Gość: fiore IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.01.05, 22:54 Przemysław Bluszcz-fantastyczny!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: koda Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 12:30 To prawda! Ale również rewelacyjny Dariusz Majchrzak!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcela Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 19:54 I Mackowiak zagral pieknie!klimat jest nieziemski w filmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 20:08 Chcę się dopisać do tych komplementów - uważam, że to bardzo niezwykły film, bałam się, że się nie będzie podobał ludziom, a tu proszę...Pewnie, że wszyscy ładnie grają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andy Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: 194.246.124.* 01.03.05, 12:45 Witam, bylem wczoraj na przedpremierowym pokazie w kinie Wiśle. Razem z moim kumplem stwierdziliśmy ze jest to film który mozna porównac do Dlugu. Niby "normalność" jakiej wiele daleko od Warszawy, ale to jest normalnosc niepokojąca. Aktualny bardzo temat ucieczki do wielkiego miasta, rozpaczliwe szukanie szcżęścia za wszelką cene, nawet dozgonnej kłótni z rodzicami, spalenie wszystkich mostów w rodzinnej miejscowości (żeby juz nie bylo gdzie wracać). Bardzo cienka jak sie okazuje granica między dobrem a złem. Narysowanie postacji jest genialne, nie wszyscy są tacy jak nam sie wydaje od początku, autor filmu nas myli, zwodzi... Aktorzy są rewelacyjni, zwlaszcza ten ktory gra gangstera. Poza tym... Piękne zdjęcia dalekiej polskiej prowincji, w ogóle kolorystyka ujęć jest przejmująca. Widac dobra robote operatorską. Nieostrości, przejaskrawianie kolorow w niektorych ujęciach, pomysl filmowania bójki braci z góry , teksty jakie wali jeden z bohaterów . Jakiś niesamowity realizm uzyskany moim zdaniem poprzez to ze kwestie wypowiadane przez bohaterów są czasem niesłyszalne, mówią bardziej do siebie , niż żeby widz usłyszał. ..raczej żeby soebie "dosłyszał", "dopowiedział"... byłem zachwycony!!! Myślę że będzie hitem jak wejdzie do szerokiej dystrybucji. Wg mnie dawno nie bylo tak dobrego polskiego filmu. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salem Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 22:46 Do kogos kto podpisal sie Andy. Jesli porownujesz ten film do Dlugu, to sorry ale chyba nie obejrzales uwaznie jednego i drugiego. Dla mnie "Dlug" to film wybitny, wspanialy i wyjatkowy, a W dol kolorowym..." no coz jestem daleki od entuzjazmu. Jest to dla mnie film po prostu nie do konca udany, przegadany i niestety niewiarygodny. Oczywiscie sa i tutaj dobre strony np.: rola Przemyslawa Bluszcza, czy muzyka Bartosza Straburzunskiego.Ale dla mnie to za malo. Rozumiem oczywiscie ze kazdy moze inaczej odbierac obrazy filmowe, ale prownywanie tego filmu do Dlugu to po prostu....brak slow. W takich sytuacjach moze nie powoluj sie na naprawde dobre polskie, wybitne filmy, bo obrazasz tym samym wiele osob, ktorym polskie kino jest szczegolnie bliskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AniaEt22 Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.icpnet.pl 19.03.05, 20:24 Właśnie wróciłam z "W dół...". Tyle emocji,tyle uczuć, a na końcu i tak każdy okazuje się być innym, niz sobie to ustaliliśmy... Rewelacyjna gra aktorska, świetna fabuła... Nic dodac nic ująć. Ciekawe,jak wielu go obejrzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.05, 16:16 Slyszalam, ze film jest swietny. A zwlaszcza Dariusz Majchrzak. Buzka dla niego. Szkoda, ze filmu nie bedzie w Czestochowie. Zalujcie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baloo Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 18:32 Film dość przeciętny, kilka dobrych ról, ale operator kamery oscara nie dostanie. Bylem, widziałem i zapomniałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olus Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.toya.net.pl 05.03.05, 01:08 co? co w tej kiczowatej i naładowanej sztucznymi dialogami historyjce może się podobać? przecież to banał kosmiczny! odtwórca głównej roli może i przystojny, ale żeby zagrać w filmie chyba trzeba czegos więcej... co ten film niesie?? w pewnym momencie odniosłam wrażenie że zacięła sie plyta z tekstem "prosze cię, blagam, wróć do mnie!! wybierz mnie!". duży zgrzyt, nic poza tym. ubolewam, że tak dużo dobrych recenzji, czyżby ogólne zamroczenie? przeciez ten film to dno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Film Amatorski lepszy od zdobywcy ZŁOTEJ PALMY IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 05.03.05, 21:42 Pytacie gdzie takie cuda powstają i kto je tak ocenia , odpowiedż znajdziecie w domowym ogródku. Ja też tak Jerzy STHur wezmę kamere , tylko że cyfrową , napisze scenariusz i zrobie Arcydzieło roku , nie, nie , nie potrzebne mi będą laury wystarczy że ...? . Osobiście nie wiem co Polscy krytycy wyprawiają z Polskim Kinem Niezależnym które realizowane jest na poziomie AMATORSKIM i co stego że pan reżyser stawia pytania polityczno-społeczne , orginalne bo POLSKIE , a jak by co roku takich filmów powstawało nie 20 ,a 200 , to co by napisano ? Moja ocena: 1/6 - lepiej obejrzeć ten film w kapciach za pare sekund w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dora Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 01:15 Na szczęście prymitywna antyreklama filmu jednej osoby nie przekonuje,tym bardziej,że jest pozbawiona konkretów i oparta jedynie na pretensjonalnym bełkocie.Byłam,widziałam,warto zobaczyć.Ludzi,którzy nie gustują w filmach o ponurej Polskiej rzeczywistości i próbie odnalezienia w niej jakiejś perspektywy może zainteresuje poetyckość filmu i wyborna gra młodych,nie znanych jeszcze,wyjątkowych aktorów.Majchrzak i Bluszcz grają rewelacyjnie,ich postaci są skrajnie różne ale jedna bez drugiej nie mogłaby zaistnieć.Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widziałam widziałam...straszne dno IP: *.chello.pl 06.03.05, 22:32 Film koszmarny - od pierwszej chwili zupelnie nie porywajacy, tandetna scena seksu nie sluzyla niczemu, postaci gorzej niz papierowe, nieprzekonujace. Strasznie nas pan Felis oszukal - chyba pisal o filmie, ktorego nie widzial. Najwyrazniej nie zna znaczenia przymiotnikow, ktore uzywa...fascynujacy???? gdzie, kto, kiedy? zdjecia koszmarne, emocjonalna pustka, fatalne dialogi, zenujaca gra glownego bohatera (powinien go zagrac Mackowiak - byloby duzo lepiej)...w kzadym g...mozna znalezc jakis plus ten film na dlugo zniecheci mnei do rodzimej produkcji, a GW nadaje sie ze swoimi recenzjami do d... podcierania na biwaku.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widzialam BEZNADZIEJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 13:30 NIE DAJCIE WYŁUDZIĆ WASZYCH PIENIĘDZY. STRASZNE OSZUSTWO. MAM URAZ DO POLSKIEGO KINA I DO PANA FELISA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: BEZNADZIEJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.05, 00:17 To jest forum dyskusyjne a nie spluwaczka na żółć. Jeśli masz kompleksy to idż do psychoterapeuty bo opluwanie wszystkiego co nie jest Twoje z pewnością nie pomoże. Słoma z butów, przykre. A żenujacy to jest brak Twoich argumentów i wiedzy o kinie chyba też. Główny bohater filmu Rysiek może Ci się nie podobać jako człowiek i nikt nie wymaga od Ciebie abyś go pokochała, wręcz przeciwnie. Natomiast jeśli chodzi o grę aktora, który stworzył postać Ryśka to muszę przyznać, zresztą jak wiele innych osób, że jest d o s k o n a ł a ! Być może tego nie rozumiesz, popełniając np.: błąd fanek serialowych i może nigdy nie zrozumiesz ale nie przejmuj się, nie jesteś osamotniona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turkus Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.chello.pl 13.03.05, 00:59 bylem widzialem i goraco polecam niekiedy, zwlaszcza poczatkowo raza odrobinke sztuczne dialogi, pozatym rewelacyjne zdjecia, (choc nie dla kazdego) i kilka swietnych scen (np wizyta u rodzicow agaty- cacuszko na granicy dramatu i komedii) + bardzo dobre kracje aktorskie, trojki glownych bohaterow i brawurowo odegrana rola tadka-gangstera, polecam bo warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: manika Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.03.05, 08:45 Film jest dobry jak dla starszego małżeństwa czyli ok. 40, ponieważ faceci lubią oglądać ttakie filmy sensacyjne lecz kobiety, które chcą wyjść z nimi do kina nie mają szansy na inny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lozanna Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: 212.160.172.* 14.03.05, 17:06 film ziejący smutkiem. nasza polska małomiateczkowa rzeczywistość. sprzedaż domu, żeby pojechać do Warszawy, w której ona będzie pracować w supermarkecie na kasie, a on będzie będzie najwyżej ochroniarzem. majchrzak - super! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kawon Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.com.pl / *.com.pl 19.03.05, 18:37 całkiem przypadkiem trafiłam na ten film w kinie i musze przyznać, że pozytywnie mnie zaskoczył, żałuje tylko,że nie był bardziej naglośniony jak np inne polskie filmy poruszające kwestie odmienne od przekolorowanych i nic nie wnoszących movies. a swoją drogą brawa dla reżysera i autora zdięć!! polecam, kawał dobrego polskiego kina.. czekam na następne.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudiger Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.05, 23:31 Ja za chwilę muszę poszukać kto to jest Przemysław Bluszcz, bo zagrał rewelacyjnie! Zgadzam się w pełni, że scena u rodziców Agaty jest po prostu świetna. Zresztą jest tam też kilka innych perełek. Polecam wszystkim, którzy nie ufają przypadkowym recenzentom. Niech wyrobią sobie opinię sami w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: W dół kolorowym wzgórzem IP: *.chello.pl 21.03.05, 20:35 Bylem wczoraj, mam bardzo mieszane uczucia. Owszem ciekawa muzyka i niezle zagrany Tadek. Z drugiej strony sztuczne dialogi i wystylizowane fryzury, nieciekawa gra glownego bohatera.... Nie wystarczy wsypac do ciasta paru dobrych rodzynek aby calosc smakowala dobrze. Ten film to zakalec, przereklamowany przez wiekszosc gosci tego forum. Chyba czegos ten film jednak uczy... opinie an forum czytaj bardzo ostroznie. Odpowiedz Link Zgłoś