Gość: Tygrys IP: *.pl 28.03.01, 01:25 Jestem pod wielkim wrażeniem. Nierealne, bajka z innego świata. Świetny film. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pies Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: *.unregistered.formus.pl 30.03.01, 14:06 a ja jeszcze nie widzialam. a bardzo chce zobaczyc.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ktoś Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: 212.75.107.173, 212.75.100.* 01.04.01, 13:11 Wśród tych wszystkich tematów o BB trudno doszukać się jakiegoś sensownego. "Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok" to świetny film. Sceny walki wprost zapierają dech w piersiach, wciskają fotel. To chyba najpiękniejsze walki jakie kiedykolwiek widziałam. Pełne zwinności i wdzięku. niesamowite efekty. Niestety chwilami film przynudzał i czas między walkami dłużył się niemiłosiernie. Mimo to warto zobaczyć ten film, jest czymś nowym i zaskakującym we współczesnym kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: *.p.lodz.pl 11.06.01, 01:47 film rozpierdolił mi ''konstrukcję'' w pozytywnym znaczeniu słowa.rewelacyjna muza,kapitalna scenografia oraz lasująca mózg choreografia walk.no irzecz jasna- zdjęcia.peter pau to magik kamery-świat który stworzył jest niesamowity... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajtek Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: *.identity-engineering.com 02.04.01, 13:05 Mysle to co jest przedstawione w tym filmie to nic nowego w swiecie kina, lecz cos odswiezonego co bylo juz dawno zapomniane.To piekna historia o milosci z nieprzesadzona iloscia akcji ktora jest odpowiednia do klimatu jaki panuje w tym filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krea Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: 10.1.200.10, 10.1.10.* 02.04.01, 14:06 Boże.. I te plenery !! Scenografia !! Bomba ! Faktycznie świetny film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hayabusa Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: 192.168.1.* / *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.05.01, 12:23 Krotko- ten film to rewelacja, czegos takiego jeszcze nie bylo. To o wiele wiecej niz tylko kilka scen walk ( ktore same w sobie sa rewelacja )- ten film ma kawalek ducha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gromik Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.04.01, 12:08 nierealne ale dla ludzi wschodu realne :-)Piękne na pewno Zapraszam do poczytania mojej recenzji filmu na serwerze www.koneser.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIAGARA Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: *.wolsztyn.sdi.tpnet.pl 19.04.01, 03:57 cO WY LUDZIE WYGADUJECIE.Nie wim po co tyle szumu wokół tego beznadziejnego filmu.Widać jak reklama robi człowiekowi sieke z mózgu.Kompletne bzdur ! Film wyłączyłem po 20 min.Jak chcecie pogladać sobie plenery to jest masa lepszych filmów więc zastanówcie sie co piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kajtek Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: *.identity-engineering.com 20.04.01, 13:26 Ty Niagara to TY jestes kompletna bzdura zmien miejsce zamieszkania bo tam Cie oszukuja!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: 194.203.162.* 24.04.01, 19:02 myslales kiedys zeby pojsc do kina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andzia Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: 213.76.104.* 26.04.01, 16:31 a nie sadzicie, ze smutne jest to, ze ta piekna wschodnia kultura, basnie, stroje, styl zycia zostaly mimo wszystko w tym filmie ujete zbyt komercyjnie? taaak, wiem, inaczej nikt by tego nie ogladal..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Pan Niagara ma troche racji (bylo: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: 157.158.182.* 24.04.01, 23:13 Przyczajony Tygrys Ukryty Smok w skrócie: 1. scenariusz 10 razy glupszy (tzn. dziecinny) niz Matrix 2. sceny walki i inne efekty - 10 razy lepsze Dlatego tez warto w zasadzie obejrzec tylko druga polowe, bo w tej drugiej polowie jest walka na galeziach, ktora z "efektowego" punktu widzenia jest - hmm... wyjebista. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o. Re: Pan Niagara ma troche racji (bylo: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: 194.203.162.* 25.04.01, 17:08 Gos´c´ portalu: Irek napisa?(a): > 1. scenariusz 10 razy glupszy (tzn. dziecinny) niz Matrix nikt nie karze brac calej historii powaznie - jest to legenda z watkami romansu (albo romans z watkami legendy) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: 212.234.205.* 17.05.01, 11:40 Gość portalu: NIAGARA napisał(a): > cO WY LUDZIE WYGADUJECIE.Nie wim po co tyle szumu wokół tego beznadziejnego > filmu.Widać jak reklama robi człowiekowi sieke z mózgu.Kompletne bzdur ! Film > wyłączyłem po 20 min.Jak chcecie pogladać sobie plenery to jest masa lepszych > filmów więc zastanówcie sie co piszecie. Jeżeli wyłączyłeś po 20 min tzn że nie oglądałeś w kinie - błąd. Na DivX nie wygląda tak jak powinno - traci wszystko: i walki i plenery. Przejdź się do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ikkoikki Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: 192.168.1.* / *.warszawa.adsl.tpnet.pl 23.05.01, 12:24 Nie zgadzam sie - film jest bardzo dobry, ale jak oczekiwales czegos zupelnie innego to trudno, zeby sie spodobal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chris Re: Przyczajony Tygrys, Ukryty Smok IP: 195.136.38.* 22.06.01, 13:46 Jeżeli chodzi o scenariusz jest to tandetna mieszanka melodramatu i romansidła w dodatku z w pełni przewidywalnym zakończeniem. Efekty z filmu: sztuczki z rzucaniem tajemniczej substancji i znikaniem bohatera w powstającym dymie są na poziomie produkcji made in Hong-Kong z wczesnych lat 80-tych. Pozostałe efekty zaprzeczają elementarnym zasadom fizyki które mino wszystko (w odróżnieniu od Matrixa) obowiązywaly w Chinach w czasie kiedy rozgrywa się akcja filmu. Snobom którzy zachwycają się stylem życia i kulturą wschodu uprzejmie przypominam iż w sposób pokazany na filmie w tych czasach żylo w Chinach nie wiecej niż 1 procent spoleczenstwa natomiast cała reszta cieszyla się lekko tylko zawoalowaną odmiana niewolnictwa. Gratuluję gustu i komentarzy prosto jak z reklam filmu. Odpowiedz Link Zgłoś