Gość: tequill IP: 213.17.165.* 27.12.04, 17:18 już się nie mogę doczekać... rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: peter Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.sympatico.ca 30.12.04, 01:10 Bylem tydzien temu,absolutna rewelacja.Polecam wszystkim i duzym i malym dzieciom.W tym roku to drugi film tak kapitany po "Polarnym Pociagu" na ktory wybralem sie z moijm synem(8lat),oba sa rewelacyjne choc w zupelnie innej tematyce,ale jedno ich laczy ze saba sila kina i jego przekazu.POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radeksocal Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 30.12.04, 01:35 "Lemony [...]"byl rzeczywiscie bardzo dobry. Niektorzy uwazaja, ze lepszy od pierwszej, czy drugiej czesci Harry Potter'a. Natomiast "Polarny Pociag", to wielka, napeczniala bzdura! Historia jest zupelnie nierealistyczna i nieinteresujaca. Owszem, nowa technologia animacji jest ciekawa, ale prawie wszystkie role maja glos podlozony przez Tom'a Hanks'a, ktory jest tu po prostu smiertelnie nudny. Do tego te "spiewajace" elfy....straszne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zyt Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.damovo.com 30.12.04, 07:36 jak co komu pasuje, dla mnie totalna nuda za to polar express mnie nie nudzil :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 14.02.05, 03:12 Badziewny film. Nie polecam nikomu. Do tego jeszcze dubing typowo polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emka Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 14:18 Byłam wczoraj na tym filmie z moją cóórką ale to film dla dzieci od 10 lat super film i polecam wszystkim którzy jeszcze nie byli. Nie marnujcie pieniędzy na inne filmy ten film to nowa nowość. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń 30.12.04, 12:03 nie czytalem (jeszcze) ksiazek pana Snicketa o jego historyjkach i o filmie dowiedzialem sie jednoczesnie kilka tygodni temu i podczas lazenia po oficjalnej stronie filmu kilka razy umarlem ze smiechu cos czuje, ze mi bedzie sie BARDZO podobalo :) szkoda, ze trzeba czekac jeszcze miesiac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bujak Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 20:14 Czytalem wszystkie ksiazki SNZ. Jedno co mnie udezylo ogladajac zdjecia z filmu to to ze Klaus nie ma okularów i ze jest podobnego wzrostu co Wioletka. W ksiazce bylo ze byl nizszy i okulary nosil ale jesli przeszly niebieskie oczy Pottera to to tez... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tajemnicza Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.aster.pl 20.01.05, 10:55 zgadzam się! Klaus wogóle nie przypominał jego książkowego bohatera - wyższy od Wioletki, bez okularów i... zrobili go ładniejszego tak ogólnie! :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alexa Vega Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.msk.pl / *.devs.futuro.pl 31.12.04, 10:36 Uwielbiam serię niefortunnych zdarzeń, jest po prostu cool!!! Zobaczymy jak się sprawdzi Jim Carrey... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIOLETKA Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.01.05, 19:26 ja terz nie moge sie doszekas odrazu wybieram siedo kina z kumpelami ale czy nie okaze sie klapą??? ale ja i tak czekam od miesiaca !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń 03.01.05, 21:36 moze razem z kumpelami poczytaj słownik ortograficzny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JULKA WILAM ! ! ! Seria Niefortunnych Zdarzeń - Przykry Początek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 19:43 Książka jest suuuuuuuuper !!!!!!!!!! Mam nadizieję, że film jeszcze lepszy !!!!!!!!! Hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kdkd Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.kalisz.mm.pl 07.01.05, 09:15 Lemon to odlotowyn gośc pisze takie książki że szok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania55 Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.bas503.dsl.esat.net 09.01.05, 16:53 film jest cudowny! dzis ide go obejrzec jeszcze raz. jest tajemniczy, basniowy, mroczny, malowniczy, wspaniale kostiumy, scenografia. Jim Carrey chwilami denerwujaco pokazuje swoje 'firmowe' gesty (a'la Ace Ventura), ale tylko sa ze dwa takie momenty wiec da sie przezyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SharK Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.tkchopin.pl 17.01.05, 22:29 spoko ja sie nie moge doczekac napisów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z_pogrzebaczam Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.05, 20:05 No, cuuuuuuudownie! Wszyscy tak się zachwycają tą "wspaniałą" książką i, oczywiśćie' filmem... Nie wiem, jak można się zachwycać czymś, co opisuje same nieszczęścia. Przecież to beż sensu! W nasazym świecie (jeśli są jeszcze inne światy)nie zdarzają się same nieszczęścia szczególnie, gdy ktoś jest cokolwiek mądry i dobry. A poza tym- to monotonne. Na pewnoi nie pójdę na ten film. A twórców Harrego po prostu nie było stać na szkła kontaktowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń 19.01.05, 22:25 tworcow Harry'ego nie bylo stac na wiele rzeczy tym razem widac, ze film mial solidny budzet a ksiazki sa fantastyczne. ale oczywiscie zamiast podjac wysilek i choc jedna przeczytac, lepiej od razu wydac usteczka i skrytykowac witamy w Polsce :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.m. Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.aster.pl 20.01.05, 11:09 Rozumiem cię - nie każdemu mogą się podobać te książki. Ja przeczytałam i bardzo mi się podoba, ale szanuję twoje zdanie bo ja też mam swoje nielubiane książki! PS:KAŻDY MA!!! nie wiem w sumie co mi się tak podoba w S.N.Z. :P Chociaż jednak wiem! - lubię takie "przygnębiające" książki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.m. Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.aster.pl 20.01.05, 11:16 A o filmie H.P. nawet nie chce słuchać nie wiem jakim cudem ja na niego poszłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!! Daniel Radcliffe to taki mongoł, ciota i jełop!!!!!!!!!!!!!! przepraszam za brzydkie wyrarzenia, ale naprawdę go nienawidzę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzywomordus Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 16:26 po pierwsze Daniel Radcliffe to cos wiecej niz mongoł ciota i jełop... to dodatkowo debil, idiota, w pierwszej czesci filmu to mial taki usmieszek normalnie ze zabic sie mozna nie wiem dlaczego lubie go przedrzezniac i jednoczesnie przepadac za nim, to nienormalne by wytrzymac jego usmieszek, przeciez takie ma brzydkie zęby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzywomordus Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.05, 16:30 po za tym seria niefortunnych zdarzen to ciekawa ksiazka a raczej seria ksiazek :) no ale z tego filmu to nie HORROR zrobili tylko komedie Jim Carrey lubi sie wyglupiac a nie grac takiego łotra ze trzeba sie go bac ksiazki lepsze niz film oczywiscie dotyczy tylko serii[...]:);)^_^ ^/_\^ \ / Odpowiedz Link Zgłoś
sergevna Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń 20.01.05, 15:52 Jejku, nigdy nie czytałam tych książek, ale zarówno film jak i one mnie zaciekawiły, trzeba będzie zapoznać się bliżej z tematem :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Słonko Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.com / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 22:19 Film beznadziejny. Kompletna bzdura. Nie widziałem gorszego.To był susz na maxa. Postacie żle odgrywał swoje role. Beznadziejny reżyser. Nudddy na całym filmiue. Prawie zasnąłem.Moja rodzina zasneła. Wcale im się nie dziwię. A tak naprawdęnie nie widziałem tego filmu!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.P Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: 213.155.177.* 23.01.05, 16:25 sUPER EXTRA FILM.BARDZO UDANY I JEST CIEKAWY. POLECAM!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kokosal To właśnie ten film jest jednym ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 13:05 To właśnie ten film jest jednym z niefortunnych zdarzeń samym w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
ceboolka Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń 24.01.05, 15:14 A czy ktos wie, czy ten film bedzie u nas w kinach dubbingowany....? chcialabym sie wybrac z moja bratanica 10-letnią, a ona jeszcze raczej nie nadązy z czytaniem napisow... A film zapowiada sie super. Odpowiedz Link Zgłoś
minasz Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń 25.01.05, 22:18 jest ja niestety poszedłem na niego (nie wiedziałem ze jest dla 10 latków) bardzo ładne obrazy zas co do tresci to jestem za duzy na takie filmy :) choc nie mozna powiedziec ze jest głupi niesie ze soba pewne przesłania tak jak baśnie Odpowiedz Link Zgłoś
aigrette Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń 24.01.05, 16:19 czytam własnie 10 tom i czekam na kolejne 3, a na film ide jutro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Whilma Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 18:42 Czy ktoś wie czy film grany jest dubingiem czy z napisami?? Jeśli z tym i z tym to gdzie grane jest z napisami?? (Warszawa) Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń 26.01.05, 18:52 w Warszawie obdzwonilem wszystkie kina wszedzie dubbing :/// probowalem namierzyc dystrybutora, zeby sie dopytac, czy to prawda i ewentualnie obsobaczyc, jednak UIP (United Intl. Pictures) w Polsce działa na zasadzie firmy krzak i nie ich ani w sieci, ani w zadnej panoramie firm, czy innych zoltych stronach :/// w koncu poprzez strone firmy matki dotarlem do namiarów na polskie biuro i... odechcialo mi sie dzwonic walka z wiatrakami to nie moja specjalnosc ja sobie poczekam na premiere amerykanskiego dvd i sciagne ladna kopie z wersja oryginalna. i co najwyzej puszcze maila do centrali, zeby sie nie dziwili, ze piractwo kwitnie (na oficjlanej stronie UIP jest goracy apel wzywajacy do walki z piratami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nata Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: 82.177.102.* 29.01.05, 17:52 Właśnie idę na ten film !!!!!!!! Nie mogę się doczekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mody Lemony Snicket IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:50 Brak mi słów. Powiem tak, człowiek uczy się na własnych błędach a ja się nauczyłem żeby już więcej nie iść na ten film. Nie chce nikogo zniechęcać, ale jak by co to nie mówcie, ze nie ostrzegałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diuna Re: Lemony Snicket IP: 81.210.22.* 01.02.05, 14:10 koszmarny film,miałam ochotę z niego wyjść,nikomu nie polecam ..nie wiadomo czy to dla dzieci czy dorosłych film -porażka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m.m. Re: Lemony Snicket IP: *.aster.pl 01.02.05, 17:31 Ja byłam w niedzielę - troche dziwny. Fajny był ale byłby super gdyby treść zgadzała się z książkami! No i tem Liam Aiken... porażka...a Emily Browning...te jej olbrzymie usta...no trudno!!! OGÓLNA OCENA - FAJNY :P Odpowiedz Link Zgłoś
lordofdarkness Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń 05.02.05, 00:13 Niestety film mnie rozczarował. Chyba jestem już za stary na takie rzeczy :P. Można się wybrać z dzieckiem około 10-12 lat. Starsi mogą się nieco ponudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
kubissimo Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń 09.02.05, 14:14 wreszcie sie wybralem, chociaz mialem duzo obaw ksiazki Snicketa sa genialne, wiec duze ryzyko, ze ekranizacja bedzie rozczarowaniem a nie byla wpadek bardzo niewiele 1. szkoda, ze uparli sie na wrzucenie trzech tomow do jednego filmu, bo w ten sposob musieli dokonac radyalnych ciec w tekscie. najbardziej obcieto "Gabinet Gadow", a szkoda :/ 2. niepotrzebnie wrzucano ten motyw z seria pozarow, do tego lunetki, amerykansko-pokrzepiajace przeslanie w zaginionym liscie od rodzicow to wszystko jakies malo Snicketowe :/// 3. no i przede wszystkim decyzja dystrybutora o wypuszczeniu na nasz rynek wylacznie wersji z dubbingiem :/ za to plusow jest cale mnostwo przede wszystkim rewelacyjna obsada. wedlug mnie nie sprawdzil sie tylko Wuj Montgomery Montgomery, natomiast cala reszta byla zachwycajaca. Zwalszcza Carrey i Streep. bardzo fajne dzieciaki, chociaz jak zwykle w plskim dubbingu dzieci byly dretwe :/ wizja plastyczna olsniewajaca. dekoracje, kostiumy, efekty - genialne swietna muzyka. po wczorajszym seansie moj patriotyzm troche przygasl i uwazam, ze Oscara za muzyke powinien dostac Thomas Newman kapitalny pomysl z rozpoczeciem filmu. naprawde dalem sie nabrac, ze cos tu jest nie halo :) rownie cudowne napisy koncowe - swietna animacja. ogolnie prawie sam zachwyt podobalo mi sie, ze tym razem uniknieto wpadek w klimacie ekranizacji pierwszego Harry'ego Pottera, czyli nie zrobiono doslownej adaptacji niemniej mam nadzieje, ze i tutaj druga czesc bedzie jeszcze lepsza :) natomiast oburzeni rodzice wypowiadajacy sie powyzej powinni wziac pod uwage, ze winni sa sami zabierajac dzieci na filmy bez zorientowania sie, co to wlasciwie za filmy ok, rozumiem, ze nawet w czasach, kiedy 'cala Polska czyta dzieciom' nie kazdy ma czas, zeby przerobic z dziecmi calego Snicketa, ale przeczytanie recenzji przed pojsciem do kina, to chyba niezbyt duze obciazenie :) zreszta mam wrazenie, ze wiecej obiekcji do filmu maja dorosli, niz dzieci :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pentium Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.05, 17:54 film pewnie super ale jeszcze nie bylem wybiore sie dopiero w sobote(12 luty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kayo Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 15.02.05, 10:02 Szkoda czasu i pieniedzy, lepiej isc na co innego ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiki Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 18:29 Niedawno byłam na tym filmie i bardzo mi się podobał.Zachęcam wszystkich !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grajka37 Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń 20.02.05, 19:47 Radze wam z całego serca- wybierzcie cos innego zamiast pojsc na ten film.Kolejna amerykańska szmira.Szkoda pieniędzy i czasu.Strasznie nudny i głupi.Ani śmieszny ani straszny.Już lepiej wstapcie na lodowisko!!!póki jest:) Odpowiedz Link Zgłoś
lucja_4 Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń 21.02.05, 11:11 TRAGEDIA!!!! Nie wiedziałam gdzie uciekać, tak głupiego filmu nie widziałam chyba od czasu gdy oglądałam "RRRrrrrrrrrrr" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANKA SNZ Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 21:31 No to jest S U P E R . Jestem fanką Seri Niefortunnych Zdarzeń. Przeczytałam wszystkie tomy ( od pierwszego do dziesiątego) a teraz jestem w trakcie czytania "nieautoryzowanej autobiografii Lemony Snicketa". Jutro idę na film i jestem bardzo podekscytowana. Szanuję zdania innych , ale nie wiem jak można nie lubieć tej historii. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamas Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.nw.pwr.wroc.pl 01.03.05, 16:19 Do Grajka37 czy "37" to Twój wiek?? Chyba ten film nie był nakręcony dla takich stetryczałych Babci jak Ty ... niech Dzieci oceniają ten film bo to dla nich był zrobiony ... !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wioletka Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 18:44 Całkowicie nie zgadzam sie z twoja nedzna opinia!!!!!!!!!!!!!!! Ten film jest super!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jakub Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 11:33 całkiem ciekawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marti(t-ynka) Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.05, 15:02 Ten film jest SUPPERR!!!!!!!!!!! Przeczytałam wszystkie księgi "Serii niefortunnych zdarzeń"!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOTKA Re: Lemony Snicket: Seria niefortunnych zdarzeń IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 19:02 Przecztałam już dwie części "Serii Niefortunnych Zdarzeń"(czytam trzeciąa część) i sadze że sa równie wspaniałe jek film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mósicie go obejrzeć koniecznie oraz przeczytać te ciekawe książki.Zachęcam. Odpowiedz Link Zgłoś