donmari 19.03.08, 11:44 To imię mojej Babci. Jak Wam się podoba? Dla mnie brrr, ale to swoją drogą. Dodam, że 65-letnia pani nazywana jest przez wszystkich Mirką. Moja mama, jak usłyszała że chcę nazwać przyszłą córkę Dionizją,stwierdziła, iż to ta sama klasa(czyt.tak samo brzydkie jak Hieronima). A Wy co o Hieronimie myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: Hieronima 19.03.08, 11:46 Nie podoba mi się. Podoba mi się Hieronim. Odpowiedz Link Zgłoś
julie1789 Re: Hieronima 19.03.08, 15:20 Hieronima - nie podoba mi się, brzmi bardzo twardzo, jakieś takie niesympatyczne. A co do Dionizji - zgadzam się w stu procentach z Babcią Donmari. Imię jest równie brzydkie, jak Hieronima. Małemu dziecku żadne imię nie będzie przeszkadzało, ale pewnie już w przedszkolu dziewczynka odpokutuje za wybujałą fantazję matki. Potem pewnie będzie używała imienia Nina (dla mnie to imię jest najbliższe Dionizji) albo drugiego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Hieronima 19.03.08, 22:50 A co nastąpi jeszcze później? I jeszcze chciałabym zadać pytania: 1) czy traktat lizboński zostanie ratyfikowany bez problemów; 2) jak się zakończy obecna recesja w USA; 3) które akcje z giełdy warszawskiej wkrótce zdrożeją. Będę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: Hieronima 19.03.08, 22:51 Nie oceniłabym tego imienia jako przystępne, ale potrafię dostrzec w nim wdzięk. Zdrobniale Hirka - nie wiem, jak się tam zaplątało "M". Odpowiedz Link Zgłoś
rurka-z-kremem Re: Hieronima 29.07.08, 22:49 Hieronim mi się podoba, Hieronima już nie. Jakieś takie niekobiece mi się wydaje... Odpowiedz Link Zgłoś