Gość: gosc IP: 212.76.37.* 01.08.02, 17:40 jeszcze nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: krystynka Re: Faceci w czerni 2*** IP: 212.76.37.* 01.08.02, 17:41 a ja widziałam ale nie powiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Faceci w czerni 2*** IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 01.08.02, 20:13 a to szkoda, bo ja nie wiem, czy zobaczyc... Odpowiedz Link Zgłoś
aric Re: Faceci w czerni 2*** 02.08.02, 10:49 Ja byłem czoraj i w wiekszości zgodzę się z recenzją, ale trzeba nastawić się, że to film dość głupi, niemniej zabawny i bez sez sensu. Miał jednak kilka momentów, które mnie zabiły. Zwłasza mieszkańcy szafi. Są odjechani nieziemsko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aqq Re: Faceci w czerni 2*** IP: *.pi.net.pl / 192.168.0.* 02.08.02, 11:42 pewnie dlatego ze sa nie z tej ziemi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejira Re: Faceci w czerni 2*** IP: 213.17.161.* 02.08.02, 11:54 bylem wczoraj o polnocy i nie zaluje - film jest bardzo fajny choc brakuje mu tej swiezosci ktora wniosla pierwsza czesc do gatunku filmow o kosmitach - sporo fajnych textow - genialny Frank - piesek , baaaardzo ponetny czarny (!) charakter no i kolesie w szafce wrecz genialni!! warto z pewnoscia!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Link666 Re: Faceci w czerni 2*** IP: 172.10.11.* 02.08.02, 15:21 Doprawdy nie mogę już czytać recenzji, które firmuje niejaki pmoss... Rozumiem, że będąc filmowym recenzentem w tak szacownym dzienniku jak GW, nie wypada mu dobrze bawić się na typowo "wakacyjnym" (że się tak wyrażę ;) filmie. On lepiej będzie bawił się w małym, dusznym kinie studyjnym na niskobudżetowej produkcji z Mongolii. Tak, właśnie filmy przeznaczone dla raczej wąskiego grona koneserów kina są ulubionum gatunkiem sz.p. pmoss. Ale do diabła, w Wyborczej, czy w portalu powinien JEDYNIE obiektywnie ocenić film wchodzący na nasze ekrany! I nie musi popisywać się swoim wysublimowanym filmowym gustem. Jednak on oczywiście musi wytknąć wszystkie wady filmu, błędy, potknięcia twórców i aktorów. Musi zniechęcić czytelników do filmu jeszcze przed jego polską premierą. Za punkt honoru stawia sobie przyznanie jak najmniejszej liczby gwiazdek (aż nie chce mi się wierzyć, że MIIB dostał "aż" trzy gwiazdki)wszelkim superprodukcjom z Hollywood. Gdyby taki film jak MIIB został wyprodukowany np. we Francji, pmoss piałby z zachwytu... Jakoś tak się dziwnie składa, że na filmach, które zasłużyły sobie u pmoss na trzy lub mniej gwiazdek mnóstwo ludzi dobrze się bawi, twórcy kręcą kolejne części... i wszyscy (oprócz pmoss) są zadowoleni. Dla olbrzymiej większości kino to sposób na miłe spędzenie czasu, odreagowanie stresów, czy zwykłe pośmianie się (lub popłakanie - jak kto woli) wraz z bohaterami filmu. W czasie wakacji dla młodzieży kino to rozrywka, a nie intelektualna katorga. Jeśli Pan pmoss chce mieszać z błotem filmy, które mu się nie podobają, niech robi to w czasopiśmie o typowo filmowym profilu, przeznaczonym dla takich jak on, a nie w tak popularnym i opiniotwórczym miejscu jakim jest portal internetowy Gazety Wyborczej! Mój postulat: wywalić pmoss na zbity p*** (przepraszam, trochę się uniosłem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lui Re: Faceci w czerni 2*** IP: *.elektrim.pl 02.08.02, 15:36 Moi drodzy, obejrzałem sobie dzisiaj ten film. Pierwsze wrażenie - nuda !!! Aż żałuję wydanych pieniędzy !!! Jedynym plusem było to, że sala była klimatyzowana !!! Wolę jeszcze raz pójść na Shreka. Zdecydowanie odradzam Wam ten film !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Faceci w czerni 2*** IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 16:45 Może rozwiązaniem bedzie nabycie klimatyzatora? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Faceci w czerni 2*** IP: *.ci.uw.edu.pl 07.08.02, 01:00 spoza efektów (powielonych z 1) wylewa się nuuuda i totalna tandeta. Pare fajnych pomysłów nie ratuje, moim zdaniem, ogólnego uczucia - straty czasu. Nie polecam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Snake Re: Faceci w czerni 2*** IP: 217.153.10.* 07.08.02, 12:09 W zasadzie podpisuje sie pod opinia Arica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V0yager/DarkLight Faceci w czerni 2*** IP: *.komputerswiat.pl 07.08.02, 17:52 Jest źle, a nawet gorzej. Chociaz nie spodziewalem sie cudow, to druga czesc MIB powala na kolana... glupota. Wiecej tu snujacych sie macek i efektow specjanych niz tresci. A Will Smith w roli mentora jest rownie zalosny jak i podczas prob spiewania. Niezlym pomyslem byl wygadany (az do przesady) piesek, w szczegolnosci wykonujac "Who lets the dogs out", szafka z kosmitami, tudziez straznik siedziby MIB, ze spokojem czytajacy gazetke... i niewiele wiecej. Wyraznie zabraklo pomyslow na druga czesc. A przeciez z tego chaosu ktory zapowiadal sie na poczatku mozna bylo zrobic takie fajne ogladadlo... Zobacyzmy jacy beda Faceci w Bieli 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martynka Re: Faceci w czerni 2*** IP: *.lukowa7.waw.pl / 192.168.1.* 08.08.02, 18:54 MIB 2 to film na który normalnie bym nie poszła , gdyby nie to że w Galerii filmy wtorkowe są za 10 pln........ Poszłam i wyszłam uśmiechnięta - jest trochę kiczowaty, ale tez jest śmieszny - pies jest fantastyczny ( jak śpiewa "I will survive"), parę fajnych dowcipów o automatycznych kierowcach...Za 10 zetków - warto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edziak Re: Faceci w czerni 2*** IP: *.in-addr.btopenworld.com 08.08.02, 22:29 Wlasnie wrocilam z tego filmu po ciezkim dniu byly to chwile odprezenia bez koniecznosci myslenia. Warto bylo, Frank byl moim ulubionym bohaterem, koniec tez byl zabujczy bo wyglada ze mu mieszkamy w takiej tam tez szafie. Kolezanka ktore ze mna byla mieszkala przez jakis czas w NY i uswiadomila mnie w paru gagach np ze pracownicy poczty w USA sa uwazani za niezbyto rozgarnietych delikatnie mowiac albo ze kiedy jakiemus kosmicie nakazano wychodzic w nocy tylko na East Side to dlatego ze ludzie tam mieszkajacy to takie indywidua ze nie beda sie rzucac w oczy. Generalnie to dobry fillm na rozluznienie . Odpowiedz Link Zgłoś
pan_laga Re: Faceci w czerni 2*** 11.08.02, 23:22 Gość portalu: Edziak napisał(a): > Wlasnie wrocilam z tego filmu po ciezkim dniu byly to chwile > odprezenia bez koniecznosci myslenia. Warto bylo, Frank byl moim Kolezanka ktore ze mna byla > mieszkala przez jakis czas w NY i uswiadomila mnie w paru > ulubionym bohaterem, koniec tez byl zabujczy bo wyglada ze mu > mieszkamy w takiej tam tez szafie. gagach > np ze pracownicy poczty w USA sa uwazani za niezbyto > rozgarnietych delikatnie mowiac albo ze kiedy jakiemus kosmicie > nakazano wychodzic w nocy tylko na East Side to dlatego ze > ludzie tam mieszkajacy to takie indywidua ze nie beda sie rzucac > w oczy. Generalnie to dobry fillm na rozluznienie . cóż, nawet ta szafa, ktora Ci się podobała, to nie nowy pomysł wszak. vide - szuflandia - kingsize-machulski juliusz. a co reszty filmu - jedyne , co mnie zainteresowało, to to, jak wygląda facio siedzący przede mną i zaśmiewający się straaaaaaszliwie głośno na tym filmie z częstotliwością - śmiech co trzecie zdanie i co drugie ujęcie. po zapaleniu świateł sprawdziłem - nie był pijany. nie miał tez 7 lat. amen pan laga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guzu MIIB IP: 213.231.14.* 09.08.02, 22:45 ..."Do dwójki naszych niepokonanych agentów dolaczyl gadatliwy i cwany piesek (jedyny rzeczywiscie nowy pomysl)..." Nie taki znowu nowy. Frank wystapil w pierwszej czesci. Trzeba jednak przyznac, ze rozbudowanie jego roli (w stosunku do jedynki) to byl dobry pomysl. Sceny z jego udzialem byly naprawde smieszne, choc to za malo jak na film, ktory podobno jest komedia. Mi osobiscie MIIB sie nie podobal. Oczywiscie mozna go obejrzec, ale nic nie stracicie jak poczekacie do emisji w TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bart Re: MIIB IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 11.08.02, 15:40 Gość portalu: guzu napisał(a): > ..."Do dwójki naszych niepokonanych agentów dolaczyl gadatliwy i > cwany piesek (jedyny rzeczywiscie nowy pomysl)..." > > > Nie taki znowu nowy. Frank wystapil w pierwszej czesci. Zaś sam pomysł dużej roli komediowej gadającego psa jest wprost przeniesiony z filmu Mały Nicki (żeby nie szukać daleko), w którym zresztą był znacznie lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PI Re: Faceci w czerni 2*** IP: 213.231.14.* 09.08.02, 22:53 tak naprawde, jezeli widzieliscie zwiastu tego filmu, to w zasadzie widzieliscie caly film. i zastanawiam sie za co sa te trzy gwiazdki, bo na ekranie czesciej widac Mercedes'a niz Tommy Lee Jones'a. nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: Faceci w czerni 2*** IP: *.chello.pl 10.08.02, 14:55 Za co te 3 gwiazdki??? Taki Resident Evil mial 1 a w moim odczuciu byl 100 razy lepszy... co nie znaczy ze dobry :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marmite Re: Faceci w czerni 2*** IP: *.bn.com.pl / 192.168.3.* 11.08.02, 16:59 Trzy gwiazdki? Może to trochę naciągane ale w porównaniu z komediami jakie są obecnie produkowane 3 gwiazdki to dla MiB2 ocena odpowiednia. Film jest znośny jednak całokształt ratują występy Franka śpiewającego piosenkę i szczekającego w rytm utworu "Who let the dogs out". Miłego seansu. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_laga Re: Faceci w czerni 2*** 11.08.02, 23:27 dla mnie ten film to : efekty, efekty, efekty, łubu-dubu, łubu-dubu, łubu-dubu, błysk, błysk, błysk, trach, trach, trach, huk, huk, huk, nuda, nuda,nuda...................... na jedyne "mniam mniam" u mnie zasłuzyły ciagle szczuplutkie bioderka i płaski brzuszek lary flynn boyle. amen pan laga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fiszman Re: Faceci w czerni 2*** IP: 195.94.206.* 12.08.02, 08:26 mnie bardziaj podobala sie ta czekoladowa dziewczyna. uuuu, slodziutka. a film uratowaly 3 male piwka, ktore przezornie mialem przy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ro Re: Faceci w czerni 2*** IP: *.biuro.kom / 10.101.1.* 14.08.02, 11:01 Totalna szmira. Jak można dokonać takiej profanacji tak dobrego filmu jak Men in Black (I). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanka Re: Faceci w czerni 2*** IP: *.chello.pl 21.08.02, 20:50 Nie widzialam MIB pierwszej czesci, wiec nie mialam skojarzen. Mnie sie ogolnie podobalo, bo mialam ochote na film wakacyjny :))) Natomiast Lara nie jest w moim typie, wiec jak dla mnie za duzo macek i wijacych sie odnozy (szczegolnie przez uszy i nos, brrrrr...). Odpowiedz Link Zgłoś