Dodaj do ulubionych

Skarb narodów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.05, 17:01
wydaje sie byc troche naciagane, ale moze byc ciekawe
Obserwuj wątek
    • Gość: viola Re: Skarb narodów IP: *.client.comcast.net 22.01.05, 04:06
      To jest bardzo dobry film, widzialam go w pazdzierniku w Stanach.. Polecam,
      trzyma w napieciu do ostatniech chwili....
      • Gość: Mikołaj Film słaby IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 15:15
        spodziewałem się filmu na miare Indiany Jonesa, ale trafiłem na film który się
        "kupy nie trzyma" naciągana fabuła, wymaga WIELE od widza aby uwierzył w
        prawdopodobieństwo przedstawianych sytuacji...
    • Gość: karolina Re: Skarb narodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 22:38
      wydaje mi sie ze watek jest mocno zwiazany z''Kodem Leonarda da Vinci''!!!!
      • cinephile cage jako indiana jones? nie, dziękuję.. 22.01.05, 23:36
        jak dla mnie ten film jest lekko przesadzony! typowo amerykańska produkcja "ku
        chwale ojczyzny".. wiadomo, jak inni nie chwalą, trzeba to robić samemu:-)
        nicolas cage drętwy jak w żadnym innym filmie- złota malina gwarantowana..
        ale z braku lepszych perspektyw na spędzenie ok. 2 godzin można obejrzeć
        (chociaż do kina wybierać się nie polecam, strata pieniędzy)..
    • ignatz Re: Skarb narodów 23.01.05, 00:02
      Głupi ten film jak but z lewej nogi :-) Taki idealny zapychacz-odmóżdżacz na
      niedzielne popołudnie z popcornem. Osoby znające się ciutkę na technice czy
      choćby zdrowo watpiące będą miały dodatkową frajdę tropiąc bzdury (czym nasaczyć
      pochodnię aby 200 lat czekała na zapalenie od jednej zapałki? Jak działaja
      okulary stereoskopowe sprzed dwóch stuleci i czemu pozwalają widzieć tekst
      wybiórczo? i takie tam). Innymi słowy - fajny film żeby się pozżymać ;-)
      • Gość: mirmilus Re: Skarb narodów IP: 217.8.163.* 28.01.05, 15:33
        Faktycznie - głupiutki ten film jak nieszczęście. Szkoda, że Cage dał sie
        namówić na grę w tym filmie. Niestety, to nawet nie Indiana Jones - tam
        przynajmniej można było się pośmiać, a tu coś za bardzo poważnie!!! A tak w
        ogóle dlaczego: "Skarb narodów"? Może powinno być "Jaki naród, taki skarb"?
      • Gość: lk Re: Skarb narodów IP: *.crowley.pl 29.01.05, 00:44
        zadnych rewelacji, ale oglada sie przyjemnie. jesli nie masz co robic a chcesz
        sie zrelaksowac to film wlasnie dla Ciebei:)
        • Gość: Anna Re: Skarb narodów IP: *.ie.com.pl 09.02.05, 10:41
          A mi osobiście film się podobał, nie było w nim żadnych cudów techniki,
          specjalnie widocznej sztucznej grafiki komputerowej i ogólnie ciekawa fabuła. A
          Cage tylko udowodnił, że może zagrać każdego, poczynając od "Family Man",
          poprzez Indiane Jonesa (w "skarbie narodów") kończąc na psychopacie
          w "FaceOff". Podziwiam go i nie znam lepszego aktora!
    • Gość: Andzia Re: Skarb narodów IP: *.stroeer.pl / *.stroeer.pl 24.01.05, 14:20
      polecam gorąco ;-))))
    • Gość: kasiaMMMM Mozna sobie darowac, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 11:06
      Bardzo naciagane i strasznie poupraszczane. Dziwi mnie, ze Cage zgodzil sie zagrac w filmie z tak slabymi dialogami. Nawet moj chlopak ktory uwielbia filmy z podobna, sensacyjna akcja, stwierdzil, ze widzial lepsze filmy.
      • Gość: pawciogafcio Re: Mozna sobie darowac, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.05, 15:50
        Film dla glupich amerykanow
      • Gość: piotr a mnie sie podobal. Tylko trzeba wiedziec, IP: 170.148.92.* 28.01.05, 16:18
        na co idziesz. Na lekki film przygodowy, a nie na "co artysta chcial przez to
        powiedziec".
        • Gość: nie wazne kto Re: Gdzie tu przygoda i napiecie?!! IP: *.linlet.uniud.it 23.02.05, 12:13
          Ok, ale gdzie ta przygoda?!!!
    • mctiggle Re: Skarb narodów 28.01.05, 16:36
      Przecież wszyscy wiedzą, że zagadkę skarbu Templariuszy rozwiązał Pan
      Samochodzik!!
    • Gość: o. Skarb narodów , czyli jak wyciągną szmal od ... IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 28.01.05, 18:33
      Sam pomysł na scenariusz nie jest zły , a teorie spiskowe czasem okazują się
      prawdą , więc przy odpowiednim scenariuszu , mógłby powstać niezły film .
      Niestety pomysłodawcą był Jim KOUF którego scenariusze nie są najlepsze
      np. "New York Taxi" , "Śnieżne psy" czy "Godzinny szczytu" , pomagało mu
      rodzeństwo ze stajni pana J.B. np."Aniołki Charliego 2" .
      Reżyser Jon TURTELTAUB jest chyba tylko rzemieśnikiem , bo po
      udanym "FENOMENIE" ( zasługa scenariusza i świetnych aktorów? ), nie było
      najlepiej.
      Co do Nicolasa Cagea , to wiadomo że czasem gra w takich słabiznach jak np. "60
      sekund" , "Con Air" . Dlatego warto poczekać do czerwca na jego kolejny
      film "The Weather Men" w reżyseri Verbinskiego "Piraci z Karaibów".
      strony o tym filmie: www.weathermanmovie.com/ i
      www.movies.yahoo.com/shop?d=hv&id=18086261548=info
      Sukces w Stanach chyba wynika z tego że młodzi kolonialiści , chcą poznać
      historie swego kraju z innej strony , no a łatwa papka pomaga połknąć pigułkę.
      ps. Swoją drogą dlaczego pan J.B. nie chciał uprawpodobnić historii , skoro
      długo czekał na taki pomysł - czy wnikało to z bojażni przed m... , czy raczej
      z pragnienia zyskania innego skarbu.
    • Gość: ZuZkA Re: Skarb narodów IP: 213.155.177.* 30.01.05, 12:25
      film jest naprawdę super. nicolas cage bardzo dobrze gra swoją rolę. jest moim
      ulubionym aktorem. naprawdę zachecam do obejrzenia tego filmu. na reklamówce
      wydaje się, że w filmie jest duzo wybuchów, ale jest tylko jeden... jest ZAJE
      BONGO !!! !!! !!! !!!
    • Gość: Marttinez Dzizys! IP: *.acn.waw.pl 30.01.05, 15:16
      Byłem, widziałem, wyszedłem.
      Nigdy więcej takich fimów. Żeby jeszcze chociaż jakiś pomysł był w tym filmie...
      Kompletna porażka!
    • Gość: wolf01 Re: Skarb narodów IP: 193.193.181.* 02.02.05, 09:37
      Film jest swietny!! Doskonala produkcja dla ludzi potrafiacych myslec
      tworczo!!!
      • ignatz Re: Skarb narodów 02.02.05, 17:15
        hyhyhy :-D
    • Gość: Shwarz Re: Skarb narodów IP: 217.153.133.* 07.02.05, 13:27
      Ja osobiście czekam na film na podstawie "Kodu Leonarda da Vinci" Dana Browna.
      Tematyka podobna tyle że akcja bliższa faktom.
      • jasmina_tdi Re: Skarb narodów - totalna chała 07.02.05, 13:57
        Moze nie powinnam tego pisać, bo usnęłam mniej więcej po 30 minutach i byc moze
        później akcja sie rozkręciła. W pierwszych 30 minutach mamy jednak okazję
        przygladać się zmaganiom dzielnego amerykańskiego bohatera (choć na początku
        biedny jeszcze tego nie przeczuwał) obdarzonego geniuszem (lub też darem
        jasnowidzenia, sama nie wiem co lepsze), który to bohater z komputerową wręcz
        prezycją oraz prędkością godną czterech kółek Schummachera "kojarzy fakty",
        brocząc po rzeczonych własną krwią. A wszystko to w skutej lodem krainie czy
        innym igloo. Po kwadransie lekko się zgubiłam - ktoś komuś lufe przystawił do
        głowy i uciekł, ale ze to porządna amerykańska produkcja fabularna, a nie
        jakieś tam studenckie egzystencjonalne wypociny, to z sytuacji bez wyjścia
        znalazło się wyjscie, i potem - po tym wyjściu znaczy się - naszego bohatera
        traktowali jak wariata, bo nikt mu nie wierzył ani w tą krew, ani w wyjście ani
        w lufę ani w nic. Zdaje się jednak, że zanim padłam, to jedna piękna pani mu
        uwierzyła (mam nadzieję, że się nie mylę).
        pozdro
        jasmina
    • Gość: Piotr Grotkowski Re: Skarb narodów IP: *.biblioteka.targowek.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.05, 15:59
      Film jest superefekty dżwiękowe,jest O.K.
    • gocha221 Re: Skarb narodów 09.02.05, 17:40
      dobry film, żeby schowac sie pod kocyk i bezmyslnie sie pogapić.
      Polecam na grype, kiedy ciężko o wysilek intelektualny. Mnie się dobrze ogladalo
      właśnie w takich okolicznościach.
    • Gość: Ewqa Re: Skarb narodów IP: *.fbx.proxad.net 11.02.05, 17:29
      To film na ktorym wyszlam z kina.. Po prostu nie dalo sie wysiedziec! Kolejna
      amerykanska bajka...
    • Gość: piotr czego nie wynalazl Beniamin Franklin? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.05, 19:14
      Po obejzeniu tego filmu przypomnialy mi sie lata ZSRR gdzie mowiono ze to oni
      wynalezli wszystko. Tu mamy czas letni i zimowy, ale z tego co wiem czas byl do
      XIX wieku lokalny. Dla kazdej miejscowosci inny i dopiero rozwoj koleji wymusil
      ujednolicenie czasu, bo trzeba bylo robic rozklady jazdy. Chyba ze BF tez
      wymyslil kolej:)))
      Ale jak na styczniowa "plaze" to film byl niezly.
    • Gość: nagyvarad Re: Skarb narodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.05, 20:23
      przypatrzcie sie rysunkowi na plakacie:

serwisy.gazeta.pl/film/2,23804,,,,31662625,P_FILMY2.html
      czy Cage ma interes do szpica?
    • Gość: marvolo Re: Skarb narodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.05, 13:25
      niewiem czysię wybrać
      • Gość: raf Re: Skarb narodów IP: *.mos.gov.pl 22.02.05, 10:12
        dajcie sobie spokój z tym filmem. kicha na maxa. stężenie patosu na minutę
        zabija jak gaz pruski podczas 1-szej wojny światowej. cage upadł na twarz,
        sorry, ale żeby taki aktor w takim filmie (ciekawe za ile, bo artyzmu w tym 0).
        w skrócie o filmie - jest pewna rodzina, która wie wszystko o historii ameryki
        i o masonach (nie marylin mansonach, nie mylić) i jest przy tym błyskotliwa jak
        cholera. są i źli ludzie (naprrrawdę niedobrzy), którzy chcą pana cage'a zrobić
        w konia i tytułowy skarb zgarnąć. pełno opościgów, akcji i reakcji a jeszcze
        ile nowoczesnej techniki (piękne laptopy hp) się pijawia...
        ...a skarb jest przeogromny. jest happy end - bo jest niezła laska i miłość
        jest też, a jakże i jest jeszcze pan harvey keitel, który jest gliną (a jakże)
        i masonem też jest ...
        jeden wniosek po obejrzeniu tego filmu się nasuwa - masoni są lepsi niż banki
        szwajcarskie w magazynowaniu dóbr wszelakich i tyle, no i że stany są ok.
        • Gość: miguel Re: Skarb narodów IP: *.netia.pl 22.02.05, 14:10
          z tym stężeniem patosu to bym nie przesadzał. całkiem miło się to oglądało,
          choć do Indiany mu daleko. Kilka fajnych żartów, jak zwykle super Sean Bean,
          takie 3+/6
    • Gość: Zuzia Re: Skarb narodów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.05, 22:09
      Ten film jest cool! Nie wiem dlaczego inni tak go krytykują!
      • Gość: iluminati Re: Skarb narodów IP: 85.221.194.* 03.03.05, 23:47
        Czepiają sie bo film jest o niczym. Połączenie Indiany Jones'a z Larą Croft.
        Bajeczka trochę historii trochę gadżetów no i oczywiście podstępni MASONI
        knujący spisek.
    • Gość: bonzo Re: Skarb narodów IP: *.crowley.pl 07.03.05, 11:52
      Wczoraj to obejrzałem!
      Ło Jeżuuu...co za gniot!
      Zupełnie nie rozumiem zachwytów (co niektórych osób)! Totalna amerykanska
      papka, zlepek różnych mitów i legend rodem z Dana Browna, podana w sposób
      lekki, łatwy i przyjemny. W dodatku zerżnęto schemat (nieudanie) z Indiany
      Jonesa i Ostatniej Krucjaty: ojciec i syn plus kobieta i pomocnik odkrywaja
      droge do skarbu pod lufa pistoletu złych. Detektywistyczne ciągi myślowe
      Nicholasa pożal sie Boże albo te dialogi ojciec-syn (ze tez Jon Voight dał sie
      namówic-kompletnie nieudana rola) drętwota! Ktos wczesniej wspominał o
      cudownych substancjach które przetrwały 200 lat gotowe do zapalenia.
      Przewidywalny i pełen nieprawdopodobieństw...szkoda czasu i pieniędzy
    • jj_krewetka Re: Skarb narodów 07.03.05, 14:32
      dno, dno, dno,
      prymitywna rozrywka dla drechów
      -----------------------------------------------------
      Ścieżka sprawiedliwych wiedzie przez nieprawości samolubnych i tyranię złych
      ludzi
      Błogosławiony ten, kto w imię miłosierdzia i dobrej woli prowadzi słabych przez
      dolinę ciemności
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka