Dodaj do ulubionych

Polski lekarz pierwszego kontaktu- BUDAPESZT

14.02.11, 23:26
Jeśli ktoś ma namiary do Pani doktor to bardzo proszę o podanie. Gdzieś już było napisane ale nie mogę znaleźć a pilnie potrzebuję.
Obserwuj wątek
    • hunpolka Re: Polski lekarz pierwszego kontaktu- BUDAPESZT 22.02.11, 20:53
      Znam jedna, jest to kobieta. Ma troche trudnosci z przekladem na jez. polski terminologii fachowej, gdyz studia ukonczyla w Kijowie, a praktykuje na Wegrzech ;)) (takie to nasze zycie pokrecone). Tak czy siak skontaktowac sie z nia mozna, jest b. sympatyczna osoba.
      Malgorzata NOWAKOWSKA
      lekarz medycyny ogólnej
      tel. bezposredni: 417-16-34
      Házi orvosi rendelő, Budapest XV., Hősök útja 1.
      poniedzialki i srody 8-12:00
      wtorki i czwartki 16-20:00
      piatki: tydzien parzysty 8-12:00, tydzien nieparzysty 16-20:00
      Pozdrawiam,

• ex-pacjentka Re: Polski lekarz pierwszego kontaktu- BUDAPESZT 27.01.15, 16:10
        Nie polecam tej pani (celowo małą literą).
        Kiedy poszłam do niej po raz pierwszy z przeziębieniem, właściwie po zwolnienie, żeby wyleżeć to w łóżku, pani od razu pyta, czy chcę antybiotyk... WTF? Na przeziębienie? Poza tym kto tu jest lekarzem? No ale nic, wzięłam zwolnienie i tyle.
        Ale parę dni temu przeszła samą siebie. Wizyta, ok, pani miła i w ogóle, wypisała zwolnienie. Na korytarzu zauważyłam, że na zwolnieniu jest nieprawidłowe imię. Nie za takie rzeczy już nie przyjmowali zwolnień w moim HR-rze, a nie zamierzam się bujać 2 razy z gorączką na drugi koniec miasta. Odczekałam na asystentkę, skreśliła to imię, napisała odręcznie poprawnie i zniknęła w gabinecie. Woła mnie do gabinetu. Proszę, żeby chociaż przystawiła jakaś pieczątkę (tak skreślić i napisać to każdy może) - patrzy na mnie jak na kosmitkę. Pani doktor zaczęła się na mnie DRZEĆ, że ja robię problemy, że ludzie czekają w kolejce (???), że ona LEPIEJ WIE, co HR przyjmie, a czego nie! Mówię, że to nie moje widzi mi się, tylko tak jest - wyszarpnęła mi to zwolnienie z rąk i wrzuciła do kosza. Z łaską i niepotrzebnymi komentarzami wydrukowała następne (tak ciężko było kliknąć?). Zamiast przeprosić i szybko skorygować błąd, darła się na chorą osobę.
        No gratulacje.
    • orvos Re: Polski lekarz pierwszego kontaktu- BUDAPESZT 27.02.14, 15:54
      Na wegrzech jest kilku polskich lekarzy, np w Hódmezővásárhely dr Radoslaw Grochulski - powszechnie szanowany chirurg czy tez dr Waldemar Chomiak z Szentes, lekarz rodzinny .
      Kontakt: +36/63-400-095, 6600 Szentes, Köztársaság u. 27. Kertvárosi Orvosi Centrum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka