Dodaj do ulubionych

Najgłupszy=najśmieszniejszy horror

17.12.05, 00:26
Od razu powiem, ze uwielbiam kategorie horrorów klasy C (albo i D,
generalnie - czym nizej tym lepiej) - relaksuja jak zadne spa na swiecie.
Mój faworyt to ,,Genetyczny morderca'' (warto zwrócić uwage na efekty
specjalne - a raczej ich zwodniczość...), ,,Martwica mózgu''.
Jak cos mi przyjdzie do glowy to napisze.
A wy, macie jakies swoje ,,perełki''?
Obserwuj wątek
    • shalala Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 17.12.05, 02:49
      "Martwica Mózgu" i "Bad Taste" P.Jacksona
      Seria "Martwe zło",
      "Necronomicon"
      cholera, kiedyś oglądałam seriami, a jakoś ciężko mi tytuły przywołać ;)
      • ewerek pamięć 05.01.06, 14:56
        pamiec zawodzi co?

Ile mozesz oszczedzic na jednym baku? Nawet 50% :-)
        Jazda za Grosze

Forum turystyczne, tu dowiesz sie wszystkiego o miejscu gdzie wlasnie wybierasz
        sie na urlop ;-)
        Forum Turystyczne

• silence-dreamer Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 07.03.06, 10:23
        Popieram, "Martwica Móżgu", bije wszelkie rekordy, umierałem ze śmiechu...
    • miziou Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 17.12.05, 11:04
      'Wiedzmin" i w ogole polskie produkcje to w rezultacie straszne straszydla...
      maja w sobie cos przerazajacego... musze dodawac, ze i glupiego? ;p

pozdrawiam :)
      • dereck30 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 20.12.05, 01:17
        taki horror o ldzkozernym kwiatku, moze pamietacie tytul??

No i ,,Laleczka Chucky''
        • bogarde Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 20.12.05, 16:04
          dereck30 napisał:

> taki horror o ldzkozernym kwiatku, moze pamietacie tytul??
          >
          albo "Sklepik z horrorami" z Jackiem Nicholsonem, albo czeski "Adela jeszcze nie
          jadła kolacji"
        • Gość: braat Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.chello.pl 04.01.06, 19:52
          Ten z kwiatuszkiem to "Krwiozercza roslina" dziwna hybryda - horror-musical :)
        • bartus87 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 30.08.06, 10:33
          > No i ,,Laleczka Chucky''

Zgadzam sie z tym, ja bym tego nie nazwał horrorem, gorsze rzeczy mozna
          zobaczyć na ulicy.

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=42452
    • elfhelm the Ring - amerykański 20.12.05, 02:15
      zwłaszcza oglądany po jego parodii w Strasznym Filmie 3.

No naprawdę dziewczynka wychodząca z telewizora nie jest straszna.
      • polla4 Re: the Ring - amerykański 01.01.06, 21:25
        Najgłupszy jak dla mnie, ale mnie nie rozśmieszył, żalowałam tylko straconego czasu
    • kynos2 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 20.12.05, 14:55
      No co wy najlepszy był ''toksyczny potwór z bagien''.Zapomniałem już tytuł ale
      z filmu sikałem ze śmiechu,zwłaszcza z tych fenomenalnuch masek,i z gry
      tzw.aktorów.
    • lenore13 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 20.12.05, 20:46
      cała seria "Piątek trzynastego!"
    • Gość: Ivsyda Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.echostar.pl 21.12.05, 14:06
      Czeski "Otesanek", ale coś strasznego w nim jest - cos dotyczącego ludziej
      natury. Sztandarowa "Martwica mózgu" i "Bad taste".
      • 4litery Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 21.12.05, 17:08
        Toxic Avenger - raczej najgłupszy, niekoniecznie najśmieszniejszy...
        • Gość: rem Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.umwo.opole.pl 05.01.06, 11:39
          M jak Miłość
    • miziou Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 21.12.05, 19:42
      ...dalej twierdze, ze "Weidzmin"...
      • fufu-dilla Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 21.12.05, 23:24
        wiedzmin to nie horror, tylko fantasy...
        • miziou Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 06.01.06, 18:31
          fufu-dilla napisała:

> wiedzmin to nie horror, tylko fantasy...

dla mnie horror i to NAJSTRASZNIEJSZY i NAJGLUPSZY ze wszystkich... oby wiecej
          takich filmow FANTASY rodem z Polski to dalej bedzie sie z czego smiac...
        • tullia.blair Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 06.02.06, 12:31
          Hmmm... Wydaje mi się, że "najstraszniejszy" w kontekście horroru raczej brzmi
          jak komplement... ;-))
    • ayla8 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 28.12.05, 07:27
      Moi faworyci to:
      1 .MARTWE ZłO
      2.PIąTEK TRZYNASTEGO
      3.HALLOWEEN
      4.KOSZMAR Z ULICY WIąZóW
      a ze współczesnych to bardzo zawiodłem się na -AMYTIVILLE, BUNKIER SS-chociaż
      zapowiadał się bardzo fajnie,GORąCZKA -niedawno puszczany na CANALE+,POZDRAWIAM
    • Gość: zed Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.kom / *.os1.kn.pl 30.12.05, 15:10
      Jak ktoś oglądał film "To żyje" w oryginale "It's alive" z potworem w piwnicy o
      wyglądzie smoka wawelksiego z oczami z ping pongów to widział już wszystko.
      Kiedyś leciał bardzo dawno temu na jakiejś Polonii 1 chyba. Usilnie szukam tego
      filmu bo chciałbym jeszcze raz obejrzeć, to jest normalnie kult ;)). Nie mogę
      nigdzie znaleźć. Jak ktoś coś znajdzie to please dajcie znać.
      • Gość: adam Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 20:05
        "To żyje" to rzeczywiście była kicha. Ale w piwnicy? myślałem, że wychodził z
        jakiejś sadzawki czy bagna.
        Był jeszcze jeden taki horror, w którym wielki magiel gonił i wciągał ludzi,
        ale niestaty nie pamiętam, jaki nosił tytuł. Ktokolwiek to pamięta?
        • Gość: YB Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:14
          hahaha tytul brzmial "maglownica" powaznie! i nigdy nioe udal mi sie go obejrzec tylko zawsze z fascynacja ogladalem i cztalem okladke w wypozyczalni video
          • p.s.j Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 06.01.06, 12:06
            Oglądałem "Maglownicę" :P niezła jazda, po uprzednim spożyciu napojów
            wyskokowych i oglądaniu w towarzystwie - f e n o m e n a l n y!!!
            • gdotb Maglownica, kolejna czesc 09.01.06, 06:57
              Widzialem niedawno na polce w wypozyczalni video kolejna czesc 'maglownicy'. To
              znaczy widzialem opakowanie, bo filmu nie wypozyczalem. Pierwsza czesc byla
              chyba z Robertem Englundem (czyli Freddiem z 'koszmaru'). Ta nowa czesc jest juz
              bez niego (przynajmniej jego nazwisko nie widnieje na zadnym widocznym miejscu).

Pozdrawiam,
              G.B
              • tullia.blair Re: Maglownica, kolejna czesc 06.02.06, 12:41
                Jako ciekawostkę dodam, że "Maglownica" została nakręcona na podstawie
                opowiadania samego mistrza Stephena Kinga :-))
    • curla Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 30.12.05, 19:28

DOM WOSKOWYCH CIAŁ

meeega kicha
    • Gość: mika Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 14:10
      Dla mnie faworytem jest "Dom smierci". Z zasady horrory z nastolatkami sa
      glupie, ale to przebilo wszystko! Moze jeszcze dorzuce tutaj "Alen vs.
      Predator"( choc to nie do konca horror) jako mojego zwyciezce w kategorii
      najdebilniejszy film dekady
      • blondyna2005 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 04.01.06, 19:33
        a oglądał ktoś "Transamerican kiler" czy to aż taka szmira ze nawet nikt nie
        słyszał?
        nie dosc ze nie było straszne to na dodatek po prostu idiotyczne. no ale
        przynajmniej na laski mozna było popatrzec chociaz i tak większosc po prostu
        brzydka, łacznie z główną bohaterką.
        • shiva772 Teksańska masakra piłą motorową 04.01.06, 20:07
          normalnie dziki wrzask tam był i nic więcej...
          • Gość: umpapa Dla porzadku: "lancuchowa", ale poza tym zgoda :-) IP: *.npsp.com 04.01.06, 20:17
            • Gość: stefan g. Re: Dla porzadku: "lancuchowa", ale poza tym zgod IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 20:44
              Wg mnie najgorszy film to "we wtorek". Nie zdzierże.
        • Gość: ja Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: 212.14.33.* 12.01.06, 13:00
          i do tego jeszcze obrzydliwe... nie wiem, jak wytrzymałam do końca. medal się
          należy za takie poswiecenie :-)
    • petey Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 04.01.06, 20:39
      Był kiedyś taki film "To coś", nie jestem pewien co do tego tytułu, ale główną
      rolę odgrywała biała śmiercionośna masa o konsystencji jogurtu...normalnie
      rewelacja ;)))
      • Gość: thorn Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.tvk.torun.pl 04.01.06, 20:54
        Petey, z tego co pamiętam to był to "Blob zabójca", ale rzeczywiście śmiech na sali.
        • ar.pl Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 04.01.06, 21:04
          Hm, na przegladzie horrorow w Stoczni Gdanskiej jakies 2 lata temu przed Toxic
          Avengerem byl dziwaczny nieco sado-maso horror o mistrzu Sardu... Pamietam, ze
          sala ryczala ze smiechu zwlaszcza w scenach odcinania konczyn (zblizenia na
          rece manekinow:)
        • Gość: Blake Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: 212.160.172.* 05.01.06, 11:25
          Blob zabojca - o morderczej galaretce w kolorze niebieskim (potem Powrót Bloba
          zabójcy)
          The Stuff - o jogurcie uzaleznajacym ludzi i mordującym tych którym nie udało
          się przekonać innych do spożycia jogurtu
          • Gość: :P RÓŻOWYM!!!! BLOB BYŁ RÓŻOWY!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 21:30
    • Gość: zdzichu wytrych Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:05
      A pamietacie horror ze ... slimakami w roli glownej ? :)
      • Gość: alien Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.swietochlowice.org / *.swietochlowice.org 04.01.06, 21:47
        1 Ślimaki Slugs, muerte viscosa (AKA Slugs: The Movie) (1988)
        2 Day of the Dead (AKA Dzień umarłych / George A. Romero's Day of the Dead)
        (1985)
        3 Martwe zło
        4 Blob
        5 wiekszosc tych nowych badziewi z masakrami i pilowaniem:p
    • petey Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 04.01.06, 21:13
      Blob zabójca...to może być to, teraz muszę to znaleźć i obejrzeć
    • Gość: En "Plan 9 from outer space" n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.06, 21:18
    • gigiart Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 04.01.06, 22:03
      Blob Zabójca(albo inny tytuł tego Plazma),Łowca Snów,Ring2(usa),Smakosz...
      jak coś sobie przypomnę to jeszcze napisze
      • Gość: krzych Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: 193.24.202.* 28.12.06, 13:24
        No co ty Łowca Snów był fajny. Szczególnie jak kosmita zaatakował gostka w
        kiblu. Normalnie masakra.
    • Gość: zxc Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.isk.net.pl / *.devs.futuro.pl 04.01.06, 22:04
      pamiętam jeden horror
      ale nie pamiętam tytułu
      o takim gościu co udawał ścianę
      i nie było go widać a potem jakby wychodził ze ściany
      czy ktoś zna tytuł???
    • gigiart Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 04.01.06, 22:15
      Renimator(hehhe miał moc),Ślimaki,Martwe Zło..... cdn
      • czarny_kocoor ....Master Sardu & Ralphus 04.01.06, 22:39
        Oczywiscie "Bloodsucking Freaks" A.K.A "Heritage of Caligula" A.K.A "House of
        screaming victims" :D film w z pogranicza horroru klasy B i filmu "snuff"

W duzym skrócie film o facecie (mistrzu Sardu) i jego czarnoskórym karle
        asystencie (Raplhusie) prowadzącym undergroundowy cyrk sado-maso. Mistrzu
        morduje swoje ofiary na oczach nieświadomej puibliczności, ukoronowaniem
        poszukiwań Mistrza ma być uopkorzenie pewnej pięknej i utalentowanej
        baletnicy :) Kicz to za mało powiedziane. Ogólnie film to pomieszanie złego
        smaku, czarnego humoru i tanich efektów specjalnych :)))))

No i niezapomniana scena na koniec kiedy Mistrzu z Ralphusem zostaje
        skonsumowany zywcem i w całości :)))) przez krwiożercze stado nagich kobiet-
        dzikusek :P

link do hehe recenzji
        www.badmovies.org/movies/bloodsucking/
        • Gość: muerte www.zlefilmy.pl IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 04.01.06, 23:00
    • Gość: lola Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:09
      "martwica mozgu" jest zdecydowanie najlepsza:D ,do tego "noc zywych
      trupow",czy "smętarz dla zwierzat" i juz mam swietny humor,no
      ewentualnie "sobota 14-stego".ah,ze tez juz takich horrorow nie kreca:)
    • Gość: 20060104 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: 62.85.54.* 04.01.06, 23:20
      Zawsze sie zastanawialem co sklania ludzi do ogladania horrow, chca sie bac?
      Ale Ci co pisza scenariusze chyba sa chorzy psychicznie
    • Gość: szyszka dracula 2000:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:24
      czy jakos tak ten tutul brzmial, obejrzalam go tylko dlatego ze gral w nim
      Jonny Lee Miller jeden najprzytojnieszych aktorow moim zdaniem:PP i slowo daje
      ze na zadnej komedii tak sie nie usmialam jak na tym horrorze:)
    • Gość: buahahaha:) amerykańska wersja RING2 IP: *.it-net.pl 04.01.06, 23:27
      najlepsze były "mroczne jelenie", myślałam, że umrę ze śmiechu, a byłam na tym w
      kinie ;)
      albo ten motyw z sektą :D i strachem przed wodą :DD albo 'umarli nie śpią':D aż
      mnie brzuch rozbolał ze śmiechu po tym filmie :DDD
      w pierwszej części amerykańskiego Ringu były za to "mroczne konie" :DDD
      amerykanie mają chyba jakieś skrzywienie ze zwierzętami ;D

(japońskie ringi były za to przerażające, obydwie części, miodzio horrory)
      amerykańska przeróbka to totalna porażka :D
    • tk_s Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 04.01.06, 23:49
      Bez wątpienia "Motocykl-morderca". Kto raz widział - nie zapomni. Kto nie
      widział - nie uwierzy.
    • Gość: dude Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 00:33
      Lodziarz
      • Gość: cenobite Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.06, 09:00
        tak lodziarz był super, szczegolnie kawałek z okiem:))
        moj typ to Frankenfish, tytuł mowi sam za siebie, polecam!!!:)))
        • Gość: aga STRASZNY FILM 3 !!!!!! IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 05.01.06, 17:46
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka