Dodaj do ulubionych

Autostopem przez Galaktykę

IP: *.torun.mm.pl 12.05.05, 01:49
czy ktoś bierze ręcznik na premierę? :) w USA była taka akcja, nawet
szlafroki poubierali...ja nie odważę się pójść do kina w szlafroku, ale na
premierowym seansie pojawię się z ręcznikiem ;) każdy autostopowicz powinień
wiedzieć, gdzie ma swój ręcznik! :D
Obserwuj wątek
    • kubissimo DON'T PANIC 12.05.05, 08:53
      mam recznik :)
      jestem gotowy na premiere
      na razie robie powtorke z rozrywki i czytam ksiazke
      chyba po raz siodmy, ale glowy nie dam :)
      • Gość: bemolka 6x9=42 IP: *.torun.mm.pl 12.05.05, 10:49
        to fajnie, że jest więcej świrusów ;)
    • Gość: prefectorium Re: Autostopem przez Galaktykę IP: *.man.bydgoszcz.pl 12.05.05, 21:55
      O, to w Polsce też będzie? A kedy premiera, że się zapytam?
      • kubissimo Re: Autostopem przez Galaktykę 12.05.05, 22:34
        za miesiac :/
        10 czerwca
        • Gość: bemolka Re: Autostopem przez Galaktykę IP: *.torun.mm.pl 13.05.05, 00:33
          naszywam sobie "6x9=42" na koszulkę ;) z drugiej strony ma być "DON'T
          PANIC"...mam nadzieję, że zdążę do premiery ;) no i mam nadzieję, że w
          toruńskim kinie trepnę jakichś wrucetów z ręcznikami, bo po co mam być
          oryginalna :P (przez "trepnę" mam na myśli "spotkam", a nie "prześpię się z...")
          • kubissimo a propos 42 13.05.05, 00:56
            "On November 2, 1993 Douglas Adams gave an answer on alt.fan.douglas-adams:

The answer to this is very simple. It was a joke. It had to be a number, an
            ordinary, smallish number, and I chose that one. Binary representations, base
            thirteen, Tibetan monks are all complete nonsense. I sat at my desk, stared
            into the garden and thought '42 will do' I typed it out. End of story. "

:)))
            • Gość: bemolka Re: a propos 42 IP: *.torun.mm.pl 13.05.05, 01:09
              no to w takim razie ja zacytuję z www.npr.org/templates/story/story.php?
              storyId=1041805

"November 8, 1996 · The preliminary results of a new measurement of the so-
              called Hubble Constant, taken by radio telescopic means at Cambridge University
              in England is 42. The Hubble Constant determines the speed at which galaxies
              are receding from each other, and thus tells us the age of the universe from
              the time of the Big Bang. It so happens that Douglas Adams, in the book and
              radio series A Hitchhiker's Guide to the Galaxy in 1978 had a massive computer
              calculate the meaning of life and the answer was: 42."

:)
              • kubissimo Re: a propos 42 13.05.05, 01:45
                na oficjalnej stronie filmu jest zbior bzdur, czyli rozne wariacje na temat
                liczby 42
                np Mulder Fox mieszkal pod tym numerem :)
                • Gość: bemolka Re: a propos 42 IP: *.torun.mm.pl 13.05.05, 12:43
                  heh, to dziwne, facet ot tak sobie wymyślił liczbę, a ja potem płaczę ze
                  śmiechu, gdy czytam, jak oni losują to "ile jest 6 razy 9" ;D
              • 4litery Re: a propos 42 19.05.05, 14:33
                pl.wikipedia.org/wiki/Stała_Hubble'a
                ja tam 42 nigdzie nie widze

• weyland Re: Autostopem przez Galaktykę 13.05.05, 14:26
      Ford czarny?!?!
      No nie.
      Po prostu nie.
      --------------------
      Weyland Yutani
      Building better worlds
      • kubissimo Re: Autostopem przez Galaktykę 13.05.05, 14:53
        a to jest dla Ciebie problem?
        • weyland Re: Autostopem przez Galaktykę 13.05.05, 16:43
          kubissimo napisał:

> a to jest dla Ciebie problem?
          Tak, bo ja zawsze miałem przed oczami przy lekturze Tima Rotha.
          --------------------
          Weyland Yutani
          Building better worlds
          • kubissimo Re: Autostopem przez Galaktykę 13.05.05, 16:47
            no coz
            gdyby tak napierw robic wywiad wsrod wszystkich widzow kto ma zagrac kazda
            postac to film by nigdy nie powstal :/
            • weyland Re: Autostopem przez Galaktykę 13.05.05, 17:04
              kubissimo napisał:

> no coz
              > gdyby tak napierw robic wywiad wsrod wszystkich widzow kto ma zagrac kazda
              > postac to film by nigdy nie powstal :/

Nie, no wiem. I tak mi się pewnie będzie podobało ;)
              Hitem jest dla mnie za to Rickman udzielający głosu Marvinowi. Nie stanie się
              taką iknoną foniczną jak Darth Vader, ale przypuszczam, że będzie
              pierwszorzędny!
              • kubissimo Re: Autostopem przez Galaktykę 13.05.05, 18:26
                cudowny jest :)))
              • Gość: bemolka Re: Autostopem przez Galaktykę IP: *.torun.mm.pl 14.05.05, 00:52
                a ja się najbardziej cieszę, że obsadzili Sama Rockwella w roli Zaphoda. on nie
                musi go grać, on jest Zaphodem :D pomijając już że jest najsexowniejszym
                stworzeniem na tej planecie (choć w tej blond peruce wygląda głupio), więc będę
                miała film z bonusem :P
                no i Martin Freeman - typowy Anglik, taki właśnie powinien być Artur! Martina
                lubię za rolę Tima w The Office, powalający był też jako raper w Ali G
                Indahouse ;)
      • Gość: bemolka Re: Autostopem przez Galaktykę IP: *.torun.mm.pl 13.05.05, 15:46
        rasista!
        • weyland Re: Autostopem przez Galaktykę 13.05.05, 16:49
          Gość portalu: bemolka napisał(a):

> rasista!
          To żart, czy na poważnie?
          --------------------
          Weyland Yutani
          Building better worlds
      • Gość: prefectorium Re: Autostopem przez Galaktykę IP: *.man.bydgoszcz.pl 13.05.05, 20:54
        eee, czarnoskóry Ford w zasadzie może być (chociaż ja zawsze mam przed oczami
        raczej bladego rudzielca), ale ten romans Artura i Trillian... o_O
        • Gość: bemolka Re: Autostopem przez Galaktykę IP: *.torun.mm.pl 14.05.05, 01:03
          podobno trzeba było zrobić coś "pod" Hollywood. podobno Adams przed śmiercią
          sam pracował nad scenariuszem i to on dopisał ten romans...
          • Gość: Echo Re: Autostopem przez Galaktykę IP: *.sympatico.ca 14.05.05, 05:39
            Ja Was nie chce martwic ale film jest bez-na-dziej-ny!!! Humor sie zestarzal i
            jest po prostu nudno, moze ze 3 razy mozna sie lekko usmiechnac a poza tym
            czlowiek sie zastanawia dlaczego wydal glupich $10.00 na bilet.
            Jak najserdeczniej nie polecam. Recznik moze sie przydac zeby sobie zakryc
            twarz w czasie drzemki.
            • Gość: bemolka Re: Autostopem przez Galaktykę IP: *.torun.mm.pl 14.05.05, 11:04
              słyszałam już zarówno dużo złego, jak i dużo dobrego o tym filmie. Ty
              narzekasz, inni wychwalają...
              może mi się nie spodoba, ale na pewno nie będę żałowała wydanej forsy - chcę po
              prostu zobaczyć, jak przełożyli tę książkę na film, no i posiedzieć przez 2
              godzinki w towarzystwie fanów "Autostopem...". nie musi to być świetny film, to
              i tak będzie dla mnie święto :)

humor się NIE ZESTARZAŁ! czytam właśnie książkę i płaczę ze śmiechu. po prostu
              w scenariuszu większość książkowych żartów usunięto...
              • grrrg Re: Autostopem przez Galaktykę 16.05.05, 20:42
                A ja się bardzo martwię, że ktoś wpadł na pomysł nakręcenia filmu na
                podstawie "Autostopu". Najprawdopodobniej książka została w nim zmasakrowana.

btw,
                Twierdzenie, że humor się zestarzał jest bzdurą. Wystarczy sięgnąć po
                którąkolwiek część "Autostopu", by się przekonać, że jest inaczej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka