Gość: reeal20 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:09 polećcie mi dobre horrory, ale nie cos w stylu ring czy the grudge, bo tam prawie nic nie straszy, choc nie wiem co w ogóle?! z góry dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sigurdos Re: horrory 12.01.06, 11:29 ostatnio dorbe horrory jakie maja sie wkrotce pojawic w kinach to: - The Shutter (Widmo); - Descent (zejście) do tego polecam cos z innej polki - naprawde dobry film - Egzorcyzmy Emily Rose Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: horrory 12.01.06, 12:40 To może najpierw poweidz co Cię straszy: zjawy, duchy, upiory? czy może trup co 5 minut, a co jeden to bardzej wymyślnie zabity? czy może wilkołaki? albi zombie? albo krwawe jatki? albo co najmniej podaj parę horrorów które Ci się podobały, żeby wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reeal20 Re: horrory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 16:04 wiec dark water , japonska wersja szczeki, nie horror ale budził strach jak miałem 10 lat(podobnie laleczka chucky) alien piatek 13 , cz 1 widziałem pare innych ale mało strasznych, dlatego pisze i pytam??!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: horrory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 23:08 "The Thing" Johna Carpentera z Kurtem Russelem. Ten film rządzi. Pierwszy "Nightmare on Elm Street" Cravena jest calkiem niezly (3 czesc sagi o Freddym "The Dream Warrior" tez daje rade). Polecam rowniez "Egzorcyste" Friedkina. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: horrory 13.01.06, 10:06 jeśli japoński Dark Water, to i japoński Ringu i Ju On czy The Eye też powinien się podobać dla miłośników dużej ilości trupów to z japońców poleciałabym Battle Royale, a z niwszysch amerykańskich to Dom 1000 trupów Saw czy Saw 2 - może nei bardzo straszy, ale trzyma w napięciu Poza tym warto sięgnąć po klasykę: Ptaki Hitchkocka, trylogię Noc żywych trupów, Swit żywych trupów i Dzień żywych trupów G.A.Romero, Teksańską masakre piłą mechaniczną (najlepiej oryginalną, choć ta nowsza tez ujdzie), Dziecko Rosemary R. Polańskiego, Mgłę Carpentera i wymienione tu już The Thing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wrecekrzepki Re: horrory IP: 195.136.112.* 13.01.06, 12:03 "Battle Royale" to nie jest horror, moim zdaniem. A juz na pewno nie straszy. Co nie znaczy, ze jest to zly film. "Swit zywych trupow" (ten oryginalny) tez raczej nie przeraza, choc to ogolnie dobra, antykonsumpcyjna pozycja. "Dom 1000 trupow" jest ok. Polecam tez "Audition" Takashi Miike - calkiem mocny film. Odpowiedz Link Zgłoś
karmilla Re: horrory 13.01.06, 13:14 Gość portalu: Wrecekrzepki napisał(a): > "Battle Royale" to nie jest horror, moim zdaniem. A juz na pewno nie straszy. > Co nie znaczy, ze jest to zly film. no, niby nie przeraża, ale który horror dziś tak na prawdę przeraża? Jeśli kogoś przeraża Piątek 13. to może i Battle Royale przerazi ;-) dla mnie to było przede wszystkim odreagowanie na te wszystkie Ringi, Ju Ony etc., których w pewnym momencie zaczęłam mnieć dość. Klimat jest ok, ale w zbyt dużej dawce przestaje straszyć, a zaczyna nużyć. > "Swit zywych trupow" (ten oryginalny) tez raczej nie przeraza, choc to ogolnie dobra, antykonsumpcyjna pozycja. Romero polecałam głównie (podobniejak i resztę klasyki) żeby się młody człowiek zorientował horrory jakich klimatów lubi najbardziej i potem zadawał nieco bardziej konkretne pytania. Aha, Świt żywych trupów ten nieoryginalny tez nie przeraża, a nawet rzekłabym sprawia wrażenie pastiszu. Ale to pewnie dlatego, że do tej pory nie oswoiłam się z biegającymi zombie ;-/ Odpowiedz Link Zgłoś