Gość: arfer Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.kg.net.pl / 80.51.254.* 05.01.06, 00:39 EVIL DEAD I II Klasyka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 00:49 Cradle of fear Odpowiedz Link Zgłoś
ma_te_do Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 05.01.06, 09:33 Wszystkie filmy z wytwórni Troma takie jak wspomniany juz "Toxic Avenger" albo "Scream baybe,scream","Nazi surfers must die","Bloodsucking freaks" czy chociażby "Tromeo i Julia".Ed Wood by się nie powstydził,zresztą tytuły mówią same za siebie.Po za tym jeden ze starszych filmów Carpentera "Oni żyją"(co prawda to bardziej SF było) z zapaśnikami amerykanskiego wrestlingu w rolach głównych i niezapomnienyma tekstem głównego bohatera,który wpada do banku z karabinem w rękach i mówi"Przyszedłem tu skopać pare tyłków i pożuć gumę.I właśnie skończyła mi się guma",hehe.A z nowszych "Dom 1000 trupów",co prawda nie bardzo rozkminiałem w niektórych momentach ,o co chodzi,ale za to Rob Zombie zebrał w jednym filmie chyba wszystkie możliwe lęki i koszmary ,jakie mu przyszły do głowy Odpowiedz Link Zgłoś
kaniini Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 05.01.06, 09:18 Uśmiałam się szczerze oglądając "Żaby" - dawno temu na video - moja mama jest wielbicielką horrorów i oglądałyśmy wszystkie jak leci z wypożyczalni. Ogólnie filmy z przerażającymi mutacjami i gatunkami zwierząt napadającymi na ludzi są strasznie śmieszne - vide wspomniane już "Ślimaki". W tej poetyce przypomina mi się jeszcze coś jakby o wielkich dżdżownicach czy larwach, które ryły pod miastem. "Lodziarz" też trzyma klasę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DŻEJMS BŁĄD Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:43 a "atak krwiożerczych pomidorów"? wczoraj widziałem STRASZNY FILM, z założenia miało być śmiesznie, może dlatego nie było...? Musicalowy "Shop of horror" (ten z krwiożerczą roślinką ) to mój ulubiony film. faktycznie, polskie produkcje wołają o pomstę... najgłupsze w tym wszystkim jest to ,że KTOŚ wpada na pomysł,że umie zrobić taki film... obecnie naj, naj naj bardziej czaderskim horrrrorem jest dla mnie "M jak Miłość"...i program "Warto rozmawiać" Pospieszalskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 4 aniołek Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.met.pl / 217.153.134.* 05.01.06, 11:38 Kiedyś widziałam I część "Langolierów" (czy jakoś tak). Nigdy nie udało mi się zobaczyć drugiej, ale mam przeczucie, że świetnie by tu pasowała. I jeszcze taki film o dzieciakach, co się urodziły w tym samym czasie, miały białe włosy i świeciły im sie oczy. Albo o miasteczku w którym faceci mordowali swoje żony i zastępowali je identycznymi robotami, ale to chyba nie był horror. Odpowiedz Link Zgłoś
wampuka Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 17.08.06, 20:34 E, powoli! "Langolierów" będę bronić, bo to moje dzieciństwo, zaawansowane, co prawda, ae zawsze. Te dzieciaki i białe włosy też ogladałem, pamiętam scenę z wkładaniem ręki do wrzątku i nic więcej :P A to zastępowanie żywych ludzi robotami to "Żony ze Stepford", w nowszej wersji z N. Kidman i G. Close, ale to rimejk jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: braxas Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:40 Ring japonski. Nieprawdopodobnie smieszny film. Pewnie z powodu roznic kulturowych. A, jeszcze w wakacje w tvp 1 lub 2 puszczali wieczorem serial polski, tutul chyba "Opowiesci grozy" czy jakos tak. Stas i jego brat Stachur (cos jak dr Jeckyll & Mr Hyde). :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.ib.amwaw.edu.pl 05.01.06, 13:56 najśmieszniejszy horror to ;biały czarodziej; reżyser Menuet Barro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faith Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.wwnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:59 I tak wszystko pobija MARTWICA MÓZGU(brain death) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faith Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.wwnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 14:05 Prawie bym zapomniał "hemoglobina" haha Zostańmy wegetarianinami!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mortimerr Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 05.01.06, 15:17 a ja pamietam z dziecinstwa taki "straszny" film o potworze, ktory lapal i zabijal narciarzy. chyba mial tytul "Sniezny potwor" czy cos takiego. jak obejrzalam go po latach to myslalam, ze skonam ze smiechu, jak w jednej scenie potwor ganial ludzi wokol schroniska. Odpowiedz Link Zgłoś
kaniini Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 05.01.06, 15:29 I znów przypomniało mi się z serii o złowieszczych/zmutowanych zwierzętach: Komary!!! Hit pewnego wakacyjnego wieczoru z 7 lat temu - w TVP, made in USA oczywiście! Jakiś metoer spada na bagna i się zaczyna! Godne są polecenia zwłaszcza sceny, gdy komar wbił się w koło opony jadącego samochodu i kręcił się w miarę jazdy - pasażerów zabili jego mściwi pobratymcy - albo podczas ataku na półnagą dziewczynę w namiocie.... podczas gdy jej niczego nie spodziewający się chłopak rozniecał ognisko czy coś takiego...... Odpowiedz Link Zgłoś
mortimerr Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 05.01.06, 15:32 a propos owadow, to chyba najslynniejszy byl "Roj", swietna scena jak chlopiec ma zwidy i neka go wielka pszczola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marta Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 15:34 Smakosz wymiata, lepsze wiekszosc komedii :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :P Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 21:34 też wtedy oglądałam ten film!:))) boski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megi Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.euro-net.pl 20.06.07, 15:38 ten film wywarł w mojej psychice niezatarte wrażenie:D znasz jego tytuł? od pewnego czasu bezskutecznie próbuje go znalezc w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia:) Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 05.01.06, 17:41 Wedłóg mnie to STRASZNY FILM 3!!!!!!!!!!! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusia:) STRASZNY FILM 3!!!!!!! IP: *.izacom.pl / *.izacom.pl 05.01.06, 17:43 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zabek Re: STRASZNY FILM 3!!!!!!! IP: *.taunet.biz / 62.29.142.* 05.01.06, 17:48 Zębowa wróżka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
12.03.70l Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 05.01.06, 17:59 Najgłupszy horror-sf i do tego najgłupszy chyba film w dziejach - Plan 9 z kosmosu Eda Wooda SUPER FILMIK Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 06.01.06, 12:10 a) "Maglownica" b) seria "Toksyczny Mściciel" c) seria "Mordercze Kuleczki" d) "Jesus Christ Vampire Hunter" e) "Bloodsucking Redneck Vamipres" (ohydny) f) "Dom 1000 trupów" g) "Bad taste" Odpowiedz Link Zgłoś
mrblast Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 06.01.06, 12:30 Dla mnie rewelacyjny jest "Dom 1000 trupów" Roba Zombiego - prawdziewe arcydzieło!. Kontynuacja (The Devil's Rejects) też jest całkiem niezła, szególnie scena gdy ten wieśniak co sprzedaje kurczaki opowiada jak się seksualnie zaspokoic glowa kury :D Z tych takich bardziej kiczowatych godne polecenia sa napewno wszelkie "dzieła" Eda Wooda np. "Plan 9 z kosmosu" albo "Narzeczona Potwora". Genialny jest też "Potwór z Czarnej Laguny". Warto zwrócic też uwage na filmy Rogera Cormana oglądał ktoś "Kruka"? Jeżeli chodzi o te poniżej krytyki to moim absolutnym "faworytem" jest "Powrót Żywych Trupów 3" takiego gniota w życiu niewidziałem - to nawet nie było zabawne! Seria "Piątek 13" im dalej tym gorzej, zresztą podobnie z wszystkimi "Haloweenami" i "Koszmarami z ulicy wiązów". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudestus0700 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.media4.pl 06.01.06, 17:06 "Dentysta" Briana Yuzny. Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 07.01.06, 23:12 > Z tych takich bardziej kiczowatych godne polecenia sa napewno wszelkie "dzieła" > Eda Wooda np. "Plan 9 z kosmosu" albo "Narzeczona Potwora". Genialny jest też > "Potwór z Czarnej Laguny". Ed Wood, w szczególności "Plan 9..." to niekwestionowany zwycięzca tej kategorii :). > Warto zwrócic też uwage na filmy Rogera Cormana > oglądał ktoś "Kruka"? Tu się nie zgodzę. Warto zwrócić uwagę na pewno, ale nie zasługują one na wymienienie w kategorii "najgorsze". Cormanowskie adaptacje opowieści E.A.Poe z lat 60 z Vincentem Price'm mogą się z perspektywy czasu zdawać naiwne i archaiczne, lecz to absolutna klasyka gatunku i choć może już nie straszą to po dziś dzień poruszają klimatem. Wiele lat temu TVP pokazywała cykl "Poe według Cormana", m.in. z "Krukiem" i "Maską czerwonej śmierci", może pora byłoby to powtórzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ligeja Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.tvk.torun.pl 31.08.06, 23:24 Ale Kino pokazwyało horrory Cormana wiosna tego roku. Są przecudowne. A ulubione złe horrory: Bloob zabójca - różowy budyń z kosmosu - hit video wczesnych lat 90tych (super) Powrót żywych trupów - naprawdę bardzo śmieszny Absolutnie najgorszy na świecie jest film z Rutgerem Hauerem o człowieku posklejanym z kawałków innych ludzi. Facet miał skórę z łatek skór ludzi różnych ras, scenografię stanowiło białe tło i rozmawiał z okiem umieszczonym na suficie. Musical o krwiożerczej roślinie - rewelacja Evil dead i martwica mózgu - klasyka Odpowiedz Link Zgłoś
oscarmielec Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 08.01.06, 03:01 Freddie vs. Jason Noc zywych trupow Odpowiedz Link Zgłoś
kaniini Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 08.01.06, 22:26 Przypomniał mi się tytuł filmu o wielkich larwach ryjących pod miastem - Wężoidy - z internetu dowiedziałam się, że występuje także pt. "Wstrząsy" - w oryginale "Tremors" (1990) - ma w obsadzie Kevina Bacona i dorobił się licznych kontynuacji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karoleczek Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.06, 12:59 Jeszcze ja dorzuce :) kilka :) Morderczke klowny z kosmosu - podrozowali statkiem kosmicznym wygladajacym jak namiot cyrkowy , porywali ludzi do takich kokonow z rozowej cukrowej waty , zabic ich mozna bylo strzelajac w czerwony nos :) Szkola skazonych umyslow - ostatnie sceny z jezdzeniem motorami po szkole i zabiciem potwora laserem ... miodzio ;) No i wymienione przez was martwica mozgu noc zywych trupow :)a i komary :)) aha jeszcze dobre sa criters :) wszytekie czescie a chyba bylo ich 3 :) no i kosiarka :) i mordercze kuleczki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
diablica.26 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 22.01.06, 15:29 1. Dom 1000 trupów 2. Fredzio vs Jason 3. nie pamiętam tytułu, taka zielona galaretka mordowała. Usmiałam się :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: horror-ik Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.marton.net.pl / 80.51.206.* 25.01.06, 22:52 1."Koszmar z ul. Wiązów" (Freddy Kruger) 2. "Pątek 13-go" 3."Halloween" 4."King-kong" :-P 5."Frankenstein" 6."Hrabia dracula" 7."Pająki" czy jakoś tak 8."Dr Jeckyl and Mr Hide" Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamnicka Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 05.02.06, 08:13 'cheerleader massacre' masakra 'blair wich project 2' 'noc zywych trupow' mimo ze z jednej strony film jest wybitny ale ma tez i 'momenty' tytul mowi noc zywych trupow a tu na poczatku filmu trupy zasuwaja rankiem po cmentarzu :D Odpowiedz Link Zgłoś
kasia147 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 06.02.06, 15:16 Dom woskowych ciał należy do takich... ale są głupsze choćby Koszmar z ulicy wiązów 7. Odpowiedz Link Zgłoś
pepegi Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 08.02.06, 13:06 Plan 9 from outer space - "horror" s-f :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:30 Dom przy ulicy grozy i Dom woskowych ciał dwa najgłupsze badziewia Odpowiedz Link Zgłoś
jocelyne Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 20.02.06, 07:42 Zdecydowanie "Armia ciemności", choć to z założenia miała być parodia horroru ;-) To kontynuacja "Evil Dead" tylko że trochę bardziej zakręcona ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lidka Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.devs.futuro.pl 06.03.06, 15:28 Dwa: 1. "Zew krwi", czy jakoś tak - o psie, który z powodu jakiegoś skażenia radioaktywnego zamienia się w psa zabójcę. Niestety twórcom filmu zabrakło kasy na efekty komputerowe i pies-morderca jest robotem zabawką wykreowanym na groźnego potwora ;) 2. Drugi film miał zdajsie, że tytuł "Pająk". Grupa studentów - dziennikarzy jakieś tam małej gazetki, odkrywa podziemną bazę wojskową. Oczywiście tam włażą i trafiają na ogromnego pająka zabójcę, który tam żyje i oczywiście zaczyna na nich polować (on i jeszcze jeden facet). Aby film był typowym filmem klasy D nasi bohaterowie zachowują się jak banda debili, którzy już w pierwszej scenie powinni zostać wrąbani przez pająka. Aby nie być gołosłownym - wyobraźcie sobie, że uciekacie długim czarnym korytarzem przed pająkiem olbrzymem i mordercą. Nagle widzicie małe laboratorium (drzwi są oszklone). Co robicie? a) uciekacie dalej b) chowacie się w laboratorium c) wchodzicie do laboratorium i jak gdyby nigdy nic zaczynacie oglądać co się tam znajduje (co tam goniący was zabójcy - laboratorium ciekawsze!) Jak się domyślacie nasi nadwyraz inteligentni bohaterowie wybrali opcję c :))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
matkakobiet cradle of fear 07.03.06, 09:40 kechup+ sok wisniowy wszedzie!!!!!!!!!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
candy74 Poradzcie mi 17.03.06, 21:39 Moja córka za wszelką cenę chce obejrzeć HORROR. Taki prawdziwy ze wszystkimi bajerami. Ma 11 lat i siłą ją powstrzymałam przed pójsciem na Mgłę. Podpowiedzcie mi tytuł jakiegoś durnego horroru, na którym poboi się tyle ile trzeba, ale żeby potem nie ciągnęła się za nią trauma i nie zrywała się z krzykiem w środku nocy. Znaczy się potrzebny mi jest taki horrorek po prostu, ale żeby jej się wydawało, że wszystko jest bardzo poważne. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fish&chips Moj faworyt IP: *.eranet.pl 03.04.06, 02:19 to The Faculty [w wersji polskiej bodajze ONI] - jedyny ratunek przed morderczym OBCYM to wciaganie koki...Polecam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Masiej Re: Moj faworyt IP: *.chello.pl 16.08.06, 21:31 Zdecydowanie wszystko biją na łeb "Pająki 2" hehe aż zaluje że pierwszej czesci nie widzialem, no i jeszcze "dzieci kukurydzy" o takich malych blond bachorach paskudnych. a co do musicalu-horroru o roslince to byl fajny lekki i przyjemny film :) Odpowiedz Link Zgłoś
czaroffnica24 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 18.08.06, 18:52 Ojej... Martwica mózgu, Critters, 13 w piątek, Freddy, Chucky... moje ukochane filmy, dołujecie mnie Mnie rozpierdzielają wszystkie horrorki o psychopacie który atakuje grupę tępych nastolatków, jedynie Krzyk (ale 1 i 2) mi się podobał, no i takie szmity jak wirusy które powodują że w człowieku budzi się bestia jak 28 Dni Później, na Resident evil i Doom'a nie narzekam bo lubię w to grać. Wszelkie monster movies mnie śmieszą, nie wiem czemu. Pamiętacie Aligatora? chyba z początku lat 80'. Dosyć młodo go obejrzałam i bałam się usiąść na toalecie, żeby zmutowane zwierzę nie wyszło z muszli i nie odgryzło mi tyłka. ;) No i złe domy... takie jak w Amityville (nowym) co chwile brechtałam, przy starej wersji przyznaje ruszyło mnie to że film na faktach a ta nowa jakaś taka bez polotu; Ciemność... Śmieszą mnie wszystkie Draculowate horrory, ale to zboczenie po Stoker'ze. Przy całej miłości do dzieł Kinga musi się tu znaleźć "Dreamcatcher", nie wiem co to mialo być science fiction, zagadka dla archiwum X, hołd dla wojsk czy intelektualna obstrukcja. Jedna wielka masakra. "Oszukać przeznaczenie" - i te coraz wymyślniejsze sposoby spotkania z kostuchą. tyle tych filmów do wielu mozna by się przyczepić, ale i tak miło się je ogląda Odpowiedz Link Zgłoś
czaroffnica24 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 18.08.06, 18:54 oj i jeszcze takie cudo było, oczywiście o pająkach co to się nażarły chemikaliów i tam głównym, największym pająkiem była Consuela, nawet na cześć tego partactwa tak nazwałam swoją tarantulę :) film niedopracowany, pająki popierdzielają po piasku a tu... zero śladów ich stóp :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinowiec Obrady z sejmu,Klan,M jak Milosc.... IP: *.tvk.torun.pl 29.08.06, 20:29 Obrady z sejmu,Klan,M jak Milosc.... Odpowiedz Link Zgłoś
feliksm Re: Obrady z sejmu,Klan,M jak Milosc.... 01.09.06, 11:58 Popieram - Dentysta. Choć jest straszny (chyba dlatego, że nie lubie dentysty) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thatone Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: 212.160.172.* 05.01.07, 14:21 1. Koszmar z ulicy Wiązów 2. Piątek Trzynastego 3. Osada - przerażający jak żaden inny Odpowiedz Link Zgłoś
gosia05 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 31.08.06, 14:42 bad taste - genialny :) Odpowiedz Link Zgłoś
morgana9 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 04.09.06, 12:35 ja śmiałam sie do łez, mimo że trudno ten film zaliczyć do horrorów klasy c, czy d, na Cieniu wampira z J. Malkovichem, szczególnie, gdy na ekranie pojawiał się Willem Dafoe w roli Nosferatu (Maxa Schrecka) i robił te swoje przekomiczne miny :) --- s10.bitefight.pl/c.php?uid=58433 Odpowiedz Link Zgłoś
daggy4 Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror 04.09.06, 13:44 "the hills have eyes" - obrzydliwy. nie dalam rady po 40minutach. oprocz tego "SEE NO EVIL". i generalnie trudno znalesc horror, ktory nie zalicza sie do kategorii CHLAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Staś Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: *.lodz.msk.pl 07.09.06, 17:47 najgorszy film z najgłupszym tytułem: "The incredibly strange creatures who stopped living and became a mixed-up zombies" ogólnie musical z zombiakami zjadającymi cheerleaderki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sooto Re: Najgłupszy=najśmieszniejszy horror IP: 84.5.25.* 23.12.06, 18:34 "Jesus Christ Vampire Hunter" no i co do reszty sie zgadzam;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryszard_klasy_d to nie horror ale rządzi IP: *.retsat1.com.pl 24.12.06, 00:30 to nie jest horror aleprzygodówka ale rządzi i pare razy mozna siewystraszyc: Kopalnie króla salomona Odpowiedz Link Zgłoś
malynils Re: to nie horror ale rządzi 27.12.06, 09:59 Evil dead (cala trylogia) Smakosz Doktor Chichot Odpowiedz Link Zgłoś
koss.ania Re: to nie horror ale rządzi 25.06.07, 17:22 A ja byłam przekonana ze Smakosz to jednak horror, - mi sie podobał. malynils napisała: > Evil dead (cala trylogia) > Smakosz > Doktor Chichot Odpowiedz Link Zgłoś