Gość: luna IP: *.chello.pl 16.10.04, 22:16 Niby dobry, ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Woytek Oldboy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.04, 18:32 Film zakrecony, nieprzewidywalny, kilka krwawych scen okaleczania nadajacych odpowiedniego dramatyzmu sytuacjom. Przykuwa do fotela. Naprawde warto, koncowka troche wybujana, ale zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
noweklimaty.com Najbardziej... 28.10.04, 09:36 ...pooyebany film jaki ostatnio widzialem. Sam pomysl niezly ale glownym zadaniem filmu jest epatowanie przemoca. Chore. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AbdA Re: Najbardziej... IP: *.crowley.pl 29.10.04, 11:31 glownym zadaniem filmu jest przyniesienie dochodu, a nie epatowanie, jezeli tego nie rozumiesz, to po co do kina chodzisz? lepiej medytuj na macie lub poduszce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rup Re: Najbardziej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 11:23 Głównym zadaniem filmu jest zadanie, jakie wyznaczył mu autor, producent, reżyser. Ludzie są wolni i są różni. Dla jednych celem jest dochód, inni mogą mieć inny cel. Można wszystkich próbować wrzucić do jednego wora i udawać, że się jest takim mądrym. Ale nie zmieni to tego, że ludzie mają różne cele. A do kina można chodzić także z różnych przyczyn. Dla tego ludzie kręcą różne filmy. I po to mamy wybór. I skoro umiesz pisać to mogło by się wydawać, że potrafisz to zrozumieć.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Entuzjasta Re: Oldboy IP: 193.0.117.* 24.10.04, 17:27 Too sie GW wysililaaaaaaaaaaaa. UUUUUUUUUUUUuuuuuuuuuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Oldboy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 17:12 Właśnie obejrzałem...beznadziejny-co najwyzej klasa b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JJ Re: Oldboy IP: *.energis.pl 26.10.04, 14:15 Absolutnie rewelacyjny film Tarantino by chciał taki nakręcić ale jest za cienki. Korea rulez Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znawca Re: Oldboy IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 26.10.04, 20:45 Kill Bill - niby dobry ale po co? Ojciec chrzestny - niby dobry ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Oldboy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 00:17 Film jest okropny. Sama przemoc byłaby ok. Historia jest naprawdę chora. Reżyser powinien pomyśleć o jakimś przytulnym zakładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: simoon niesamowity IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.04, 01:08 początek dziwny trochę interesujący ale za moment oglądasz dzieło jakiego do tej pory nie dane było Ci zobaczyć Polecam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Oldboy IP: *.chello.pl 31.10.04, 17:07 Więcej niż arcydzieło. To dwa arcydzieła. Łapcie ten film jak najszybciej. Multipleksy już go zdejmują... Odpowiedz Link Zgłoś
sutekh1 Re: Oldboy 03.11.04, 12:23 a propos medytowania, kuba bąkowski medytuje czasami na planszy kontrolnej w nocy -tvp 1 i 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slim Re: Oldboy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.10.04, 17:45 niby dobry? zdecydowanie dobry. pamieta sie dlugo, zostaje pod oczami. A po co? bo niektorzy tak maja, ze cieszy ich kino, a w tym filmie jest mnostwo kina, czystego kina :-)) Wizualnosc, intryga, napiecie, rytm, wszystko czego trzeba zeby powstalo danie pieciogwiazdkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaka Re: Oldboy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.04, 13:44 Zgadzam się!Widziałam go wczoraj - jest fantastyczny.Perełka wsród hollywoodzkiej sieczki,której pełno w kinach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AlfA_ Re: Oldboy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.04, 22:18 Dobrze wykrecony film z ostrymi momentami - polecam Odpowiedz Link Zgłoś
koaa Re: Oldboy 04.11.04, 09:44 totalne badziewie z kiepska muzyka nieudolne sceny walki a sceny typu wyrywanie zebów czy jedzenie zwierzątka wcale nie ruszaja - az dziw ze jest taka fascynacja tym filmikem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Oldboy IP: *.elblag.dialog.net.pl 09.11.04, 00:19 koaa napisał: > totalne badziewie z kiepska muzyka > nieudolne sceny walki a sceny typu wyrywanie zebów czy jedzenie zwierzątka wcal > e > nie ruszaja - az dziw ze jest taka fascynacja tym filmikem Zgadzam się z Tobą absolutnie. Co prawda, muzyka klasyczna nie jest zła, tylko w tym filmie pasuje jak pięść do nosa. Dno, dno i jeszcze raz dno. Naprawdę wiele się po Oldboyu spodziewałam, tym większy mój zawód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeeh Re: Oldboy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.05, 02:47 jesli dobry film to ma byc taki w ktorym jest muzyka ktora sie szanownemu panu podoba, udolne sceny walki i ujecia wylamywania zebow krecone kamerka reporterska umieszczona w mlotku, to rzeczywiscie, oldboy jest badziewiem a mnie sie i tak podoba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neno Re: Oldboy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.04, 17:19 Jeden z lepszych filmów jakie widziałem . Zaje*** scenariusz , troche kiepskie zdjecia . Ale ogolnie bdb z wielki + . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wroneau Re: Oldboy IP: 193.193.181.* 24.11.04, 10:42 bardzo dobry film. nie jest to film na randke i popcorn. milo zobaczyc cos innego od amerykanskiego plastiku. zostaje dlugo. bardzo goraco polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: Oldboy IP: *.sepolno-krajenskie.sdi.tpnet.pl 26.11.04, 08:43 Ktoś nadał temu filmowi 5 gwiazdek.Kto? Niechby był tak miły i napisał, o czym jest ten film :) Tym bardziej, ze niby go nie ma na innych stronach www. Odpowiedz Link Zgłoś
abra_macabra Re: Oldboy 14.01.05, 09:23 czytam czytam i uwierzyć nie moge - jak możecie pisac takie bzdury?! 'kiepskie zdjecia', 'muzyka klasyczna nie jest zła, tylko w tym filmie pasuje jak pięść do nosa', 'dno', 'totalne badziewie z kiepska muzyka', 'nieudolne sceny walki', 'beznadziejny'... ok, o gustach sie nie dyskutuje, spoko, mogliście napisac że wam sie nie podobało, ale 'beznadziejne'? 'badziewie'? a kim wy jesteście żeby takie sądy wygłaszać? do: luna, m, sławek, koaa, jaija - piszecie... ale po co? OLDBOY - film masakrycznie mocny, diabelnie przewrotny i nieziemsko okrutny, a jednocześnie powala kontrastami, kiedy to wyrywaniu zębów towarzyszy genialna wręcz, liryczna muzyka (a musze przyznac że amatorką klasyki nigdy nie byłam). dawno nie widziałam tak dobrego filmu,w którym zemsta mimo wszystko nie daje satysfakcji. reżyser jest jakby bezstronny. pokazuje jak z głównego bohatera robi się potwór. nie usprawiedliwia go. a przewrotność scenariusza poraża. klimat jest niesamowity, zmienia się subtelnie i niezauważalnie. rzecz ciężka psychologicznie, chociaż pojawiają się i momenty rozluźniające napięcie i chwała im za to, film dosłownie przykuwa do fotela. świetna muza, scenar, zdjęcia i montaż. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_ma_takiego_numeru Re: Oldboy 14.01.05, 10:43 abra_macabra napisała: > ok, o gustach sie nie dyskutuje, spoko, mogliście napisac że wam sie nie > podobało, ale 'beznadziejne'? 'badziewie'? a kim wy jesteście żeby takie sądy > wygłaszać? ja na przykład jestem facetm, który widział ten film i sądzę, że to już do wygłaszania sądów o nim mnie uprawnia. osobiście wyszedłem lekko zmęczony. Początek filmu bardzo mi sie podobał, ale z czasem było juz gorzej. Rozumiem, że scenariusz powstał na osnowie komiksowej opowieści, ale i tak niektóre rozwiązania (walka w windzie, zdjęcie na tamie) nie wydaja mi się wiarygodne. Po prostu tego nie kupuję. Końcówka jest rozwlekła. Zmęczyłem się trochę podczas oglądznia jej. podsumowącj; dobry w swojej klasie, ale arcydzieło to to nie jest. ps. jest na tym forum wątek z bardziej obszernymi i przychylniejszymi recenzjami. polecam forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15&w=15856148 Odpowiedz Link Zgłoś
abra_macabra Re: Oldboy 14.01.05, 13:27 przeciwko temu co napisałes nie mam absolutnie nic, wszystko uzasadnione, spoko, przecież nie napisałam że film MUSI sie wszystkim podobać, irytują mnie tylko ci, którzy pasjonują sie krytykowaniem, nie uzywając w dodatku żadnych argumentów. za to lubie poznać czyjąś opinie, nawet sprzeczną z moją, byle niegłupią. dzięki, pozdrawiam:] Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_001 Re: Oldboy 14.01.05, 16:22 Nie rozumiem stwierdzenia "niby po co"-moge co najwyzej brzydko odpowidziec(za co najmocniej przepraszam:))-PO JAJCO!!! FILM JEST REWELACYJNY!!!!!- Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazda_001 Re: Oldboy 14.01.05, 16:26 Nie rozumiem stwierdzenia "niby po co"-moge co najwyzej brzydko odpowidziec(za co najmocniej przepraszam:))-PO JAJCO!!!(choc mało w tym spojnosci leksykalnej i gramatycznej:) FILM JEST REWELACYJNY!!!!!-no ale jak widac nie dla wszystkich ,zycie w epoce "dody elektrody" tudziez "mandaryny" zaslepia pojecie SZTUKI-W TAKIM RAZIE POLECAM "ALEKSANDRA"-przynajmniej mozna zafundowac sobie spora drzemke:) Odpowiedz Link Zgłoś
nie_ma_takiego_numeru Re: Oldboy 14.01.05, 16:44 gwiazda_001 napisała: > FILM JEST REWELACYJNY!!!!!-no ale jak widac nie dla wszystkich masz rację, dla mnie jest > zycie w epoce > "dody elektrody" tudziez "mandaryny" zaslepia pojecie SZTUKI a nie znaczy to, że szczytowym osiągnięciem sztuki jest dla mnie występ zespołu Virgin. Potrafisz to sobie uzmysłowić? Potrafisz przekonać czemu jest "REWELACYJNY" inaczej niż stwierzdzeniem; ...a jak się komuś nie podoba, to prawdziwej sztuki na pewno nie rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_ma_takiego_numeru Re: Oldboy 14.01.05, 16:45 nie_ma_takiego_numeru napisał: > masz rację, dla mnie jest sorry, oczywiście miało być "dla mnie nie jest" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chan Re: Oldboy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 17:43 Dla mnie to jest jeden z ciekawszych filmów o miłości. Łamanie pewnych tabu zawsze wybudza emocje... Odpowiedz Link Zgłoś
mctiggle Re: Oldboy 21.02.05, 09:18 > Łamanie pewnych tabu zawsze wybudza emocje... eee tam. takie tabu to łamiom już od czasów antycznych. sama prowokacja sztuką nie czyni Odpowiedz Link Zgłoś