Dodaj do ulubionych

Horison Sharm Hotel - Sharm (* * * *)

01.07.04, 19:29
????
Obserwuj wątek
    • pc_maniac Re: Horison Sharm - Sharm (* * * *) 13.08.04, 22:08
      (cyt.: patelka 12-08-2004 22:23)

"Własnie wróciłam z Horisson, hotel taki sobie zresztą nie przejmuj sie napewno
      w nim nie wylądujesz chyba ze tak jak my czyli moja grupa znajomych czekalismy
      na lotnisku w formie protestu 4 godz, poniewaz chcieli nas przekfaterowac do
      innego hotelu gorszego o duzo bo widziałam, oczywiscie napewno lecisz z Alfa
      staru wiec zycze powodzenia!!!!!!! napewno wyladujesz w" ALL DIVAN" tańszy
      hotel ale reszty nikt nie zwróci!!; pozdrów panią rezydent p. Lucyne, ( to jest
      p...... k......, ) zreszta ponoc nikt jej nie lubi z rezydentów i polaków
      pracujacych w Sharm, poprostu zostawiła nas na lotnisku nie przejmujac sie ale
      mam juz w tym wprawe w tamtym roku byłam w Hurgadzie i to samo było ,czekaniem
      i protestem dzwonieniem do ambasady cos dało sie wykombinowac, a jesli juz uda
      ci sie byc w wymarzonym hotelu Horisson to wiedz ze jest w miarę fajny jesli ma
      sie towarzystwo, najwiekszym utrudnieniem był zakaz kąpania w basenie około
      godz 21 bo wode juz chlorowali, jedzenie monotonne, obiad mozna było znalezc na
      kolacje, plaza w miare ok molo i piekne rybki, polecam buty do wody , noi
      oczywiscie sprzęt do snurkowania,
      animatorzy staraj sie jak moga aerobik na basenie , gimnastyka na plazy, co do
      opcji all to kiepsciutka, jeden kieliszek wina do kolacji ,piwo tylko w
      restauracji ale jest tam fajny barman i za "bakszysz " piwo do woli, pozatym
      bar przy basenie nie działa!!!!!!! ogólnie nie jest żle ale mam porównanie do
      Hurgady i lepiej wspominam tamte wakacje, ale i te miłe były własnie wkładam
      zdjecia do albumu, pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia w walce o hotel, bo
      wątpię ze nie bedzie to potrzebne! jesli ktos ma pytania to chetnie odpisze
      pa ."
      • pc_maniac Re: Horison Sharm - Sharm (* * * *) 13.08.04, 22:09
        (cyt.: ms 13-08-2004 12:22)

"Byliśmy w tym hotelu w lipcu.Nistety bez odpowiedniego towarzystwa trochę
        nudno-ale są też plusy-plaża ładna,piękne rafy na brzegu.Basen czysty.Formuła
        all incl. taka sobie-ale za te pieniądze nie jest najgorzej-niestety niektórzy
        porównują hotele dużo droższe-Rok temu byliśmy w Hurghadzie w Sun Rise select -
        Nie ma porównania ale w tym roku hotel ten 2 tyg kosztuje 5 tys-więc to tak jak
        by porównywać malucha do Mercedesa.Daleko jest od centrum ale 2 x dziennie
        wieczorem jedzie bezplatny busik z super kierowcą Hamdym-pozdrówcie go od nas-
        może ma jeszcze rysunek od nas.Jedzenie nie najgorsze i nie najlepsze-ale i tak
        w upale nie za bardzo chce się jeść.Najlepiej to zaprzyjażnić sie z Bossem
        Husejnem-wtedy wszystko macie załatwione w hotelu.
        Miłego pobytu.Pozdrówcie Hamdyego-tego od busika-jest najlepzą atrakcją hotelu-
        jeśli chcecie rozmienić pieniądze u niego zrobicie to bez trudu.
        Pozdrawiam "
        • pc_maniac Re: Horison Sharm - Sharm (* * * *) 13.08.04, 22:10
          (cyt.: ms 13-08-2004 12:23)

"i jeszcze jedno uważajcie na rezydenta Georga -kawał cwaniaka.Bardzo miła jest
          Aneta-podobno to jego żona-w razie problemów dzwońcie do niej-nam raz pomogła "
    • control Re: Horison Sharm Hotel - Sharm (* * * *) 05.01.05, 23:16
      Byłem na przełomie 2004/2005. W zasadzie potwierdzam poprzednie opinie. Warto
      moze dodać, że w hotelu odbywaja się czasami zenujace polowania na przynoszone
      z miasta zakupy, głównie wodę. Wieczorem przy drzwiach stoją specjalne ekipy,
      które patrzą, czy goscie hotelowi nie wnoszą zakupów spozywczych. Oczywiście
      gdy masz wodę w plecaku, torbie, to nic im do twoich rzeczy, ale gdy niesiesz
      butelkę w ręce, to każą oddać ja do recepcji (na przechowanie).
      Przeciwstawialismy sie temu (łącznie z interwencją u rezydenta i menagera
      hotelu), ale na niewiele sie to zdało. Dla świetego spokoju lepiej zatem chowac
      kupione rzeczy do nieprzezroczystych toreb/plecaków. Busik z plaży niby kursuje
      co 30 minut, ale od 14 do 15 ma przerwę. Ponieważ obiad kończy się o 15, to
      osoby, które jedzą obiad, muszą wracać kursem ok 13.30. rzecz jasna jest na to
      sposób - wystarczy dać kierowcy busika 10 funtów, to zawiezie do hotelu o
      dowolnej porze. Podczas mojego pobytu bufet na plazy był czynny. Czasem
      brakowało jakiegos napoju, ale dowozili, nie zawsze starczało lodu, ale
      wszystko miesciło sie w egipskiej normie. Obsługa w sumie sympatyczna. Duzo
      Rosjan wśród gości.
    • tadara Re: Horison Sharm Hotel - Sharm (* * * *) 22.04.05, 09:39
      Byłam w Horison w kwietniu z Alfa Starem. Takie moje uwagi:
      • plaża – fakt, że do plaży dojeżdża się busem, który wg „rozkładu”
      odjeżdża co pół godziny(!) nie jest tu najistotniejszy. Teren „plaży” nie jest
      jeszcze w zupełności zagospodarowany. Owszem – leżaki i parasole stały na swoim
      miejscu. Jednakże plaża była brudna i wejście do morza praktycznie niemożliwe
      (kamienie i brud), bar na plaży i prysznic są dopiero w budowie – w związku z
      tym „wypoczynek” plażowy musiałam odbywać w asyście betoniarek oraz wszelkich
      smrodów i hałasów jakie są możliwe na placu budowy. „Toaletę” zostawiam jako
      osobny temat. Naprawdę nie życzę nikomu takich wrażeń, jakie gwarantowało
      wejście do tej, wprawdzie murowanej, chaty. Na dodatek nie zawsze było to
      możliwe, bo trwały tam prace budowlane i murarze nie zamierzali przerywać sobie
      pracy odsyłając do tzw. męskiej toalety. Nie sposób opisać tego co mnie tam
      spotkało. Pomijając tor przeszkód z wiader z cementem i desek nie mogłam
      wytrzymać tam dłużej niż sekundę – uciekłam o mało nie wymiotując. W związku z
      tym skorzystanie z toalety było możliwe po 45 minutach czekania na busa, który
      dowiózł mnie do hotelu.
      • jedzenie – jedyną zjadliwą rzeczą podczas śniadania był omlet, podczas
      kolacji – pomarańcze. Wielokrotnie bywałam w hotelach różnego standardu i
      dotychczas nie trafiłam na tak „specyficzną” kuchnię i zasady. Bufet szwedzki
      polegał na tym, że nie można było sobie mięsa nałożyć samemu, obejrzeć co się w
      pojemniku znajduje również nie. Kucharz strzegący pilnie zawartości
      samodzielnie wydzielał skąpe porcje czegoś co niewiele przypominało mięso lub
      rybę. Cała reszta – także totalnie niezjadliwa – rozumiem, że to podobno
      kwestia gustu, ale zapewniam że moje wymagania nie są wygórowane i w żadnym z
      odwiedzanych przeze mnie hotelach egipskich (a było ich 7 – także 4
      gwiazdkowych) nie miałam zastrzeżeń. Warto jeszcze wspomnieć formułę All
      Inclusive – okazuje się, że nie zawiera ona kawy i herbaty (!). Wręcz przeciwna
      informacja znajduje się na stronie internetowej Alfa Staru.
      • obsługa – wyjątkowo nachalna i nieprzyjemna, głupie żarty polegające na
      zabieraniu talerza sprzed nosa lub ingerowanie w to co i ile ma się na talerzu
      było niesłychanie irytujące. W szumnie nazwanej kawiarni nie mogłam otrzymać
      reszty z kwoty 20 funtów egipskich. Kasjer nic nie zamierzał z tym zrobić – po
      prostu nie ma i koniec. W hotelu nie ma kantoru, więc pomogła dopiero
      interwencja w recepcji hotelowej. Prawdziwa bądź nie – informacja o braku
      reszty powtarzała się przy każdym zakupie.

Przeczytałam informację na stronie alfastar:”Mimo dołożenia wszelkich starań
      nie gwarantujemy, że publikowane informacje i opisy nie zawierą uchybień lub
      błędów, które nie mają jednak być podstawą do roszczeń. W przypadku
      jakichkolwiek wątpliwości prosimy przed podjęciem decyzji o kontakt z działem
      sprzedaży.”
      Zastanawiające jest pojęcie „dołożenie wszelkich starań” gdyż po rozmowie z
      rezydentami okazuje się, że w tym hotelu problemy są zawsze i zasady obsługi
      gości (jak np. all inclusive bez kawy i herbaty) są , jak to
      określił, „dziwne”. W związku z tym na czym polega dołożenie wszelkich starań,
      skoro sytuacja w tym hotelu znana jest pracownikom biura nie od dziś.
      Chciałabym również nadmienić fakt, że reklamację tego hotelu zgłosiłam
      rezydentowi telefonicznie. Oczekiwałam przyjęcia reklamacji na piśmie i zamiany
      hotelu. Rezydent jednak nie stawił się na umówione spotkanie w recepcji i nie
      skontaktował się ze mną do końca pobytu (mimo, że sam to zadeklarował).
      Zakończenie pobytu w Sharm nie było również przyjemne. Na prom do Hurghady
      odebrał nas bus. Niestety zabrakło opieki polskiego rezydenta. Egipcjanin,
      który wręczył nam bilety nie mówił po polsku. Byłam jedyną osobą w grupie
      posługującą się językiem angielskim, więc dowiedziałam się, że ten człowiek nie
      jest naszym opiekunem, jest tu przy okazji bo jedzie na wakacje. W związku z
      tym cała odprawa na prom odbywała się na zasadzie „koniec języka za
      przewodnika”. Plątaliśmy się po terenie portu nie wiedząc gdzie mamy się udać i
      co dalej zrobić. Ostatecznie się udało, ale nie tego się spodziewaliśmy.

Nie rozumiem za co hotel Horison dostał 4* i uważam za nieuczciwe ze strony
      Alfa Staru oferowanie go.
      • wpekala5 Re: Horison Sharm Hotel - Sharm (* * * *) 06.08.05, 14:21
        To wszystko co pisze tadara jest kompletną bzdurą i nieporozumieniem. Jedzenia
        jest dużo i zawsze jest świeże, obsługa zawsze miła i uśmiechnięta. Kantor jest
        w hotelu. Ciekaw jestem czy w domu pani je po 3 kotlety na obiad?
        Bylem tam 2 tygodnie i wrocilem bardzo zadowolony, a w niejednym miejscu juz
        bylem. Ciezko jest sie w Horizonie do czegos przyczepic.
        Widzę, że pani należy do tych osbób, ktore biura podróży wpisują na swe czarne
        listy smile
    • egipt-hotele Re: Horison Sharm Hotel - Sharm (* * * *) 03.09.05, 15:05
      Właśnie wróciłam z tego hotelu - miły, kameralny hotel, bez hałasu i tłumu
      ludzi.
      - plaża
      piękna rafa, kolorowe rybki robia niesamowite wrażenie, dojazd busikiem co pół
      godziny, barek czynny, lezaków i parasoli pod dostatkiem. Zostawialiśmy
      wszystko i nigdy nic nie zginęło.Morze niesamowicie słonesmile))

- jedzenie
      duzo!!!Dla mnie bardzo dobre - pyszne pieczywo, bułeczki francuskie, ciasta
      wprawdzie bardzo słodkie ale dla łasuchów raj. Ziemniaki w róznych postaciach,
      spagetti, peene, mięsa rózne, warzywa grilowane, swieże, jakies sosy, 2 rodzaje
      zupy, sałatki. No mozna naprawdę się najeść. Niestety zawsze nieco wszyskio
      zimne. No i niektórzy maruderzy twierdza , że wszystko "czuć rybą" - JA nie
      czułam.

- obsluga
      miła, wesoła, żartobliwa - moze dzieki ciagłym napiwkom? nie wiem, ale byli tak
      mili , że szkoda im nie dac po 1 $

Nieco nudno wieczorem bez swojego towarzystwa, bar świeci pustkami ale zawsze
      mozna zapalic szisze w sklepiku smile))))))
      • staniwaw Re: Horison Sharm Hotel - Sharm (* * * *) 08.09.05, 16:27
        Juz byłbym Ci w stanie uwierzyc gdyby....gdybyś sie pod listem podpisała,a tak
        jestes anonimem? Szkoda bo w tym hotelu mam przebywać około 14 lub 21 września
        a nic na jego temat nie wiadomo,bo opinie sa 4 i krańcowo rózne a więc nie
        wiadomo nic,no i jak uwierzyć ,że to co napisano dobrze lub żle jest prawdą?
        Czekam na więcej informacji np odległośc od Centrum,odległość do plaży,poczucie
        bezpieczeństwa,wielkość hotelu,wyposażenie pokoi,a może jakieś fotografie
        posiadasz.
        • egipt-hotele do Stanisława 10.09.05, 14:03
          Stanisławie czy to było do mnie? Nie chcę mi sie logowac wiec sie nie
          podpisałam. Moim zamiarem nie jest na siłe przekonywanie , że ten hotel jest
          najlepszy w Sharm El Sheik - bo nie jest ale za takie pieniadze , jakie ja
          zapłaciłam uważam że był własnie taki jak opisałam. Zaznaczam , że nie jestem
          osoba marudną i zawsze widzę same pozytywy. Odległość od centrum i od plazy
          jets opisana w każdej ofercie , więc nie chciałam się powtarzac. Pokoje
          standardowo wyposażone - łóżko małzeńskie, lodówka, prysznic, suszarka,
          telewizor z jednym polskim kanałem, szafa, toaletka, pokój nie za duzy. A tu
          jest linka do hotelu www.horizonsharm.com/. Jeżeli chcesz dowiedziec sie
          czegos wiecej podaj swój nr gg.
          • staniwaw Re: do Stanisława 10.09.05, 16:47
            Dziękuję,z przyjemnością i z wielką ciekawością dowiemy się więcej jeżeli tylko
            możesz nam przekazać ciekawostki o hotelu i okolicy Horizon. GG6123556. Bardzo
            goni nas czas bo w poniedziałek 12.09 mamy odpowiedzieć na ofertę a
            14.09-wylot,poprostu nasz hotel ,do którego miałem jechać ,nie został oddany
            przez arabów,więc zaproponowano nam inny,właśnie Horizon.Czekam na "odzew"-ja
            tymczasem przygotuje sobie pytania.Pozdrawiam.
    • staniwaw Re: Horison Sharm Hotel - Sharm (* * * *) 04.10.05, 11:12
      Byłem widziałem opowiem,było OK!!!Jak znajdę czas opiszę.Polecam ten hotel.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka