Dodaj do ulubionych

"Piąta góra" Coelho zostanie zekranizowana

IP: 213.241.45.* 31.12.04, 13:53
...a jako podklad muzyczny bedzie Jennifer Lopez albo inne disco polo, po
cholere kreca filmy na podstawie ksiazek, ktorych jedynym celem jest zeby
czytelnik mogl sie poczuc "inteligentem". Ludziom sie wydaje ze czytaja
glebokie rozwazania filozoficzne, facet pisze rzeczy tak odkrywcze jak to
ze "kazdy kiedys umrze", "milosc jest wazna", "nie wiadomo co jest normalne a
co nie". Niesamowite! Film dostanie na pewno oscara - kazdy plytki film
pseudointeligentny go dostaje. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: aaa Re: "Piąta góra" Coelho zostanie zekranizowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:07
      A ja tam bardzo się cieszę, bo uwielbiam filmy na podstawie książek i książki
      Coelho
    • Gość: Pokorny Re: "Piąta góra" Coelho zostanie zekranizowana IP: *.foo.org / *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.04, 15:27
      Ludzie zesłano nam wszechwiedzącego i najmądrzejszego. Tylko czemu mam
      wrażenie, że potrafisz tylko krytkować, a sam w życiu zapewne nic nie
      osiągnąłeś i chełpisz się możliwością zwymyślania tych co coś znaczą. Dziekuje.
      fajnyromek.blox.pl
      • Gość: gad "Tych co coś znaczą" -> rotfl IP: *.kosson.com 31.12.04, 17:14
        Tiaaa, najwybitniejszy pisarz dla ubogich z pewnością znaczy WIELE.

pozdrowienia dla Zoooma. Nie znam cię ale już lubię :)
    • Gość: Mikael Re: "Piąta góra" Coelho zostanie zekranizowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 18:56
      Pseudo twórczość Coelho to zwykłe ubijanie piany, upraszczanie świata i
      spłaszczanie każdej myśli,ktorym moga sie najwyżej zadowolic dzieci w szkole
      podstawowej.
      pozdrowienia dla Zooma
      • Gość: dada Re: "Piąta góra" Coelho zostanie zekranizowana IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.01.05, 21:50
        zoom ma racje
    • zadar3 Re: "Piąta góra" Coelho zostanie zekranizowana 31.12.04, 19:58
      Wszystkie madre, glebokie slowa powiesci Coelho Hollywood splaszczy do poziomu
      przecietnego amerykanskiego widza. Piekny poczatek ale smutny koniec...
    • Gość: czytacz dobra wiadomosc - to moja ksiazka nr 2 po Alche IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 03:43
      miku
      • Gość: jarema coelho IP: *.client.comcast.net 01.01.05, 07:25
        zgadzam sie z kilkoma ludzmi powyzej,
        przeczytalem 2 jego ksiazki,uwaznie od dechy do dechy bo mi polecono go
        jako "wielkiego wspolczesnego pisarza" i stwierdzam ze to kicha,
        puste,denne,wycelowane wlasnie w hamerykansko/holiwodzka widownie/czytelnika

coelho przypomina mi troche lysiaka-wszystko wiedzacego moraliste co wode pije
        i z pistoletem biega jak linda w psach i w ogole to wszystko co robi jest
        wytlumaczone bo zostal on skrzywdzony,taki frajer co sie za pomazanca uwaza

cienki "pisaz"+holiwodzkie pseudo kino="wielki sukces"
        • Gość: [BM] Re: coelho IP: *.res.east.verizon.net 02.01.05, 02:19
          Zgadzam sie, ze powiesci pana C. to straszna kicha, taki literacki fast food dla
          ducha. Tez mi polecono, przeczytalem i bardzo sie zawiodlem. Moze pod wzgledem
          propagandowym ma to jakas wartosc, chociaz pewnie tez negatywna, bo nie wierze,
          zeby prawdziwym chrzescijanom podobala sie plytka duchowosc serwowana przez
          Coelho. Pod wzgledem literackim zas, szkoda gadac. Komercyjny sukces, ktory
          niewiele ma wspolnego ze sztuka. Coleho to troche taki Gwyn Barry z powiesci
          Martina Amisa "Informacja"
    • ignatz Re: "Piąta góra" Coelho zostanie zekranizowana 02.01.05, 05:59
      Dobrze gadasz, Coelho to taki filozof dla japiszonów - mówi nam oczywiste rzeczy
      w taki sposób, jakby to były prawdy objawione i na dodatek znane przedtem tylko
      jemu.
    • Gość: dziaba Re: "Piąta góra" Coelho zostanie zekranizowana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 17:22
      Już widziałam przedstawienie teatralne na podstawie ksiązki Coelho , kompletne
      dno!!! zgadzam się z ludźmi, którym do gustu nie przypadają ekranizację
      naprawdę ubogacających książek. Ksiązka zawsze pozostawia pole do popisu
      wyobraźni czytelnika, a film całkowicie to niszczy i bardzo często odbiega od
      naszych zamysłów...
    • Gość: mRm Re: "Piąta góra" Coelho zostanie zekranizowana IP: *.euro.ge.com / 193.173.33.* 03.01.05, 10:16
      Zgadzam się, a nawet powiem więcej. Ten facet to "pusty" mistyk, posługujne sie
      wytartymi frazesami, "prawda" zawarta w jego "dziełach" jest nieprawdą...lub
      prawdą cąłkiem oczywistą nawet dla idioty...Coelho blefuje, nic nie wie, a
      pozuje na mędrca...a propos mędrca, polecam Jiddu Krishnamurtiego...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka