Gość: ap77 IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 21:26 czy ktos moze nagral z TVP! Akurat bylam zagranica i przegapilam, a w wypozyczalniach nie ma. Bardzo mi na tym zalezy Anka z Wawy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: lew Re: CARAVAGGIO IP: *.sloneczny.pl / *.sloneczny.pl 06.06.02, 23:20 uwielbiam ten film - oczywiście go nagrałam. Film jest wydany w Polsce na kasetach wideo i można go kupić w ramch serii jeżeli się nie mylę 'kino konesera '-dystrybucja Tantra.ale chętnie chciałabym aby ktoś pociągnął ten wątek dalej-po prostu perełka . za każdym razem jak oglądam to dostrzegam coś nowego- to film do wielokrotnego oglądania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: CARAVAGGIO IP: *.pkp.com.pl / 172.23.10.* 14.06.02, 15:11 a moze ktos ma na video Edwarda II? widzialem ten film uwazam, ze jest genialny (zwlaszcza Tilda Swinton) ale niestety nie mam wlasnej kopii Odpowiedz Link Zgłoś
b.fajny Re: CARAVAGGIO 20.06.02, 09:41 niepublikowane zdjęcia, wycięte przez cenzurę z tego filmu są tutaj: podspodem.art.pl/flash/hp-kamien-fizjologiczny.html pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zoran Re: CARAVAGGIO IP: *.man.poznan.pl / *.radio88.com.pl 23.07.02, 15:58 Załuję, że dopiero teraz wpadłem na ten wątek! Żeczywiście Caravaggio jest filmem absolutnie niezwykłym. Tak własnie wyobrażałem sobie atmosferę w której powstawały dzieła tego malarza. Poza tym jest jeszcze jedna niezwykła cecha tego filmu niepradopodobnie wprost "malarskie" zdjęcia! Cudownie współgrające światłocienie ich niezwykła gra wspaniale przełożona na specyfikę obrazu filmowego. Bez dwóch zadań: film, z gatunku tych, co nie pozwalają tak po prostu wsiąść do tramwaju i pograżyć się na powrót w codziennej gonitwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: CARAVAGGIO IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 23.07.02, 16:40 i wlasnie dlatego nasza telewizja puszcila go o takiej porze, o ktorej tramwaje juz nie jezdza ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: CARAVAGGIO IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.02, 11:09 Gość portalu: kubu napisał(a): > i wlasnie dlatego nasza telewizja puszcila go o takiej porze, o ktorej > tramwaje juz nie jezdza ;-) jezdza, jezdza - wiem, bo musialem jednym takim wracac na chate Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gal Anonim Re: CARAVAGGIO IP: 212.106.152.* 28.07.02, 16:23 Jedna rzecz mnie dziwi.'C' tłuką w TVP dosyć często i dochodzi do sytuacji, że większość zwolenników Jarmana widziała tylko... 'C'. Pokazali jeszcze - co prawda - 'Edwarda' oraz 'War Requiem', ale tylko raz. Zwłaszcza ekranizacja Brittena jest niezwykła i godna wielokrotnego oglądania. Miałem kiedyś na wideo 'Wittgensteina' z tv czeskiej (z napisami, na szczęście) - typowa robota późnego Jarmana. Którego zresztą nie lubię. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kubu Re: CARAVAGGIO IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 29.07.02, 15:41 calkiem niedawno puscili tez BLUE nie sledzisz uwaznie programu :-))) Odpowiedz Link Zgłoś