Dodaj do ulubionych

Nowa Weteranów

03.10.05, 13:21
I rozpoczął się remont Weteranów. Tylko czy ktoś mi odpowie dlaczego
gmina/powiat znów wybrało prowizoryczne rozwiązanie problemu? Ten remont o
którym tak glośno było na każdej sesji znów ogranicza się do zdarcia
nawierzchni i wylania nowej? A na ile takie rozwiąznie straczy? Może do
przyszłej zimy wytrzyma, a co potem? Znowu będziemy czekać kilka lat?
Dlaczego ktoś nie może zrobić tego raz a dobrze, zedrzeć asfalt aż do bruku,
utwardzić cementem? Przecież ta droga nie jest przygotowana do ruchu takich
ciężkich samochodów. Jesteśmy biednym państwem i biedną gminą, nie stać nas
na prowizorkę, a jednak znowu to samo... Pieniądze wyrzucone w błoto...
szkoda gadać...
Obserwuj wątek
    • picooz Re: Nowa Weteranów 03.10.05, 20:43
      proponuje zadać to pytanie staroście na stronie starostwa wołomińskiego gdyż
      jest to własność powiatu a nie gminy......jestem ciekaw odpowiedzi pana Rytla tongue_out

pozdr
      • radzyminiak1 Re: Nowa Weteranów 04.10.05, 18:12
        i znowu nas dali w trabe zaladowac i zrobia troszke i mizernie gdzie nasza rada
        • picooz Re: Nowa Weteranów 11.10.05, 20:48
          czy to juz koniec tego pseudo remontu???? czy to efekt finalny?????????

apropo.jaki odcinek weteranów ma byc wyremontowany..........czy tylko te 500
          metrów?
          • przemek999 Re: Nowa Weteranów 11.10.05, 21:23
            o ile mi wiadomo wszyscy są wk....
            lepiej by nie zaczynali ...
            takie partactwo ...
            brak słów ...
            a może to ze względu ,na sympatię ,
            że tak Wołomin lubi Radzymin
            prawdziwy skandal
            co robią nasi radni powiatowi ?
            ach prawda oni nie z tego rejonu
            a jeszcze ta wyrwa dobrze że ktoś wsypał troszkę żwiru ,
            ale i tak uważajcie , bo można oberwac zawieszenie
    • andrzej5219 Re: Nowa Weteranów 11.10.05, 22:14
      O rany ale partactwo, nie obrobione włazy i studzienki, pocięty asfalt....skąd
      oni wytrzasnęli taką firmę. Uczyli się dopiero kłaść asfalt, ale dlaczego u
      tutaj? Wstyd i żal.....
      • student6 Re: Nowa Weteranów 12.10.05, 16:36
        Słyszałem od osób odpowiedzialnych za nadzór prac, że ma być położona jeszcze jedna antyścieralna wartswa. Oczywiście nie bronię władz ani firmy wykonującej prawce bo to jest po prostu żałosne. Poza tym mam kilka pytań:
        - dlaczego najpierw położono asfalt a dopiero potem go cięto żeby wstawiać kratki ściekowe
        - dlaczego zawory od gazu popodnoszone są tak wysoko a studzienki kanalizacyjne nie
        - dlaczego od kilku dni prace ustały

A tak w ogóle to remont ulicy obejmie odcinek od Starego Rynku do Broniewskiego (do krzyża)- czyli do miejsca gdzie jest kanalizacja i to jest chyba jedyna decyzja którą pochwalam
        • szifox Re: Nowa Weteranów 12.10.05, 20:28
          czy to robi ta sama firma co ulicę w Ciemnem ?
          • k122 Re: Nowa Weteranów 12.10.05, 21:51
            oj jesteśmy bogaci , takie wykonanie ... naprawdę nie wiem jak to nazwać ...
            przecież jesteśmy w EUROPIE ...hihihihihihih.... a może nie ?.. po przejechaniu
            się po ul weteranów ( a na dodatek widziałem jak piracik wpadł w ten rowek przy
            ul wróblewskiego jeszcze nie było tam piasku , wiecie jak go wyrzuciło )
            zastanawiałem się gdzie jestem czy tak trudno zapytać wykonawcę czy był chociaż
            raz na zachodzie ? i widział tamte drogi ? chociaż te polne nie mówiąc o
            autostradzie ,ale można oszczędzic wystarczy pojechać do DĄBRÓWKI i wziąść z
            niej przykład ,a to przecież za miedzą ...
            pozdrawiam
            apel ..naprawdzie to badziewie bo szkoda naszych samochodów
            • szifox Re: Nowa Weteranów 19.10.05, 03:23
              chyba nie będzie tak źle, kładą ostatnia warstwę. Jej wytrzymałość sprawdzimy
              po sezonie zimowym.
              • rembel Ptasia grypa 19.10.05, 08:07
                W niedziele przespacerowałem sie po ul. Strzelców Grodzieńskich (obok dworku
                (ruiny)Czartoryskiej) - jestem pod wrażeniem, studzienki równiutkie, asfalcik
                jak marmur. Oby tak dalej. A propos - karmiłem na stawie w parku kaczki - jest
                ich ok. 50. Odkąd poszly ploty o ptasiej grypie kaczuszki siedzą biedne i
                glodne, nikt ich nie dokarmia......
          • k122 Re: Nowa Weteranów 20.10.05, 01:48
            a co ?
          • k122 Re: Nowa Weteranów 20.10.05, 01:48
            a dlaczego ?
            • student6 Re: Nowa Weteranów 20.10.05, 11:19
              Ale studzienki deszczowe jeszcze są schowane w asfalt i to dość głęboko.
              Ciekawe czy to już koniec remontu?
    • jstaszak Re: Nowa Weteranów 13.12.05, 08:31
      Jeśli to Pan Rytel odpowiada za tą drogę, to szkoda gadać. Nie widziałem jej,
      ale domyślam się, czytając wypowiedzi, że droga ta wygląda podobnie jak ulica
      Poniatowskiego w Kobyłce. Zostawione 50 metrów ze starym asfaltem i dziurami (bo
      im chyba zabrakło nowego). Po roku już się w paru miejscach nowy asfalt wytarł i
      widać stary.

Jednym słowem fuszerka. Rytel nie nadaje się na starostę.
      • student6 Re: Nowa Weteranów 13.12.05, 18:13
        Narazie wygląda w porządku nielicząc kilku miejscw których zbiera się woda i
        okolic zaworów gazowych. Bo to naprawde jest fuszerka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka