Dodaj do ulubionych

Django *****

19.01.13, 00:44
Mowiac w skrocie, gdyby nie widnialo obok osoby rezysera nazwisko Tarantino, wowczas pan Mossakowski dowaliby w porywach 2 gwiazdki i uznal obraz za niewypal, a tak, zahipnotyzowany, jak kazdy inny recenzent, ucalowal buty Quentinowi oslepiony jego osoba.

Recenzja totalnie bez jaj. Film rowniez szyty bardzo grubymi nicmi, nie bardzo wiec wiem gdzie te inteligentne dialogi dostrzegl szanowny recenzent, bo rownie bystry scenariusz byl w filmie Machete (totalnej zgrzewie, stylizowanej na film klasy C), tyle ze osoba Rodrigueza nie robi jeszcze znawcom filmow kislu z mozgu, wiec nikt nie pisal takich dyrdymalow. Chyba ze juz w zalewie plytkich projektow holywoodzkich takie mamy standardy.
Obserwuj wątek
    • sdfsfdsf Django ***** 19.01.13, 02:40
      Moze poprawcie tytul bo zrobiliscie blad - nie "unchainet" tylko "unchained"
      A propos filmu to podobal mi sie - klasyczny Tarantino plus niezla gra aktorow.
      • sdfsfdsf Re: Django ***** 20.01.13, 01:42
        plus wyprodukowano w 2102 roku
        ktos sie napral czy o co chodzi?
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: Django ***** 20.01.13, 01:52
          tzn - ktory w 2012,
          bo akurat Django to tak - 2012.

Minnie
      • kiwaczek888 Re: Django ***** 25.01.13, 12:04
        Rewelacyjna komedia! Uwielbiam ten rodzaj poczucia humoru :D
      • 30alutka Re: Django ***** 18.10.15, 12:15
        a czy ktoś zna może datę premiery najnowszego filmu Tarantino...?
    • Gość: lastm4@gazeta.pl Re: Django ***** IP: *.ghnet.pl 19.01.13, 14:48
      Właśnie na tym polega inteligentny, przerysowany humor, że Twój plebejski 'kiślowy' mózg nie może tego pojąć.
      • jan_stereo Re: Django ***** 19.01.13, 18:40
        Ciekawe, ze wczesniejszych filmach (Bekarty, Wsciekle Psy, Pulp Fiction) Tarantino moj plebejski mozg potrafil znalezc inteligentne dialogi, natomiast w owym Django, co najwyzej dretwo brzmiace teksty, dobre dla zaslepionych w mistrzu. Film mu najzwyczajnie nie wyszedl za specjalnie (mimo olbrzymich ambicji), no chyba, ze byl z premedytacja kierowany do malo wymagajacej widowni.
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: Django ***** 20.01.13, 01:18
          Ten tytul tez spieprzyli bo powinno bylo byc Benkarty nie Bekarty- dla odmiany (unchainet).

Minnie
    • harper_boogie Django ***** 22.01.13, 17:47
      ciekawe, ze kompletnie nikt nie zwrócil uwagi na padające w recenzji następujące słowa (wydrukowane w kulturalnym dodatku przez duży opiniotwórczy dziennik): " I naprawdę nie tylko dlatego, że w Polsce oglądanie jak hitlerowcy biorą w d... jest bardziej satysfakcjonujące niż gdy w d biorą Białasy z Południa"... !!!
      Wydaje mi sie, że jest drobna różnica między obrywaniem / dostawaniem po po tyłku a "braniem w d..."...
      Bynajmniej to nie pierwszy popis tego autora - kiedyś napisał coś w stylu: fabuła / akcja jest tak zakręcona jak dready naćpanego rastamana... (akurat nie mam pod reką owej sławetnej recenzji stad brak cytatu). Wydaje mi się ze publikowanie takich, dalekich od owej kultury, tekstów / mysli i "super-błyskotliwych" porównań po prostu nie przystoi...
      • ach_dama_byc_z_kanady Re: Django ***** 23.01.13, 01:52
        ja w ogole recenzji nie czytalam.
        widze ze dobrze zrobilam

Minnie
    • pani.truskawka Re: Django ***** 23.01.13, 11:19
      Bardzo lubię i reżysera i jego filmy i "Django" mi się bardzo podobał. Ja tam zauważyłam inteligentne dowcipne dialogi, zresztą jak zwykle u Tarantino, więc to już pewnie rzecz gustu. Ogólnie rzecz biorąc, jak najbardziej polecam.
    • ak_kot Re: Django ***** 04.02.13, 17:53
      Zdecydowany plus za grę aktorską, zabawne dialogi oraz sytuacje. Generalnie film bardzo dobry, brakuje mi jednak głębszego przesłania.
      • marslo55 Re: Django ***** 05.02.13, 14:59
        ak_kot napisał(a):
        "Zdecydowany plus za grę aktorską, zabawne dialogi oraz sytuacje. Generalnie film bardzo dobry, brakuje mi jednak głębszego przesłania."
        Zawsze można wrzucić sobie Bergmana na DVD, aby radość była pełna.
        Odniosę się do krytyki języka recenzji: to niestety już standard. W tekstach Mossakowskiego co i rusz czytam o dupach i sku...synach. Nie wiem, czy autor próbuje się w ten sposób uczynić bardziej męskim, ale chyba ma jakiś problem, bo ciągle pisze też, że ta czy inna aktorka jest dla jakiegoś aktora za ładna, więc związek niewiarygodny. Do tego głębokie przekonanie, że widownia ma lubić to, co on. A zatem trzy gwiazdki dla musicalu, bo on musicali nie lubi. Jęczenie nad filmem, bo on już ma dość grzebania w duszach seryjnych morderców i "woli poczytać Dostojewskiego" (sic!). Szczytem wszystkiego było dziękowanie reżyserowi za to, że "nie każe się nam wzruszać losem przydrożnej ku...".
        • Gość: bozena Re: Django ***** IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.13, 18:04
          a może ktos mi podać tytuł albo linka do piosenki, którą słyszymy na kocowych napisach?
    • Gość: Anka33_online Re: Django ***** IP: *.szczecin.mm.pl 08.02.13, 18:00
      Pomijając fabułę- polscy aktorzy powinni go obejrzeć i zobaczyć co to jest prawdziwa gra aktorska. Dicaprio i S.L. jackson rewelacja! Warto ten film obejrzeć właśnie choćby dla świetnej gry aktorskiej. Ścieżka dźwiękowa również -jak to u tarrantino- pierwsza klasa.
      • 28stasia Re: Django ***** 09.02.13, 08:55
        > Pomijając fabułę- polscy aktorzy powinni go obejrzeć i zobaczyć co to jest praw
        > dziwa gra aktorska. Dicaprio i S.L. jackson rewelacja! Warto ten film obejrzeć
        > właśnie choćby dla świetnej gry aktorskiej. Ścieżka dźwiękowa również -jak to u
        > tarrantino- pierwsza klasa.

Dokładnie! Gra aktorska i ścieżka dźwiękowa - pierwsza klasa. Mi się film podobał :) chociaż ja nie jestem największą fanką Tarantino, a moim ulubionych jego filmem, nie będzie Pulp Fiction, Kill Bill czy inne wuje muje, ale Jackie Brown :)
        • ach_dama_byc_z_kanady Re: Django ***** 09.02.13, 15:09
          tez ogladalam - Jackie jest super :)

Minnie
          • szadet Re: Django ***** 01.12.15, 11:02
            Jackie to świetny aktor. Lubię go również z innych ról w filmach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka