Dodaj do ulubionych

Muszę odstawić ....

17.07.13, 15:14
Wczoraj usłyszałam od lekarza że chcąc dalej się leczyć, muszę odstawiać młodego od piersi i na samą myśl chce mi się płakać... Leki które mam brać są zabronione przy kp a zamiennika nie ma... Wiem że młody nie jest gotowy by go odstawić, ja też nie jestem na to gotowa. Chce mi się płakać. Dodatkowo zupełnie nie wiem jak mam go odstawić i co dać w zamian. Mm na pewno nie kupię.
Obserwuj wątek
    • bibina Re: Muszę odstawić .... 17.07.13, 17:13
      Oj, przykro... Ale moze zasiegnij opinii fachowca od laktacji. Moze lekarz powiedzial tak na wyrost, bo nie tak wielu sie na tym zna.
    • yumemi Re: Muszę odstawić .... 17.07.13, 18:57
      Niezmiernie rzadkie sa sytuacje gdzie z powodu lekow trzeba odstawiac.
      Moze napisz jakie to leki? Czesciej jest tak ze po prostu sie karmi w porach kiedy stezenie leku jest najnizsze itp.
      Szczegolnie jesli dziecko to juz nie noworodek.
      • niuniusia210284 Re: Muszę odstawić .... 17.07.13, 21:48
        Mam brać visanne. W ulotce jest napisane że nie wolno karmić.
        • nombrilek Re: Muszę odstawić .... 17.07.13, 22:28
          a dlaczego mm nie?
        • yumemi Re: Muszę odstawić .... 18.07.13, 09:50
          Na ulotkach oczywiscie zwykle musza tak pisac. Dienogest to pochodna progesteronu.
          Sprawdz z ekspertem na forum albo zadzwon pod numer na www.laktacja.pl

A w jakim wieku dziecko?
          • niuniusia210284 Re: Muszę odstawić .... 18.07.13, 15:10
            Yumemi syn ma 13 miesięcy. Dzwoniłam pod podany nr i uzyskałam informacje że nie ma badań dotyczących wpływu substacji czynnej na organizm dziecka. Jednocześnie nie zaleca się brania tego leku podczas karmienia bo poprostu może szkodzić. Zastanawiam się czy mogłabym wziąć lek który likwiduje laktację i pozwolić by syn ssał dla samego ssania i bliskosci a ja spokojnie mogłabym się leczyć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka