sun1983 20.08.10, 11:01 Witam, ma pytanko odnośnie hotelu Nubian Island w Sharm, czy było ktoś z Was w tym roku w tym hotelu i jakie ma odczucia, jak wygląda sprawa snorkowania przy hotelu? Z góry dziękuje za wszelkie odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
flyr Re: Nubian Island 20.08.10, 11:45 byłem w Nubian Village ale pomost oba hotele maja wspólny . Byłem na początku lipca . Rafa fajna acz kolwiek lepsza jest np. przy hotelu Conrad . Ryb i rybeczek kolorowych bardzo duzo , troszke kolory samej rafy już przybladłe . Nie wiem jak jest zawsze w tym miejscu ale jak ja byłem były jak na Egipt spore fale co tym gorzej pływajacy dość utrudniało życie . Generalnie odczucia oki . Odpowiedz Link Zgłoś
nena22 Re: Nubian Island 20.08.10, 22:00 W marcu duże fale. Czasem nie dało się wejść, czasem bardzo znosiło. Trzeba było uważać. Sam hotel nie najwyższych lotów ale ma przepiękne ogrody, którymi nadrabia inne niedociągnięcia. Baseny tylko 2. Ogólnie bardzo miło wspominam. 90% gości to Włosi i cała obsługa mowi po włosku. Odpowiedz Link Zgłoś
artrak2 Re: Nubian Island 21.08.10, 08:40 Potwierdzam są bardzo silne prądy i niekiedy nie można wejść do wody. Sam hotel bardzo przyjemny ma 5 * ale wg mojej oceny to powinno być 4-4,5*. Rewelacyjne jedzenie, bardzo dużo ryb i owoców morza. Przepiękne ogrody. Zakwaterowanie miałem w bungalowach - 2 osobne pokoje, łazienka i korytarzyk. Co drugi dzień dawałem tipa 1-2 usd i gość od sprzatania robił cuda z ręczników. Mieszkałem 2 dni w budunku przy plaży ale śmierdziało z kanalizy, na naszą interwencję przeniesiono nas do bungalowów. (W razie czego nie gadaj z recepcjonistą ale z menagerem hotelu on wszystko załatwi - można było wyczyć że gdzieś studiował w Europie bo podszedł do problemu profesjonalnie). Nie dawaj kasy do paszportu jak przyjedziesz - wszystkie pokoje i tak są już przydzielone, przespij się jedną noc i na drugi dzień załatwiaj ewentualną zmianę pokoju. W hotelu są dwie restauracje - główna i przy plaży - polecam główną bo tam większy wybór dań. Jeśli chcesz jechać do Naama Bay to możesz skorzystać z hotelowego busa (godziny wyjazdu są tak ustalone że z niego nie skorzystasz np wyjazd w porze obiadu) lub z taksówek i niebieskich busików - polecam busiki są tańsze - kurs powinien kosztować 5 funtów od osoby - oczywiśćie targuj się wczesniej. Miłego urlopu Odpowiedz Link Zgłoś
claudia.9 Re: Nubian Island 06.01.11, 16:28 Przepraszam ze odpowiadam nie na temat ale to dla mnie wazne.Mam na imie Klaudia i chciałam się zapytać czy zna ktos może e-mail tego hotelu lub ich strone. (o ile wogóle mają). Lub. Kojarzy moze ktos takiego mlodszego kelnera na stolowce.? Imie mial na E lub M bo nie wiem czy na ich plakietkach pierwsze bylo imie czy nazwisko. Ewentualnie jak ktos kojarzy: Ehaba lub Mine. Jak tak to prosilabym o opisanie ich wygladu. to dla mnie bardzo wazne. Jbc. to moje gg: 31093427. Z gory dziekuje, bede wdzieczna za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
artrak2 Re: Nubian Island 08.01.11, 09:06 powinnaś to pytanie zadać na forum Faceci z Egiptu Odpowiedz Link Zgłoś
flyr Re: Nubian Island 10.01.11, 14:58 tydzień temu wrócił z tego hotelu mój znajomy ( ja byłem w Village jak pisałem wyżej ) i w Sharm była straszna ulewa . Pokoje całe pozalewane . Woda po kostki . Spał jedna noc na krześle bo na łozku sie nie dało . Nastepnego dnia wymieniali łózka na materace i spał na podłodze . Generalnie pewnie potrwa troche za nim go osuszą . Wilgoć bardzo duża ponoć . Odpowiedz Link Zgłoś
chuda41 Re: Nubian Island 21.01.11, 19:57 Wróciłam właśnie z tego hotelu.Jest piękny.W zasadzie nie ma sie do czego przyczepic-oczywiście znając egipskie zwyczaje,bo na naciagaczy trafia się niemal wszędzie.Pogoda przepiękna.Bałam się tych 17-20 stopni o których czytałam w prognozach-chyba w cieniu!,bo na słoneczku upał.Wróciliśmy pięknie opaleni,musiałam dokupowac krem z filtrem bo nas przypiekło.Oczywiście po zachodzie przydawał się polarek,lub bluza.Wiało czasami-1-2godzinki dziennie i wtedy było bardziej żeśko.Nie wierzę w ten zalany pokój-w końcu w kazdym bungalowie sa dwa pokoiki z łóżkami-to co zalało mu wszystkie?w nocy z poniedziałku na wtorek była porządna burza,grzmiało i błyskało,ale skończyło się na kalużach przed domkiem i tyle,rano wyschło.Nie dajcie się naciągnąc na dopłate do pokoju,od nas chcieli 50$ za pokój już przydzielony.Ogród cudny,zadbany.Podgrzewany basen przy morzu.Jest zakaz pływania na głębinie,można się pluskac w płytszej wodzie-podobno ma ok.21 stopni-jak dla mnie za mało,ale było dużo chętnych.nad morzem nieco wieje.Jedzenie jak to w hotelu-coś się znajdzie,chociaz nie jak u mamusiNie zauważyłam zadnej dyskryminacji Polaków ani wymuszeń napiwków na siłę.oczywiście zostawialiśmy za sprzątanie,ale się należało,tak samo jak ciężko i z uśmiechem pracującym barmanom.polecam także biuro e-Scharm(to chyba to samo co Aaba -scharm)-punktualni i rzetelni az do bólu,na wycieczce do Jerozolimy mieli super przewodnika.Minus-brak rozrywki wieczornej dlla nieco starszych dzieci-chociaz salonu gier. Odpowiedz Link Zgłoś