Dodaj do ulubionych

PRZEJRZYSTY NIEPORĘT

10.07.05, 20:50
Gmina Nieporęt przystąpiła do społecznej akcji „przejrzysta Polska”
prowadzonej przez „Gazetę Wyborczą” przy wsparciu Polsko-Amerykańskiej
Fundacji Wolności, Programu Przeciw Korupcji Fundacji im. S. Batorego,
Fundacji Rozwoju Demokracji Lokalnej, Centrum Edukacji Obywatelskiej i Banku
Światowego.

cały artykuł dostępny jest na stronie:
www.nieporet.pl/gmina/wiesci/nr_04/wiesci_nr_7.pdf
(wymagana jest przeglądarka Acrobat Reader)

Jakieś komentarze ?
Obserwuj wątek
    • szifox Re: PRZEJRZYSTY NIEPORĘT 10.07.05, 20:54
      tu też są informacje na ten temat:
      nieporet.pl/index.php?cmd=zawartosc&opt=pokaz&id=250&lang=
      • zosinek2 Re: PRZEJRZYSTY NIEPORĘT 10.07.05, 21:12
        Co w tym dziwnego? Do programu "Przejrzysta Polska" przystąpiły 3 gminy z
        powiatu wołomińskiego:Zielonka (6 zadań obowiązkowych + 7 fakultatywnych),
        Wołomin (6 zadań obowiązkowych + 6 fakultatywnych) i Ząbki (tylko 6 zadań
        obowiązkowych) oraz Starostwo Wołomińskie (też tylko 6 zadań obowiązkowych).
        Tak więc w naszym powiecie będą 4 mniej lub bardziej "przejrzyste samorządy"
        realizujace hasło - stop korupcji. Nieporęt nie jest więc ewenementem. Dziwne
        tylko, że Radzymin się przed tym broni. Widać taka gmina!
        • radek44 Re: PRZEJRZYSTY NIEPORĘT 10.07.05, 21:20
          o co wam chodzi ?
          Radzymin staje się coraz to bardziej PRZEJRZYSTY !!!
          coraz to mniej drzew ,
          chodnik nowy --drzewa były i zniknęły .
          PRZEJRZYSTOŚĆ JEST WIĘKSZA
        • szifox Re: PRZEJRZYSTY NIEPORĘT 10.07.05, 21:34
          Właściwie to nic w tym dziwnego .... nie dziwi mnie nawet fakt, że Radzymin nie
          przystąpił do programu ... jestem przekonany, że tutaj nie ma odpowiedzialnych
          osób, które poradziły by sobie ze zrealizowaniem zadań, które wiążą się z
          przystąpieniem do programu. Chyba jedyna nadzieja po następnych wyborach.

O Nieporęcie napisałem ponieważ posiadają już podobny certyfikat tj. "Gmina
          Fair Play" i zdecydowali się przystąpić do nowego programu.
          • jagna.k Re: PRZEJRZYSTY NIEPORĘT 11.07.05, 18:45
            Do programu przystępują na gwałat prawie wszyscy. Z powiatu legionowskiego
            oprócz Nieporętu przystąpiły chyba wszystkie pozostałe gminy + starostwo. Nie
            wiem jak w powiecie wołominskim, ale w legionwskim z przejrzystością jest
            tragicznie (i Nieporęt nie odbiega od średniej). Szkoda że Radzymin nie
            przystąpił. Może im się nie chciało, bo to trochę roboty przy tym jest. A
            zawsze dobrze byłoby pochwalić się, ze gmina ma certyfikat przejrzystości.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka