Dodaj do ulubionych

Od dziś w kinach "Bezdroża" Alexandra Payne'a

IP: *.twcny.res.rr.com 03.02.05, 20:11
To beznadziejny film; nie wiem za co dostaje nominacje. Powierzchowna wymowa
jest taka ze temu co oszukuje wszystko sie udaje (slub z bogata kobieta; ale
czy bedzie jej wierny?). Naprawde jednak wg mnie w tym filmie zyskuja
(prawdziwa milosc) ci ktorzy zyja uczciwie.
Obserwuj wątek
    • Gość: mk logowanie na forum KRAJ to cenzura ws. W. IP: *.twcny.res.rr.com 03.02.05, 20:13
      Dlaczego na tym forum nie ma wymogu logowania sie an KRAJ jest? Czy to nowa
      forma cenzury 'wybiorczej' wzw. ze sprawa listy Wildsteina?
    • Gość: mk Czy film oplacany przez winnice? IP: *.twcny.res.rr.com 03.02.05, 20:43
      W tym filmie jest tyle dialogow nt. roznych win i scen zwiazanych ze
      smakowaniem (ktore nie maja zadnego innego zyciowego podtekstu/wymowy) ze
      czasem sie wydaje iz ten film mogl byc doplacany przez przemysl winiarski w
      Kalifornii. Ogladanie tego filmu jest szczegolnie denerwujace kiedy sie
      widzialo "Hotel Rwanda" o ludobojstwie w Afryce (i bohaterstwie glownego
      kierownika hotelu ratujacego ludzi ze zwalczajacych sie plemion). Sceny w
      restauracji (obfite jedzenie, spozywanie butelek drogiego alkoholu) mierza
      kiedy sie pomysli ilu ludzi chodzi glodnych, uchodzcow umiera z glodu.
      • Gość: Ja Re: Czy film oplacany przez winnice? IP: *.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.05, 12:25
        Stary, właśnie uświadomiłeś mnie o megaistotnej rzeczy. Nigdy już nie skuszę
        się na mego ulubionego ptysia z kremem. Toż każde dziecko z Rwandy oddałoby
        życie za szczyptę cukru pudru! Brrr, aż mnie mierzi, gdy o tym pomyślę...
    • Gość: mk Kiedy w PL film 'Hotel Rwanda'? B. dobry!!! IP: *.twcny.res.rr.com 03.02.05, 20:50
      "Hotel Rwanda" - to jest film godny obejrzenia (postawy ludzi w czasie
      konfliktu w Rwandzie); uwazam ze powinni go obejrzec dorosli a szczegolnie
      mlodziez; moze cos sie zacznie zmieniac jak ludzi ebeda ogladac takie filmy i
      zastanawiac sie nad ich trescia. Kiedy "Hotel Rwanda" bedzie pokazany w Polsce?
      Ten film warto jest sprowadzic a nie nijakie 'Bezdroza' tj. "Sideways" (ktory
      nie jest nawet tak smieszny tj. poziom humoru jest niewyrafinowany).
      • Gość: Daimonion Hotel Rwanda a Sideways IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 04.02.05, 09:30
        Zgadzam sie, ze "Hotel Rwanda" byl dobry, ale "Sideways" byl rownie dobry w
        swoim 'gatunku', to zupelnie rozne filmy, nie mozna tu robic jakiejs licytacji
        (tak jak czasem niektorzy licytuja sie "a u nas zginelo wiecej ludzi podczas
        wojny" .. nie tylko z ludzi z powybijanymi zebami i urwanymi rekami sklada sie
        swiat, wiec warto poznac jednych i drugich).
        "Sideways" byl naprawde dobrym filmem i warto go obejrzec. Jak na razie to
        najlepszy film z nominowanych do Oskara w kategorii "Najlepszy Film", w weekend
        obejrze jeszcze "Raya". "Finding Neverland" jest ladny, ale chyba jednak gdzies
        dalej ... "Aviator" to tylko kolejna basn, a juz Eastwood wie tyle o
        dramatycznosci, ile ja o matematyce.
    • Gość: kika Re: Od dziś w kinach "Bezdroża" Alexandra Payne'a IP: 217.153.210.* 04.02.05, 11:13
      też specjalnie mnie film nie zachwycił, zresztą idac na niego nie spodziewałam
      się dobrego kina. To trochę taki film, na poziomie tych, które czesto w
      tygodniu sa po 20-ej oglądane w telewizji. Czyli zobaczyć - zapomniec. Taki
      melodramacik. Komizm pojawił się w zasadzie końcem filmu, a tak przez prawie 2
      godziny trzeba było walczyć z sennością.
    • Gość: Kobieta puch marny Re: Od dziś w kinach "Bezdroża" Alexandra Payne'a IP: *.map.com 04.02.05, 16:20
      Wypadaloby chyba ze dwa slowka napisac o swietnych rolach KOBIECYCH!
    • Gość: m Re: Od dziś w kinach "Bezdroża" Alexandra Payne'a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.05, 02:00
      bardzo dobry film, pod pozorem koeljnego zwykłego filmu o kumplach mamy mądry,
      śmieszny i wyważony obraz o powtórnym dojrzewaniu czterdziestolatków. sporo
      uroku i autentyczności ma ten film, polecam :) znaaacznie lepszy od
      telewizyjnych filmów o 20.
    • Gość: nan Re: Od dziś w kinach "Bezdroża" Alexandra Payne'a IP: *.server.ntli.net 05.02.05, 03:15
      Rany boskie! Ze sie tak odwolam do pomocy sil wyzszych, bo az mi rece opadly.
      Dawno nie czytalam tak kiepskiej recenzji. Kiepskiej stylowo i pod wzgledem
      zawartosci merytorycznej. Szanowny Panie Szczerba, czy pan widzial w ogole
      film? Czy moze opieral sie tylko na relacjach z drugiej reki, wtedy nie
      przecze, ciezko napisac cos sensownego? A moze pisal pan recenzje na 5 minut
      przed oddaniem jej do publikacji? Cokolwiek bylo powodem, prosze nam tego
      wiecej nie robic. Nigdy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka