Gość: spaw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 17:43 co za kupsko??.. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: samozwaniec auto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.04, 17:45 dobra, pójdę i sam wystawię recenzję!!:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalalala Re: auto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.04, 19:41 Świetny filmik! na prawde m isie podobał! siuuuuper! polecam baaaardzooo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Worcester Re: Terminal IP: *.dsl.pipex.com 09.09.04, 09:39 Super film!!!! Bylam wczoraj i niesamowicie mi sie podobal. Jak zawsze znakomity Tom Hanks. Mozna sie posmiac, uronic lezke, a po filmie zastanowic. Bylam na nim z moja przyjaciolka z Anglii. Daje do myslenia jak nas widza tam na zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatica przepraszam, ale mam takie same odczucia 09.09.04, 09:44 co za K**A??? tragedia... a Kartozja? Republika Kartozji? kto to wymyślił? strata czasu i pieniędzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piter Re: przepraszam, ale mam takie same odczucia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.09.04, 19:27 Bardzo sympatyczny film, nie należy się sugerować recenzją faceta, który między innymi dopuścił do produkcji takiej polskiej kupy jak "Operacja Koza". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anick maks kaszana IP: 217.153.187.* 09.09.04, 13:00 bosze, naprawde okropne. narzucający się dydaktyzm, wnioski i emocje podane na talerzu - wręcz wepchnięte widzowi na siłe. nawet jakby ktos nie chcial czegos zrozumiec wedle mysli autora - nie ma wyjscia. musi. powalajaca kaszanka. a dialogi? matko kto to wymysla. jak z zalosnego harlequina (tak wlasnie wyobrazam sobie ten gatunek prozy). oczywiscie zawsze mozna pojsc sie przekonac. ale jak ktos nie lubi amerykanskiego kina w stylu 'oddam zycie za honor, ojczyzne, hamburgera i czarnucha, a zona mnie zdradza bo pewnie mam malego kutasa i musze sie z tym pogodzic' to naprawde radze trzymac sie z daleka od kina. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przejrzysty Re: maks kaszana IP: *.144.144.186.revip.asianet.co.th 10.09.04, 07:21 Pierwsza połowa filu jest w porządku. Od sceny z lekarstwami robi się po prostu nudny i "naciągany". Tom Hanks - bez zarzutu. Zupełnie nie zrozumiałem roli Kathrene ZJ. Mozna było spokojnie pominąć ten wątek i z 2.5 godz. filmu zrobić 1.5 godziny. Niestety na zachodzie ciągle widzą wschód Europy (w tym i Polskę!) jako zacofaną, dziwaczną, niestabilną, brudną część świata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: maks kaszana IP: *.chello.pl 10.09.04, 08:36 jeszcze nie widzialem ,ale juz sie da po waszych wypowiedzach odczuc ze film jest antypolski. Nic dziwnego. Wystarczy przeczytac nazwisko rezysera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grace następna żydowska produkcja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 20:57 Zarówno Spielberg jak i Hanks to Żydzi. Oglądamy więc obraz jak Żydzi widzą tubylców ze środkowej Europy (którzy kiedys dali im schronienie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: następna żydowska produkcja IP: *.ssn.pl / 62.233.172.* 15.09.04, 10:39 a wy macie manie przesladowcza. caly swiat przeciwko polsce. a spielberg nie ma na co wydawac kasy jak na filmy antypolskie. nie noooo Odpowiedz Link Zgłoś
evonka Re: maks kaszana 24.09.04, 11:54 film do bani.... ale to, ze nas widzą to wcale nie jest dziwne... jak widzisz wschodnią część europy???? no chyba tak jest jak na relacjach z Krakozji..... nic na to nie poradzisz... byłam, widziałam. a film dupa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Renata Re: maks kaszana IP: *.wyspowa.waw.pl 03.10.04, 12:35 Dokładnie takie mialam zdanie, jak wczoraj wyszłam z kina!!!!!!! Bardzo naciagany, nudny....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbyl Świetny film! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.04, 02:09 To jest świetna, inteligentna komedia. Pierwsza połowa filmu absolutnie rewelacyjna, druga trochę gorsza, ale ogólnie najlepszy film jaki ostatnio widziałem. A Tom Hanks zagrał świetnie. Pięć gwiazdek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: _daniela_ Re: Świetny film! IP: *.dyn.optonline.net 10.09.04, 04:42 Czy producenci przypadkiem nie zwlekali z premiera filmu,bo pamietam jego zwiastun w kinie jakis rok temu i zastanawialam sie ,co sie z tym filmem stalo i czy jego dystrybucja nie ograniczyla sie tylko do Stanow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Świetny film! IP: *.u.mcnet.pl 10.09.04, 15:42 a mnie sie podobał. dawno nie widzaiłam filmu bez przemocy i seksu, który po prostu mozna bylo zobaczyc i odpocząć, nie dlatego że jest bezmyślny ale dlatego że po prostu jest miły dla oka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja :D FILM IP: 217.79.144.* 10.09.04, 19:09 Czy byl ktos juz na tym filmie?? jak wrazenia?? napiszcie bo ja wlasnie nie wiem czy isc czy nie..:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Void Spielberg - Żyd , ośmiesza Polaków IP: 66.231.168.* 10.09.04, 21:20 Spielberg - Żyd , ośmiesza Polaków . Oni nienawiść wysysają z mlekiem matek :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to ja Re: Spielberg - Żyd , ośmiesza Polaków IP: 212.244.58.* 17.09.04, 23:22 sam się ośmieszasz takimi wypowiedziami. czy naprawde Polacy zawsze muszą mieć kompleksy i zawsze czuć teorię spiskową z powodu Żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Void Spielberg - Żyd , ośmiesza Polaków IP: 66.231.168.* 10.09.04, 21:20 Spielberg - Żyd , ośmiesza Polaków . Oni nienawiść wysysają z mlekiem matek :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banania Re: Spielberg - Żyd , ośmiesza Polaków IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 10.09.04, 21:48 sam sie ośmieszasz, jak czytam takie wypowiedzi jak twoja, muszę się wysilić, zeby nie wstydzić sie, że jestem Polką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m ZYD OSMIESZA NAROD POLSKI - WYTOCZYC MU PROCES! IP: *.junisoftex.pl / *.junisoftex.pl 12.09.04, 14:27 Wstretny Zyd osmiesza Narod Polski. Trzeba mu wytoczyc proces i w ramach odszkodowania niech nakreci piekny, patriotyczny film o dzielnych Polakach i naszych pieknych narodowych tradycjach patriotycznych i o dumie narodowej i braku kompleksow w zjednoczonej Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: troll Re: ZYD OSMIESZA NAROD POLSKI - WYTOCZYC MU PROCE IP: *.broker.com.pl 28.09.04, 19:36 walnij że sobie baranka w ścianę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Spielberg - Żyd , ośmiesza Polaków IP: 212.244.58.* 17.09.04, 23:31 tacy zakompleksiali ksenofoby jak ty przynoszą Polsce tylko wstyd na świecie. Lecz się u psychiatry. Ty głupi i chory psychicznie antysemito !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slough1 Re: Terminal IP: 217.67.139.* 10.09.04, 21:58 Kawalek dobrego kina.Widzialem w Dublinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samanta Re: Terminal IP: *.kabel.telenet.be 10.09.04, 23:01 Widzialam pare dni temu znakomity reportaz o pierwowzorze bohatera tego filmu . Nazywa sie mister Alfred i jest Iranczykiem ,na lotnisku De Gaulle'a w Paryzu skradziono mu amerykanski paszport i nie mogl sie z tamtad ruszyc bo do Ameryki nie mogl wrocic a w Iranie bylby zagrozony bac skazany. Bylo to 16 lat lemu i ta sytuacja trwa do dzisiaj . Mister Alfred mieszka na kanapie w strefie bezclowej i nie opuszcza lotniska , jest czlowiekiem lubianym przez personel ale malomownym. Spielberg skontaktowal sie z nim i zaplacil mu dobrze za prawo autorskie do tej historii , moze jego sytuacja zmieni sie i marzy , ze bedzie mogl wrocic do Nowego Jorku Bardzo chcialabym obejrzec Terminal bo reportaz o alfredzie zrobil na mnie ogromne wrazenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Farys Re: Terminal IP: *.11thav01.fl.comcast.net 11.09.04, 02:09 Bardzo fajnie i smiesznie zrobiony film. Uwazam ,ze rezyser nikogo nie osmieszyl,a jezeli juz to tylko biurokracje amerykanska.Zachecam do obejrzenia. Film zostal oparty na faktach autentycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qcci Re: Terminal IP: *.chello.pl 11.09.04, 12:37 A jakie to są fakty nieautentyczne?:)Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Terminal IP: *.server.ntli.net 11.09.04, 19:01 zgadzam sie jak najbardziej!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Terminal IP: *.server.ntli.net 11.09.04, 19:00 Wlasnie dzis ogladalam film, polecam kazdemu kto lubi myslec. Dla pozostalych dobra rada - idzcie na co innego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joy Re: Terminal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 20:03 Wczoraj w kinie śmiałam się do łez i płakałam ze śmiechu. Uważam, że warto obejrzeć ten film, pomimo kilku mało prawdopodobnych elementów akcji. Trochę za dużo, jak dla mnie, podkreślania, ze wiza i praca w Stanach, to coś, o co warto tak walczyć, ale końcowa decyzja głównego bohatera uratowała, jak dla mnie honor wielu ludzi, którzy jednak nie chcą się tam pchać za wszelką cenę. Przesympatyczne postacie, zwłaszcza stary, mądry życiowo Indus (i proszę zwrócić uwagę z jakim namaszczeniem żongluje podczas kolacji). Po tym filmie robi się ciepło na duszy. Dobrej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kowal Re: Terminal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.04, 21:05 Sa gusta itd, przymusu ogladania nie ma, ale ocena filmnu na podstawie pochodzenia reżysera i łaczenie go z ośmieszaniem Polaków kompromituje "gościa voida" i pośrednio nas wszystkich,że tolerujemy durniów, bo tylko jedna osoba zabrała na ten temat głos.Facet przecież nawet nie był na filmie, a jesli nawet, nie rozumiał, o co tam idzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiech SUPER!!! IP: *.plusgsm.pl 11.09.04, 22:33 Popieram!!! Film jest naprawdę SUPER, ogląda sie jednym tchem i pozostaje w pamieci. A dla wszystkich nastawionych anty polecam kreskówki w domu przed telewizorem to jest ten sam poziom myslenia. Po co to sie pcha do kina i powietrze zabiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary qfwfq Re: slaby choc da sie wytrzyamc IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.09.04, 08:41 Taki sobie slaby Spielberg, typowo amerykanski lekki film, malo pradopodobny, zagrany bez fajerwoerkow ale solidnie, muzyka traci myszka strasznie. Da sie obejrzec, aczkolwiek zaluje ze nie poszedlem na cos innego jednak.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szelix Terminal IP: *.dami-rz.pl 12.09.04, 11:30 Witam Wczoraj byłem na tym filmie i musze powiedzieć że mile mnie zaskoczył:)spodziewałem sie jakiejść kichy czytając różne komentarze!Gra aktorska Toma Hanksa jest niesamowita!Film jakiś wybitny nie jst ale orginalny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: QasiuNia =)) Re: Terminal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.04, 13:42 no heY=* =))) bylam na tym dzis w Qinie...naprawde super!!! =)))) polecam =]] pozdro z Bydgoszczy =D=D=D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krokodyl_Wania Re: Terminal IP: 195.245.213.* 12.09.04, 19:27 Świetny na sobotni wieczór, by odpocząć po tygodniu harówki. Doszukiwanie się głębi czy ukrytych znaczeń nie ma sensu. Silenie się na analizy, oczekując od takiego filmu nowej filozofii również. Kilka zabawnych scen, i kilka, z typowym dla amerykańskiego kina zadęciem. Chociaż zaskoczył mnie dwa razy - po pierwsze, spodziewałem się że ta fontanna jednak tryśnie w czasie pocałunku, po drugie w prawdziwym kinie zz a wielkiej wody powinni przecież, trzymając się za ręce pójść w stronę zachodzącego słońca, mowa oczywiście o Tomie i pani Jones. do osoby podpisującej sie "lunatica" Kartozja...(?) albo nie potrafisz czytać albo niezbyt dobrze słyszysz. KRAKOZJA a wymyślił najprawdopodobiej pan Janusz Kamiński autor zdjęć do tego filmu od lat współpracyjący ze Spielbergiem. z pozdrowieniami Krokodyl Wania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Terminal IP: *.unused.zigzag.pl 13.09.04, 09:08 Bardzo słaby film. Poziom podnosi tylko Tom Hanks. Typowy film jaka to Ameryka wspaniala i jacy uroczy ludzie w niej mieszkaja. Ogladajac film mialem wrazenie jak by tworca w polowie filmu zabraklo pomyslu na ciag dalszy bo poczatek (tak prawie do polowy) byl obiecujacy za to reszta tragedia. A tak zupelnie na marginesie pomysl z nauka jezyka z czasopism i tv .... kto na to wpadl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PANZWAMI Puszcze pawia IP: *.dickensa.waw.pl / *.crowley.pl 15.09.04, 15:46 Kto ma skłonnośc do myślenia niech na to nie idzie. Ogólne (i jedyne) wnioski z tego filmu to: Ameryka jest zajebista, nawet jak cię nie chcą wpuścić to jest zajebiście, urzędnicy wyglądają na nadętych ale w sumie to są zajebiści, jak bardzo będziesz chciał to wjedziesz do ameryki i będzie zajebiście, policja czy tam straż jakaś w Stanach jest zajebista, emigranci trzymają się razem i jest zajebiście. Osobnik, którego gra Hanks powinien według mnie podróżować z osobą dorosłą. Gratulacje dla Żydberga za wkład w budowę nowego wizerunku Europy Środkowo- Wschodniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak Re: Puszcze pawia IP: 212.244.58.* 17.09.04, 23:27 Naprawdę żałuję, za grzechy z poprzedniego życie, że teraz za karę musze żyć w Polsce - kraju ksenofobów i natysemitów, którzy wiecznie widzą wszedzie postęp Zydów, jak by ośmieszyć Polaków, ich zniszczyć, stlamsić itp. Żal mi was, moi rodacy. Naprawde wolałbym być Żydem , niż takim ksenofobem jak wy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin krolikowski Re: Puszcze pawia IP: *.chello.pl 19.09.04, 13:29 To idz do rabina i sie obrzezaj.Wracajac do filnu to naprawde jedna wielka kupa.Nie lubie marnowac czasu,a ten zyd(spielberg) zmarnowal moje cenne dwie godziny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Terminal IP: 82.160.17.* 15.09.04, 18:09 ten film jest bardzo dobry . Byłem na nim w kinie i nie żałuję ani jednej złotówki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Violap Re: Terminal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.04, 18:29 Sympatyczny film. Lekki, nie zmusza do przemyśleń. Idealny na sobotni wieczór. Hanks bardzo fajnie wypadł w swojej roli, można się uśmiechnąć słuchając jego akcentu. Wątek miłosny trochę naciągany i Zeta-Jones nie jest tu taka piękna, jak potrafi być :) Ogólnie średni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nadja o filmie, nie o mnie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 12:23 to jest forum na temat tego filmu, NIE miejsce na żale, smutki, niedole i Wielce Ważne Moje Własne Zdanie (Polskie czy inne) na tematy inne niż ten film. Boże, ludzie! czy naprawdę jest wam tak źle jak możecie się pośmiać, nawet z siebie? po co skręcać na zupełnie nieistotne sprawy, gdy chodzi tylko o to, czy ten film jest fajny czy nie. młodzi jesteśmy, a tacy zgnuśniali, aż strach. a ze ja lubię się pośmiać, jestem kobietą i uwodzą mnie piękne, ckliwe czasem i infantylne moze sceny romantyczne, TERMINALEM jestem zachwycona. Hanksem i Zeta- Jones również. doskonały film w pojedynkę i we dwoje. POLECAM SERDECZNIE! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Antoszka Re: Terminal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 23:16 sam jesteś kupsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Terminal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.04, 20:28 Życie pędzi, poprzeczka coraz wyżej postawiona,trosk przybywa. "Terminal" to najlepsze antidotum. Dawno nie czułam się tak lekko wychodząc z kina. Polecam wszystkim - z opinii wynika, że wielu osobom brak jest wiedzy, jakiegokolwiek wychowania, być może nawet rozumu. Żydzi, Polacy - o czym mówicie? A historia Alfreda z Irlandii ? Czego wy się czepiacie? Wszystkie rozumy pozjadaliście - a uczucia - macie jeszcze ? Świat byłby piękniejszy gdyby ludzie potrafili się śmiać, cieszyć, bawić. Spielberg daje wam tę możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
stormqueen Re: Terminal 25.09.04, 22:56 film średniej jakości ale można iść, przede wszystkim za względu na Toma który gra poprostu REWELACYJNIE Poza tym wontek nieuleczalnej obtymistki Moniki:) myślącej że facet zostawi dla niej wszystko...hmmm daje nam Panią conajmniej do myślenia, nad naszym zatrważającym głodem miłości...powiało smutkiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mucha o filmie:Terminal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.04, 21:01 ja nie byłam koleżanka była i mówi że zarąbiste i w ogóle fajne. może warto oglądnać ????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał P Re: o filmie:Terminal IP: *.acn.waw.pl 03.10.04, 18:52 Film jest rewelacyjny. Byłem wczoraj ze swoją dziewczyna na tym i naprawde warto. Komedia, ale naprawde życiowa. Paru prowokatorów w tym topicu probowalo dac jakies wątki o polakach, Karkozja to byla by raczej Rosja. Komedia naprawde dobra. A w sumie paragraf sie zawsze znajdzie by innym zepsuc zabawe. pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzybol Re: Terminal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 19:20 Film oglada sie bardzo przyjemnie moze nie jest on arcydzielem swiatowego kina ale warto zobaczyc, znakomity pomysl na fabule i wiele zabawnych sytuacji. Goraco polecam na piatkowy wieczor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malina26 Re: Terminal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 11:38 dawno, ale to dawno nie ogladalam tak glupiego filmu, zreszta jak kazdy amerykanski film opiera sie na tym samym- jeden biedny i osamotniony, troche milosci itd., tom hanks niestety nigdy nie pozbedzie sie wizerunku forresta gumpa i tak sie to za nim ciagnie...ogolnie terminal mnie utwierdzil w przekonaniu ze amerykanie robia nieskomplikowane filmy dla nastolatkow, tandeta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Terminal IP: *.xs4all.nl 09.11.04, 19:11 Zgadzam sie, kompletny knot. Po prostu nie wierzylam wlasnym oczom, ze cos tak banalnego i pozbawionego orginalnosci moze powstac. To jak ET, tyle ze bez tego wdzieku. Jednak zagubiony stworek z kosmosu, ktorym opiekuja sie dzieci, to co innego niz zagubiony swtorek z europy wschodniej, ktorym zajmuja sie pracownicy lotniska, choc poziom rozwoju maja wszystcy mniej wiecej na poziomie kilkulatkow. ET GO HOME! Tom Hanks przypominal mi ET, ktory teskni za domem, ale nie ma gdzie wrocic. Nawet sie usmialam jak mi to porownanie przyszlo do glowy i potem to juz jakos dosiedzialam do konca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Holoubek 89 Re: Terminal IP: *.mi.gov.pl 10.11.04, 15:23 Reżyserska opowieść o zagubieniu w świecie popkultury, bezmyślości, tępoty i twórczego wypalenia mózgu. Lichy obraz zmęczonego ciągłymi sukcesami Spielberga. Tom Hanks choć zabawny jest dziecinny, bez wyrazu, bez głębi. Widać Gump go zniszczył, wpadł we własne sidła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gnom Re: Terminal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.04, 17:32 jak dla mnie to pomysl fajny, ale film zasadniczo spieprzony... Odpowiedz Link Zgłoś