Dodaj do ulubionych

Al Nabila Makadi Bay

17.01.11, 23:03
Witam w zeszłym roku byłam w hotelu Tia heighst makadi bay i jestem zadowolona.W tym roku planuje wyjazd do Al Nabila Makadi Bay,jeżeli ktoś był w tym hotelu to proszę o opinie.Dzięki
Obserwuj wątek
    • doiwony12 Re: Al Nabila Makadi Bay 18.01.11, 13:52
      Bylam w Al Nabila w grudniu 2010r .Rewelacyjny hotel .Najlepszy jak do na razie w jakim bylam.Serdecznie polecam.Troche o tym pisalam na forum wakacje .pl.Mozesz sobie poczytac a jesli chodzi o szczegoly to jestem do dyspozycji
      • bozena-b36 Re: Al Nabila Makadi Bay 18.01.11, 22:36
        Hej a jak z dojsciem na plaże w Al Nabila bo na zdjęciach to wygląda że jest dużo schodów i że jest stromo
        • doiwony12 Re: Al Nabila Makadi Bay 19.01.11, 09:52
          Po lewej stronie jak sie wychodzi z resteuracji jest "przystanek' i z niego morzesz zjechac na plaze .Tam tez jest super miejcse dla dzieci .Jest piasek i dosc plytko .jesli chcesz ogladac rafy radze idz na plaze przu resteuracji Al Dorada i centrum nurkowym .Na zdjeciach wydaje sie stromo ale tak nie jest.Oczywiscie trzeba pokonac troche schodow ale to nie jest problem
      • bozena-b36 Re: Al Nabila Makadi Bay 18.01.11, 22:50
        Jak wygląda plaża czy dziecko przy brzegu może się bawić czy potrzebne są buty
        • doiwony12 Re: Al Nabila Makadi Bay 19.01.11, 09:55
          Tak jak napisalam dziecko morze sie bawic na plazy przy barku Sharm El Aram.buty oczywiscie potrzebne ale nie we wszystkich miejscach.Aby ogladac rafy sa niezbedne
    • kamyczek05 Re: Al Nabila Makadi Bay 18.01.11, 15:48
      A jak tam jest w tym Makkadi? Przeglądalam niedawno oferty, spodobał mi się co prawda inny hotel, ale ciekawa jestem samego kurortu. Dużo knajpek, ładne plaże, mili ludzie? Jest co robić? Chcę poleżeć trochę na plaży, ale też chciałabym jakoś aktywnie spędzić ten wypoczynek. Póki co zastanawiam się nad tui i Alfastar głównie, a Ty z kim byłaś????
      • bozena-b36 Re: Al Nabila Makadi Bay 18.01.11, 22:34
        Ja byłam z biurem Selectours i byłam bardzo zadowolona.Bardzo mi się podobało w Tia duży obiekt można sobie pospacerować,woda czysta,jedzenie dobre.Zakwaterowanie miałam w Lagoon,które szczerze polecam
      • doiwony12 Re: Al Nabila Makadi Bay 19.01.11, 10:01
        Rozrywka wieczorami to jest defekt tego hotelu ,wieczorami sa animacje dla dzieci .praktycznie oprucz siedzenia w dwoch knajpach nie ma co robic ,ale ja po calym dniu na plazy o 22 padalam.Ja bylam z Bee Fee .Alfa star mnie wykiwalo .Wykupilam u nich Al Nabila .Dwa tygodnie przed wyjazdem napisali ze nie maja tego hotelu.Ptoponowali Tia,ale ja chcialam koniecznie Al Nabile ze wzgledu na zatoke.Nie trzeba schodzic na rafe z pomostu.
        • kurczak48 Re: Al Nabila Makadi Bay 19.01.11, 10:30
          Jest to bardzo dobry hotel , bez obawy możesz go wykupić , w całej zatoczce tak na plaży jak i w wodzie jest piasek , woda jest tam płytka ,dzieci mają raj , a schody nie sprawiają najmniejszego problemu , w zatoczce jest restauracja i możecie tam siedzieć cały dzień smile , ja byłem z Triady .
          W hotelu Tia jest więcej zieleni , ale tu wam się też spodoba ........życzę miłych wczasów smile
          • bozena-b36 Re: Al Nabila Makadi Bay 19.01.11, 22:37
            Czy są w hotelu sklepy bo czasami cos trzeba kupic .Mam nadzieje ze kolo Al Nabili sa tez jakies hotele a nie tylko pustyniawink
            • doiwony12 Re: Al Nabila Makadi Bay 20.01.11, 09:44
              Sa sklepy jak w kazdym hotelu ale bardzo drogie.Lepiej pojechac do Hurgady i tam sobie wszystko kupisz
          • bozena-b36 Re: Al Nabila Makadi Bay 19.01.11, 22:42
            I jeszcze jedno czy są zjezdzalnie?
            • doiwony12 Re: Al Nabila Makadi Bay 20.01.11, 09:45
              Sa zjezdzalnie w tym roku wybudowane .Sa przy restauracji glownej.
        • bozena-b36 Re: Al Nabila Makadi Bay 19.01.11, 22:32
          Dla mnie schody to też nie problem trochę ruchu nie zaszkodzi.Mamy oferte z Bee Free trochę obawiam sie tego biura bo jest w miare nowe ale chyba zaryzykuje.Interesuje mnie jeszcze jak jest z pokojami bo jak bylismy w Tia to mielismy zakwaterowanie w bugalowach i bylo bardzo fajnie,a jak jest w Al Nabila lepszy budynek główny czy bungalowy
          • doiwony12 Re: Al Nabila Makadi Bay 20.01.11, 09:54
            Masz racje Bee Free to nowe biuro ,ale ma dobre notowania poniewaz zostalo kupione przez Rainbow.Dlatego spokojnie moge ich polecic.Rezydentami sa polacy co nie zawsze sie zdarza.Jesli chodzi o pokoje to bungalowy sa lepsze ale budynek tez jest ok
    • emberro Re: Al Nabila Makadi Bay 19.01.11, 13:12
      polecam poszukać na www.topodpoczynek.eu znajdziesz tutaj opinie i oceny ludzie nie tylko o hotelach ale także o biurach podróży, a nawet danej ofercie
    • lecki222 Re: Al Nabila Makadi Bay 24.04.11, 20:52
      Byłem od 1.04 do 15.04.2011 w Al Nabila. polecam ! Czysto, smacznie, żadnego zagrożenia "zemstą faraona", piękna zatoka, snorkowanie . Dużo rodzin z dziećmi, seniorów (Niemcy, Włosi, Polacy, Rosjanie, Ukraińcy). Hotel obłożony w około 40 %, czyli same zalety! Jedynie zwolennicy "balowania" i zakupów mogą być zawiedzeni. Personel bardzo przyjazny, nawet bez znajomości języków obcych łatwe porozumiewanie się; "witam przyjacielu!""Cześć!", "wszystko dobrze?". Bakszysz dobrowolny, nie wymuszany. Rezydentka TRIADY , IZA, sumienna, rzeczowa.
      • bozena-b36 Re: Al Nabila Makadi Bay 13.07.11, 22:56
        Hej co to za domki drewniane stoją przy plaży?Czy działa tam internet?
        • lecki222 Re: Al Nabila Makadi Bay 12.09.11, 14:32
          Na terenie Al Nabila GM widziałem kilka domków drewnianych. To były pomieszczenia służbowe, odseparowane od hotelu, bungalowów i plaży. Poza hotelem dużo bungalowów, okrągłych, murowanych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka