Dodaj do ulubionych

Azjatycka Wenecja

IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 30.08.05, 19:57
Znowu Zanussi Dobrze, kiedys jego filmy byly moze orginalne, ale dzis mam
wrazenie ze opowiadaja ciagle o tym samym. Do tego egzaltacja rezysera
(patrz: artykuly w Polityce, gdzie na szczescie juz nie pisze). Nie bylo juz
nikogo innego na ten festiwal?
Obserwuj wątek
    • michal_ludwik Re: Azjatycka Wenecja 30.08.05, 23:50
      Nie było nikogo innego. Czyżby filmy Lubaszenki?
      A powaznie, może i Zanudzim (jak mawiał o nim Kałużyński) jest pretensjonalny,
      ale tez stara się jeszcze zrobić filmy "o czymś". Co prawda widziałem tylko
      jego "Śmiertelną chorobę...", który wstrząsnął mną (i osobiście uważam, że
      chyba ten film został niedoceniony), ale myślę, że można po nim oczekiwac
      czegoś więcej niz bezsensownych komedyjek, które nie śmieszą nawet aktorów w
      nich występujących.
    • fpitt Re: Azjatycka Wenecja-repetitio 31.08.05, 00:32
      Zgadzam sie z Leninem, ze film "to najwaznjszych ze "SZTUK" .... i dlatego
      nalezy UWAZAC kto i co robi .....ale zawsze MA SZANSE - i to jest wazne CO ROBI
      ? ale jak to KONTROLOWAC _ a moze blad -nie KONTROLOWAc- DAC W KONCU SZANSE NA
      LUZ I SWOBODE WYPOWIEDZI-chyba nas to zabije.
      jeZU JAK BYC MADRYM , BEZ MADROSCI! cHYBA NIE MAM SZANS ;-)()(((()__)()__))(
      WYBIERZ CO CI PASUJE ;-)))))))
      • fpitt wizja 31.08.05, 00:52
        Moze Ktos w koncu zrozumie, ze WIZJA artysty nie jest jedynie SLUSZNA wizja(i
        nie jest to przeciw ARTYTSTOM) jest jedynie jednym z punktow WIDZENIA - i to
        jest najistoniejsze, kazdy ma prawo do ZACHWYTU jak i do NEGACJIII. Sztuka
        polega na pewnym CONSENSUSIE.
    • Gość: dloom Re: Azjatycka Wenecja IP: *.qc.sympatico.ca 31.08.05, 01:34
      i tak wygra pewnie jakis film ,ktory znow bedzie mial wymowe antykatolicka -
      jak prawie co rok zreszta
      • Gość: Holly Łud Re: Azjatycka Wenecja IP: *.dip.t-dialin.net 31.08.05, 10:24
        Ja się do dzisiaj zastanawiam, dlaczego to właśnie tylko i wyłącznie Nowy
        Testament służy nie tylko filmowcom na całym świecie do okazania drwiny w
        różnej postaci. Już wiem, bo Stary Testament jako źródło podśmiewywania się
        tego czy innego artysty to przecież anty...
    • Gość: H Re: Azjatycka Wenecja IP: *.dynamic.hinet.net 31.08.05, 03:43
      ANG LEE nie jest tajwanczykiem....nie chinczykiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka