Dodaj do ulubionych

NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR

02.03.02, 19:42
Uwielbiam ogladac horrory i thrillery.
Moje ulubione to:
1. Autostopowicz
2.Blair Witch Project oraz Blair Witch 2 ( bylam mile rozczarowana drugą
częścią)
3. Adwokat Diabła

A z najgorszych:
1.Teksańska masakra piłą mechaniczną
2.Koszmar minionego lata 1 i 2 ( 2 częśc jeszcze gorsza)

A jakie są Wasze ulubione i te ktore wydały się Wam najglupsze lub
najnudniejsze?
pozdr.
E.
Obserwuj wątek
    • Gość: alissa19 Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.03.02, 21:58
      ellivia napisał(a):

> Uwielbiam ogladac horrory i thrillery.
      > Moje ulubione to:
      > 1. Autostopowicz
      > 2.Blair Witch Project oraz Blair Witch 2 ( bylam mile rozczarowana drugą
      > częścią)
      > 3. Adwokat Diabła
      >
      > A z najgorszych:
      > 1.Teksańska masakra piłą mechaniczną
      > 2.Koszmar minionego lata 1 i 2 ( 2 częśc jeszcze gorsza)
      >
      > A jakie są Wasze ulubione i te ktore wydały się Wam najglupsze lub
      > najnudniejsze?
      > pozdr.
      > E.
      wszystkie ekranizacje prozy kinga sa ok,z innych fajny jest "the Gift" z
      C.Blanchet i K.Reevesem ale to bardziej thriller.Blair Witch 1sza czesc fajny bo
      inny,druga dosyc latwo przewidywalna-mam nadzieje ze nie bedzie "ksiegi Cieni 3".
      Najlepsze[chwilowo]:
      "Seven" "Sixht Sense"
      "thinner" "wishmaster"
      z podobnych gatunkowo "Twin Peaks"

mysle ze z najgorszych to nie ma co wymieniac tego calego chlamu
      typu"czarnoksieznik 4" czy "piatek 20stego"bo szkoda czasu.
      Rozczarowal mnie "krzyk" i taki horrorek z k.basinger "bless the child".pozdr.
      • Gość: Milka Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.dip.t-dialin.net 03.03.02, 00:00
        Dla mnie najlepszym horrorem jaki do tej pory widzialam to "Egzorcysta".
        Oczywiscie chodzi mi o tego z 1972 z Max von Sydov.
        Pozdrawiam
        • Gość: Anka Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.telsten.com / 10.20.1.* 03.03.02, 16:05
          najlepszy - "Dziecko Rosemary"
          najgorszy - "Krzyk" i jego kontynuacje (choć wiele osób się tym zachwyca)
          • Gość: Sasza Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.tvsat364.lodz.pl 03.03.02, 21:52
            najlepszy- "Lśnienie"
            najgorszy- ?
            • Gość: dodo Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.sympatico.ca 03.03.02, 22:39
              egzorcysta i lsnienie albo lsnienie i egzorcysta - trudno mi sie zdecydowac,
              ktory lepszy. potem pewnie psycho hitchcoka i rosemary's baby.
              a najgorsze? zdecydowanie za duzo zeby wymieniac - tego chlamu to sie tyle
              produkuje, ze trudno spamietac.
              • Gość: ksenia Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.de.ihost.com 04.03.02, 11:04
                Gość portalu: dodo napisał(a):

> egzorcysta i lsnienie albo lsnienie i egzorcysta - trudno mi sie zdecydowac,
                > ktory lepszy. potem pewnie psycho hitchcoka i rosemary's baby.
                > a najgorsze? zdecydowanie za duzo zeby wymieniac - tego chlamu to sie tyle
                > produkuje, ze trudno spamietac.

do tego duetu dodalabym jeszcze pierwszego Omena z Gregory Peckiem i Lee Remick.
                ksenia

• Gość: NDREW Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.retsat1.com.pl / 10.0.0.* 15.03.02, 20:45
          KOSZMAR Z ULICY WIAZOW (1) rzadzi, autentczny strach, autostopowicz wybitny
          thriller, najgorsze to freddy 2, i reszta tv chlamu.....
    • Gość: Gern Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.devs.futuro.pl 04.03.02, 10:54
      Najlepszy: pierwszy Obcy
      najgorszy: nie warto pamiętać takich tytułów (hcoć teraz widzę, że mógłbym
      ostrzec innych)
    • Gość: Agniecha Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.bresa.com.pl 04.03.02, 12:52
      Najlepsze:
      "Joe Black"
      "Milczenie owiec" (ale nie "Hannibal" - bleee)
      "Szósty zmysł"
      "Adwokat diabła"
      "Stygmaty" (ale tego nie można zaliczyć do typowego horroru)
      "I stanie się koniec"
      "Egzorcysta" (pierwsza część)

Najgorsze:
      Wszystkie "Koszmary minionego...", "Blair witch..." itp.
      • Gość: Agniecha Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.bresa.com.pl 04.03.02, 12:56
        ... jeszcze do najlepszych zaliczyłabym:
        "Seven"
        "Kolekcjoner kości"
        Pa, pa - miłego oglądania
        Pozdrowionka
        • Gość: Struś Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.sosnowiec.sdi.tpnet.pl 07.03.02, 22:48
          Best: "Martwe zło-Armia Ciemności", "Teksańska Masakra Piłą
          mechaniczną", "Mechaniczna Pomarańcza". O chłamach szkoda mówic.

pozdrówki
          • Gość: Hollow Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.03.02, 13:16
            Najlepsze moim zdaniem :
            1. "Adwokat Diabła"
            2. "Szósty zmysł"
            3. "Wstręt" Polańskiego
            4. "Evil Dead"
            5. "W paszczy szaleństwa"
            6. "Zima Stulecia" ( na podstawie Kinga - jakies rok temu leciał w 3
            odcinkach - zajebioza !)
            7. "Omen"
            8. "To"
            9. "Wąż i Tęcza"
            10."Noc żywych trupów" - to czarnobiałe

Najgorsze :

1. Wszystkie częsci "Krzyku"
            2. "To Żyje" !!! ( Jak bedziecie mieli możliwosc to obejrzcie żeby polać -
            potwór mieszkający w piwnicy straszy oczami z ping-pongów )
            • Gość: Piolo GRATULUJĘ!!! IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 16.03.02, 00:30
              Hollow, gdzieś ty u diabła widział "To żyje"???? Miałem podać ten tytuł, ale
              pomyślałem, że i tak tego nikt nie widział.
              Ja widziałem z 8 lat temu na POLONII 1

Mój typ to wszystkie części "Zemsty toksycznego mutanta"
              Sami zadecydujcie, czy to horror najlepszy, czy najgorszy :-)

Gość portalu: Hollow napisał(a):

> Najlepsze moim zdaniem :
              > 1. "Adwokat Diabła"
              > 2. "Szósty zmysł"
              > 3. "Wstręt" Polańskiego
              > 4. "Evil Dead"
              > 5. "W paszczy szaleństwa"
              > 6. "Zima Stulecia" ( na podstawie Kinga - jakies rok temu leciał w 3
              > odcinkach - zajebioza !)
              > 7. "Omen"
              > 8. "To"
              > 9. "Wąż i Tęcza"
              > 10."Noc żywych trupów" - to czarnobiałe
              >
              > Najgorsze :
              >
              > 1. Wszystkie częsci "Krzyku"
              > 2. "To Żyje" !!! ( Jak bedziecie mieli możliwosc to obejrzcie żeby polać -
              > potwór mieszkający w piwnicy straszy oczami z ping-pongów )

• Gość: Hollow Re: GRATULUJĘ!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.02, 09:33
                Gość portalu: Piolo napisał(a):

> Hollow, gdzieś ty u diabła widział "To żyje"???? Miałem podać ten tytuł, ale
                > pomyślałem, że i tak tego nikt nie widział.
                > Ja widziałem z 8 lat temu na POLONII 1

Juz nie pamiętam gdzie to oglądałem, ale też jakies 8 lat temu . Byc moze
                wlasnie na Poloni1 . Z utesknieniem czekam na powtorke tego kultowego filmu :))))
                • Gość: Piolo No to masz tu linka IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 16.03.02, 16:19

"It`s alive!"
                  us.imdb.com/Title?0063145

• Gość: Hollow Re: No to masz tu linka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.02, 16:37
                    Heheh fajne komentarze :) Ten film jest tak beznadziejny, ze stal sie niemal
                    kultowy :))
                    • Gość: Piolo Re: No to masz tu linka IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 17.03.02, 18:12
                      Nie pamiętam filmu zbyt dobrze, ale to muisało być bombowe:

"2. There's a scene where the villain chases and beats up his wife...
                      apparently planned in slow motion, but the camera wouldn't work, so they just
                      do the scene v-e-e-e-r-r-r-y s-l-o-o-o-w-w-l-y!"
                      • Gość: Hollow Re: No to masz tu linka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.02, 19:22
                        Najlepszy byl w tym filmie potwor, ktorego tak panicznie sie wszyscy bali .
                        Jakież przerazenie bylo na twarzy służacej , ktora miala zejsc do piwnicy ....
                        Jak pokazali tego potwora, to myslalem ze sie autentycznie zleje :)))))
                        Takiego badziewia to bym sam w piwnicy zrobił ze steropianu i ping-pongów :))))
                        • Gość: Piolo Re: No to masz tu linka IP: *.i.tania.siec.osiedlowa.z.firmy.provider.pl 18.03.02, 21:00
                          Ja oglądałem to z siostrą, która miała wtedy jakieś 10-11 lat. I cały film się
                          bała, aż nagle zza skały wyłoniła się głowa POTWORA z oczami Kermita.
                          Pospadaliśmy na podłogę ze śmiechu, to był jednak super film...
                          I na końcu jeszcze wyskoczył napis "THE END" a zaraz potem "?".
                          Poczułem dreszcz...
              • Gość: mimochod Re: GRATULUJĘ!!! IP: 193.59.130.* 25.03.02, 15:49
                jesli masz na mysli film nakrecony na podstawie powieści Kinga to moze latwiej
                będzie go znalezc po tytulem "It" lub "To".
                • Gość: Hollow Re: GRATULUJĘ!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.03.02, 10:54
                  Mylisz się. Nie chodzi o film "To" na podstawie Kinga.
    • Gość: Dilvish Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: 192.168.1.* 10.03.02, 18:49
      Najlepsze:
      "Armia Boga" - pierwsza część
      "Noc żywych trupów" - pierwsza część
      "Alien" - jak się domyślacie, pierwsza część

Najgorsze:
      "Armia Boga" - druga część
      "Noc żywych trupów" - wszystkie remejki i ich równie dziadowskie kontynuacje
      • Gość: mizeria Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: 62.233.177.* 25.03.02, 14:28
        noc zywych trupow to przeokropeczny film. poszlam na niego z kolezaneczka i
        wpadlysmy doslownie w histerie [no ale mialam 15 lat wtedy] i musialysmy wyjsc
        z kina przed poczatkowymi napisami - bo w tym filmie akcja zaczela sie 'przed',
        czyli to znaczy, ze film chyba dobry skoro TAK sie balam. czy dobrze mowie?
    • Gość: Tubylec Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.man.polbox.pl 15.03.02, 15:55
      Najlepsze :
      1) Obcy (widziałem 10 razy za każdym razem skóra cierpnie)
      2) Lsnienie.
      3) Inni (zaskoczenie, film jest absolutnie bezbłedny)
      4) Koszmar z ulicy wiązów 1 i 2 (stary dobry Fredi Kruger)
      5) Hellraiser ( Pinhead i spóła, zawalisty i obrzydliwy)
      6) w paszczy szaleństwa,
      7) Event Horizon.

Najgorsze :
      teksańska masakra...
      kolejne koszmary z ulicy
      kolejne piątki 13
      lalelczka chucky

Ktoś napisał Adwokat Diabła? no nie, uwielbiam ten film (AL, AL !!!!) ale to
      nie jest horror.
      • Gość: Sol Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.03.02, 10:09
        na zadbym horrorze nie potrafie sie bac. Czasem podskakuje na fotelu kiedy
        ogladam film w srodku nocy i rezyser zaskoczy mnie tania sztuczka typu: cos
        nagle pojawia sie wylazac z mroku a muzyka w tym momencie robi "bum!" : )). Nie
        lubie tego gatunku filmowego aczkolwiek doceniam:
        "Lsnienie" (Nicolson jest tam naprawde swietny, niestety druga wersja w
        rezyserii-czy przy wspolpracy Kinga jest kiepska)
        "To" (chyba faktycznie przewyzsza ksiazke hihi)
        "Ptaki"
        "Martwa cisza" i "siedem" ale to juz thillery nie horrory
        No i oczywiscie "Krolestwo" Triera (ale zdecydowanie pierwsza czesc)

Pewna estyma darze wszystkie filmy Eda Wooda : ))) Chocby "plan 9ty z kosmosu"-
        mioooodzio-te dekoracje, ten naklad finansowy, te latajace spodki : ))

Zarykuje sie ze smiechu przy: "ataku krwiozerczych pomidorow" (czy jakos
        tak), "armii ciemnosci" i "blobie zabojcy"
    • seqence Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR 17.03.02, 21:17
      "The Thing" aka "Coś"
      Cenie w nim stopniowe budowanie napicia, klimatyczna muzyke (wlasciwie jeden
      krotki pulsujacy rytm). No i koncepcja samego monstrum, cos na prawde ohydnego
      i pokreconego. Moze efekty przez te 20 lat cut sie postarzaly, ale nie znam
      filmu, ktory by byl rownie pomyslowy. Poza tym jest to niezle studim psychologi
      malej odizolowanej spolecznosci w obliczu grozy.

Co do najgorszych horrorow to wszystkie, ktore nie strasza:)
      • Gość: pop Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR IP: *.wsercumiasta.wroclaw.net.pl 20.03.02, 21:05
        jo
    • boogienights Re: NAJLEPSZY I NAJGORSZY HORROR 22.03.02, 21:19
      Kategoria: najsmieszniejsze skojarzenie. Zwyciezca: "The Flowers of Flesh and
      Blood" :-D (np. webhome.idirect.com/~bazooka/gorepage.htm)... bo zawsze
      rozbawia mnie, jak sobie przypomne, ze kretynek Charlie Sheen pobiegl z tym do
      FBI, bo myslal, ze to nagranie prawdziwego morderstwa! ROTFL!!!

A tak w ogole, to obejrzalem tyle setek horrorow, ze za duzo byloby wymieniac
      zarowno te z 1., jak i z 2. grupy... za duzo miejsca by to zajelo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka