Gość: gosc IP: *.blt.pl 03.09.10, 18:40 Czemu dystrybutor tych filmów tłumaczy ich tytuły w tak nieudolny sposób? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ma-76 Czeski błąd **** 04.09.10, 10:24 Bardzo dobry film. Przejmująca historia, opowiedziana bez zadęcia, z elementami komizmu (genialna scenka rozmowy żony, męża i kochanki). Niestereotypowe spojrzenie na problem donoszenia służbom bezpieczeństwa, budzi refleksję nad diabolicznością funkcjonariuszy służb, dziś miłych emerytów w ciepłych rodzinkach, którzy kiedys zmieniali ludzkie losy. Dramat kilkorga ludzi, którym służby całkiem przestawiły życie, problem winy i wybaczania- podany bez cienia patosu. Tylko faktycznie tytuł przetłumaczony zupełenie bez sensu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: Czeski błąd **** IP: 91.123.215.* 04.09.10, 19:09 bez cienia patosu? to chyba nie oglądałeś do końca ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan Re: Czeski błąd **** IP: 91.123.215.* 04.09.10, 19:24 cd. jak dla mnie jest to film na 3 gwiazdki. temat interesujący, ale film po monologu Kafki zaczął mnie nudzić. aktor Mikulcik - totalna pomyłka. PS zdaje się, że Doktor w pewnym miejscu mówi słowami Jarka Nohavicy ("myślałem, że zajść z k... na kawę to jedna rzecz...") Odpowiedz Link Zgłoś
3-tylko Re: Czeski błąd **** 16.09.10, 10:32 A jakie jest tłumaczenie wprost z czeskiego? Odpowiedz Link Zgłoś