całkowicie odciąć się do świata. Z tego co się orientuję to mieszkańcy Victorii
                              zamiast stać w miejscu i rozmyślać o tym, gdzie by tu się schować, zaczęli
                              podejmować pierwsze konkretne działania. Uważam więc, że mały krok do przodu
                              został wykonany. Oby nie ostatni.
                            • marti_h Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 15.09.06, 09:17
                              "Wy"????? Jak to "Wy"??? To w takim wypadku co Ty robisz Gargamelu będąc
                              mieszkańcem naszego osiedla?? Czy w Twoim słowniku istnieje słowo "MY"??? To
                              może byś go użył a nie stoisz sobie z boku i krytykujesz nasze działania???
                              Najlepiej tak jest umywać od wszystkigo ręce a później mówić co źle robimy.
                    • przeprowadzka1 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 15.09.06, 08:45
                      Pozdrowiam Brudnego Harrego!!!
                  • sambortt Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 15.09.06, 21:32
                    Adres forum

www.osvictoria.mojeforum.net
                    • palma38 Re: zamknięte czy otwarte forum - zalety i wady 18.09.06, 13:13
                      Sadziad Dzieki za linka ! smile
                      Juz tam jestem ale jako "gosc" a je nie jestem przeciez zadnym gosciem Osiedla
                      Victoria....
                      • akks2004 Miejsca parkingowe. 18.09.06, 14:13
                        Witam. Chciałbym przypomnieć, szczególnie kierowcy peugeota, że każde
                        mieszkanie ma przypisane miejsce parkingowesmile, za które zresztą płacimy 15złsmile
                        Więc drogi kierowco peugeota patrz gdzie parkujesz bo ja nie mam zamiaru
                        zajmować komuś miejsca tylko dlatego ,że ktoś mi zajął. Dzisiaj w nocy byłem
                        wyrozumiały ale do wieczora pewnie mi się zmieniwink Pozdrawiam.
                        • robertk64 Re: Miejsca parkingowe. 18.09.06, 15:39
                          Jak zauważyłem jest wiele pełgotów na osiedlu w tym i mój. Czy chodzi o mojego?
                          • marti_h Re: Miejsca parkingowe. 18.09.06, 16:06
                            A my mamy miejsce dla inwalidów i zapewniam, że jesteśmy w pełni sprawnie
                            fizycznie i psychicznie zresztą też wink tzn, że co?? że mamy nie zajmować tego
                            miejsca na wypadek jakby trafił się ktoś niepełnosprawny??? Bo już nic z tego
                            nie rozumiem.
                            • stromuss Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 07:55
                              Co do tych miejsc parkingowych to na razie póki jest nas mało też staję w
                              różnych miejscach. Spoko, miejsce należy do Ciebie i tu masz rację ,ale skoro
                              jest tyle miejsc wolnych ... A co z osobami które mają miejsce parkingowe pod
                              śmietnikiem lub tą górką piasku przed blokiem C ?? A gdyby kosz stał na Twoim
                              miejscu to gdzie byś stawał , przed osiedlem ?
                              • akks2004 Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 09:18
                                Nie wiem gdzie bym stawał gdybym miał kosz na moim miejscu bo nie mam tam
                                kosza. A wychodząc z Twojego założenia ze jest tyle wolnych miejsc, to powiem
                                Ci, że jest jeszcze sporo wolnych mieszkań, może przenocowałbyś w jednym, w
                                drugim zjadł obiad? Może zjadą do Ciebie goście to poupychasz ich gdzieś po
                                wolnych mieszkaniach... skoro są wolnesmile
                                Wydaję mi się, ze skoro ktoś oznakował miejsca to zrobił to nie z nadmiaru
                                farby. Pozdrawiam
                                • stromuss Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 11:35
                                  Teraz to trochą przesadziłeś! Nie będę z Tobą dyskutował na ten temat bo za
                                  chwilę okarze się, że już moi goście mieszkają w pustych mieszkaniach a ja
                                  chodzę po osiedlu i proszę o jedzonko sad
                                  Miejsce skoro za nie płacisz jest Twoje i tu się zgadzamy, następnym razem
                                  kiedy przypadkiem ktoś stanie na Twoim miejscu -( nie wiem czy to ja bo
                                  peugeotów na naszym osiedlu jest wiele) - bo ktoś stoi na moim - w nocy
                                  poprzebijaj mu koła, powybijaj szyby, kluczykiem porysuj lakier wezwij straż
                                  miejską i napisz do JW, że masz wścibskich sąsiadów przecież to Twoje Miejsce
                                  więc jak ktoś miał czelność tu postawić samochód bez mojego pozwolenia!
                                  ...tyle rabanu a wystarczyło by miłe zwrócenie uwagi smile
                                  Pozdrawiam
                                  • smokk44 Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 11:52
                                    a propo miejsc parkingowych ja mam miejsce przy bloku C a mieszkam w A może
                                    ktoś by chciał się zamienić bo może ma odwrotną sytuację ?
                                  • akks2004 Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 12:10
                                    Stromus nie denerwuj się, ja nie chciałem Cię urazić, jesli tak się czujesz to
                                    przepraszam najmocniej jak umiem.smile Ja tylko poszedłem Twoim tokiem myślenia,
                                    że "jest tyle wolnych miejsc". "Miłe zwrócenie uwagi" nastąpiło wczoraj. I nie
                                    mam zamiaru przebijać opon (kół nie da się przebić), czy też wybijać szyb.
                                    Uważam tylko (i tego będe się trzymał aż po grób), że skoro nastąpiło
                                    oznakowanie miejsc postojowych to powinniśmy parkować tam gdzie powinniśmy. Jak
                                    nie zaczniemy od początku parkować tam gdzie trzeba to później będzie bałagan.
                                    Pozdrawiam
                                    • stromuss Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 13:52
                                      ...i niestety tu też się z Tobą zgadzam smile

pzdr
                              • well.done Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 20:26
                                WITAM, NIE WIEM CZY TEN TEMAT ZOSTAŁ PORUSZONY WIĘC PISZE.ROZMAWIAŁEM DZIŚ Z
                                ADMINISTRATOREM OSIEDLA ( Z JW ) PANEM ADAMEM; POWIEDZIAŁ MI ZE MIEJSCA
                                PARKINGOWE SĄ OZNAKOWANE W SPOSÓB NASTEPUJĄCY: JEŚLI MIESZKASZ W BLOKU F
                                MIESZKANIA 36 ( JAK JA NIEDŁUGO BĘDE ) TO MIEJSCE JEST OPISANE W SPOSÓB
                                ODWROTNY 36-F. PEWNIE O TYM WIECIE ALE WOLAŁEM NAPISAĆ. POWIEDZIAŁ MI JESZCZE
                                JEDNĄ RZECZ, A MIANOWICIE ŻE ON JUŻ ODDAJE ADMINISTROWANIE PONIEWAŻ ZOSTAŁA
                                WYBRANA JAKAS INNA FIRMA...CZY KTOŚ COŚ WIE NA TEN TEMAT? POZDRAWIAM MARCINOZ
                            • robertk64 Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 08:44
                              Marti!
                              My pisaliśmy pisemka do JWC, że mamy niepełnosprawne dziecko i prosiliśmy o
                              uwzględnienie tego faktu przy wyznaczaniu miejsca parkingowego - ai tak
                              wyznaczali "jak leci". Na spacerku tylko uśmiechaliśmy się ile osób
                              niepełnosprawnych mamy na osiedlu. Pozdrawiamy.
                              • marti_h Re: Miejsca parkingowe. 19.09.06, 15:45
                                Dla mnie nie ma problemu, że są takie miejsca ale raczej powinny być osobno, po
                                prostu tylko i wyłącznie dla takich osób a nie kilku jak nie kilkunastu
                                mieszkańców ma taki miejsce postojowe. Trochę to moim zdaniem głupie
                                rozwiązanie.
                                • szajma Re: Miejsca parkingowe. 02.10.06, 13:02
                                  witam serdecznie. czy wie ktos cos o terminie oddania budynku f? mial byc
                                  koniec wrzesnia, a mamy pazdziernik. mi mowili, ze beda opoznienia, ale
                                  niekorzy maja info, ze oddadza na czas. dajcie znac, jak cos. pzdr
                                  • sas101 budynek F 03.10.06, 12:30
                                    Ja juz dostałem pismo że mogę mieszkanko w bud. F odebrać. Byłem na miejscu i o
                                    ile mieszkanko jest gotowe to na klatkach jest sajgon. Ale w końcu miało być
                                    gotowe mieszkanie, a nie budynek.
      • well.done Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 14.09.06, 18:34
        WITAJ HANIU, TU ANETA I MARCIN Z BLOKU F, CZY TO POTWIERDZONE INFO?POZDRAWIAMY
        • szajma Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 15.09.06, 10:15
          to niestety potwierdzona informacja. dzwonilismy do jw i pani powiedziała, ze
          termin oddania budynku f jest dluzszy. powiedziala, ze opoznienie bedzie ok.
          miesiaca... moze mniej, ale to tez niewiele. bylam na budowie i ogladalam nasz
          bloczek... niewiele sie w nim zmienilo. no i wiecie o tym, ze nam parter
          podmylo... ale nie ma sie co przejmowc. podobno zawsze sa jakies opuznienia.
          jeszcze nie jest tak zle. podejzewam, ze oni chca nadgonic budowe nastepnych
          blokow kosztem naszego. a tak w ogole to juz wiem na peno, ze bede mieszkac pod
          nr. 5 smile dawajcie znac. pozdrawiam. hania
          • well.done Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 15.09.06, 19:36
            WITAJ HANIU.MY SŁYSZELIŚMY OD JW ŻE RACZEJ NIE PLANOWANE SĄ OPÓŻNIENIA.MAJĄ
            ODDAĆ NASZ BLOK F NA KONIEC WRZEŚNIA.JUŻ SAMI NIE WIEMY CO MAMY MYŚLEĆ.
            A MY MAMY MIESZKANIE POD 36 II PIĘTRO.
            POZDRAWIAMY ANETA I MARCIN
            • szajma Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 18.09.06, 20:35
              ja przyjmuje wasza wersje smile bardzo chcialabym, zeby tak sie stalo... zeby
              oddali we wrzesniu. zobaczymy. a poki co uzbrajam sie w cierpliwosc. oddadza,
              jak skoncza. oby jak najszybciej. pzdr. hania i artur
              • szajma Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 04.10.06, 12:51
                nie wiem na ile to jest prawda a na ile nierealne plany jw, ale mam info, ze
                blok f idzie do oddania 10 wrzesnia smile) !!!!!
                • robertk64 Re: osiedle viktoria prosze jakies ploteczki 05.10.06, 14:53
                  Którego roku?
                  A tak poważnie - mieszkam już w C i widzę, że prace ruszyły z "kopyta".Chcą
                  oddać całe osiedle do końca października - takie plotki słyszałem. Zresztą na
                  tej części osiedla już wprowadziło się pięć rodzin.
    • akks2004 Myszy 11.10.06, 10:10
      Witam. Wczoraj ok 19 widziałem mysz, która schodziła po schodach z pierwszego
      piętra w bloku C. Może by tak drodzy sąsiędzi zamykać drzwi wejsciowe? Jest
      teraz zimno i myszki pchają się do środka. Pozdrawiam.
      • ania-x Re: Myszy 11.10.06, 10:27
        na myszy mam do oddania wspaniały środek 4 dorodne różno-kolorowe kotki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka