davidd_d 21.01.06, 22:51 czy możecie podać mi kilka tutułów takich właśnie filmów (oprócz fanatyka, roomper stomper, czy american history x) dzieki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Kurt Re: filmy o neonazizmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 08:10 Nie jest to film, ale sztuka - "Cherry Docs", czyli "Wiśniowe Glany" - można było ją obejrzeć u nas w "Teatrze Telewizji". Prawnik o żydowskich korzeniach broni w sądzie skinheada, który zakopał na śmierć azjatę. Myślę, że sztuka ta może się okazać pomocna. Warto również zerknąć na "Ucznia szatana" (Apt Pupil) z Ianem McKellenem w roli byłego SS-mana, komendanta obozu koncentracyjnego, który ukrywa się w Stanach, lecz zostaje rozpoznany przez interesującego się Holocaustem nastolatka. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
bazyliszek4 Re: filmy o neonazizmie 22.01.06, 13:55 zdaje się, że młodzi wszechpolacy nagrali jakiś dokument z własnego życia... Odpowiedz Link Zgłoś
john_malkovitch Re: filmy o neonazizmie 22.01.06, 14:12 Widziałem kiedys film o facecie, który wchodzi w środowisko nazioli żeby znaleźć ludzi odpowiedzialnych za zgwałcenie jego dziewczyny.. Nazywał się chyba "Szczury".. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kurt Re: filmy o neonazizmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 18:27 Jest jeszcze "Skin" Sary Kane - 10-minutowy filmik z 1995 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
matros01 Widziałem kiedyś taki film na kablówce 22.01.06, 22:56 Chyba o włoskich neonazistach , w sumie bardzo dobry film ale nie pamiętam tytułu wiem że było tam coś takiego że było dwóch braci z chyba bogatego domu , jeden z nich popełnił samobóstwo a drugi wstąpił do bojówek. Na końcu była scena jak ten człowiek zabija ojca siostry swojego kolegi , ponieważ ten ją zgwałcił. Były też sceny jak jakieś neonazistowskie szychy przemawiały na jakimś zlocie że nie było obozów koncentracyjnych , były też sceny atakowania restauracji przez bojówki. Niestety nie pamiętam tytułu , ten film oglądałem bardzo dawno temu na lokalnym kanale w kablówce. Odpowiedz Link Zgłoś