joolz 12.01.03, 10:45 Wszedlem na amerykanska stronke filmowa www.imdb.com jest tam recenzja Ediego i oceny filmu: Edi dostal 9 pkt na 10, co swiadczy, ze film w USA zostal dostrzezony! Wiec moze cos z tego bedzie jednak Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: biankorniko Re: 'Edi'- szanse na Oscara IP: *.man.polbox.pl 14.01.03, 14:29 Podobno na pokazie dla wyselekcjonowanej publiczności "Edi" wzbudził niesamowity aplauz. Może coś z tego będzie....! Natomiast z tego, co mówi sam Piotrek Trzaskalski - jego film-arcydzieło wygra ze wszystkimi z przysłowiowym palcem... Czego mu życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oku Re: 'Edi'- szanse na Oscara IP: 212.76.37.* 14.01.03, 18:11 Gość portalu: biankorniko napisał(a): > Podobno na pokazie dla wyselekcjonowanej publiczności "Edi" wzbudził > niesamowity aplauz. Może coś z tego będzie....! > Natomiast z tego, co mówi sam Piotrek Trzaskalski - jego film-arcydzieło wygra > ze wszystkimi z przysłowiowym palcem... > Czego mu życzę:) Zeby mu tylko sodowka nie uderzyla! Bo szkoda by bylo, licze na kolejny dobry film pana Trzaskalskiego! Odpowiedz Link Zgłoś
biobuster Re: 'Edi'- szanse na Oscara 14.01.03, 16:31 joolz napisał: > Wszedlem na amerykanska stronke filmowa www.imdb.com jest tam recenzja Ediego > i oceny filmu: Edi dostal 9 pkt na 10, co swiadczy, ze film w USA zostal > dostrzezony! Wiec moze cos z tego bedzie jednak Ja też wszedłem. Głosowało 203 osoby (co nie jest tak mało) Z czego: 108 - to mężczyźni (co nie jest ważne, ale mnie zaskoczyło) 36 - kobiety Rozumiem, że różnica ma nie zdeklarowaną płeć. 7 - to amerykanie 134 - nie amerykanie reszta pewnie nie zdeklarowana Z autorów 9 komentarzy 8 zadeklarowało się jako Polacy. Moim zdaniem nie świadczy to o tym, że w film w USA został dostrzeżony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Don Simon Re: 'Edi'- szanse na Oscara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.03, 01:05 joolz napisał: > Wszedlem na amerykanska stronke filmowa www.imdb.com jest tam recenzja Ediego > i oceny filmu: Edi dostal 9 pkt na 10, co swiadczy, ze film w USA zostal > dostrzezony! Wiec moze cos z tego bedzie jednak Stawiam orzechy kontra dolary, ze "Edi" w zyciu nie dostanie Oskara. Nie znam wszystkich kandydatow, ale obstwialbym raczej Almodovara predzej. W "Edim" nie ma nic oryginalnego, co mogloby byc dla Amerykanow czyms ciekawym lub egzotycznym... Juz lepiej, gdyby wystawili "Dzien Swira" - mysle, ze obraz Polakow moglby byc bardzij zajmujacy dla Akademii niz kolejna historyjka jakich wiele. Pozdrawiam Don Simon Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vary Re: 'Edi'- szanse na Oscara IP: 212.76.37.* 15.01.03, 18:20 Almodovar juz dostal Oscara- 2 lata temu, poza tym z tego co slyszalem Edi ma dobra prase w USA i juz podpisano kontrakt na dystrybucje tego filmu w kinach studyjnych- to jest naprawde juz cos! Nie wiem czemu My, Polacy szukamy zawsze dziury w calym , zamiast sie cieszyc z sukcesu rodaka?! Tkie nasze piekielko :( Odpowiedz Link Zgłoś
biobuster Re: 'Edi'- szanse na Oscara 16.01.03, 10:06 Gość portalu: vary napisał(a): > dziury w calym , zamiast sie cieszyc z sukcesu rodaka?! Tkie nasze piekielko : ( Na razie to jest dzielenie skóry na niedźwiedziu. Ale jak można uznać za szukanie dziury w całym żal, że zamiast sztampowego filmu do nominacji nie został zgłoszony oryginalny? A to właśnie stwiedzić DS. Ja nie oglądałem "Dnia świra", natomiast "Edi" mi się nie podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZOBACZ.GLT.PL Re: 'Edi'- szanse na Oscara IP: 80.48.251.* 17.01.03, 14:27 szanse są,ale zwyczajowo nie dostaniemy ;) dlaczego? bo nie, taki pech ;) zobacz.glt.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolter Re: 'Edi'- szanse na Oscara IP: *.dialup.warszawa.pl 17.01.03, 21:48 Szanse sa i to chyba najwieksze od czasow Potopu, dlaczego? Film podoba sie w Ameryce, co prawda waskiej grupie na razie, ale co istotne tym najwazniejszym- szychom. Ale coz, nie wiem czy nie za malo kasy poszlo na promotion, poza tym jest w tym roku duza konkurencja- 8 kobiet (wedlug mnie syf, ale...), Almodovar (jka zwykle suuuuper) Odpowiedz Link Zgłoś