Dodaj do ulubionych

Hide and Seek

IP: *.szczecin.mm.pl 24.01.05, 20:11
film hmm?? zalezy jak to woli Jak dla mnie nie ma klimatu
Obserwuj wątek
    • ceboolka Re: Hide and Seek 05.03.05, 14:48
      Juz nie moge sie doczekac, kiedy bede mogla zobaczyc ten film w kinie. Na razie
      ogladam sobie strone filmu, ktora juz sama w sobie jest niesamowita i
      przerazajaca - az ciarki mnie przechodzą
      www.hideandseekthemovie.com - polecam...
      • niech Re: Hide and Seek 06.03.05, 18:05
        Przypominam znakomitym translatororm ze Sila strachu to tytul ksiazki MacLeana
        i filmu wedlug niej zrobionego. A nie lepiej wszystkie tytuly przetlumaczyc na
        Stawke wieksza niz zycie?
    • Gość: agg Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.b-m.pl 07.03.05, 09:51
      Wg mnie wanny - albo wpływa do nich krew albo już są napełnione wodą i z tej
      wody wynurza się znienacka ręka, głowa, itp.
      Często straszą okna, zasłony prysznicowe...
      Kto ma inne propozycje?
      • Gość: ### Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 16:42
        Zawsze najbardziej bałam się w kinie pustej przestrzeni i ciszy - wiadomo, że
        coś się wydarzy nieprzyjemnego, że tak się eufemistycznie wyrażę...
        • Gość: kasia Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.elb.vectranet.pl / 81.15.226.* 08.03.05, 13:38
          Ja najbardziej boję się ciemnych piwnic a zwłaszcza z wnękami. Nigdy nie chodzę
          sama do piwnicy. Albo boję się też judasza w drzwiach... nigdy nie wiadomo kogo
          zobaczę jak tam luknę...
          • michhal Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? 10.03.05, 11:03
            Gość portalu: kasia napisał(a):

>Albo boję się też judasza w drzwiach... nigdy nie wiadomo kogo
            > zobaczę jak tam luknę...

z tym judaszem mam tak samo : ) zawsze mysle ze po drugijej stronei ktos celuje we mnei z pistoletu :D
          • Gość: Timshel Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.sm-rozstaje.pl 12.03.05, 19:37
            a dla mnie zawsze myszy i szczury... a i jeszcze moja mlodsza siostra, ale to
            prawie jak szczur
          • Gość: magdamusi Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.kalisz.mm.pl 15.03.05, 21:58
            j atez sie boje judasza, myslalam ze tylko ja ale widze ze nie ...ufff
      • Gość: steve Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 07:39
        Ja to się boję najbardziej rządów samoobrony i lpr. brrr.....
      • adilberta Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? 11.03.05, 09:37
        Strasza nie tylko przedmioty ale i miejsca, zjawiska. Nie moze wiec zabraknac:
        skrzypiacych drzwi, pajeczyny, mgly, piwnic i innych malych i cielmnych
        pomieszczen, gasnace swiece, trumny z uchylonym wiekiem, prosektoria, stare
        wozki inwalidzkie - oj duzo tego. W zasadzie mozna sie bac wszystkiego :)

pozdrawiam
        adil
        • agnieszka_ka lustra 18.03.05, 21:37
          stare lustra w polcimnych pokojach
      • Gość: gosia Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 11:25
        lustra sa koszmarne... :/
        • Gość: truwers Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:26
          Cisza, najlepsza jest cisza. Reszta jest przewidywalna. Patenty są oklepane.
          • Gość: mm Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 20:29
            Dobrym patentem był dźwięk spadających kropel gdy bohater zbliżał się do
            łazienki. Był to zwiastun, który nieźle przerażał.
      • Gość: gosia Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.03.05, 11:25
        lustra sa koszmarne... :/
      • Gość: tysia Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 19:43
        Bardzo często straszą głuche telefony.
        Ale nie tylko one straszą, przecież nie możan zapomniec o tych wszytskich
        sceanach w których bohatera straszy poruszający się w śmietniku gołab, szczur
        czy kot. To przeciez klasyka bohater słyszy trzask podchodzi do miejsca w
        którym widział poruszenie i nagle wyłazi kotek. Bohater czuje sie bezpiecznie
        odwraca się widzi oprawcę i umiera...(bo nie trzeba podchodzić, gdy się czegoś
        boimy żeby sprawdzić czy to kot, tylko zwiewać jaknajszybciej)
      • Gość: moren Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.verona01.nj.comcast.net 13.03.05, 17:16
        stare zabawki
        • agawa77 Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? 17.03.05, 08:13
          kukielki, marionetki, maski...brrrrrrr. Teatr lalkowy jest straszny.
          • agnieszka_ka las nocą 18.03.05, 21:40
            Las nocą też jest niezly, szczegolnie jak zaraz bohater wpadnie w dziure w
            ktorej lezy wpól rozlożony trup
          • Gość: MYCHA Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.05, 21:44
            KLOWNY... USMIECHAJA SIE, A TAK NAPRAWDE... BRRR...
            • Gość: Tibor Re: Jakie przedmioty najczęściej straszą wg was? IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 08.04.05, 23:37
              Stare portrety,które na nas ,,patrzą".
    • Gość: MOI Re: Hide and Seek IP: .1.* / *.onss.com 09.03.05, 18:47
      Masz racje. Pocztek zupelnie dobry a potem tylko gorzej. Zakonczenie totalnie
      do przewidzenia po pierwszych 15 minutach filmu.
      • Gość: xxx Re: Hide and Seek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.03.05, 21:05
        > Masz racje. Pocztek zupelnie dobry a potem tylko gorzej. Zakonczenie totalnie
        > do przewidzenia po pierwszych 15 minutach filmu.

Brawo Einsteinie !!!!!!!!!
    • Gość: konstrukcja cepa tia IP: *.n4u.krakow.pl / *.n4u.krakow.pl 11.03.05, 09:39
      a ja sie najbardziej boje pustych puszek i butelek po piwie, to najstraszniejsze
      uczucie kiedy wydaje ci sie że masz jeszcze jeden łyk a tu nie wycieka ani jedna
      krpoelka - oh god noooooooo. i jeszcze w lodówce nic nie ma, i potem trauma na
      całe życie albo do następnego browca :P, ludzie nauczcie sie dyskutować na temat !
      • Gość: Pawelek "Sila strachu" - to chyba juz bylo IP: *.res.east.verizon.net 12.03.05, 16:35
        A mnie sie zdawalo, ze film pt. "Sila strachu" byl juz kiedys na naszych ekranach.
    • nz Re: Hide and Seek 11.03.05, 10:07
      szkoda czasu
    • Gość: gosia_T Re: Hide and Seek IP: *.80-202-95.nextgentel.com 11.03.05, 21:46
      Film jest dobry tak do mniejwiecej 30 minut przed koncem. Troche szkoda, ze nie
      ma lepszego zakonczenia.
      • Gość: fatfrog Re: Hide and Seek IP: *.lublin.mm.pl 12.03.05, 00:04
        wlasnie obejzalem ten fil, moze byc, chociaz niczym nie zachwyca; czytelna
        fabuła ale niektorym sie pewnie spodoba, ale mimo to polecam
        • agnieszka_ka Re: Hide and Seek 18.03.05, 21:44
          nie zgadzam sie z tymi co mowia ze fabula byla czytelna, zakonczenie do
          przewidzenia. Uwazam ze wcale nie bylo to takie oczywiste.
    • Gość: em Re: Hide and Seek IP: *.aster.pl 13.03.05, 08:25
      boże! co za żenada!łzy z d*** leca
      • Gość: Czarnuszka Re: Hide and Seek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.05, 12:58
        Mam wielką prośbę - wiem, ze rodzice nie puszczą mnie na ten film, a bardzo
        zaintrygowały mnie zapowiedzi i tejemnica Charliego; czy ktoś móglby
        podpowiedzić, kim jest ten Charlie? Na razie jestem skłonna pzrypuszczać, że
        tak naprawdę istnieje tylko w umyśle tej dziewczynki, a za wszystkie wydarzenia
        odpowiedzialna jest ona sama. Zgadłam?
        • szafa.bojowa Re: Hide and Seek 13.03.05, 13:53
          nie zgadlas :)...film jest delikatnie mowiac dosc zeshizowany :D
          • grida Re: Hide and Seek 13.03.05, 20:45
            hehe - ciekawe ujecie - racja film jest dosc zeschizowany.
            Czytajac opisy filmu ma sie wrazenie ze film jest o czyms innym, i wcale nie
            jest przewidywalny po 15 minutach.
            Hmm, moze to nie klasyka gatunku - ale ma cos w sobie, i mysle ze warto go
            obejrzec, mozna sie pobac w niektorych momentach.
    • Gość: Agata Re: Hide and Seek IP: 62.233.164.* 13.03.05, 23:29
      Moim zdaniem film nie trzyma sie kupy. Poczatek b. dobry, rozwiazanie zupelnie
      do bani. Okazuje sie, ze kupa scen okazala sie w filmie tylko zapchajdziurami,
      kompletnie bezsensownymi z punktu widzenia akcji.

W jakim celu wprowadzone zostaly postacie sasiadow? Jaka byla ich rola w
      filmie?

Skad w dziewczynce sklonnosci do okrucienstwa? I w jakim celu zostaly pokazane?

Po co watek z agentem nieruchomosci i kluczami - czy cos przeoczylam?

Skoro dziewczynka lubi zabawy z Charlim, dlaczego przestaja sie jej podobac?
      Kotem wszakze sie nie przejela, a pojawiajace sie sklonnosci do agresji raczej
      powinny swiadczyc o tym, ze zabawy sie jej podobaja...

Dlaczego wlasciwie jest negatywnie nastawiona do ojca? Dlaczego z nim nie
      rozmawia?

Ech. Kupa niescislosci.
      • Gość: admin a ja myślałem, że to Cue Club: Dakota, Charlie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.05, 23:15
        i gdzie się podział tamten bilard??????????
    • Gość: magdamusi Re: Hide and Seek IP: *.kalisz.mm.pl 15.03.05, 22:01
      szkoda czasu na ten film, ani straszny,ani ciekawy...ehhhhh
    • rzaba13 Re: Hide and Seek 16.03.05, 13:01
      spoko film tylko na początku nie można siępołapać kto to jest Charlie. W ogóle
      nie straszny. Polecam
    • Gość: Kasia Re: Hide and Seek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.05, 19:46
      Hmmmm...Czy to jest fajny film? Moim zdaniem tak...jest fajny, tylko czemu ten
      tytuł...??? Nie rozumiem? Nie mogl byc jakis inny...? A wy jak myślicie??? :) ;)
      • Gość: Delly Re: Hide and Seek IP: 213.17.164.* 18.03.05, 18:25
        Trochę straszny, nieźle zrobiony ale kupy się nie trzyma:

1. Zabita osoba nie wykrwawia się, bo serce nie pracuje.
        2. Motyw z brudem po motylu - ponieważ gościowi się tylko wydawało, że pisze
        notatki, to dlaczego w czasie tych wyobrażeń dostrzega brud na ręku - skoro nie
        jest tego brudu świadom - scena sknocona logicznie.

Ech Hollywood: Scena w której kobitka gada 'Hide and Seek' tuż przed strzałem
        pasuje raczej do Jamesa Bonda niż do rozdygotanej, walczącej o życie kobitki.

A można było tego nie sknocić....
        • agnieszka_ka Re: Hide and Seek 18.03.05, 21:48
          poprawka: zabita osoba wykrwawia sie, jak najbardziej, mimo ze serce juz nie
          pracuje. Co bys chciala, ze w momencie zabicia wnet ustaje praca serca i nerwów
          (skurcze nerwów dzialają nawet jak juz serce nie pracuje przeciez), i ze wogole
          wszyscy zabici w serce nie wypuszczaja ani kropli krwi??
          • Gość: delly Re: Hide and Seek IP: 213.17.164.* 21.03.05, 11:40
            Osoba, która podcina sobie żyły ginie z powodu nadmiernej utraty krwi.
            Nieżyjąca osoba nie wykrwawi się na tyle i zaręczam, że sekcja zwłok (a każdemu
            samobójcy takową się wykonuje) wykryje to bez dwóch zdań. To jest najgorszy kit
            tego filmu.
    • Gość: hey.babe Re: Hide and Seek IP: 217.153.73.* 30.03.05, 00:19
      nudny. zanim nas wprowadza to mija godzina chyba. potem 5minut moze ciekawe i
      wszystko wiadomo kto jest kto i koniec sie ciagnie...
    • Gość: pokahontas Re: Hide and Seek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 00:20
      byłam właśnie dziś na tym filmie ogólnie nie jest zły tylk troche zadługo sie
      rozkręca w sumie najlepszy moment to ostatnie 50 minut bo tak to średnio go
      oceniam ale czemu nie zwszee to coś nowego
    • Gość: josh Re: Hide and Seek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 14:18
      jak dla mnoe tandeta jak bym już to gdzieś widział jeżeli lubicie filmy typu
      goodsend gothika ring klątwa to coś dla was.Ludzie czy naprawde nie mozna jusz
      strzowyc takich horrorów jak kiedyś np.halloween czy piątek 13-go.
    • Gość: ruda Re: Hide and Seek IP: 212.182.32.* 18.04.05, 20:19
      umiarkowanie straszne,czasami wrecz nudnawe...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka