Dodaj do ulubionych

Agata Buzek w Zemście

IP: *.getin.pl 26.09.02, 10:16
Witajcie,
Czy nie sądzicie, że panna Buzek psuje walory estetyczne Zemsty?
Wajdę nieźle pogrzało, żeby zaangażować to straszydło.
Naprawdę uwielbiam polskie kino i niezależnie od tematyki filmu często można
mnie znaleźć w "pierwszym rzędzie", ale Zemstę sobie oszczędzę mimo udziału
np.Polańskiego, bo nie podoba mi się, że występuje tam tez Alien.
POzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: Pyza Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.net.bialystok.pl / 10.2.21.* 26.09.02, 10:40
      A według ciebie tylko piękne aktorki powinny grać w filmach??? I brak urody
      wyklucza talent?
      • Gość: Daro Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.getin.pl 26.09.02, 12:11
        Gość portalu: Pyza napisał(a):

> A według ciebie tylko piękne aktorki powinny grać w filmach??? I brak urody
        > wyklucza talent?

Nie przeczę, że panna Buzek może być niezwykle utalentowana, ale przyznam, że
        inaczej wyobrażałem sobie Klarę po lekturze Zemsty. (z resztą nie tylko ja)
        Ona pasowałaby mi raczej do któregoś z odcinków Archiwum X, ale to oczywiście
        moja opinia.
    • Gość: zoom Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.net.autocom.pl 26.09.02, 11:32
      gusta i kanony się zmieniają..
      ona mi się podoba!!! baaardzo oryginalna uroda! to będzie duże odkrycie pana
      ANDRZEJA. nie pierwsze zresztą...
      • darczynski Nie przesadzajmy ! 26.09.02, 13:00
        Najładniejszą istotą to ona nie jest,
        ale bohaterki i bohaterowie Fredry nie byli ładni.
        Byli przeciętnymi ludźmi.
        Tak więc wszystko pasuje.
        Nie pasowałaby w roli Klary ładna aktorka, bo ładne szlachcianki nie mieszkały
        w rozlatujących się zamkach i interesowały Królikowskim.
      • Gość: Jip Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 16:34
        Należe do grona ludzi których jest naprawde trudno rozśmieszyć - natomiast
        mr.zoomowi to się udało - moje najszczersze gratulacje... A swoją drogą
        naprawdę byłbym gotów uwierzyć w Twoją historię - gdyby nie fakt że jest ona
        tak absurdalna.
    • Gość: kubu Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 27.09.02, 16:14
      Agata Buzek nie jest ładna
      jest ZJAWISKOWA

nie bylo w naszej kinematografii osoby o tak nieziemskiej urodzie
      ja jestem zachwycony i juz
      na zdjeciach z ZEMSTY wlasnie ona najbardziej mi sie podoba

zreszta aktorek banalnie ladnych w klasyczny sposob w Polsce jest od groma
      ale porownaj przyklad Agaty Buzek z Joanna Brodzik, ktora wreszcie jakos
      wyplywa na wierz dzieki TOMKOWI I KASI
      Brodzik ukonczyla Akademie Teatralna pare lat wczesniej niz Buzkowna
      no i jakie sa jej osiagniecia?
      jakis teleturniej o gotowaniu
      reklama pasty do zebow
      a zgodzisz sie chyba, ze w dziedzinie urody klasycznej to Brodzik jest na
      bardzo wysokiej pozycji
      tyle, ze nie tylko o to chodzi w tym zawodzie
      • Gość: Kitikat Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.pl 27.09.02, 16:25
        Buzek zjawiskowa? Chyba masz cos ze wzrokiem,albo jakiś specyficzny gust ,że
        podobają ci sie takie ufoludy.Ta kobieta jest gorzej niz brzydka, po prostu
        maszkara.Oczy jak u downa,długi nochal,odstające uszy ,zęby - jak jakieś
        mleczaki u przedszkolaka i trójkątna twarz.Całość po prostu tragiczna,to już
        chyba Komorowska czy Seweryn ładniejsze.Buzkówna to powinna grać jakieś
        marsjanki czy ufoludki w filmach science-fiction,a nie Klarę w "Zemście".Na
        dokładkę aktorka z niej żadna, bo to jak zagrała w "Wiedźminie" to już chyba
        Maciuś z downem w "Klanie" gra lepiej.Zresztą w zwiastunach "Zemsty" też jest
        nie lepsza-sztuczna, nienaturalna,tekst recytuje jak na akademii szkolnej.
        Udało jej sie zaistniec tylko dlatego,że tatus był premierem, a rolę Klary też
        dostała z wiadomych powodów.I tyle.
        • Gość: kubu Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.dwi.uw.edu.pl / 192.168.0.* 27.09.02, 18:28
          hmmm

wiesz
          rozni ludzie lubia rozne rzeczy

ja np. widze migdalowe oczy i kocie oczy

poza tym nie lubie urody banalnej
          i tyle
          • Gość: Kitikat Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.pl 27.09.02, 18:39
            Kocie oczy? owszem jest cos takiego,tylko panna Buzek ich nie posiada.Za to
            posiada oczy Downa albo Mongoła.Zresztą przed chwilą była w "Jeździe
            kulturalnej" i wyglądała jak straszydło.Może i ona jest niebanalna,ale w swojej
            brzydocie, bo drugą taka maszkarę to ze świecą szukać.Z inteligencją i
            elokwencją też u niej nie najlepiej,bo nawet nie potrafiła sklecić zdania.
            • Gość: MARYJAN Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.pl 28.09.02, 08:53
              Według mnie Buzkówna jest po prostu "piękna inaczej".
              Ale co jest najważniejsze - ona jest beznadziejną aktorką! A w światek filmowy
              weszła dzięki protekcji tatusia. Żadna początkująca aktorka o tak kiepskich
              walorach warsztatowych i fizycznych nie znalazłaby zajęcia przy tak dużej
              ilości filmów jak ona. Notabene - przydałoby się sprawdzić ile publicznych
              pieniędzy było angażowanych w przedsięwzięcia w których brała udział Buzkówna w
              trakcie kadencji tatusia a także w przedsięwzięcia podejmowane przez Pana
              Wajdę. Może p. Wajda ma jakiś dług do spłacenia byłemu Premierowi ??? No bo
              jakoś nie mogę uwierzyć w to, że on naprawdę ujrzał w niej aktorkę !!!
              • Gość: kubu Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 30.09.02, 18:50
                Taaa
                sprawa tatusia
                oczywiscie
                Bo Jerzy Buzek rowniez zalatwil jej glowna role we wlsokim filmie "La ballata
                dei lavavetri", tak?

no to prosze bardzo - garsc opinii na temat roli Buzkówny w tym filmie:

kimrossistuart.firenze.net/ballatalavavetri.htm
                "Protagonisti sono un gruppo di bravi attori polacchi tra cui spicca per
                espressività la giovane Agata Buzek, i cui grandi occhi azzurri carichi
                d'ingenuità catturano lo spettatore dall'inizio alla fine del film."

"W głownych rolach wystapila grupa swietnych polskich aktorow wsrod ktorych
                ekspresyjnością wyróżnia się Agata Buzek, której duże, błękitne, szczere oczy
                przykuwają uwagę widza od początku do końca filmu.

www.tempimoderni.com/1998/ballata.htm
                "I temi del sociale non mi hanno mai interessato molto, filmare invece gli
                occhi di Agata Buzek e' stato un raro piacere"

"Tematy społeczne nigdy mnie za bardzo pasjonowały, za to prawdziwą
                przyjemnością było filmowanie oczu Agaty Buzek". - mówi reżyser Peter Del Monte

www.iann.it/film/F_C_Critiche.asp?FILM=1355
                "La ballata dei lavavetri é di Del Monte, iI cui unico merito é aver lanciato
                la luminosa Agata Buzek."

"BALLADA O CZYŚCICIELACH SZYB jest filmem Del Monte, którego jedyną zaletą jest
                wypromowanie fantastycznej Buzek."

a tak wogole o gustach sie nie dyskutuje
                polecam najnowszy CKM, gdzie wszystkie kobiety sa piekne na ten sam nudny sposob

:-)))
                • Gość: MARYJAN Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.pl 30.09.02, 21:09
                  Sorki, zmieniam zdanie.
                  Jutro idę na Zemstę aby nasycić się pięknymi dużymi, błękitnymi, szczerymi
                  oczami Agaty i mam nadzieję, że przykują moją uwagę od początku do końca filmu.
                  Mam nadzieję, że wypromowanie Agaty Buzek nie będzie jedyną zaletą Zemsty.
                  Pozdrawiam
                  • martaa2 Re: Agata Buzek w Zemście 01.10.02, 12:57
                    O tak, oczy to ona ma zaiste piękne.Jak u downa.Też muszę pójść na 'Zemstę"
                    żeby zobaczyć ten "cud natury", "objawienie" i co tam jeszcze grono lizydupków
                    AWS-owskich wymyśli na tę szkaradę.
            • Gość: S Re: Agata Buzek w Zemście IP: 62.29.248.* 14.10.02, 10:59
              Bardzo mi się nie podoba, że kolejny raz krytykując urodę panny Buzek
              porównujesz ją do osób chorych na zespól Downa. Może zastanów się co
              wypisujesz??????
      • Gość: Jip Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 16:36
        Gość portalu: kubu napisał(a):

> Agata Buzek nie jest ładna
        > jest ZJAWISKOWA

I tu się zgadzam w 100% - zjawiskowa, niczym tajemnicze zjawiska z Area51 w
        Nevadzie...
    • Gość: kris Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.acn.pl / 10.129.129.* 01.10.02, 22:25
      A jaka wspaniała była w Wiedzminie , pewnie gdyby nie krzyczała tak glosno ,że
      talerze pękały to usłyszałbym donosne chrapanie kinomanów zafascynowanych
      jej "talentem".
      Nie twierdzę,że tylko ładne aktorki maja szanse ale na boga niech maja
      przynajmniej talent!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Kato o jestes, Kris! IP: *.chello.pl 01.10.02, 22:58

Tak myslalem, ze tu bedziesz -nie zawiodlem sie.

piszesz

A jaka wspania?a by?a w Wiedzminie , pewnie gdyby nie krzycza?a tak
        glosno ,z˙e
        > talerze pe˛ka?y to us?ysza?bym donosne chrapanie kinomanów
        zafascynowanych
        > jej "talentem".

jakiz to sugestywny obraz, ciagnij dalej

(dla niezorientowanych:Kris to przenikliwa inteligencja, tylko tak udaje
        -patrz watek "czy panu nie wstyd, panie Wajda")
      • Gość: Daro Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.getin.pl 07.10.02, 14:38
        Gość portalu: kris napisał(a):

> Nie twierdzę,że tylko ładne aktorki maja szanse ale na boga niech maja
        > przynajmniej talent!!!!!!!!!!!!

A jednak mnie wyciągnęli. Chryste, miałem w nocy koszmary. Ze zdwojoną siłą
        podtrzymuję to co napisałem o pannie Agacie.
        Brakuje mi u niej nie tylko urody, ale także talentu. Gajos był rewelacyjny,
        ale chyba to nic nowego.
        Gdzie trzeba zadzwonić, żeby pościągali te plakaty z alienem?
        Chodźcie zadzwonimy jeszcze do Ridleya Scotta? Niech ją weźmie na stałe do
        Obcego!!!
        • Gość: Cacuś Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.its.it 07.10.02, 17:37
          Cóż, natura nie obdarzyła tego dziewczęcia ani urodą ani talentem, ale tatuś
          dał jej nazwisko. Dziwić może jedynie decyzja pana Wajdy, którego wybory
          aktorskie zawsze były przemyślane i trafne. Gdyby chodziło o postać ducha
          zamkowego lub nadwornej czarownicy, to można by zrozumieć ten wybór, ale Klara,
          która prawdopodobnie w wyobraźni większości Polaków jest filigranowym, o
          niewielkim wzroście i delikatnych rysach dziewczątkiem, na pewno zasłuzyła na
          coś lepszego.
          • Gość: kubu Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.dwi.uw.edu.pl 08.10.02, 16:04
            ok
            gusta gustami, ale co to za absurdalna argumentacja???
            Wajda przy obsadzie powinien sie kierowac wyobrazeniami spoleczenstwa???
            w takim razie Klare powinna zagrac Agnieszka Wlodarczyk, tak?

wiecie, zal mi Was
            naprawde
            • Gość: Daro Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.getin.pl 08.10.02, 16:44
              Gość portalu: kubu napisał(a):

> ok
              > gusta gustami, ale co to za absurdalna argumentacja???
              > Wajda przy obsadzie powinien sie kierowac wyobrazeniami spoleczenstwa???
              > w takim razie Klare powinna zagrac Agnieszka Wlodarczyk, tak?
              >
              > wiecie, zal mi Was
              > naprawde

Argumentacja jest jak najbardziej zasadna!
              A poza tym nie przechodźmy z jednej skrajności w drugą. Wlodarczyk to polska
              Pamela Anderson. A co być powiedział np. na Cielecką albo nawet Bachledę-Curuś?
              Jest tyle aktorek obdarzonych adekwatnymi walorami (i nie tylko o urodzie
              myślę), które byłyby uosobieniem fredrowskiej Klary. A czytałeś w ogóle
              oryginał?
              • Gość: Michał Litości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 08.10.02, 16:53
                Przecież bardzo ładna szlachcianka w tych czasach dawno już byłaby zamężna z
                ówczesnym magnatem. Mieszkałaby w pałacu i miała w dupie Wacława.

Procent bardzo ładnych szlachcianek był niewielki. Ojcowie-szlachcice nie
                grzeszyli w 90% urodą, małzeństwa wewnątrz tej samej, niewielkiej grupy też
                robiły swoje. Spotkanie więc bardzo ładnej szlachcianki było RZADKOŚCIĄ.
                Tak więc w rozwalających się zamkach żyły sobie zwykle buzkopodobne chudziny,
                które mogły liczyć co najwyżej na męskiego potworka w stylu Królikowski.
                Tak więc wszystko pasuje, gra i buczy.
                • Gość: Anna M Re: Litości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.233.140.* 09.10.02, 09:59
                  Zemsty jeszcze niew widziałam, więc o Agacie Buzek nie będe się wypowiadać.
                  Natomiast pamiętam wersję telewizyjną, gdzie rewelacyjną Klarą była Maria
                  Peszek - też Wenus nie przypominała. U dobrego aktora uroda jest sprawa
                  względną.
                  • Gość: anmanika Re: Litości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.02, 10:58
                    Nie będę się wypowiadała na temat panny Buzek bo jestem kobietą, chciałabym
                    wiedzieć czy nie ma w całej Polsce (40 mln mieszkańców) innych aktorek niż te
                    które bez przerwy widzimy na okrągło. I proponuję wprowadzenie zakazu
                    zatrudniania modelek do filmów!!!! Uwielbiam oglądać filmy polskie ale boję się
                    bo bez przerwy straszy w nich jakiś manekin.
                    • Gość: kubu Re: Litości !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.dwi.uw.edu.pl 14.10.02, 16:09
                      1. Buzek jest absolwetka warszawskiej Akademii Teatralnej
                      (i od rzu dodam, ze dostala sie tam zanim jej ojcec byl premierem)

2. tak, znam ZEMSTE
                      nie tylko czytalem
                      rowniez w niej gralem :-)
    • Gość: misio Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.acn.pl / 10.128.130.* 09.10.02, 13:34
      Chyba jednak przesadą jest twierdzenie, że Agata Buzek to najgorsza aktorka i
      najbrzydsza kobieta na świecie, szczególnie że takie pojęcia jak "talent"
      czy "uroda" są mocno subiektywne. I nie demonizujmy roli jej tatusia - wątpię,
      aby Wajda obsadził Buzkównę w Zemście na kategoryczne polecenie byłego
      premiera. Takich kobiet i aktorek, jak A.B. jest na świecie (a także w TV,
      filmie, teatrze) mnóstwo.
    • Gość: zenka Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.pl 12.10.02, 18:54
      Jestem za!
      aGATA BUZEK TO JAKIEŚ SKRZYPIDŁO RYPI PIPI!!
      Ja uwielbiam kino, i padam jużz nóg po WFF, ale też uważam ,że to przesada- ta
      laska jest marna.
      Ja obiecywałam sobie po Quo Vadis że złotówki nie dam na naszych zaprzeszłych
      polskich "Mistrzów" ale mąż mnie namówił to poszła ja.Hm- płakać się chce!!!!
      Żena, żena i Tyle!
    • _luizjana_ Re: Agata Buzek w Zemście 14.10.02, 01:42
      hmmm, zastanawiam sie czy wszyscy krytykyjacy A.Buzek wiedza, ze Wajda (i nie
      tylko on) zachwyca sie talentem Agaty, ze grala juz w wielu filmach, nie tylko
      polskich, i ze pracuje jako modelka w jednej z bardziej znanych agencji
      paryskich. co do inteligencji i elokwencji - to raczej jej tego nie brak. Nie
      dala sie nawet Zakowskiemu i Najsztubowi w "tok szoku" dawno temu.

az trudno uwierzyc, ze zawdziecza to wszystkiego tatusiowi-bylemu premierowi...
      • Gość: Daro Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.getin.pl 14.10.02, 09:24
        _luizjana_ napisała:

> hmmm, zastanawiam sie czy wszyscy krytykyjacy A.Buzek wiedza, ze Wajda (i nie
        > tylko on) zachwyca sie talentem Agaty, ze grala juz w wielu filmach, nie
        tylko
        > polskich, i ze pracuje jako modelka w jednej z bardziej znanych agencji
        > paryskich. co do inteligencji i elokwencji - to raczej jej tego nie brak. Nie
        > dala sie nawet Zakowskiemu i Najsztubowi w "tok szoku" dawno temu.
        >
        > az trudno uwierzyc, ze zawdziecza to wszystkiego tatusiowi-bylemu
        premierowi...

Witaj,
        Co prezentuje na wybiegach Agata Buzek? Kombinezony dla NASA?
        Czy moze fajne gumowe, zielone skafanderki?
        Ponadto teraz jest moda na straszydla, wiec nic dziwnego, ze jakis wyczes wzial
        sie za Buzkowna.
        Co do talentu, sam ogladalem spektakl, gdzie Agatka grala jakies nawiedzone
        medium i musze przyznac, ze niezle mnie wtedy wystraszyla. Naprawde nadaje sie
        do takich rol - w to nie watpie.

• Gość: Aka Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 14.10.02, 11:52
          zgadzam się z luizjaną, ja rozumiem krytyką są gusta i guściki, ale takie
          bezsensowne gnojenie za bycie córką ex premiera top chyba oprzesada. drodzy moi
          jakbyście nie byli do niej uprzedzeni to może udałoby wam się dostrzec
          migdałowe oczy o których pisze kuba. co mnie straszy to ta jej koszmarna
          fryzura ale na to to chyba nie miała zbyt wielkiego wpływu. no i porownywanie
          jej z cielecką to komplement dla panny C. jej kweste porównałabym do deklamacji
          uczniów w podstawówce- amatorszczyzna, a tego u Agatty nie uświadczysz.
          i na wszelki wypadek jakby ktoś miał wątpliwość nie lubię ani Buzka ani jego
          opcji politycznej.
          pzdr A
          • Gość: Anna M Re: Agata Buzek w Zemście IP: 62.233.140.* 14.10.02, 14:57
            Moim zdaniem takie gnojenie aktora za wygląd tez nie ma sensu. Jak chyba już
            raz pisałam - u dobrego aktora uroda jest rzeczą względną. Jak powiedział
            bodajże Stanisławski - "Aktorka nie musi być ładna, ona musi umieć zagrać
            ładną".

Poza tym nie bardzo podoba mi sie sugestia, że role Klary należałoby obsadzać
            kierując się tylko i wyłącznie wyglądem.

Gwoli ścisłości - Agata Buzek jako Klara podobała mi się średnio. Jednak moim
            zdaniem wynika to z jej średniego znalezienia się w roli, a nie wyglądu (nie
            licząc fryzury, ale to raczej wina charakteryzatora). Drażnił mnie jej
            chichot, a wypowiadane kwestie nie porywały. Jednak mogło być dużo gorzej.
            Bardzo mi się podobała w tej roli Maria Peszek w Teatrze Telewizji, chociaz
            bynajmniej tez nie wyglądała jak Miss Polonia.
    • Gość: P-77 Re: Agata Buzek w Zemście IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.02, 16:57
      Mój stosunek do panny B. jest obojętny, ale drażni mnie ta internetowa nagonka
      na nią. Czy przypadkiem pokrewieństwo z byłym premierem nie jest dla niej
      utrudnieniem(a nie ułatwieniem) kariery?
      Pamiętam jesień 97 i istną „buzkomanię” w mediach. Pan premier i jego rodzina
      zdobyli sympatię dziennikarzy i wszyscy zachwycali się miłą żoną premiera i
      bezpretensjonalną córką, studentką PWST. Kiedy dodatkowo ujawniła swoją
      historię walki z chorobą nowotworową sympatia jeszcze bardziej wzrosła(choć dla
      niektórych oszołomów jej leczenie za granicą było koronnym dowodem współpracy
      tatusia z SB). Potem zaczęły się wielkie reformy AWS-u, taryfa ulgowa dla Buzka
      skończyła się i nagle zaczęły się złośliwości o brzydkiej i kiepskiej aktorce,
      wszystko zawdzięczającej znajomościom.
      Wolałbym zobaczyć w roli Klary jakąś młodą i atrakcyjną fizycznie aktorkę(jak
      niegdyś Beata Tyszkiewicz w adaptacji Bohdziewicza), ale Buzkówna ze swoimi
      warunkami może być świetną aktorką charakterystyczną. W „Mojej córeczce”
      Różewicza wypadła przecież bardzo dobrze.
    • Gość: raszefka Re: Agata Buzek w Zemście IP: localhost:* / 192.168.0.* 18.10.02, 23:16
      Właśnie obejrzałam. I jestem mile zaskoczona Klarą!! Moim zdaniem A.B. wypadła
      bardzo dobrze. Ponadto subiektywnie uważam, że nie jest brzydka - jest
      ciekawa :)
      Nawiasem mówiąc baardzo zdrażnił mnie Seweryn :P
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka