Dodaj do ulubionych

Złoty Orzeł za Essential Killiing

IP: *.money.pl 09.03.11, 09:57
Kto z was widział film Skolimowskiego "Essential Killing" ? Osobiście uważam, że film ma kilka niedociągnięć i co najmniej jedną mocno przesadzoną scenę z napadem na karmiącą piersią kobietę. Sam Skolomowski odbierając głowną nagrodę Złotych Orłów podziękował po angielsku. Dla mnie brzmiało to jak, " Dobry i Orzeł jak nie ma Oskara" .
menstream.pl/wiadomosci-rozrywka/orzel-dla-skolimowskiego-na-pocieszenie-za-oscara,0,790551.html
Obserwuj wątek
    • blawatek33 Re: Złoty Orzeł za Essential Killiing 09.03.11, 13:47
      ja widziałem ten film. dla mnie jest absolutnie beznadziejny. prosta, niewiarygodna historyjka, gdzie Norwegia udaje Polske , Seigner głuchoniemą Polkę, głowny bohater - zasczute zwierze a Skolimowski hollywoodzkiego rezysera. Zupełnie nie rozumiem zachwytu nad tym filmem, dla mnie jest płytki i zupełnie niewiarygodny.
      • Gość: Regina Re: Złoty Orzeł za Essential Killiing IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.11, 13:53
        Nie wiem,nie widzialam, ale juz sie zaczyna typowo polskie marudzenie
    • archiwumfilmowe.pl Essential Killiing - bardzo dobre kino. 10.03.11, 09:49
      Kino na przeciw trendom światowej propagandy (filmowej też!) antyterrorystycznej i niestety również krótkowzrocznych działań rządów.

Pytanie główne postawione w filmie:

Jak zachowa się człowiek traktowany jak zwierzyna łowna. Czy może też będzie zwierzęciem zaspokajającym podstawowe potrzeby? Na tej hipotezie koncentruje się scenariusz.

Co do formy i aktorstwa:
      Piękne zdjęcia,
      Bardzo dobra muzyka
      i oczywiście nagrodzony w Wenecji za główną rolę w filmie: Vincent Gallo

Dodane do pamiętnika:
      archiwumfilmowe.pl/essential-killing-2010/
      • aduerin Re: Essential Killiing - bardzo dobre kino. 17.03.11, 20:26
        beznadziejne, nudne, niewiarygodne.
        a co do komentarzy nt rzekomo typowego polskiego krytykowania - wybacz, ale jesli cos jest zle, nazwe to po imieniu. obojetne, czy to pseudodzielko bedzie polskie, amerykanskie czy chinskie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka