Gość: marcin IP: 195.20.110.* 13.01.05, 10:57 o co chodzi z tym (zły) Ocean's 12 - Dogrywka (zły) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Demagog Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.dabrowskiego247.media4u.net.pl 14.01.05, 15:07 Jak mozna przetłumaczyć tytuł tak jak to zostało zrobione, woła o pomstę do nieba!! Jeszcze dodać arabski lub hebrajski i wszystko będzie jasne, szczególnie dla tych którzy angielski maja w d...e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paluch kaszana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 17:21 Widziałem to i musze wam powiedzieć że jest to straszna kaszana. Dawno nie widziałem tak naciąganego filmu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.05, 18:11 A jakie chcialbys tlumaczenie? Dwunastka Oceana? Wtedy wszystko byloby jasne tak? Moze oceaniczna dwunastka... jak ktos ma angielski w d..e to i tak sie nie liczy i nie warto dla niego nic tlumaczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qubi tłumaczenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 16:10 ludzie ludzie ludzie moze nie tłumaczcie niczego z angielskiego na nasze jak nie obejrzycie filmu ze zrozumieniem OCEAN'S to nazwisko głównego bohatera bobki jedne a wiec po prostu NAZWISK NIE TŁUMACZYMY w żadnym języku zakute łby!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ; Ocean's Twelve: Dogrywka czyli Gwiazdorski Gniot IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 15.01.05, 00:14 Czy Wakacje w Europie były udane ? , O ilu kontynuacjach myśli pan S. ? , Kto nabiera się na Gwiazdy ? , czy Widzieliście prostrzy sposób skok na dużą kase widza ?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenisej Re: Ocean's Twelve: Dogrywka czyli Gwiazdorski G IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 01:13 Hmm, wlasnie z kina wrocilem, film znacznie gorszy od Jedenastki, bylo tylko kilka fajnych motywow, ale nie zdradze zeby nie psuc zabawy tym co chca obejrzec. Jak dla mnie jedno bylo piekne: Katherine Zeta-Jones wyglada w tym filmie po prostu bosko... Natomiast ten opis w Wyborczej chyba z innego filmu:) Jednoczesna kradziez w 3 miejscach? Nie wiedza ze Benedic podaza ich tropem? Co to za brednie... Generalnie redaktorom piszacym o filmach, zeby pisali po zobaczeniu, a nie po przeczytaniu zwiastunu podeslanego przez dystrybutora czy nie wiem kogo. Ja film polecam, ale tylko ze wzlgedu na Kasie :-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewka Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.chello.pl 15.01.05, 18:52 polecam, bardzo dobry, trudno mi jest ocenić , ktora cześć jest lepsza bo obie na tym samym poziomie. Na pewno nie jest gorszy od pierwszej części !! Odpowiedz Link Zgłoś
kasiapil Re: Ocean's Twelve: Dogrywka 15.01.05, 21:03 Włąsnie wróciłam z kina. Filmik - żadna rewelacja, ale obleci. Podobała mi się muzyka oraz to, że zdjęcia były kręcone m.in. w Holandii, niektóre ulice wyglądały jak żywcem wyciągnięta z naszych swoiskich filmów. Oraz kapitalna scena, która nigdzie wcześniej nie miała precesensu, mam na myśli akrobatyczne popisy Francuza w wiązkach laserów. Facet wyglądał jakby tańczył w rytm jakieś żwawej muzyczki. A końcówka filmu hmmm... dziwna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: davis oceanr Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 01:57 po obejrzeniu tego filmu pozostaje miec nadzieje, ze soderbergowi nie przyjdzie do glowy nakrecenie trzeciej częsci . Dawno nie widziałem takiego gniota. Scenariusz całkowicie do dupy. Konia z rzędem temu, kto zrozumie o co w tym wszystkim chodzi. Intryga jest tak zagmatwana, że szkoda gadac. A co do secey gdzie złodziej tańczy ... hmmm bez komentarza. Porównując dwa filmy, które ostatnio widziałem Asterix wydaje mi sie bardziej realny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudolf Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 16.01.05, 19:58 ja tez nie za bardzo wiem o co w tym filmie chodzi, faktycznie zbyt zagmatwana intryga, ktora jest wytlumaczona niestety tylko czesciowo. w sumie bardzo sredni film i ma sie nijak do ocean's eleven. pierwsza czesc zdecydowanie lepsza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzio Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.05, 21:52 nie ma się co chwalić brakami w intelekcie, nie pozwalającymi na zrozumienie niezbyt wyrafinowanego kina rozrywkowego... ;] i w tym filmie nie chodzi o to, żeby było "realnie". chodzi o to, żeby było zabawnie, sprytnie, kolorowo, szybko i ładnie. i jest. w kategorii "komediowe filmy akcji" - zdecydowanie pierwsza klasa. więcej takich gniotów Wam i sobie życzę... :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 17.01.05, 15:18 dzio : po co odrazu się chwalić swoimi brakami - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzio Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.05, 21:55 tak, wiem, gdzie mi do takich jak Wy, koneserów Prawdziwego Kina (TM) i fanów nepalskich dramatów obyczajowych.......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomy Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.netia.pl 17.01.05, 16:08 Zgadzam się w 100%. Film nazwał bym wręcz durnym. Ktoś tu piszę o czymś nowym w postaci tańca przez lasery, Boże to oklepany numer przynajmniej kilku innych gniotów, które wiedziłem . Załamka na całego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hightower O Recenzji Gazety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 22:11 Recenzent Gazety Wyborczej chyba filmu nie widział, bo produkcja jest super. Film jest pełen inteligentnego i nieordynarnego humoru, co jest ostatnio rzadkością. Gorąco polecam wszystkim znudzonym gniotami, którzy szukaja sposobu na spędzenie popołudnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hmhm Re: O Recenzji Gazety IP: *.do.pl / *.generacja.pl 18.01.05, 13:47 Ocean's Twelve moim zdaniem nie ustepuje pierwszej czesci. Jest rzeczywiscie naciagany i zagmatwany, ale pod koniec wszystko jest wytarczajaco jasno wytlumaczone, wystarczy odrobine wysilic szare komorki. Olbrzymi plus za warstwe humorystyczna filmu. Odpowiedz Link Zgłoś
yamabushi SYF Z GILEM 28.01.05, 10:16 nudny przeonanizowany gniot... ladne chlopaki i paskudna odtluszczona "pani zaba"... "Zeta" dwa razy mlodsza niz zwykle... rewelacyjny pan "francuski fikander" - tylko po co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergevna Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 17:10 Druga część rewelacja, chyba tak samo dobra jak pierwsza. Kino rozrywkowe na poziomie. Film ma tempo, nie ma dłużyzn, cały czas się coś dzieje. Może rzeczywiście trochę zagmatwany, ale nie bez sensu. Świetna obsada, fajne postacie, dobrze zagrany. Zeta - Jones faktycznie piękna, Brad Pitt i przede wszystkim George Clooney zabójczo przystojni, Matt Damon uroczy. Rywalizacja z Francuzem i inne wątki ok, no i zabawne sceny - Matt Damon podczas rozmowy w pubie czy pogawędka Clooney'a i Pitta przy winku :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergevna Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.05, 17:15 Zapomniałabym - no i oczywiście Vincent Cassel :). Odpowiedz Link Zgłoś
maira Re: Ocean's Twelve: Dogrywka 18.01.05, 18:14 mnie się druga część podobała,chyba nawet bardziej od jedynki,która momentami była nużąca.Motyw z Tess Ocean vel Julia Roberts świetny!Wg mnie inteligentna i bardzo przyjemna rozrywka.i te widoki:jezioro Garda,George Clooney itp :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mpsps Re: Ocean's Twelve: Dogrywka 18.01.05, 18:31 maira napisała: > ... i te widoki:jezioro Garda... Como, to bylo jezioro Como! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: 82.160.42.* 19.01.05, 17:49 moja opinia to że ten film jest fajny Odpowiedz Link Zgłoś
anja.riddle Re: Ocean's Twelve: Dogrywka 19.01.05, 23:07 Bardzo dobre kino rozrywkowe. Akcja czasami zapętlona, ale cały czas wartka i do przodu. Amerykańskie przystojniaki wypadają co najmniej dobrze, szczególnie Clooney :). Vincent Cassel jak zwykle boooski. Chyba druga część dorównuje pierwszej, ewentualnie nieznacznie jej ustępuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Pytanie IP: 212.244.37.* 20.01.05, 14:12 Dlaczego ojciec Izabel (Zeta-Jones) zdecydował się pomóc Danny'emu? Zeby utrzeć nosa Toulour'owi (Cassel)? Chyba coś mi umknęło, bo nie rozumiem jakimi motywami się kierował? Dzięki, A. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mag Re: Pytanie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.05, 20:30 żeby zwabić córeczkę i dostać jajko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: galka Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.tvk / *.tvk-gaj.pl 22.01.05, 15:57 zastanawiam sie ile trzeba zaplacic gwiazdom hollywood-u aby zagraly w takim koszmarnie prostackim filmie. co scena to bardziej kosmiczna. a na widok zety- jones spadajacej na koncu z krzesla po prostu spadlam niemal z mojego. jezeli ktos chce wydac kase na ogladanie slawnych aktorow, ktorym juz sie po prostu nie chce grac - ZAPRASZAM DO KIN! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nuin Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 18:31 Ci co narzekają to chyba złego filmu nie widzieli. Nie chce się grać? A Pitt, Clooney i Cassel to niby co robią, jeżdżą na rolkach? Chyba niektórzy zapominają, że to ma być ROZRYWKA, a nie film z przesłaniem. Dla mnie obie części Ocean's i Piraci z Karaibów to jedne z niewielu dobrych filmów przygodowo - rozrywkowych nakręconych ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mnm Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.chello.pl 22.01.05, 20:09 Wakacje w Europie u wujka Clooneya (ma dom w północnych Włoszech) kręcone w tydzień przez amatora. Jak ktoś nie był na pierwszej części (jak ja) to niech nie idzie na drugą. Bo sama Kasia Z-J + 5 dobrych dowcipów to za mało, żeby nie zwracać uwagi na chaos w scenariuszu i mętlik w opisie bohaterów. Film trochę przypomina w charakterze i fabule Dom gry(?). Przy tylu gwiazdach i niezłym pomyśle film wyszedł średni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.net.flashnet.pl 23.01.05, 09:31 Jeśli nie musicie, to nie idźcie do kina na ten film. Nie potrzebnie zagmatwana fabuła, jakby na siłę, żeby było widać dużą różnicę między 1-ką a 2-ką. A numer z Julią Roberts zrobiony sztucznie i nie naturalnie. Taniec faceta wśród laserów (o którym mowa wyżej) wcale nie jest rewelacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daydreamer Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 11:18 Kiepski film, odradzam. Część pierwsza była ciekawa, ta jest dużo gorsza. Po pierwsze napchane gwiazd, mało kino nie pęknie. Za dużo cięć i niespodziewanych zwrotów akcji (co kilkanaście minut okazuje się, że kilka jakiś czas temu zdarzyło się coś o czym nikt z bohaterów nie wiedział i widzów też i nagle się dowiadujemy). Scena z laserami na koniec filmu jest żałosna, że też nie wstydzili się to pokazać. Humor kiepski, a ograne gagi z tym jak to Cloony leje Pitowi wino z butelki tylko nie trafia w kieliszek, i rozlewa trunek jest tak ograny, że myślałem, że się już tego nie powtarza. Spodobały mi się chyba tylko 2 tematy muzyczne, ale bez przesady. Ogólnie nudno. Po 30 minutach miałem ochotę wyjść i gdybym był sam, to bym wyszedł. Odradzam ten marny film. Odpowiedz Link Zgłoś
anja.riddle Re: Ocean's Twelve: Dogrywka 23.01.05, 12:12 Eee tam! Tańczący z laserami to jedna z lepszych scen w filmie, a ta z Clooney'em rozlewającym wino też jest fajna. Ocean's 12 może nie powala na kolana, ale w swoim gatunku jest dobrym filmem. Czepiacie się :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: denta PROŚA - Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.05, 21:12 A ja jestem od 10 lat fanką kina i film jest o.k. Ale problem w tym, że dziś byłam w kinie i niestety mósiałam z mężem wyjść w trakcie bo nasza 5-miesięczna córcia w domu robiła babci sajgon. No i cóż szkoda że niewiem jak się skończyło. Oglądzliśmy do momentu jak gość demonstrował jak ma działać to fikcyjne jajko. Bardzo chętnie wybrałabym się jeszcze raz ale ---dzidzia? A może ktoś zaspokoji moją ciekawość i napisze mi krótko na priva co tam dalej się działo i jak się skończyło. Na privaaby innym nie psuć zabawy oglądania. Dziękuję! denta@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rena Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.01.05, 15:28 jak macie za duzo pieniędzy to przekażę Wam moje konto- wpłacając kasę na moje konto będziecie mieli poczucie spełnionego obowiązku pomocy bliźnim. Po Oceans 12 nie będziecie mieli żadnego poczucia , prócz wywalonych pieniędzy w błoto i staconego czasu. A przeze mnie czasu nie stracićie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boy Re: Ocean's Twelve: Dogrywka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 23:09 Ten film to calkowity ZONK. Zastrzegam, ze oczekiwalem WYLACZNIE 2h fajnej rozrywki, ktorej doswiadczylem ogladajac 1 czesc. Niestety Ocean's twelve to nudna szmira, ktorej nie ratuja ani fajni aktorzy ani kilka znosnych dowcipow, ktore udalo sie wplesc w te slaba opowiastke. Dlatego, drodzy kinomani, oszczedzcie pieniedzy na te chale, a jesli juz musicie to ogladac - sciagnijcie z internetu. Clooney i spolka na pewno przez to nie zbiednieja ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agafia Ocean's Twelve- KICHA NIEZEMSKA IP: *.ekspres.net.pl / *.ekspres.net.pl 28.01.05, 13:08 Dawno tak sie nie nudziłam w kinie. Taka obsada, a taki badziewny film, uh, żałuję ze na to poszłam, już wolałabym iść na "Kubusia i Hefalumpy" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elbla Re: Ocean's Twelve- KICHA NIEZEMSKA IP: *.puchaczy.waw.pl / *.puchaczy.waw.pl 30.01.05, 19:10 Kurcze, to naprawde niesamowite ze tyle osob skrytykowalo ten film!! :| Albo nie znacie sie na kinie, albo jestescie jakies bezmozgi, ktorzy nie nie zrozumieli ocean's twelve! Doprawdy, zalosne jest czytanie tych waszych wszystkich opini!! Film byl good, przyznam ze jedynka lepsza ale ten prawie mu dorownuje. goraco polecam ! Odpowiedz Link Zgłoś