Gość: Hell_boy IP: 193.178.168.* 08.10.01, 15:53 Widzialem niedawno nowe dzielo Spilberga - Sztuczna inteligencje... Jeden z najlepszych filmow wszechczasow. Zobaczcie koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: me Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: *.proxy.aol.com 08.10.01, 16:21 Widzialam juz dawno,ale takiego Nowego Jorku jak w tym filmie to jeszcze nigdy przedtem-rewelacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sofadev Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: *.netcom.ca 08.10.01, 16:54 zgadzam sie z przedmowcami. po seansie nie moglam oderwac wzroku od ekranu, siedzialam jak zaczarowana do chwili kiedy kurtyny opadly w dol..... atmosfera jaka panuje w tym filmie jest przytlaczajaco-piekna,dawno tak sie nie zapatrzylam w jakis film....no a maly dalej udowodnil ze nie jest kolejna slodka maskotka hollywood,jak go niektorzy nazywaja,tylko ma talent, i mam nadzieje ze nie zmarnuje go , konczac marnie tak jak River Phoenix , lub Drew Barrymore na imprezach. rosnie nam wielki aktor pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sharky Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: *.hg.mdip.bt.net 13.10.01, 19:18 Hmm to dobrze ze komus sie podoba ten film. Ja uwazam ze to po prostu gniot (patrz topic 'A.I'. wyzej). Generalnie film okazal sie niewypalem i producenci zabawek zastanawiaja sie jak sprzedac te mase gadgetow wyprodukowanych w nadziei na gigantyczne zyski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hell_boy Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: 193.178.168.* 15.10.01, 13:29 Na 10 pytanych osob 8 bardzo sie podoba, 2 sie nie podoba. To o czyms swiadczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralph Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: *.bielsko.dialog.net.pl 15.10.01, 13:53 Gość portalu: Hell_boy napisał(a): > Na 10 pytanych osob 8 bardzo sie podoba, 2 sie nie podoba. > > To o czyms swiadczy... Tak, o tym że 8-miu się podoba, a 2 nie... Sory- trzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magia Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: *.matrix.pl 16.10.01, 07:50 Ja nie ogladalam i prawde mowiac, nie wybieram sie, mnie reklamy nie namowily... ale to, ze 8-miu sie podobal a 2-um nie, to swiadczy tylko o tym, ze o gustach sie nie dyskutuje... Odpowiedz Link Zgłoś
hollow Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - 16.10.01, 12:14 Gość portalu: Hell_boy napisał(a): > Na 10 pytanych osob 8 bardzo sie podoba, 2 sie nie podoba. > > To o czyms swiadczy... nie swiadczy o niczym :) mnie tez zaczal nudzic, mniej wiecej od poczatku a do cudu to wiele mu jeszcze brakuje. szkoda kasy... pozdrawiam, hollow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: 212.106.0.* 16.10.01, 08:45 A mnie się nie podoba, bo jest nudny i wtórny (vide: "Blade Runner"). Dwie przyzwoite kreacje aktorskie (David i sex-maszyna) niestety nie wystarczą. Nie idźcie koniecznie, bo szkoda sałaty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: 193.178.168.* 16.10.01, 10:04 Jesli komus sie podobal BLADE RUNNER i KOSMICZA ODYSEJA 2001 Kubricka, to ten film tez mu sie spodoba. Odpowiedz Link Zgłoś
esther Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - 16.10.01, 18:47 Mi sie w tym filmie tylko mis podobal. Reszta - mialam wrazenie ze nie wiedzieli kiedy i jak zakonczyc. Ogolnie - calkiem mily film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eXxon PINOKIO i tyle IP: *.*.*.* 17.10.01, 14:15 esther napisał(a): > Mi sie w tym filmie tylko mis podobal. Reszta - mialam wrazenie ze nie > wiedzieli kiedy i jak zakonczyc. Ogolnie - calkiem mily film. Dokladnie tak - tylko mis. No i jeszcze kilka super ujec - wschod ksiezyca i zatopiony manhattan. Reszta to Pinoko w stylu Blade Runner, ktorego nie wiadomo jak i kiedy skonczyc. A jak mi ktos wczesniej reklamowal to jako nowe ET to chyba nie widzial sceny w "cyrku robotow" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: come Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: 10.111.0.* / *.waw.cdp.pl 17.10.01, 09:52 Mnie się nie podobał, kilka momentów może i było ciekawych, ale ogólnie strasznie nudny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Film jest piękny IP: *.id.pl 19.10.01, 12:39 Jeśli ktoś uważa ten film za nieudany, to bardzo się zdziwi w marcu! Oskar za zdjęcia- to bedzie trzeci Oskar Kaminskiego, Oskar za główną rolę,- tym razem Osment napewno juz dostanie statuetkę. Oskar za scenariusz tez pewnie bedzie. Film jest jedyny w swoim rodzaju,Spielberg pokazal , ze byl godny zrobic wymarzone dzieło Kubricka. Pinokio z przyszłosci nie jest płytkim holyywoodzkim filmem. Czytalem recenzje jakiegos nowojorskiego krytyka , ktory twierdzi ze dawno nie bylo takiego filmu w hollywood. PS Odleciałem jak zobaczylem jak "Obcy" wysiadaja z pojazdu.- Bardzo wysmakowana scena , dla koneserów SF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esther Re: Film jest piękny IP: *.datamonitor.com 19.10.01, 14:58 Tu nie chodzi o to, czy ten film jest nieudany. Jest to film ktory chetnie sie obejrzy ale nie jest to zadne arcydzielo. Co do mierzenia jakosci filmu iloscia Oskarow czy nazwiskami producentow, to szczegolnie to pierwsze dla koneserow kina nie jest zadna wyrocznia. Co do 'Obcych' - niewiele trzeba widac abys odlecial - scena z obcymi zupelnie nie ma zwiazku z mysla przewodnia filmu, jest tylko dodatkiem. A juz na pewno nie jest czym czym koneser SF moze sie ZACHWYCAC. Kazdy ma prawo do wlasnego zdania, jednak zachwyty nad tym filmem tracaja wyjsciem na film do kina raz w roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nefil Re:Tragiczny FILM SPIELBERGA - IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.10.01, 21:17 Ten film to totalna porażka, jak on sie moze komus podobac?! Kubrick sie w grobie przewraca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ginny Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: *.net.bialystok.pl 21.10.01, 13:22 Byłam, widziałma, lekko sie wzruszyłam. Są w tym filmie momenty przejmujące i dobrze zrobione, ale czasem wieje nudą. Genialne dzieło to to nie jest, ale w sumie postawiłabym 4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia_t Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: 62.65.23.* 23.10.01, 15:05 Film jest dobry, ale koniec jest w stylu amerykanskim czyli happy end. Chyba nie o to chodzilo. Efekty specjalne wspaniale to trzeba przyznac. Ogolnie film na 4+. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joda Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 21.10.01, 14:13 Ten film jest super!!! Najlepsze s-f od czasow Blade Runner i Star Wars i niech tepaki typu exxon i nefil nie wypisuja bzdur, bo sa wapniakami i tyle i za grosz sie na fantastyce nie wyznaja FUCK OFF! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mim Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: 212.106.0.* 22.10.01, 11:15 Gość portalu: joda napisał(a): > Ten film jest super!!! Najlepsze s-f od czasow Blade Runner i Star Wars i niech > > tepaki typu exxon i nefil nie wypisuja bzdur, bo sa wapniakami i tyle i za > grosz sie na fantastyce nie wyznaja FUCK OFF! I skąd się biorze w tym kulturalnie wydawałoby się prowadzonym wątku ktoś taki jak "joda"? Zapewne dużo ciekawiej wygląda wymiana poglądów prowadzona w ten mniej więcej sposób: Ten film to totalna chujnia i w ogóle jest SUCKS. Spielberg won na Mars ty ciołku. Pojeby w stylu jody też niech wypierdalają, najlepiej na drzewo. Jak może im się taki syf podobać? Gnoje ledwo z pieluch wyrosły i w krytyków filmowych się bawią. FAKJU! Tylko niech mi ktoś wytłumaczy, czemu ma służyć takie bezinteresowne i niczym nieuzasadnione chamstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: 193.178.168.* 22.10.01, 17:33 FILM JEST CUDOWNY. Nie podobal sie ludziom o malej wrazliwosci i inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esther Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: *.datamonitor.com 23.10.01, 13:20 Jaki przestarzaly sposob obrony wlasnego zdania... Tylko spytam: Wrazliwosci na co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hell boy Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: 195.228.252.* 23.10.01, 16:55 Gość portalu: Esther napisał(a): > Jaki przestarzaly sposob obrony wlasnego zdania... > Tylko spytam: Wrazliwosci na co? Wrazliwosci ogolnej. Tak po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Esther Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: *.datamonitor.com 23.10.01, 19:15 Jesli chodzi o wrazliwosc to chyba swiadczy o niej fakt ze najbardziej poruszyly mnie losy misia i jego urocza mordka. Co nie swiadczy o tym ze film byl genialny. Byl OK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dk Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: 193.178.168.* 27.10.01, 15:20 Gość portalu: Esther napisał(a): > Jesli chodzi o wrazliwosc to chyba swiadczy o niej fakt ze najbardziej > poruszyly mnie losy misia i jego urocza mordka. Co nie swiadczy o tym ze film > byl genialny. Byl OK. Esther, film byl genialny. Zmien zdanie. Tak po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
esther Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - 01.11.01, 09:49 Genialny dla ciebie, dla mnie OK. Moze po prostu widzialam wiecej filmow niz ty. W tym pare 'genialnych'. Zaakceptuj to. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buziak Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: *.chello.pl 31.10.01, 19:08 zakończeniem filmu niewatpliwie powinien byc moment, kiedy mały siedzi pod wodą, widzi wrózkę i szepta do niej bez końca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cube Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: 193.0.74.* 14.11.01, 13:22 nie no - film jest ok, ale posypany taka iloscia spielbergowskiego cukru, ze az lekko niestrawny :-/// ten mlody jest swietny (to pierwszy film jaki z nim widzialem) jude law tez (mniam mniam) misio rozbrajajacy ale mi sie najbardziej podobala matka. zastanawiam sie tylko skad ja wlasciwie znam pania frances oconnor :-/// help! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: *.icpnet.pl 15.11.01, 21:16 Film jest kiepski. nie polecam. Ze wzrusza- to fakt, ale w jaki sposob?! gra na emocjach widza, szarpie je, ale brakuje tego, co sie zwie katharsis - czyli oczyszczenia. co absolutnie nie znaczy, ze musi konczyc sie dobrze, ale nie moze dopuszczac do tego, zeby czlowiek wychodzil z kina zdezorientowany. Ja bylam rozbita - ale w jakis niezdrowy sposob, lubie kiedy dobry film powoduje burze uczuc, emocji. ale nie tak. mysle, ze pomysl na film byl swietny, ale niestety nie udalo sie z realizacja. Maly David jest SWIETNY. dlatego poszlam na ten film. a poza tym - rozczarowalam sie, liczylam na ta A.I., a tu tego nie bylo, bo film skupil sie tylko na tym, ze choc robot, to jednak czlowiek. pare ciekawych efektow specjalnych i to wszystko. szkoda. film poza perfidna gra na ludzkich uczuciach nic nie wnosi. a ludzie uwazaja go za "genialny", bo po wyjsciu z kina sa gleboko poruszeni - co przy dzisiejszych filmach rzadko sie zdarza (w kinach zwykle mozna liczyc tylko na jakas tantede), wiec ludzie sie zachwycaja i mysla, ze skoro sie wzruszyli, to to juz jest cos. zmarnowany temat, dobra gra aktorska dzieciaka i tego kolesia grajacego androida-"pana do towarzystawa":)) ale to tylko moje zdanie. pozdrawiam wszystkich,s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier Re: CUDOWNY FILM SPIELBERGA - IP: *.legnica.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.01, 10:47 Gość portalu: Hell_boy napisał(a): > Widzialem niedawno nowe dzielo Spilberga - Sztuczna inteligencje... Jeden z > najlepszych filmow wszechczasow. > Zobaczcie koniecznie. Odniosłem dokładnie odwrotne wrażenie - hollywoodzka błyskotka. Ale to pewnie dlatego, że idąc na ten film nastawiałem się na coś całkowicie innego. klakier Odpowiedz Link Zgłoś