muerte2 Re: Najbardziej przygnębiający film. 05.03.03, 21:24 Nie wiem czy już był, ale dla mnie najbardziej przygnębiającym filmem pozostaje czarnobiały - "Noc żywych trupów" Romero z 1967 (?). Jedyny człowiek, który przeżył atak zombie ginie z rąk ludzi zabijających te potwory. Do dziś nie moge się otrząsnąć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.spray.net.pl 08.03.03, 17:06 A "Idź i patrz" - radziecki film wojenny? Obejrzałam go do końca tylko dlatego, że zabrali nas całą szkołą do kina i kazali coś na zadanie domowe napisać. Potem i tak nic nie napisałam, nie byłam w stanie, dwóję dostałam, ale nie napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.bphpbk.pl 18.03.03, 13:51 ten film oglądałam dwa razy... przez pobytem w Vegas i po... najpierw mnie wzruszył do lez i zapewnił tydzień doła... drugi raz było jeszcze gorzej... film maksymalny pod każdym względem... rozdzierający Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AJ Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.bphpbk.pl 18.03.03, 14:11 to powyżej o Leaving Las Vegas do listy "sweet november" - choć nie wiem czy przygnębiający, raczej wzruszający Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dck Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.ok.ae.wroc.pl 18.03.03, 15:09 moim zdaniem jeden z nqajbardziej przygnębiających filmów o którym powinno się tu napisać to "stroszek" wernera herzoga (lider zespołu joy division popełnił samobójstwo oglądając ten film więc można sobie wyobrazić hja \k jest przygnębiający) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ur-city gulczas a jak myślisz IP: *.enterpol.pl 21.03.03, 10:08 Myślę ze najbardziej przygnębiające jest to, jak wielu aktorów na całym świecie porusz ustami przy tworzeniu kiepskich filmów, zwłaszcza filmów w odcinkach dla teewizji. Natomiast do filmów najlepszych należą wymieniane wcześniej "Kobieta samotna", "Opętanie", "Stroszek". Wśród filmów najlepszych mało jest niedołujących. karolinator Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gary Smutny film IP: *.lodz-retkinia.sdi.tpnet.pl 27.03.03, 15:51 i jeszcze "Cyborg" z Jean Claude Van Damme Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ur-city Re: Smutny film IP: *.enterpol.pl / 192.168.1.* 01.04.03, 22:02 "Cyborg"? Nie widziałem tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 149.156.56.* 28.03.03, 10:19 Przeglądałam (pobieznie) niektóre wypowidziedzi. Przypominam sobie sprzed wielu,wielu lat film Zanussiego "Za ścianą". Jego klimat do dzisiaj za mną chodzi. Zgadzam się też, że "Kobieta samotna" Agnieszki Holland była równie wstrząsająca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jana Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.devs.futuro.pl 28.03.03, 15:42 Nakarmić kruki Krwawa Niedziela Kobieta samotna Dzień świra Nadzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herman Stopek Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.03, 00:08 Niepotrzebni mogą odejść Czas Apokalipst Na skróty Pasażerka Kobieta samotna Ran Męska sprawa Przesłuchanie (pol.) Patrzę na ciebie Marysiu Fotoamator Próba mikrofonu Dusiciel z Bostonu Zły porucznik Matka Królów Dekalog Nic doustnie Pluton Krajobraz we mgle Ofiary wojny Złodzieje rowerów Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Najbardziej przygnębiający film. 29.03.03, 01:06 "Johny poszedł na wojnę" - byłem wtedy młody i tak wstrząśnięty, że do dzisiaj to pamiętam! O chłopaku, który został ciężko ranny na I wojnie światowej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomasz Happiness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.03, 00:34 Z ostatni oglądanych filmów to happiness. Bardziej spodziewałem się jakiejs komedii a tu taki cios. Film polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ali Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.04.03, 12:02 lokator- Polanskiego, dolujacy na maksa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ptadzydło Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.zacheta.net 05.05.03, 03:52 Dzisiaj obejrzałem "Nieowracalne"i ogładanie goto ciężki kawałek chleba,ale warto.Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
szelessst Re: Najbardziej przygnębiający film. 21.06.03, 18:01 bezapelacyjnie Reqiem for a dream dodalbym bym jeszce Czlowiek-slon a z polskich: Czesc Tereska Dlug Abel twoj brat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tina Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.devs.futuro.pl 21.06.03, 20:31 "Boys don't cry" "Dworcowa Ballada" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emcia Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.icpnet.pl 25.06.03, 00:20 Mnie strasznie przygnębił swego czasu (nie tak znowu dawno;) film "Prochy Angeli" z Emily Watson. Straszne - nędza prowadząca do przygnębiającej i jakoś budzącej niesmak degeneracji bohaterów. Nie obejrzałabym drugi raz. Ktos wspomniał "Amadeusza" - no, nie da się ukryć, że film prygnębia, chociaż jest to zupełnie inne uczucie niż to, które przychodzi do głosu przy "Prochach Angeli". W przypadku "Amadeusza" to jest - hm, no nie chcę przesadzić, ale tak myślę - przygnębienie połączone z czyms w rodzaju katharsis. No ale tez "Amadeusz" to arcydzieło, "Prochy..." arcydziełem zdecydowanie nie są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leland Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.06.03, 01:19 The Life of David Gale :(((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
ugo Re: Najbardziej przygnębiający film. 06.07.03, 21:27 Oto moje typy, w kolejności jak najbardziej przypadkowej: „Dług" „Lot nad kukułczym gniazdem" „Zabawa w boga" „Złodzieje rowerów" „The Wall" „Hair" „Cześć Tereska" „Władca much" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.acn.pl 06.07.03, 22:21 Jak dla mnie "Moulin Rouge".Może nie tyle przygnębiający, co bardzo bardzo smutny.Ale i piękny zarazem. Odpowiedz Link Zgłoś
cherrycoke71 Re: Najbardziej przygnębiający film. 08.07.03, 11:28 "Requem for a dream" "Nieodwracalne" "Easy Rider" "Dług" Odpowiedz Link Zgłoś
magdal_l Re: Najbardziej przygnębiający film. 09.07.03, 02:46 Czy naprawdę nikt z Was nie płakał przy "Wielkim Błękicie"? Ja prawie wzrok straciłam... No i "Wybór Zofii" przygnębiający, ale cudowny.. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nova Re: wielki błękit IP: *.klc.vectranet.pl / 195.85.229.* 02.05.05, 00:11 chciałam najperw przeczytać wszystkie wpisy i dopiero się wypowiedzieć, ale DEEP BLUE to mój typ... nie tyle przygnębiający i smutny, co wymagający przemyślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Linka Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.09.03, 18:26 Zdecydowanie "Krótki film o zabijaniu" K. Kieślowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kachna Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: *.kalisz.mm.pl 25.09.03, 21:00 mnie przygnebiaja bajki na "Cartoon Network"(oprocz Toma i Jerry), nie mam zielonego pojecia dlaczego dzieciaki tak je uwielbiaja-miedzy inymi moj syn. :) Odpowiedz Link Zgłoś
maga33 Re: Najbardziej przygnębiający film. 25.09.03, 21:05 dla mnie z pewnością "tańcząc w ciemnościach" z Bjork ! Odpowiedz Link Zgłoś
ada296 Godziny 25.09.03, 23:06 a mnie ostatnio wpędził w dołek film "Godziny" ale jest doskonały - teraz czytam książkę pozdrawiam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mulder Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 217.153.142.* 26.09.03, 17:24 Mnie ostatnio przygnebily "Sciezki Chwaly" Kubricka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lala Re: Najbardziej przygnębiający film.-DŁUG IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.10.03, 21:40 Odpowiedz Link Zgłoś
karolajnat Re: Najbardziej przygnębiający film. 25.10.03, 18:25 "25ta godzina". przygnebiajacy, ale fantastyczny! Odpowiedz Link Zgłoś
owca Re: Najbardziej przygnębiający film. 30.10.03, 20:33 to ja przedstawię listę filmów mocno przygnębiających, ale jednocześnie wartych obejrzenia: 1. Miasto Boga - doskonały brazylijski film o przedmieściu Rio de Janeiro - przerażający bo prawdziwy, czasem miałam wrażenie, że reporterski aż do bólu nagradzany na festiwalu w Toronto, nominowany do Złotych Globów 2003 2. Zostawić Las Vegas - tego nie trzeba rekomendować 3. Jeździec bez głowy - adaptacja opowiadania Washingtona Irvinga 4. Godziny - opowieść z życia Virginii Woolf (dopiero w tym filmie doceniłam Nicole Kidman) 5. Twórczość Larsa von Triera - Przełamując fale - Tańcząc w ciemnościach - Dogville - ten film wstrząsną mną do szpiku kości; to jeden z tych obrazów, który wywraca życie na drugą stronę pozdrawiam owca _,,,٢ة إ ة٦,,,_ Odpowiedz Link Zgłoś
lucy333 Re: Najbardziej przygnębiający film. 30.10.03, 21:29 1. Chłopaki nie płaczą ( ten z Hillary ) 2. Kobieta samotna - po prostu rozpacz , a scena w domu dzecka to juZ dno rozpaczy Odpowiedz Link Zgłoś
maga102 Re: Najbardziej przygnębiający film. 02.11.03, 15:33 Ktoś juz wczesniej wymieniał : "Krótki film o zabijaniu"-oglądnęłam raz z gulą w gardle i drugi raz nie chce widzieć. Poza tym "Bandyta" - te dzieci w tym sierocińcu w Rumunii - przygnębiający koszmar. Filmy Larsa von Triera, choć nie wszytskie, ktoś wyżej pisał o "Idiotach" nie uważam by ten film przygnębiał, wywraca zycie do góry nogami, ale mnie nie przygnębia. Za to tak często tu powtarzane "Przełamując fale" przygnębia i to baaardzo. Ponoć strasznie przygnębiający jest film "Stroszek" po oglądnięciu którego Ian Curtis z Joy Division popełnił samobójstwo. Chciałabym zobaczyć ten film... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: Najbardziej przygnębiający film. IP: 81.21.197.* 05.11.03, 23:10 la strada i wiekszosc arcydziel felliniego zlodzieje rowerow i... jak sie nazywa ten skandynaw od "7 pieczec" ogladalam kilka jego filmow, ale to bylo dawno i wiecej tego bledu nie popelnie i bylo cos takiego jak "uczta babette" "wizyta starszej pani" nie dolujaca, ale przerazajaca do czego sa zdolni ludzie "wladca much" na podobnej zasadzie jak "wizyta..." przeraza mnie Odpowiedz Link Zgłoś