Dodaj do ulubionych

Najbardziej przygnębiający film.

• muerte2 Re: Najbardziej przygnębiający film. 05.03.03, 21:24
      Nie wiem czy już był, ale dla mnie najbardziej przygnębiającym filmem pozostaje
      czarnobiały - "Noc żywych trupów" Romero z 1967 (?). Jedyny człowiek, który
      przeżył atak zombie ginie z rąk ludzi zabijających te potwory. Do dziś nie moge
      się otrząsnąć!
      • Gość: AGA Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.spray.net.pl 08.03.03, 17:06
        A "Idź i patrz" - radziecki film wojenny?
        Obejrzałam go do końca tylko dlatego, że zabrali nas całą szkołą do kina i
        kazali coś na zadanie domowe napisać. Potem i tak nic nie napisałam, nie byłam
        w stanie, dwóję dostałam, ale nie napisałam.
    • Gość: AJ Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.bphpbk.pl 18.03.03, 13:51
      ten film oglądałam dwa razy... przez pobytem w Vegas i po... najpierw mnie
      wzruszył do lez i zapewnił tydzień doła... drugi raz było jeszcze gorzej...
      film maksymalny pod każdym względem... rozdzierający
      • Gość: AJ Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.bphpbk.pl 18.03.03, 14:11
        to powyżej o Leaving Las Vegas

do listy
        "sweet november" - choć nie wiem czy przygnębiający, raczej wzruszający
      • 0x0 21 gram 12.11.04, 16:14
        21 gram
        Mocno przygnebiajacy lajcik-)(
    • Gość: dck Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.ok.ae.wroc.pl 18.03.03, 15:09
      moim zdaniem jeden z nqajbardziej przygnębiających filmów o którym powinno się
      tu napisać to "stroszek" wernera herzoga
      (lider zespołu joy division popełnił samobójstwo oglądając ten film więc można
      sobie wyobrazić hja \k jest przygnębiający)
      • Gość: Ur-city gulczas a jak myślisz IP: *.enterpol.pl 21.03.03, 10:08
        Myślę ze najbardziej przygnębiające jest to, jak wielu aktorów na całym świecie
        porusz ustami przy tworzeniu kiepskich filmów, zwłaszcza filmów w odcinkach dla
        teewizji. Natomiast do filmów najlepszych należą wymieniane wcześniej "Kobieta
        samotna", "Opętanie", "Stroszek". Wśród filmów najlepszych mało jest
        niedołujących.

karolinator
        • Gość: gary Smutny film IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 15:51
          i jeszcze "Cyborg" z Jean Claude Van Damme
          • Gość: Ur-city Re: Smutny film IP: *.enterpol.pl / 192.168.1.* 01.04.03, 22:02
            "Cyborg"? Nie widziałem tego.
    • Gość: iga Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 149.156.56.* 28.03.03, 10:19
      Przeglądałam (pobieznie) niektóre wypowidziedzi.
      Przypominam sobie sprzed wielu,wielu lat film Zanussiego "Za ścianą". Jego
      klimat do dzisiaj za mną chodzi. Zgadzam się też, że "Kobieta samotna"
      Agnieszki Holland była równie wstrząsająca.
    • Gość: jana Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.devs.futuro.pl 28.03.03, 15:42
      Nakarmić kruki
      Krwawa Niedziela
      Kobieta samotna
      Dzień świra
      Nadzy
    • Gość: Herman Stopek Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.03, 00:08
      Niepotrzebni mogą odejść
      Czas Apokalipst
      Na skróty
      Pasażerka
      Kobieta samotna
      Ran
      Męska sprawa
      Przesłuchanie (pol.)
      Patrzę na ciebie Marysiu
      Fotoamator
      Próba mikrofonu
      Dusiciel z Bostonu
      Zły porucznik
      Matka Królów
      Dekalog
      Nic doustnie
      Pluton
      Krajobraz we mgle
      Ofiary wojny
      Złodzieje rowerów
    • tempus Re: Najbardziej przygnębiający film. 29.03.03, 01:06
      "Johny poszedł na wojnę" - byłem wtedy młody i tak wstrząśnięty, że do dzisiaj
      to pamiętam! O chłopaku, który został ciężko ranny na I wojnie światowej...
    • Gość: Tomasz Happiness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.03, 00:34
      Z ostatni oglądanych filmów to happiness.
      Bardziej spodziewałem się jakiejs komedii a tu taki cios.
      Film polecam.
    • Gość: ali Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 12:02
      lokator- Polanskiego, dolujacy na maksa
      • Gość: Ptadzydło Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.zacheta.net 05.05.03, 03:52
        Dzisiaj obejrzałem "Nieowracalne"i ogładanie goto ciężki kawałek chleba,ale
        warto.Pozdrawiam .
    • absurd Upały - dlatego, że ohyda 06.05.03, 03:01
    • szelessst Re: Najbardziej przygnębiający film. 21.06.03, 18:01
      bezapelacyjnie Reqiem for a dream

dodalbym bym jeszce Czlowiek-slon

a z polskich:
      Czesc Tereska
      Dlug
      Abel twoj brat
    • Gość: Tina Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.devs.futuro.pl 21.06.03, 20:31
      "Boys don't cry" "Dworcowa Ballada"
    • Gość: emcia Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.icpnet.pl 25.06.03, 00:20
      Mnie strasznie przygnębił swego czasu (nie tak znowu dawno;) film "Prochy
      Angeli" z Emily Watson. Straszne - nędza prowadząca do przygnębiającej i jakoś
      budzącej niesmak degeneracji bohaterów. Nie obejrzałabym drugi raz.

Ktos wspomniał "Amadeusza" - no, nie da się ukryć, że film prygnębia, chociaż
      jest to zupełnie inne uczucie niż to, które przychodzi do głosu przy "Prochach
      Angeli". W przypadku "Amadeusza" to jest - hm, no nie chcę przesadzić, ale tak
      myślę - przygnębienie połączone z czyms w rodzaju katharsis. No ale
      tez "Amadeusz" to arcydzieło, "Prochy..." arcydziełem zdecydowanie nie są.

• Gość: leland Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.06.03, 01:19
      The Life of David Gale :((((((((
    • ugo Re: Najbardziej przygnębiający film. 06.07.03, 21:27
      Oto moje typy, w kolejności jak najbardziej przypadkowej:
      „Dług"
      „Lot nad kukułczym gniazdem"
      „Zabawa w boga"
      „Złodzieje rowerów"
      „The Wall"
      „Hair"
      „Cześć Tereska"
      „Władca much"
    • Gość: Kasia Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.acn.pl 06.07.03, 22:21
      Jak dla mnie "Moulin Rouge".Może nie tyle przygnębiający, co bardzo bardzo
      smutny.Ale i piękny zarazem.
      • cherrycoke71 Re: Najbardziej przygnębiający film. 08.07.03, 11:28
        "Requem for a dream"
        "Nieodwracalne"
        "Easy Rider"
        "Dług"
        • magdal_l Re: Najbardziej przygnębiający film. 09.07.03, 02:46
          Czy naprawdę nikt z Was nie płakał przy "Wielkim Błękicie"? Ja prawie wzrok
          straciłam...
          No i "Wybór Zofii" przygnębiający, ale cudowny..
          Pozdrawiam :)
          • Gość: nova Re: wielki błękit IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 02.05.05, 00:11
            chciałam najperw przeczytać wszystkie wpisy i dopiero się wypowiedzieć, ale
            DEEP BLUE to mój typ...
            nie tyle przygnębiający i smutny, co wymagający przemyślenia.
    • Gość: Linka Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 18:26
      Zdecydowanie "Krótki film o zabijaniu" K. Kieślowskiego
    • Gość: kachna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.kalisz.mm.pl 25.09.03, 21:00
      mnie przygnebiaja bajki na "Cartoon Network"(oprocz Toma i Jerry), nie mam
      zielonego pojecia dlaczego dzieciaki tak je uwielbiaja-miedzy inymi moj syn.
      :)
    • maga33 Re: Najbardziej przygnębiający film. 25.09.03, 21:05
      dla mnie z pewnością "tańcząc w ciemnościach" z Bjork !
    • ada296 Godziny 25.09.03, 23:06
      a mnie ostatnio wpędził w dołek film "Godziny" ale jest doskonały - teraz
      czytam książkę
      pozdrawiam :-))
    • Gość: Mulder Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 217.153.142.* 26.09.03, 17:24
      Mnie ostatnio przygnebily "Sciezki Chwaly" Kubricka.
    • Gość: lala Re: Najbardziej przygnębiający film.-DŁUG IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.03, 21:40
    • karolajnat Re: Najbardziej przygnębiający film. 25.10.03, 18:25
      "25ta godzina".
      przygnebiajacy, ale fantastyczny!
    • owca Re: Najbardziej przygnębiający film. 30.10.03, 20:33

to ja przedstawię listę filmów mocno przygnębiających, ale jednocześnie wartych
      obejrzenia:

1. Miasto Boga - doskonały brazylijski film o przedmieściu Rio de Janeiro -
      przerażający bo prawdziwy, czasem miałam wrażenie, że reporterski aż do bólu
      nagradzany na festiwalu w Toronto, nominowany do Złotych Globów 2003
      2. Zostawić Las Vegas - tego nie trzeba rekomendować
      3. Jeździec bez głowy - adaptacja opowiadania Washingtona Irvinga
      4. Godziny - opowieść z życia Virginii Woolf (dopiero w tym filmie doceniłam
      Nicole Kidman)
      5. Twórczość Larsa von Triera
      - Przełamując fale
      - Tańcząc w ciemnościach
      - Dogville - ten film wstrząsną mną do szpiku kości; to jeden z tych obrazów,
      który wywraca życie na drugą stronę

pozdrawiam
      owca

_,,,٢ة إ ة٦,,,_
      • lucy333 Re: Najbardziej przygnębiający film. 30.10.03, 21:29
        1. Chłopaki nie płaczą ( ten z Hillary )
        2. Kobieta samotna - po prostu rozpacz , a scena w domu dzecka to juZ dno
        rozpaczy
        • maga102 Re: Najbardziej przygnębiający film. 02.11.03, 15:33
          Ktoś juz wczesniej wymieniał : "Krótki film o zabijaniu"-oglądnęłam raz z gulą
          w gardle i drugi raz nie chce widzieć.
          Poza tym "Bandyta" - te dzieci w tym sierocińcu w Rumunii - przygnębiający
          koszmar.
          Filmy Larsa von Triera, choć nie wszytskie, ktoś wyżej pisał o "Idiotach" nie
          uważam by ten film przygnębiał, wywraca zycie do góry nogami, ale mnie nie
          przygnębia. Za to tak często tu powtarzane "Przełamując fale" przygnębia i to
          baaardzo.

Ponoć strasznie przygnębiający jest film "Stroszek" po oglądnięciu którego Ian
          Curtis z Joy Division popełnił samobójstwo. Chciałabym zobaczyć ten film...
    • Gość: mala Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 81.21.197.* 05.11.03, 23:10
      la strada i wiekszosc arcydziel felliniego
      zlodzieje rowerow
      i... jak sie nazywa ten skandynaw od "7 pieczec" ogladalam kilka jego filmow,
      ale to bylo dawno i wiecej tego bledu nie popelnie
      i bylo cos takiego jak "uczta babette"
      "wizyta starszej pani" nie dolujaca, ale przerazajaca do czego sa zdolni ludzie
      "wladca much" na podobnej zasadzie jak "wizyta..." przeraza mnie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka