pc_maniac Re: Horison Sharm - Sharm (* * * *) 13.08.04, 22:08 (cyt.: patelka 12-08-2004 22:23) "Własnie wróciłam z Horisson, hotel taki sobie zresztą nie przejmuj sie napewno w nim nie wylądujesz chyba ze tak jak my czyli moja grupa znajomych czekalismy na lotnisku w formie protestu 4 godz, poniewaz chcieli nas przekfaterowac do innego hotelu gorszego o duzo bo widziałam, oczywiscie napewno lecisz z Alfa staru wiec zycze powodzenia!!!!!!! napewno wyladujesz w" ALL DIVAN" tańszy hotel ale reszty nikt nie zwróci!!; pozdrów panią rezydent p. Lucyne, ( to jest p...... k......, ) zreszta ponoc nikt jej nie lubi z rezydentów i polaków pracujacych w Sharm, poprostu zostawiła nas na lotnisku nie przejmujac sie ale mam juz w tym wprawe w tamtym roku byłam w Hurgadzie i to samo było ,czekaniem i protestem dzwonieniem do ambasady cos dało sie wykombinowac, a jesli juz uda ci sie byc w wymarzonym hotelu Horisson to wiedz ze jest w miarę fajny jesli ma sie towarzystwo, najwiekszym utrudnieniem był zakaz kąpania w basenie około godz 21 bo wode juz chlorowali, jedzenie monotonne, obiad mozna było znalezc na kolacje, plaza w miare ok molo i piekne rybki, polecam buty do wody , noi oczywiscie sprzęt do snurkowania, animatorzy staraj sie jak moga aerobik na basenie , gimnastyka na plazy, co do opcji all to kiepsciutka, jeden kieliszek wina do kolacji ,piwo tylko w restauracji ale jest tam fajny barman i za "bakszysz " piwo do woli, pozatym bar przy basenie nie działa!!!!!!! ogólnie nie jest żle ale mam porównanie do Hurgady i lepiej wspominam tamte wakacje, ale i te miłe były własnie wkładam zdjecia do albumu, pozdrawiam wszystkich i zycze powodzenia w walce o hotel, bo wątpię ze nie bedzie to potrzebne! jesli ktos ma pytania to chetnie odpisze pa ." Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Horison Sharm - Sharm (* * * *) 13.08.04, 22:09 (cyt.: ms 13-08-2004 12:22) "Byliśmy w tym hotelu w lipcu.Nistety bez odpowiedniego towarzystwa trochę nudno-ale są też plusy-plaża ładna,piękne rafy na brzegu.Basen czysty.Formuła all incl. taka sobie-ale za te pieniądze nie jest najgorzej-niestety niektórzy porównują hotele dużo droższe-Rok temu byliśmy w Hurghadzie w Sun Rise select - Nie ma porównania ale w tym roku hotel ten 2 tyg kosztuje 5 tys-więc to tak jak by porównywać malucha do Mercedesa.Daleko jest od centrum ale 2 x dziennie wieczorem jedzie bezplatny busik z super kierowcą Hamdym-pozdrówcie go od nas- może ma jeszcze rysunek od nas.Jedzenie nie najgorsze i nie najlepsze-ale i tak w upale nie za bardzo chce się jeść.Najlepiej to zaprzyjażnić sie z Bossem Husejnem-wtedy wszystko macie załatwione w hotelu. Miłego pobytu.Pozdrówcie Hamdyego-tego od busika-jest najlepzą atrakcją hotelu- jeśli chcecie rozmienić pieniądze u niego zrobicie to bez trudu. Pozdrawiam " Odpowiedz Link Zgłoś
pc_maniac Re: Horison Sharm - Sharm (* * * *) 13.08.04, 22:10 (cyt.: ms 13-08-2004 12:23) "i jeszcze jedno uważajcie na rezydenta Georga -kawał cwaniaka.Bardzo miła jest Aneta-podobno to jego żona-w razie problemów dzwońcie do niej-nam raz pomogła " Odpowiedz Link Zgłoś
control Re: Horison Sharm Hotel - Sharm (* * * *) 05.01.05, 23:16 Byłem na przełomie 2004/2005. W zasadzie potwierdzam poprzednie opinie. Warto moze dodać, że w hotelu odbywaja się czasami zenujace polowania na przynoszone z miasta zakupy, głównie wodę. Wieczorem przy drzwiach stoją specjalne ekipy, które patrzą, czy goscie hotelowi nie wnoszą zakupów spozywczych. Oczywiście gdy masz wodę w plecaku, torbie, to nic im do twoich rzeczy, ale gdy niesiesz butelkę w ręce, to każą oddać ja do recepcji (na przechowanie). Przeciwstawialismy sie temu (łącznie z interwencją u rezydenta i menagera hotelu), ale na niewiele sie to zdało. Dla świetego spokoju lepiej zatem chowac kupione rzeczy do nieprzezroczystych toreb/plecaków. Busik z plaży niby kursuje co 30 minut, ale od 14 do 15 ma przerwę. Ponieważ obiad kończy się o 15, to osoby, które jedzą obiad, muszą wracać kursem ok 13.30. rzecz jasna jest na to sposób - wystarczy dać kierowcy busika 10 funtów, to zawiezie do hotelu o dowolnej porze. Podczas mojego pobytu bufet na plazy był czynny. Czasem brakowało jakiegos napoju, ale dowozili, nie zawsze starczało lodu, ale wszystko miesciło sie w egipskiej normie. Obsługa w sumie sympatyczna. Duzo Rosjan wśród gości. Odpowiedz Link Zgłoś
tadara Re: Horison Sharm Hotel - Sharm (* * * *) 22.04.05, 09:39 Byłam w Horison w kwietniu z Alfa Starem. Takie moje uwagi: • plaża – fakt, że do plaży dojeżdża się busem, który wg „rozkładu” odjeżdża co pół godziny(!) nie jest tu najistotniejszy. Teren „plaży” nie jest jeszcze w zupełności zagospodarowany. Owszem – leżaki i parasole stały na swoim miejscu. Jednakże plaża była brudna i wejście do morza praktycznie niemożliwe (kamienie i brud), bar na plaży i prysznic są dopiero w budowie – w związku z tym „wypoczynek” plażowy musiałam odbywać w asyście betoniarek oraz wszelkich smrodów i hałasów jakie są możliwe na placu budowy. „Toaletę” zostawiam jako osobny temat. Naprawdę nie życzę nikomu takich wrażeń, jakie gwarantowało wejście do tej, wprawdzie murowanej, chaty. Na dodatek nie zawsze było to możliwe, bo trwały tam prace budowlane i murarze nie zamierzali przerywać sobie pracy odsyłając do tzw. męskiej toalety. Nie sposób opisać tego co mnie tam spotkało. Pomijając tor przeszkód z wiader z cementem i desek nie mogłam wytrzymać tam dłużej niż sekundę – uciekłam o mało nie wymiotując. W związku z tym skorzystanie z toalety było możliwe po 45 minutach czekania na busa, który dowiózł mnie do hotelu. • jedzenie – jedyną zjadliwą rzeczą podczas śniadania był omlet, podczas kolacji – pomarańcze. Wielokrotnie bywałam w hotelach różnego standardu i dotychczas nie trafiłam na tak „specyficzną” kuchnię i zasady. Bufet szwedzki polegał na tym, że nie można było sobie mięsa nałożyć samemu, obejrzeć co się w pojemniku znajduje również nie. Kucharz strzegący pilnie zawartości samodzielnie wydzielał skąpe porcje czegoś co niewiele przypominało mięso lub rybę. Cała reszta – także totalnie niezjadliwa – rozumiem, że to podobno kwestia gustu, ale zapewniam że moje wymagania nie są wygórowane i w żadnym z odwiedzanych przeze mnie hotelach egipskich (a było ich 7 – także 4 gwiazdkowych) nie miałam zastrzeżeń. Warto jeszcze wspomnieć formułę All Inclusive – okazuje się, że nie zawiera ona kawy i herbaty (!). Wręcz przeciwna informacja znajduje się na stronie internetowej Alfa Staru. • obsługa – wyjątkowo nachalna i nieprzyjemna, głupie żarty polegające na zabieraniu talerza sprzed nosa lub ingerowanie w to co i ile ma się na talerzu było niesłychanie irytujące. W szumnie nazwanej kawiarni nie mogłam otrzymać reszty z kwoty 20 funtów egipskich. Kasjer nic nie zamierzał z tym zrobić – po prostu nie ma i koniec. W hotelu nie ma kantoru, więc pomogła dopiero interwencja w recepcji hotelowej. Prawdziwa bądź nie – informacja o braku reszty powtarzała się przy każdym zakupie. Przeczytałam informację na stronie alfastar:”Mimo dołożenia wszelkich starań nie gwarantujemy, że publikowane informacje i opisy nie zawierą uchybień lub błędów, które nie mają jednak być podstawą do roszczeń. W przypadku jakichkolwiek wątpliwości prosimy przed podjęciem decyzji o kontakt z działem sprzedaży.” Zastanawiające jest pojęcie „dołożenie wszelkich starań” gdyż po rozmowie z rezydentami okazuje się, że w tym hotelu problemy są zawsze i zasady obsługi gości (jak np. all inclusive bez kawy i herbaty) są , jak to określił, „dziwne”. W związku z tym na czym polega dołożenie wszelkich starań, skoro sytuacja w tym hotelu znana jest pracownikom biura nie od dziś. Chciałabym również nadmienić fakt, że reklamację tego hotelu zgłosiłam rezydentowi telefonicznie. Oczekiwałam przyjęcia reklamacji na piśmie i zamiany hotelu. Rezydent jednak nie stawił się na umówione spotkanie w recepcji i nie skontaktował się ze mną do końca pobytu (mimo, że sam to zadeklarował). Zakończenie pobytu w Sharm nie było również przyjemne. Na prom do Hurghady odebrał nas bus. Niestety zabrakło opieki polskiego rezydenta. Egipcjanin, który wręczył nam bilety nie mówił po polsku. Byłam jedyną osobą w grupie posługującą się językiem angielskim, więc dowiedziałam się, że ten człowiek nie jest naszym opiekunem, jest tu przy okazji bo jedzie na wakacje. W związku z tym cała odprawa na prom odbywała się na zasadzie „koniec języka za przewodnika”. Plątaliśmy się po terenie portu nie wiedząc gdzie mamy się udać i co dalej zrobić. Ostatecznie się udało, ale nie tego się spodziewaliśmy. Nie rozumiem za co hotel Horison dostał 4* i uważam za nieuczciwe ze strony Alfa Staru oferowanie go. Odpowiedz Link Zgłoś
wpekala5 Re: Horison Sharm Hotel - Sharm (* * * *) 06.08.05, 14:21 To wszystko co pisze tadara jest kompletną bzdurą i nieporozumieniem. Jedzenia jest dużo i zawsze jest świeże, obsługa zawsze miła i uśmiechnięta. Kantor jest w hotelu. Ciekaw jestem czy w domu pani je po 3 kotlety na obiad? Bylem tam 2 tygodnie i wrocilem bardzo zadowolony, a w niejednym miejscu juz bylem. Ciezko jest sie w Horizonie do czegos przyczepic. Widzę, że pani należy do tych osbób, ktore biura podróży wpisują na swe czarne listy Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele Re: Horison Sharm Hotel - Sharm (* * * *) 03.09.05, 15:05 Właśnie wróciłam z tego hotelu - miły, kameralny hotel, bez hałasu i tłumu ludzi. - plaża piękna rafa, kolorowe rybki robia niesamowite wrażenie, dojazd busikiem co pół godziny, barek czynny, lezaków i parasoli pod dostatkiem. Zostawialiśmy wszystko i nigdy nic nie zginęło.Morze niesamowicie słone)) - jedzenie duzo!!!Dla mnie bardzo dobre - pyszne pieczywo, bułeczki francuskie, ciasta wprawdzie bardzo słodkie ale dla łasuchów raj. Ziemniaki w róznych postaciach, spagetti, peene, mięsa rózne, warzywa grilowane, swieże, jakies sosy, 2 rodzaje zupy, sałatki. No mozna naprawdę się najeść. Niestety zawsze nieco wszyskio zimne. No i niektórzy maruderzy twierdza , że wszystko "czuć rybą" - JA nie czułam. - obsluga miła, wesoła, żartobliwa - moze dzieki ciagłym napiwkom? nie wiem, ale byli tak mili , że szkoda im nie dac po 1 $ Nieco nudno wieczorem bez swojego towarzystwa, bar świeci pustkami ale zawsze mozna zapalic szisze w sklepiku )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
staniwaw Re: Horison Sharm Hotel - Sharm (* * * *) 08.09.05, 16:27 Juz byłbym Ci w stanie uwierzyc gdyby....gdybyś sie pod listem podpisała,a tak jestes anonimem? Szkoda bo w tym hotelu mam przebywać około 14 lub 21 września a nic na jego temat nie wiadomo,bo opinie sa 4 i krańcowo rózne a więc nie wiadomo nic,no i jak uwierzyć ,że to co napisano dobrze lub żle jest prawdą? Czekam na więcej informacji np odległośc od Centrum,odległość do plaży,poczucie bezpieczeństwa,wielkość hotelu,wyposażenie pokoi,a może jakieś fotografie posiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
egipt-hotele do Stanisława 10.09.05, 14:03 Stanisławie czy to było do mnie? Nie chcę mi sie logowac wiec sie nie podpisałam. Moim zamiarem nie jest na siłe przekonywanie , że ten hotel jest najlepszy w Sharm El Sheik - bo nie jest ale za takie pieniadze , jakie ja zapłaciłam uważam że był własnie taki jak opisałam. Zaznaczam , że nie jestem osoba marudną i zawsze widzę same pozytywy. Odległość od centrum i od plazy jets opisana w każdej ofercie , więc nie chciałam się powtarzac. Pokoje standardowo wyposażone - łóżko małzeńskie, lodówka, prysznic, suszarka, telewizor z jednym polskim kanałem, szafa, toaletka, pokój nie za duzy. A tu jest linka do hotelu www.horizonsharm.com/. Jeżeli chcesz dowiedziec sie czegos wiecej podaj swój nr gg. Odpowiedz Link Zgłoś
staniwaw Re: do Stanisława 10.09.05, 16:47 Dziękuję,z przyjemnością i z wielką ciekawością dowiemy się więcej jeżeli tylko możesz nam przekazać ciekawostki o hotelu i okolicy Horizon. GG6123556. Bardzo goni nas czas bo w poniedziałek 12.09 mamy odpowiedzieć na ofertę a 14.09-wylot,poprostu nasz hotel ,do którego miałem jechać ,nie został oddany przez arabów,więc zaproponowano nam inny,właśnie Horizon.Czekam na "odzew"-ja tymczasem przygotuje sobie pytania.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
staniwaw Re: Horison Sharm Hotel - Sharm (* * * *) 04.10.05, 11:12 Byłem widziałem opowiem,było OK!!!Jak znajdę czas opiszę.Polecam ten hotel. Odpowiedz Link Zgłoś