Dodaj do ulubionych

filmy o neonazizmie

21.01.06, 22:51
czy możecie podać mi kilka tutułów takich właśnie filmów (oprócz fanatyka,
roomper stomper, czy american history x) dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Kurt Re: filmy o neonazizmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 08:10
      Nie jest to film, ale sztuka - "Cherry Docs", czyli "Wiśniowe Glany" - można
      było ją obejrzeć u nas w "Teatrze Telewizji". Prawnik o żydowskich korzeniach
      broni w sądzie skinheada, który zakopał na śmierć azjatę. Myślę, że sztuka ta
      może się okazać pomocna. Warto również zerknąć na "Ucznia szatana" (Apt Pupil)
      z Ianem McKellenem w roli byłego SS-mana, komendanta obozu koncentracyjnego,
      który ukrywa się w Stanach, lecz zostaje rozpoznany przez interesującego się
      Holocaustem nastolatka.
      Pozdrawiam!
    • klee Tic tac 22.01.06, 11:52

• bazyliszek4 Re: filmy o neonazizmie 22.01.06, 13:55
      zdaje się, że młodzi wszechpolacy nagrali jakiś dokument z własnego życia...
    • john_malkovitch Re: filmy o neonazizmie 22.01.06, 14:12
      Widziałem kiedys film o facecie, który wchodzi w środowisko nazioli
      żeby znaleźć ludzi odpowiedzialnych za zgwałcenie jego dziewczyny..
      Nazywał się chyba "Szczury"..
      • bogarde Re: filmy o neonazizmie 22.01.06, 14:19
        "Made in Britain"
    • Gość: Kurt Re: filmy o neonazizmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 18:27
      Jest jeszcze "Skin" Sary Kane - 10-minutowy filmik z 1995 roku.
    • matros01 Widziałem kiedyś taki film na kablówce 22.01.06, 22:56
      Chyba o włoskich neonazistach , w sumie bardzo dobry film ale nie pamiętam tytułu
      wiem że było tam coś takiego że było dwóch braci z chyba bogatego domu , jeden z
      nich popełnił samobóstwo a drugi wstąpił do bojówek. Na końcu była scena jak ten
      człowiek zabija ojca siostry swojego kolegi , ponieważ ten ją zgwałcił. Były też
      sceny jak jakieś neonazistowskie szychy przemawiały na jakimś zlocie że nie było
      obozów koncentracyjnych , były też sceny atakowania restauracji przez bojówki.
      Niestety nie pamiętam tytułu , ten film oglądałem bardzo dawno temu na lokalnym
      kanale w kablówce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka