bziancol 26.09.05, 16:29 czy ktoś mi w końcu powie czy tam będą windy? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rembel Re: Windy w jwconstruction 26.09.05, 17:16 Tak, ja ci powiem ze będą Wierzysz ? Odpowiedz Link
123j1 Re: Windy w jwconstruction 26.09.05, 21:49 no czesc a na kidy maja oddawac pierwsze bloki kto wie .rozmawialam z panem z budowy i mowil ze na bank do konca roku Odpowiedz Link
pntn Re: Windy w jwconstruction 26.09.05, 21:42 Niestety posiadacie, błedne informacje!!!! Mój Ojciec jest pracownikiem j.w. construction i jest codziennie na tej budowie i zapewnił mnie ,że wind to tam nie będzie na pewno!!! Odpowiedz Link
bziancol Re: Windy w jwconstruction 28.09.05, 16:21 pytam się, bo bardzo współczuję ludziom którzy będą mieszkali powyżej pierwszego piętra.................... tak wogóle współczuje ludziom którzy mieszkają na drugim i powyżej i nie maja windy.......... Odpowiedz Link
123j1 Re: Windy w jwconstruction 28.09.05, 23:15 jezeli ktos nie chce w wielkim molochu mieszkac to mosi sie liczyc z tym ze nie bedzie windy .ja dlatego wybralam pierwsze pietro a winda mnie tylko denerwuje bo tylko chalasuja i szczaja w niej a czesto jest tak ze winnde wlaczaja jak juz wszyscy sie wprowadza Odpowiedz Link
rembel Re: Windy w jwconstruction 29.09.05, 09:22 Z tym sikaniem w windach to nie do konca jest tak jak mowisz Zalezy jakich masz sasiadow. U mnie w bloku np. sasiad pluje mi na schodach obok moich drzwi, a sasiadka - mocherowy beret - pisze mi anonimy i wklada za wycieraczke w samochodzie jesli stane na trawniku Odpowiedz Link
bziancol Re: Windy w jwconstruction 29.09.05, 21:46 z tym włączaniem to njczęściej jest tak, że plan jest, nawet miejsce, a windy nie ma, widziałem takich bloków w warszawie kilka i rozmawiałem z ludźmi i nie ma szans na windy, a walczą kilka lat o to. co do syfu w windach to rembel ma racje, że zależy od sąsiadów, mieszkam w bloku z płyty, nieogrodzonym i jakoś takiego problemu nie ma, a w przypadku osiedli zamkniętych, gdzie jest ochrona, to nie sądze by coś takiego się działo. tych co "szczają i plują" niestety nie stać na takie mieszkania. mieszkam na pierwszym piętrze, wiem jakie jest uciążliwe walczenie z wózkiem, kiedy żona sama wychodzi na spacer z córką, jeżdzi windą (jedno piętro!), ale za cholerę nie wyszłaby gdyby musiał dzwigać po schodach. nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, kiedy mieszkamy na trzecim piętrze bez windy, spacer staje się przykrym obowiązkiem dla matki, co póżniej jest przekładane na stosunki w rodzinie. troche dramatyzuje, ale tak jest często. mam znajomych którzy kupili mieszkanie na trzecim piętrze bez windy, urodziła się im córka, matka musiała wrócić po pół roku do pracy, bo trzeba przecież spałacać kredyt. problem o którym nawet nie pomyśleli: jak tylko pojawiła się jakaś opiekunka na spotkaniu, zanim doszła do nich na piętroo już rezygnowała albo podbijała cenę 50% za noszenie wózka. mieli spotkania z 23 opiekunkami. radzę przemyśleć, może dla niektórych to nie jest problem, ale dobrze żebyście wiedzieli, młode małżeństwa co przed wami czeka, jeśli będziecie mieszkać powyżej pierwszego piętra z maluchem w wózku bez windy. nie przekonują mnie argumenty, że ruch to zdrowie, nie taki niestety..... PS. a będą pomieszczenia zsypowe? czy trzeba będzie latać do pojemników? nie zniechęcam, pokazuje tylko mały problem, na czymś trzeba było w końcu zoszczędzić aby cena była niska, tak robią developerzy. rembel, mieszkanie o numerze 1 ma sporo minusów, m.in. takie jak wspomniałeś, dlatego uważam że 1 piętro to jest najlepsze rozwiązanie...... Odpowiedz Link
123j1 Re: Windy w jwconstruction 30.09.05, 07:55 ok macie racje z winnda .mamy mieszkanie za gdanskiem skad pochodzimy rodzinka wejscia do klatek bylo na pilota i oczywiscie domofony .mielismy zgrana klateczke sasiadow wozki rowery zostawialismy na parteze a ja jeszcze dla wiekszego komfortu psychicznego przykowalam wozek na takie cos jak do roweru z kodem i bylo super .tesknie za tamtym osiedlem moze tu tez tak bedzie Odpowiedz Link
rembel Re: Windy w jwconstruction 30.09.05, 08:45 Ja tam swojego parteru nie zamienilbym na zadne 1 pietro. Sąsiadka ma juz swoje lata wiec juz niedlugo pojdzie za te anonimy do piekla a ten co pluje predzej czy pozniej dostanie kopa - jak go tylko przylapie Odpowiedz Link